Kod nje HPV virus vec u poodmaklom stadiju

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

semmy

Post by semmy »

Rambo-Amadeus wrote:sta je hpv??? :?
toliko o informiranosti danasnje omladine koja je sexualno aktivna
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

semmy wrote:
pa sta trebam, medicinsku enciklopediju procitat prije nego sto se upustim u to, a poznato je da je to jedna od najosnovnijih i najinstiktivnijih rabota...ne znam samo kako se ovoliki namnozismo, cinimi se da su se bolesti pocele siriti tek kad su ljudi poceli panicno da strahuju od istih... :-)

osim toga, to se uvijek desava "nekom drugom" :-)

vidio sam na prethodnoj strani sta je i mogu samo reci da se nisam susretao s tim do sad 8-)
alcho

Post by alcho »

A to ti je ova nova stranka...
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

alcho wrote:
A to ti je ova nova stranka...
a ka'ce izbori da glasam za njih? valjaju li sta? :D
semmy

Post by semmy »

Rambo-Amadeus wrote:
semmy wrote:
pa sta trebam, medicinsku enciklopediju procitat prije nego sto se upustim u to, a poznato je da je to jedna od najosnovnijih i najinstiktivnijih rabota...ne znam samo kako se ovoliki namnozismo, cinimi se da su se bolesti pocele siriti tek kad su ljudi poceli panicno da strahuju od istih... :-)

vidio sam na prethodnoj strani sta je i mogu samo reci da se nisam susretao s tim do sad 8-)
lako se moze desiti da i ti nosis virus u sebi a da nisi ni svjestan i tako ga prenosis na partnera....najgore je sto su muskarci prenosnici a zena je uvijek hebena stranka i na kraju zavrsi sa karcinomo grlica materice....
topcam
Vozim: uzbrdo

Post by topcam »

Did Columbus Bring Syphilis to Europe?

http://www.sciam.com/article.cfm?id=did ... -to-europe

a, nama satru ...otkrio ameriku :lol: :D
"Syphilis was a major killer in Europe during the Renaissance," said co-author George Armelagos, a skeletal biologist at Emory who has been studying syphilis for three decades. "Understanding its evolution is important not just for biology, but for understanding social and political history. It could be argued that syphilis is one of the most important early examples of globalization and disease, and globalization remains an important factor in emerging diseases."
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

semmy wrote:
Rambo-Amadeus wrote:
semmy wrote: toliko o informiranosti danasnje omladine koja je sexualno aktivna

lako se moze desiti da i ti nosis virus u sebi a da nisi ni svjestan i tako ga prenosis na partnera....najgore je sto su muskarci prenosnici a zena je uvijek hebena stranka i na kraju zavrsi sa karcinomo grlica materice....
gluho i daleko bilo, valjda nisam (nismo) toliki pehovi... :roll:
istanbul sonbahar

Post by istanbul sonbahar »

starmie wrote:Humani papiloma virus

Humani papilloma virus (HPV) najčešća je spolno prenosiva bolest koja pogađa i žene i muškarce. Procjenjuje se da je oko 80% seksualno aktivnih ljudi zaraženo nekom vrstom ovog virusa. Znanstvenici su utvrdili više od 100 tipova HPV-a od čega je većina bezopasna za zdravlje.
HPV se najčešće prenosi spolnim odnosom, no i direktnim kontaktom sa zaraženom kožom i sluznicom. Postoje slučajevi u kojima je zabilježena infekcija sluznice dišnog sustava i očiju, no najveće i najčešće zaraženo područje je upravo genitalno područje.

HPV se može prenijeti unatoč korištenju prezervativa kao zaštite kod muškaraca, infekcija(kondilomi) se obično javljaju oko korijena penisa.
Tvrdnju da se HPV ne prenosi isključivo penetracijom dokazuje činjenica da je pronađen i kod nekih djevojaka koje su još djevice. Također su zabilježeni i slučajevi kod kojih su promjene uzrokovane ovim virusom vidljive u usnoj šupljini pa se može zaključiti kako se HPV prenosi i oralno-genitalnim odnosom.

