Kod kuće je najbolje

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1 Kod kuće je najbolje

Post by Entropio »

http://www.sarajevo-x.com/showtime/tv/clanak/101203049

Emisija mi je super. Gledao sam zadnje dvije i stvarno mi se sviđa. Kakvo osvježenje. Damir Šehanović mi je malo antipatičan, ali sviđa mi se što se trudi i dovodi super goste.

Večeras je gost bio Kornelije Kovač, čovjek kojeg puno cijenim (još su tu bili Nuno i Zlatko).

Zna li neko kako se zove ona prelijepa djevojka kovrdžave kose koja je večeras izvela "Zlatni dan" uz pratnju Kornelija Kovača? