Kod nje HPV virus vec u poodmaklom stadiju

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Incub

#1 Kod nje HPV virus vec u poodmaklom stadiju

Post by Incub »

Pozdrav forumasi,
Sta vi ovako,onako -mislite o ovoj prilici kad nabasate na djevojku onako napucana,nabrijana,markirana ali kad dodje do kreveta vidite da joj ona stvarcica (necu reci kreditna kartica) narodno receno TUKNE.
Neko eskivira vodjenje ljubavi,neko ide do kraja a odmah zna da ce se kajati...Kako joj objasniti da treba da posjeti doktora jer ocito taj njen rusvaj steti okolini :-? :-? :-?
Ona to vec pobogu primeti i prije vas ali zasto nista ne poduzima.
P.S. Bez hard filings
encian

Post by encian »

tukne, znaci smrdi. moze i od neceg drugog. kako znas da je HPV?
Interceptor

Post by Interceptor »

Nehigijena genitalija muskaraca i zena moze dovesti do HPV-a...
River_isle

Post by River_isle »

e prvi put cujem da se virus razvije iz prljavstine - koju sam to ja skolu ucila :?
malo prelistati enciklopedije, razdvojiti viruse od bakterija i gljivica pa nazad na diskutovanje - topla preporuka.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

a to nju ne boli, ne svrbi? :roll:
alcho

Post by alcho »

Kupi joj mister muskulo za rodjendan...on rastvara i najtvrdji kamenac...a boja ce ostati kao i prije pranja :lol:
River_isle

Post by River_isle »

bila je vec tema o HPV-u; podmukao virus ciji simptomi su gotovo ne primeni u pocetnoj fazi - prenosi se kao i vecina spolnih virusa i svima zaista preporucujem visu edikaciju o istom, narocito muskarcima jer su cesto nosioci a da toga nisu svjesni.
Altsa

Post by Altsa »

ako ima spiralu eto razloga sto se "cuhne"
muha_sa

Post by muha_sa »

encian wrote:tukne, znaci smrdi. moze i od neceg drugog. kako znas da je HPV?
za nju nikad ne reci da smrdi :D to se kaže---miriše na kupus :D
uh--otkud ja na LJ i S- :? --razbit ce me hanuma- :D
mahalusha80

Post by mahalusha80 »

ona ima sigurno neke gadne bakterije :shock: a nadam se da koristis zastitu, inace :lol:
starmie

Post by starmie »

Humani papiloma virus

Humani papilloma virus (HPV) najčešća je spolno prenosiva bolest koja pogađa i žene i muškarce. Procjenjuje se da je oko 80% seksualno aktivnih ljudi zaraženo nekom vrstom ovog virusa. Znanstvenici su utvrdili više od 100 tipova HPV-a od čega je većina bezopasna za zdravlje.
HPV se najčešće prenosi spolnim odnosom, no i direktnim kontaktom sa zaraženom kožom i sluznicom. Postoje slučajevi u kojima je zabilježena infekcija sluznice dišnog sustava i očiju, no najveće i najčešće zaraženo područje je upravo genitalno područje.

HPV se može prenijeti unatoč korištenju prezervativa kao zaštite kod muškaraca, infekcija(kondilomi) se obično javljaju oko korijena penisa.
Tvrdnju da se HPV ne prenosi isključivo penetracijom dokazuje činjenica da je pronađen i kod nekih djevojaka koje su još djevice. Također su zabilježeni i slučajevi kod kojih su promjene uzrokovane ovim virusom vidljive u usnoj šupljini pa se može zaključiti kako se HPV prenosi i oralno-genitalnim odnosom.

Većina tipova HPV-a dokazano uzrokuju maligne promjene na grliću maternice, zbog čega su i najopasniji. Ovi tipovi HPV-a uz maligne promjene mogu uzrokovati i izrasline, odnosno kondilome koji najčešće rastu u grozdovima, unutar rodnice i oko anusa.

Kod muškaraca se kondilomi najčešće manifestiraju na tijelu penisa, na prepuciju ili oko anusa. A mogu se pojaviti i u rektumu ili u ustima.
Ako trudnica ima kondilome postoji opasnost da HPV infekciju tijekom porođaja prenese djetetu.
Muškarcima se za dokazivanje HPV-a uzima bris mokraćne cijevi, dok se kod žena uzima bris vrata maternice i radi se posebna pretraga na prisustvo HPV-a. Svakako, potrebno je i uraditi PAPA test koji pokazuje eventualne promjene u stanicama.

Procjenjuje se da najmanje 80 - 100% djevojaka u dobi između 18 - 25 godina dolazi pri spolnom kontaktu u dodir s ovim virusom, dok svega oko 30% djevojaka razvija simptome infekcije.

što hoće reći .. nema veze sa pojmom "tukne" o kojem se ovdje raspravlja :roll:
starmie

Post by starmie »

a to što "tukne" je ...

