Kodeks oblacenja u BH firmama
Moderator: anex
- Amazonka27
Za potrebe izrade istraživačkog projekta iz Menadžmenta ljudskih resursa na temu „Kodeks oblačenja“, kreiran je on-line upitnik.
Molim Vas da pomognete tako što ćete ispuniti anketu.
http://FreeOnlineSurveys.com/rendersurv ... o74j376293
Radil sad?
Molim Vas da pomognete tako što ćete ispuniti anketu.
Radil sad?
Last edited by Amazonka27 on 14/12/2007 17:27, edited 3 times in total.
-
sulesavic
Amazonka27 wrote:Za potrebe izrade istra¾ivaèkog projekta iz Menad¾menta ljudskih resursa na temu „Kodeks oblaèenja“, kreiran je on-line upitnik.
Molim Vas da pomognete tako ¹to æete ispuniti anketu.
Anekta za istrazivacki projekat - kodeks oblacenja
Incorrect link - please check and try again
- Amazonka27
Last edited by Amazonka27 on 14/12/2007 17:27, edited 1 time in total.
- Amazonka27
Dosolo je do jednog malog tehnickog problema
. Juce sam postirala anketu na sve strane i doslo je do prevelikog broja popunjavanja ankete, i tako se prekoracijo free limit. Da bi vidjela rezultate...moram uplatiti 19 $. A ja ni kartice ni dolara nemam 
Pa eto... kome nije mrsko ponovo ispuniti ovih 12 pitanja i potrositi max 3 min. vremena nek klikne na ovaj link
(morala sam je ponovo napraviti)
Pa eto... kome nije mrsko ponovo ispuniti ovih 12 pitanja i potrositi max 3 min. vremena nek klikne na ovaj link
(morala sam je ponovo napraviti)
- Amazonka27
UP
p.s. Sorry sto sam dosadna, ali zaista mi trebaju ispunjene ankete
p.s. Sorry sto sam dosadna, ali zaista mi trebaju ispunjene ankete
- Amazonka27
-
nash
U BiH je potrebno imati dobar balans izmedju poslovne garderobe i garderobe za izlazak jer se u radno vrijeme kafa ispija i mora se biti prikladno obuceno za kafic pogotovo u ljetnim danima. Drugi problem je da nemozes ocekivati od radnika da ima garderobu samo za posao kada zaradjuje 500km.
U biznis sektoru u zapadnim zemljama se praktikuje vise opustena garderoba petkom. Recimo netreba kosulja ali moze fina polo majica ili neki pulover kad je hladnije za muskarce. Zenske nebi trebale da imaju otvorene cipele.
U biznis sektoru u zapadnim zemljama se praktikuje vise opustena garderoba petkom. Recimo netreba kosulja ali moze fina polo majica ili neki pulover kad je hladnije za muskarce. Zenske nebi trebale da imaju otvorene cipele.
- Amazonka27
Sve sam to navela u svom projektu. Trebaju mi samo jos rezultati ove ankete kao prilog i da posaljem rad do sutra
-
mamica papucarka
#36 Re: disko odjeca
Zato sam se ja izula u Centralu, kada mi je tip rekao :"eeeee ne mozes u patikama"nisamja wrote:neka bude rezervisana za disko-klubove. Kad nas u Bicakcicu mjerkaju ako nismo "prikladno" odjeveni npr. ako je djevojka u ravnim cipelama ili patikama a ne u stiklama do neba "MJERACI" procijene da takve cure nisu za tu vrstu cluba. Znaci tu mozete doci sto slobodnije odjeveni bit cete u VIP lozi lol.
- Amazonka27
-
mamica papucarka
jebo to kad mi na kraju trazi i mail i pasvord
- Amazonka27
ma usli su tvoji glasovi...to na kraju ti nudi da i ti napravis anketu i sl.... Sve je oKmamica papucarka wrote:jebo to kad mi na kraju trazi i mail i pasvordmeni mrsko, a bila sam popunila iako nisam u BiH
![]()
- Amazonka27
Prema rezultatima Ankete 96,9% ispitanika je izjavilo da vode računa kako če biti odijeveni na itervjuu za posao. 75,0% Smatra da da način oblačenja za posao izrazito govori o tome koliko poštujemo instituciju, dok se 25,0 izjasnilo suprotno. Sportske majice na posao oblači 37,5% ispitanika, 62,5% ne nose. 68,8% rade u frimama Individualnog stila sa poslovnim ograničenjem, 28,10 u firmama opuštenog poslovnog stila, a 3,10 u firmama koja za kodeks oblačenja primjenjuju kruta modna pravila. Na pitanje da li je potrebno uniformisati bolnice, da se po odjeći koju osoblje nosi na prvi pogled zna ko je ljekar, ko medicinski tehničar, a ko sestra, njih 90,6% odgovorili su sa Da, a 9,4% za Ne. 87,5% Ispitanik nisu znali da su kravate koje nose medicinsko osoblje, odlične za uzgoj opasnih bakterija koje mogu ugroziti živote, 12,5% da su upoznati sa tim. Od 6 ex-Yu Republika, Hrvatska (50,0% ) i Slovenija(50'0%) najviše poštuju kodeks oblačenja. Načinom i održavanjem uniforme BiH policije, zadovoljno je 28,10 Ispitanika, a 71,9 % nije. Smatraju da Banke najviše posvećuju pažnju u poslovnom odijevanju (49%), zatim hoteli (37,0%), ugostiteljstvo 6,3 %, Turističke agencije 6,3 %,Trgovine 3,1% i prosvjeta 0%. Na pitanje da li bi željeli da se u BiH školskim ustanovama uvedu uniforme? 58,1% se izjasnilo da bi željeli, a 41,9% da nebi.
