Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakaljin

#1927 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

Znaci precjenjeno kupiti u BiH.

Kvalitetan je znaci.

Po cijenu ovdje gdje si stavio link, ovdje u BiH nebi trebao biti skuplji od maksimalno 150 KM
Radar71

#1928 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Pa na linku 103 KM
Nas desetak je kupilo i niko nije platio carinu i porez nego samo 3.5 KM neke poštarine
Nama je prošlo
A i da platiš dazbine opet je jeftinije nego na piku
irac300

#1929 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ko misli koristiti box samo zbog Kodija, sve preko 100 KM je previše.
kakaljin

#1930 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:Pa na linku 103 KM
Nas desetak je kupilo i niko nije platio carinu i porez nego samo 3.5 KM neke poštarine
Nama je prošlo
A i da platiš dazbine opet je jeftinije nego na piku
Hvala ti svakako, to sam odprilike znao da nije puno dodatno tih troskova kada se naruci.

Vec sam govorio za dalju prodaju da je precjenjeno sa zaradom.

Jos me interesuje kvalitet jeli ovo medju boljima u ponudi koja postoji sa ovim Boxovima.
kakaljin

#1931 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

irac300 wrote:Ko misli koristiti box samo zbog Kodija, sve preko 100 KM je previše.
Pa iskreno ja i ne vidim svrhu koristenja sem Kodija.

Mozda grijesim, ali to je moje misljenje.
irac300

#1932 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

kakaljin wrote:
irac300 wrote:Ko misli koristiti box samo zbog Kodija, sve preko 100 KM je previše.
Pa iskreno ja i ne vidim svrhu koristenja sem Kodija.

Mozda grijesim, ali to je moje misljenje.
Slažem se, al' eto, neki vole igre da igraju i slične stvari. Meni samo za Kodi služi.
chelsea999

#1933 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by chelsea999 »

Može pomoć??

Imam listu kanala m3u file. kako da gledam te kanale koristeći kodi??
sabanss

#1934 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

chelsea999 wrote:Može pomoć??

Simple IPTV client, negdje u postavkama mozes odabrati da ucitava lokalnu listu. Ono sto je meni smetalo, sto na vecini servera za ove liste zbog nekog ne pridrzavanja standarda imas 6-7s delay kod mijenjanja kanala.

Ostao sam na Lazy IPTV aplikaciji mada ove liste skoro da ne koristim, jer sport i serije nadjem mimo televizije pouzdanije i boljeg kvaliteta minus reklame.
prelivoda

#1935 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by prelivoda »

Ima li neko ovo:

http://www.mi.com/en/mibox/

Da li ima neke razlike u kvaliteti izrade? Android je 6.0, što je dobro, jer će podržavati novije verzije Kodija.
chelsea999

#1936 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by chelsea999 »

sabanss wrote:

Simple IPTV client, negdje u postavkama mozes odabrati da ucitava lokalnu listu. Ono sto je meni smetalo, sto na vecini servera za ove liste zbog nekog ne pridrzavanja standarda imas 6-7s delay kod mijenjanja kanala.

Ostao sam na Lazy IPTV aplikaciji mada ove liste skoro da ne koristim, jer sport i serije nadjem mimo televizije pouzdanije i boljeg kvaliteta minus reklame.

Hvala drug...

pokušam pronaći.

ne mogu vjerovati da na play store nema bolja iptv free app od lazy IPTV...

ima neka app bolja od IPTV koja se plaća??
nightvision

#1937 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by nightvision »

prelivoda wrote:Ima li neko ovo:

Da li ima neke razlike u kvaliteti izrade? Android je 6.0, što je dobro, jer ce podržavati novije verzije Kodija.
Ne mogu reci nista o kvaliteti izrade, ali posto i ja trazim neki box cini mi se da ti je ovo malo previse novca s obzirom na specifikacije. Koliko sam do sada vidio uredjaj sa 2gb/8gb sa istim procesorom i grafikom moze se naci i za manje od $40. Pogledaj iznad linkove sto sam nasao, box sa 2gb/16, androidom 6.0 kosta oko $40. Za novce koliko kosta taj mibox fakat mozes uzeti uredjaj novije generacije, kao sto su vec iznad spomenuli.
npr
http://www.ebay.com/itm/Beelink-GT1-TV- ... -VdIJLL6pQ
irac300

#1938 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

chelsea999 wrote:
sabanss wrote:

Hvala drug...

pokušam pronaći.

IPTV (plava ikona) sasvim solidno radi i besplatna je. Ima i plaćena verzija.
sabanss

#1939 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

irac300 wrote:
chelsea999 wrote:
sabanss wrote: Simple IPTV client, negdje u postavkama mozes odabrati da ucitava lokalnu listu. Ono sto je meni smetalo, sto na vecini servera za ove liste zbog nekog ne pridrzavanja standarda imas 6-7s delay kod mijenjanja kanala.

Hvala drug...

pokušam pronaći.

IPTV (plava ikona) sasvim solidno radi i besplatna je. Ima i plaćena verzija.
Nekada, dok sam koristio liste, Lazy IPTV je bio jedini koji je mogao regularno imati EPG. IPTV sa plavom ikonom je takodjer odlican samo sto nije imao EPG ali je radio nesto brze.

Inace sta ocekujes od aplikacije za IPTV pa ti ova ne valja? Imas kanale, kategorije, liste... Ni komercijalni softveri nasih IPTV operatera ne nude nista dramaticno bolje. Samo malo usminkanije...
prelivoda

#1940 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by prelivoda »

nightvision wrote:
prelivoda wrote:Ima li neko ovo:

Da li ima neke razlike u kvaliteti izrade? Android je 6.0, što je dobro, jer ce podržavati novije verzije Kodija.
Ne mogu reci nista o kvaliteti izrade, ali posto i ja trazim neki box cini mi se da ti je ovo malo previse novca s obzirom na specifikacije. Koliko sam do sada vidio uredjaj sa 2gb/8gb sa istim procesorom i grafikom moze se naci i za manje od $40. Pogledaj iznad linkove sto sam nasao, box sa 2gb/16, androidom 6.0 kosta oko $40. Za novce koliko kosta taj mibox fakat mozes uzeti uredjaj novije generacije, kao sto su vec iznad spomenuli.
npr
http://www.ebay.com/itm/Beelink-GT1-TV- ... -VdIJLL6pQ
Hvala na pomoći, pišem ovo jer sam već jednom kupovao sa ebay box, koji je došao neispravan, samo se random resetira, zato sam i pomislio na nešto kvalitetnije, jer ipak specifikacije su samo navlakuša, ako to neće dobro raditi. Beelink svi hvale, pogledam. Hvala
sabanss

#1941 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

Ono hardvera sto sam vidio od Xiaomi-ja, kvalitetom izrade odskace od ostalih kineza. Pretpostavljam i kontrola kvalitete da im je bolja pa je to vjerovatno razlika od 20 USD.

Jebiga i iphone, samsung ili HTC platis 200 USD vise od telefona slicnih karakteristika upravo zbog toga ako povucemo paralelu sa mobilnim telefonima.
lijek-za-sve

#1942 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lijek-za-sve »

:D ima li ko da bi uz naknadu se igrao sa MX III i nastimao sve kako treba,ja vise nemam zivaca .... :D
sabanss

#1943 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

lijek-za-sve wrote::D ima li ko da bi uz naknadu se igrao sa MX III i nastimao sve kako treba,ja vise nemam zivaca .... :D
Sta ne radi? Imam taj box i radi ko sat. Mada ne bih ni za naknadu stimao :D Moze li se pomoci neoficijelno, online bez naknade?
lijek-za-sve

#1944 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lijek-za-sve »

sabanss wrote:
Sta ne radi? Imam taj box i radi ko sat. Mada ne bih ni za naknadu stimao :D Moze li se pomoci neoficijelno, online bez naknade?
ma citao sam i forum i youtube gledao i sto sam vise cackao sve je manje radilo :D
sabanss

#1945 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

lijek-za-sve wrote:
sabanss wrote:
ma citao sam i forum i youtube gledao i sto sam vise cackao sve je manje radilo :D
Sve na nulu, deinstaliraj Kodi pa ispocetka. Na greskama se uci :D
nightvision

#1946 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by nightvision »

prelivoda wrote:Hvala na pomoći, pišem ovo jer sam već jednom kupovao sa ebay box, koji je došao neispravan, samo se random resetira, zato sam i pomislio na nešto kvalitetnije, jer ipak specifikacije su samo navlakuša, ako to neće dobro raditi. Beelink svi hvale, pogledam. Hvala
Ako nije tajna, sta si uzimao, dobro bi bilo znati da se neko drugi ne bi navukao, konkretno npr ja. :mrgreen:
moke_31

#1947 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

chelsea999 wrote:
sabanss wrote:

Hvala drug...

pokušam pronaći.

Zašto ne koristite ProgTV Android aplikaciju za IPTV. Beton aplikacija, ima EPG, može se ubaciti više lista i štimati postavke kao što su kodeci i rendereri. Razvili je neki rusi, ima i verziju ProgDVB koja se koristi za gledanje satelitskih kanala preko DVB-S kartica.

Meni najbolja aplikacija za IPTV koju sam do sada koristio na androidu, i da ne zaboravim, besplatna je.

https://play.google.com/store/apps/deta ... vb.progtva
prelivoda

#1948 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by prelivoda »

nightvision wrote:
prelivoda wrote:Hvala na pomoći, pišem ovo jer sam već jednom kupovao sa ebay box, koji je došao neispravan, samo se random resetira, zato sam i pomislio na nešto kvalitetnije, jer ipak specifikacije su samo navlakuša, ako to neće dobro raditi. Beelink svi hvale, pogledam. Hvala
Ako nije tajna, sta si uzimao, dobro bi bilo znati da se neko drugi ne bi navukao, konkretno npr ja. :mrgreen:
Ovaj je bio: TT TV box m8s

Al mislim da je ovaj neispravan, jer neupotrebljiv, resetira se svako malo.
architect

#1949 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by architect »

jel' imaju još negdje arene osim na UK-turk?
tu više ne rade... ili samo meni ne rade??
ugl nisu mi nikad radile sve, radila mi je AS1, 3 i 4, a 2 i 5 nikako
Post Reply