Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#126 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

Mustang1 wrote:Ja se mucim sa sportovima. Evo Liverpool nisam mogao naci da ne koci a da je dobra slika. Ne racunam one web streamove gdje se nista ne vidi jer je spojen pc sa tv.om pa na njemu gledam
Sky Sportovi UK svi idu fino ali na njima ovog nema :D
Ima phoenix strimova dobrih, odeš na live games/events i ima za svaku utakmicu više linkova! :thumbup:
zecov

#127 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zecov »

Maharadza wrote:
zecov wrote:Što se tiče kodija i "naših" sportskih kanala nemojte trošiti vrijeme i ganjati ih.
Sk i arene su loša kopija vrhunskih britanskih i američkih sportskih kanala koje lako možete gledati uz minimalan ulozeni trud i vrijeme.
Tu spadaju nbc sports network(premier liga u rezi 1080p), fox sport (liga sampiona) bt sport (liga sampiona i premier liga) i malo teze dobavljiv sky sport.
Zato kupite sebi uvijek malo jaci android box (ja imam nexus player i mogu reci da je savrsena kodi masina jer je kodi daleko fluidniji čak i u poređenju sa pc -em) i treba vam malo podesavanja i odjebite ove kanale sa balkana.
jel vam bolje da su vam u studiju lige sampiona gary lineker, rio ferdinand i steven gerrard ili oni bivsi srpski nogometasi?
Na kojim add-onima nalaziš te kanale, pošto vidim da ih na ovome beast ima bruka pa da ne tražim vječno ispravne linkove! :mrgreen:
Phoenix, vdub25, sportsdevil. Samo ta tri koristim za sport
dinao

#128 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dinao »

Moram i ja ovo probati. Dosta vise muke sa trazenjem streamova utakmica.
Jel ima ko iskustva sa Kodijem na macbooku pa strimanje na apple tv?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#129 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

http://thebeast.spartanpixel.net/

Šta da instaliram odnosno šta da skinem sa ove stranice da instaliram thje beast. Nikako mi ovo nije jasno. :?
Maharadza

#130 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

suad-sarajevo wrote:http://thebeast.spartanpixel.net/

Šta da instaliram odnosno šta da skinem sa ove stranice da instaliram thje beast. Nikako mi ovo nije jasno. :?
Evo kolega je malo ranije izbacio tutorial na ovoj istoj temi:

http://forum.klix.ba/kodi-xbmc-media-ce ... #p11733174
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#131 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Hajd, valjda skontam. Hvala.
Juventino

#132 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Juventino »

ej raja ima li ko problema sa kodijem zadnjih par dana genesis na fusion addonu nikako ne radi
irac300

#133 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Juventino wrote:ej raja ima li ko problema sa kodijem zadnjih par dana genesis na fusion addonu nikako ne radi
Deinstaliraj je i onda uradi instalaciju sa zvaničnog lambda repositorya. Evo ti link sa tutorijalom:
https://seo-michael.co.uk/how-to-manual ... -for-xbmc/
Pirija

#134 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pirija »

erotica

#135 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

preporuke za superrepo, http://srp.nu
ima sve najbolje addonse: sportsdevil, genesis, icefilms, one channel, gorila streams još svakakvih.
Još ako ovi novi android tv sony i philips ne budu ograničavali kodi to će biti extra
djigibau

#136 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by djigibau »

Pitanje za tehnicke znalce. Postoji li nacin da se wireless mis spoji sa Tronsmart MXIII Plus Android 5.1 TV Box-om? Naime kad spojim usb mis sa uredjajem radi normalno, a kada spojim wireless mis dobijem poruku da je google play prestao sa radom, ali mis ima svoju funkciju, onog momenta kada iskljucim napajanje misa google play se stabilizuje. Hvala
animus

#137 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by animus »

Ima li kakva preporuka ovih uredjaja na ebay-u, dobar odnos cijene i kvalitete. Sta je bitno pratiti, koja snaga procesora i memorije mora biti?
erotica

#138 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

http://www.geekbuying.com/category/Andr ... icks-1548/

Evo pogledaj ovdje. Ovaj tv stick je po meni bolji nego box, manji, može se sakriti iza tva a i dosta su jeftiniji od boxova.
dječak sa šibicama

#139 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Necu nikome pametovati ili sugerirati, ali iz mog iskustva, vecina korisnika stickova vrlo brzo predje na jace box modele.

Stickovi jesu jeftiniji, ali kvalitet je najcesce nikakav, grafika i opcenito performanse li-la, wi-fi jako lose hvata i samim tim streamovi stekaju... i tako dalje.