-
nigdje.nikog
Mislim da ste svi profulali temu.
kodeks OBLACENJA u bh firmama je svima poznat
i nasim firmama DIREKTOR I VEDRI I OBLACI
- Amazonka27
Procitaj prvi post plsnigdje.nikog wrote:Mislim da ste svi profulali temu.
-
basta sljezove boje
netocnoSkyfox wrote:Kod nas navodno ne mozes doci u papucama, kratkim hlacama i majicama sa bretelama. Sto se odnmosi samo na muske jer dok se mi ljeti parimo u dress codu zene dushkaju u svemu zabranjenom, minjaci, sandale i bretele, koje lezerno prekriju s nekom krpicom ako naide neko od shefova![]()
kod nas se uvijek moraju nositi carape, cak i kad je vani 40 stepeni
- Bosanac sa dna kace
ne znam jel kasno sto odgovaram, al ako nije ako si u Sa otidji do par privatnih i vjerskih skola, tipa Sarajevo koledz, Perzijski koledz, Katolicki skolski centar, GH Medresa...tamo imaju pravila oblacenja za predavace,ucenike i ostale uposlenike, koja su obavezna,,,,
da i znam da u Drvopromu radnicima koji rade na prodajnim mjestima u ugovoru pise da se moraju pridrzavat pravila oblacenja, ne smiju dolazit na poso u farmericama i tenisicama, moraju biti uredno zacesljani, nema dekoltea....
da i znam da u Drvopromu radnicima koji rade na prodajnim mjestima u ugovoru pise da se moraju pridrzavat pravila oblacenja, ne smiju dolazit na poso u farmericama i tenisicama, moraju biti uredno zacesljani, nema dekoltea....
- Amazonka27
Nije kasno, sutra prezentujem pred profesoricom, svakako cu to spomenuti. Hvala.Bosanac sa dna kace wrote:ne znam jel kasno sto odgovaram, al ako nije ako si u Sa otidji do par privatnih i vjerskih skola, tipa Sarajevo koledz, Perzijski koledz, Katolicki skolski centar, GH Medresa...tamo imaju pravila oblacenja za predavace,ucenike i ostale uposlenike, koja su obavezna,,,,
Sto se tice drvoprometa (vjerovatno si na to mislio), nebih bas rekla da se pridrzavaju kodeksa oblacenja. Najneurednije i najumornije radnice od svih trgovina koje poznajem. Osim radne kecelje koju nose, sve ostalo je zanemareno.
- Bosanac sa dna kace
jeste rijece je o drvopromu, znam da imaju pravila o oblacenju znam jednu oosbu koja je radila tamo i morala se stritkno pridrzavat svih pravila jer je radila u prodaji kozmetike.Amazonka27 wrote:Nije kasno, sutra prezentujem pred profesoricom, svakako cu to spomenuti. Hvala.Bosanac sa dna kace wrote:ne znam jel kasno sto odgovaram, al ako nije ako si u Sa otidji do par privatnih i vjerskih skola, tipa Sarajevo koledz, Perzijski koledz, Katolicki skolski centar, GH Medresa...tamo imaju pravila oblacenja za predavace,ucenike i ostale uposlenike, koja su obavezna,,,,
Sto se tice drvoprometa (vjerovatno si na to mislio), nebih bas rekla da se pridrzavaju kodeksa oblacenja. Najneurednije i najumornije radnice od svih trgovina koje poznajem. Osim radne kecelje koju nose, sve ostalo je zanemareno.
sto se tice skola
na sarajevo koledzu je u moje vrijeme(prije 4.5 godine) bilo sve striktno, za nas ucenike skolska uniforma sa kravatom itd...za predavace stofane pantole ili suknja, kosulja.....za ostale uposlene neki mantili, za kuhare one kapice....
ucenici nisu mogli prisustvovat nastavi ako nisu bili u onoj uniformi, kombinacija uniforme i patika bila je dozvoljena ali pocesto i zabranjivana...
u medresi imas da se moraju pokrivatj u krugu skole u Sarajevu u Tuzli i van skole, nema sorceva na nastavi itd....mislim da ima kompetetnije raje da ti objasni
- Bosanac sa dna kace
kako prodje prezentacija? 
- Amazonka27
Profesorica je rekla da smo najbolji bili
Hvala svima