Većina tipova HPV-a dokazano uzrokuju maligne promjene na grliću maternice, zbog čega su i najopasniji. Ovi tipovi HPV-a uz maligne promjene mogu uzrokovati i izrasline, odnosno kondilome koji najčešće rastu u grozdovima, unutar rodnice i oko anusa.

Kod muškaraca se kondilomi najčešće manifestiraju na tijelu penisa, na prepuciju ili oko anusa. A mogu se pojaviti i u rektumu ili u ustima.
Ako trudnica ima kondilome postoji opasnost da HPV infekciju tijekom porođaja prenese djetetu.
Muškarcima se za dokazivanje HPV-a uzima bris mokraćne cijevi, dok se kod žena uzima bris vrata maternice i radi se posebna pretraga na prisustvo HPV-a. Svakako, potrebno je i uraditi PAPA test koji pokazuje eventualne promjene u stanicama.

Procjenjuje se da najmanje 80 - 100% djevojaka u dobi između 18 - 25 godina dolazi pri spolnom kontaktu u dodir s ovim virusom, dok svega oko 30% djevojaka razvija simptome infekcije.

što hoće reći .. nema veze sa pojmom "tukne" o kojem se ovdje raspravlja :roll:
čestitam na odgovoru, baš sam se pitala hoće li neko napisati nešto pametno, i eto srećom, nisam puno čekala.
saangel21

Post by saangel21 »

nikad_izvini wrote:Ne mora biti baja.Ako ima problema sa mokracnim kanalima,maternicom ili jajnim celijama-malo zapahne. :-D
Mozda smrdi prirodno.Dole je naime flora i fauna :D
Meni je drug prije par godina godina epohalno otkrio svoju zabludu,kaže navedeni: "jebote ne smrde sve"
Ko pita,taj ne skita :-)
:shock: pa gdje ih je taj pronalazio???

Velika vecina djevojaka misli da je dovoljno da se sredi tj. upakuje a o higijeni ni pojma :-? Fuj, ja muskarce ne razumijem kako mogu da ga tek tako stavljaju gdje im se pruzi prilika, ne zelim da generalizujem ali vecina i ne razmislja. Tek kada ih svakojaki "mirisi" zapahnu onda reaguju. Bljak :-?
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

saangel21 wrote:
nikad_izvini wrote:Ne mora biti baja.Ako ima problema sa mokracnim kanalima,maternicom ili jajnim celijama-malo zapahne. :-D
Mozda smrdi prirodno.Dole je naime flora i fauna :D
Meni je drug prije par godina godina epohalno otkrio svoju zabludu,kaže navedeni: "jebote ne smrde sve"
Ko pita,taj ne skita :-)
:shock: pa gdje ih je taj pronalazio???

Velika vecina djevojaka misli da je dovoljno da se sredi tj. upakuje a o higijeni ni pojma :-? Fuj, ja muskarce ne razumijem kako mogu da ga tek tako stavljaju gdje im se pruzi prilika, ne zelim da generalizujem ali vecina i ne razmislja. Tek kada ih svakojaki "mirisi" zapahnu onda reaguju. Bljak :-?
Znaš šta kažu :D Nijedna nije toliko ružna koliko ja mogu "popit" :-D Nakon dva pića ne bih s njom u trolu.Nakon četiri,pa moglo bi se.Nakon šest,ljepša je nego štp sam mislio.Nakon osam,želim da te ženim :D
rundo

Post by rundo »

besana wrote:I onda se čudite što ne možete naći djevojke...ccc :roll:
I onda se cudite sto vam momci ne prilaze....ccc :roll: :roll:
atko

Post by atko »

Posto je tema malo fuj da dam i ja svoj doprinos :D

Pitali cigu dali je ikad lizo ono cistu urednu... pa sta se tu ima lizat' :P :D
Post Reply