Ja sam na tronsmartov MXIII Plus priheftao FTP kabal, zbog maksimalne brzine interneta, na wi-fi brzina pada za nekih 30% ali i dalje je zadovoljavajuce jer mi je paket 40 Mb/s pa i sa 30 vrti sve filmove i streamove ok. A stickovi cesto na 3 metra ne hvataju wi fi signal ni pola njegovog kapaciteta. Plus sto stickovi nemaju potrebne USB ulaze za air mouse, tastaturu, mis, sta god. Neki imaju OTG ulaz, neki nemaju, vecina ima samo jedan USB ulaz.
dječak sa šibicama

#140 Re: Kodi/XBMC Media centar

animus wrote:Ima li kakva preporuka ovih uredjaja na ebay-u, dobar odnos cijene i kvalitete. Sta je bitno pratiti, koja snaga procesora i memorije mora biti?
Uglavnom ti je to koliko para, toliko muzike.

Imas sad i ove Tronsmart Ara ili ove Mini PC koji uz Android imaju i Windowse instalirane, ali su skuplji naravno. Dodje te oko 300 km, recimo, nagadjam sad. Minimalno 250 km uglavnom. Ali to je uzivanje, volja ti android, volja ti Windows 8.1 ili cak 10-ka u zadnjim modelima.

Ako zelis samo vrtiti YT i Kodi, i nista vise, i ovi stickovi mogu posluziti svrsi. Ali samo za takve stvari.
lokalni_razdjevičar

#141 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lokalni_razdjevičar »

semirsar wrote:
irac300 wrote:
Evo ovdje ima tutorijal za Beast verziju, trenutno jedan od najpopularnijih:

Instaliraj Kodi, odradi ovo sa klipa i imat ćeš sve popularnije addone.
Thnks :thumbup:
ja sve ovo odradim i ništa nema. kad restartam kodi , opet isto. gdje sam pogrijesio?
animus

#142 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by animus »

Hvala na odgovorima, samo me interesuje ovo sto sam pitao u vezi konfiguracije, sta je bitno da gledam. Definitivno sam se odlucio za box verziju jer mi djeluje robusnije i kvalitetnije.
irac300

#143 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

lokalni_razdjevičar wrote:
semirsar wrote:
irac300 wrote:
Evo ovdje ima tutorijal za Beast verziju, trenutno jedan od najpopularnijih:

Instaliraj Kodi, odradi ovo sa klipa i imat ćeš sve popularnije addone.
Thnks :thumbup:
ja sve ovo odradim i ništa nema. kad restartam kodi , opet isto. gdje sam pogrijesio?
Teško je ovako skontati u čemu je problem. Nisi naveo na koji uređaj si instalirao Kodi, Box, PC, tablet...? Pitam iz razloga, ako si na box, probaj i na PC pa odradi ovo isto, ako i tamo ne radi, znači da nisi nešto dobro odradio. S druge strane, vidi koja ti je verzija Kodi, na klipu je instalacija vrsena na 15.0 tzv. Isengard, mozda je kod tebe Helix ili Gotham, starije verzije, pa to pravi problem.
lokalni_razdjevičar

#144 Re: Kodi/XBMC Media centar

na računar? skinuo verziju sa njihove stranice. ne znam koja je verzija?
kakaljin

#145 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

dječak sa šibicama wrote:Necu nikome pametovati ili sugerirati, ali iz mog iskustva, vecina korisnika stickova vrlo brzo predje na jace box modele.

Stickovi jesu jeftiniji, ali kvalitet je najcesce nikakav, grafika i opcenito performanse li-la, wi-fi jako lose hvata i samim tim streamovi stekaju... i tako dalje.

Ja sam na tronsmartov MXIII Plus priheftao FTP kabal, zbog maksimalne brzine interneta, na wi-fi brzina pada za nekih 30% ali i dalje je zadovoljavajuce jer mi je paket 40 Mb/s pa i sa 30 vrti sve filmove i streamove ok. A stickovi cesto na 3 metra ne hvataju wi fi signal ni pola njegovog kapaciteta. Plus sto stickovi nemaju potrebne USB ulaze za air mouse, tastaturu, mis, sta god. Neki imaju OTG ulaz, neki nemaju, vecina ima samo jedan USB ulaz.
Nasao sam taj box na piku i kosta 229 KM, isplati li se dati toliko love? Kako si ti zadovoljan sa njim? Je li to jedan od najboljih boxova koji postoje?
irac300

#146 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

lokalni_razdjevičar wrote:na računar? skinuo verziju sa njihove stranice. ne znam koja je verzija?
K'o hljeb ona nova Jarvis, koja je još u fazi beta testiranja. Kada upališ Kodi, gledaj šta ti piše prilikom dizanja, zadnja verzija je Isengard 15.2 .
dječak sa šibicama

#147 Re: Kodi/XBMC Media centar

kakaljin wrote:
dječak sa šibicama wrote:Necu nikome pametovati ili sugerirati, ali iz mog iskustva, vecina korisnika stickova vrlo brzo predje na jace box modele.