Candida albicans gljivično oboljenje kože, sluznice i unutrašnjih organa. Kandide su normalno prisutne na koži i sluznici zdravog čovjeka i ne izazivaju oboljenje sve dok se ne poremeti odbrambena moć organizma tj. dođe do pada imuniteta. Što hoće reći, da ih mogu imati i "nevine" žene i muškarci, a može se prenijeti i seksualnim odnosom.
Simptomi kandidijaze :
Muškarci: crvenilo glavića, beličaste naslage, upala izvodnog mokraćnog kanala, bolno mokrenje. Upalni proces može napredovati ushodno i oštetiti bubrege.
Žene: otok i crvenilo usmina i vagine, sirasta vaginalna sekrecija, intenzivno pečenje, svrab i neugodan miris.
U liječenju se koriste antiseptička sredstva i rastvor nistatina.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

besana wrote:Najslađe mi je ovo "...neko ide do kraja, a zna da će se kajati..." :lol:
Koji ste vi...pa vi bi jebali i curu sa sidom...samo nek je dobra...markirana...nabrijana...

A to što "tukne" veze nema sa HPV-om . Ne znam otkud ta ideja? :shock:
Biće da su gljivice kakve...ili se prehladila jadna pa ima "bijelo pranje". Ne znam što se seksa dok ima to kino? :roll:

E svašta :-)
a ovo doktor pa odmah dijagnosticirao HPV :lol:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

besana wrote:mah muško ...samo da je umočit' :lol:

Jedan tip operisao kičmu...i rekli mu da se malo suzdrži...od seksa ..jer...kičma je to...reko tip: "Ja moram, pa kad bi mi sve jedan po jedan pršljen popuco" :shock: :lol:

Mislim... :-)
haaaaaaaaaaa, umrijet cu od smijehaaaaaaa :lol: :lol: :lol:
atko

Post by atko »

muha_sa wrote:
Jes jes, to se kaze ili nesto smrdi ili pi*ka mirise :lol:
Incub

Post by Incub »

atko wrote:
muha_sa wrote:
Jes jes, to se kaze ili nesto smrdi ili pi*ka mirise :lol:
Konacno neko ko je potrefio odgovor... :lol: :lol:
Hej forumasice sta se odma pusete,hajde reko kontam da nije HPV svi o tome bruje...
Vidim da se i iskustva ima i na forumu o tim dole "promjenama" :-) :D :D
roki

Post by roki »

Ako se osjeti,vrlo vjerovatno djevojka ima neku upalu,najcesce stomacnu ili nesto slicno.
chuchumbamayumbe

#18 Re: Kod nje HPV virus vec u poodmaklom stadiju

Post by chuchumbamayumbe »

Incub wrote:Pozdrav forumasi,
Sta vi ovako,onako -mislite o ovoj prilici kad nabasate na djevojku onako napucana,nabrijana,markirana ali kad dodje do kreveta vidite da joj ona stvarcica (necu reci kreditna kartica) narodno receno TUKNE.
Neko eskivira vodjenje ljubavi,neko ide do kraja a odmah zna da ce se kajati...Kako joj objasniti da treba da posjeti doktora jer ocito taj njen rusvaj steti okolini :-? :-? :-?
Ona to vec pobogu primeti i prije vas ali zasto nista ne poduzima.
P.S. Bez hard filings
Kulturno joj kazes "tako i tako" i to je to. Zar je potrebna neka velika mudrost da bi se ukazalo na taj problem?
Ako reakcija bude negativna, odjebaus i kraj.
Ako reakcija bude pozitivna i ohrabrujuca, mozda GA ipak "metnesh" bez rizika!
Pusur

#19 Riba

Post by Pusur »

Ipak mislim da je to neki poremecaj u bakterijskoj flori.

Evo sta nam kaze dr. Google:

Bacterial Vaginosis:
What are the signs of BV?
The main sign of BV is vaginal discharge (fluid from the vagina) with a fish-like odor. Some women say the odor is stronger after having sex. The discharge can be white (milky) or gray and it can be thin. Burning or pain when urinating can occur. While not common, itching around the outside of the vagina and redness can also occur. It is important to know, though, that many women with BV have no symptoms at all.

How do women get BV? Is there anything that can put a woman at greater risk for getting BV?
Any woman can get BV. While not much is known about how a woman gets BV, some things can upset the normal balance of bacteria in the vagina and put women more at risk:

Having a new sex partner or multiple sex partners.
Douching.
Using an intrauterine device (IUD) for birth control.
obuca

Post by obuca »

zna se jebat a ne zna da treba ponekad i na kanal. moj ti je savjet ne umaci :roll: cuj kako da joj TI objasnis????? jarane ako ona ne zna sama da ide redovno ginekologu oliti na kanal onda joj ni ti nemas sta objasnjavat
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Ma mora da joj je nešta! :D
starmie

Post by starmie »

ili jednostavnije rečeno..
znate onu priču o ribi i zašto ona smrdi, zbog vagine ili obratno :D
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Ne mora biti baja.Ako ima problema sa mokracnim kanalima,maternicom ili jajnim celijama-malo zapahne. :-D
Mozda smrdi prirodno.Dole je naime flora i fauna :D
Meni je drug prije par godina godina epohalno otkrio svoju zabludu,kaže navedeni: "jebote ne smrde sve"
Ko pita,taj ne skita :-)
Incub

Post by Incub »

besana wrote:I onda se čudite što ne možete naći djevojke...ccc :roll:
Besana hjade sta se ljutis pa ne mirises ti meni tako :lol: :lol:
Sva si mi kao ljubicica.. :P
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

sta je hpv??? :?
Post Reply