Nasao sam taj box na piku i kosta 229 KM, isplati li se dati toliko love? Kako si ti zadovoljan sa njim? Je li to jedan od najboljih boxova koji postoje?
Kod tog lika sam i uzeo, ja sam zadovoljan.

On, prodavac, nastima ti kompletan uredjaj, instalira Kodi i ostale stvarcice, dakle ne dobijes upakovan proizvod ali vjeruj da je to bolje. Naime, Kinezi kad salju proizvod on je u sustini ono sto se i nudi softwerski je u redu, ali kod njih ne postoji kontrola kvaliteta dodatnih kablova i ostalih zaebancija. Pa ti se moze desiti da dobijes proizvod sa felericnim HDMI kablom ili neispravnim daljinskim i slicno. Zato ovaj lik otpakuje, isproba proizvod, i kad ga odes preuzeti sve ti prezentira na licu mjesta. Plus ako nesto ne fercera, dobijes ispravan kabal od njega ili tome slicno.

On kao prodavac, od mene ima cistu peticu, i ne to nisam ja odnosno ne hvalim sebe, ja ne prodajem nista :D

Tronsmart MXIII Plus je trenutno best buy odnosno odnos cijene i kvaliteta, ima i ovaj od 209 nesto slabiji procesor i mreza, ali sve ostale specifikacije su tu negdje. Govorim ovo sto se na Pikunudi, a mozes ti naci kod kineza sta hoces, ali cijena je ovisna o kvaliteti proizvoda. Kako rekoh, ima ih sad i sa Windows 10 instaliranim OS, samo prebacis sa androida, ali to zadovoljstvo kosta vise.
dječak sa šibicama

#148 Re: Kodi/XBMC Media centar

animus wrote:Hvala na odgovorima, samo me interesuje ovo sto sam pitao u vezi konfiguracije, sta je bitno da gledam. Definitivno sam se odlucio za box verziju jer mi djeluje robusnije i kvalitetnije.
Pa sve zavisi za sta ces koristiti uredjaj, recimo ovaj moj podrzava 4K video, i to je recimo "ulaganje u buducnost" kada 4K preuzme primat. Za sada je taj format ipak jos uvijek egzotika.

Ako ces samo gledati filmove i YT, moze posluziti i stick, ovi malo jaci. Ali iz licnog iskustva, kad izgustiras Kodi i YT na tv-u, pozeljeces nesto vise, a onda ce ti biti zao sto si kupio samo stick :D

Sta znam, gledas da je Amlogicov ili Intelov procesor, oni su najbolji. Grafiku ganjas minimalno quadcore, kod mene je recimo octacore, osmojezgrena. Mali 450 GPU, prilicno jaca od 400-ke. Kapacitet je varijabilan, micro kartica je uvijek na raspolaganju ali eto recimo 8 GB prostora je negdje optimalno. 4 je premalo, po meni.
I RAM memorije jedno 2 GB.

Ako hoces igrice odnosno dzojstik, bezicne tastaturu, mis, ovo ono, onda gledas da ima sto vise USB ulaza, OTG ulaz i tako dalje.

Sve zavisi sta zelis.
dječak sa šibicama

#149 Re: Kodi/XBMC Media centar

lokalni_razdjevičar wrote:na računar? skinuo verziju sa njihove stranice. ne znam koja je verzija?
Beast nece na 14-ku, provjereno, ja sam morao Kodi 15-ku instalirati i tek onda mi je proradio Beast.

Inace, kad instaliras, moras imati strpljenja, ja sam isto srljao ne kuzeci da moram sacekati da Kodi "povuce" addonse sa neta. I proces instalacije je nesto drugaciji nego na YT video tutorijalima, bar kod mene bila, ali snasao sam se.
lokalni_razdjevičar

#150 Re: Kodi/XBMC Media centar

dječak sa šibicama wrote:
Beast nece na 14-ku, provjereno, ja sam morao Kodi 15-ku instalirati i tek onda mi je proradio Beast.

Inace, kad instaliras, moras imati strpljenja, ja sam isto srljao ne kuzeci da moram sacekati da Kodi "povuce" addonse sa neta. I proces instalacije je nesto drugaciji nego na YT video tutorijalima, bar kod mene bila, ali snasao sam se.
pa ima li link igdje od te 15 ke
Post Reply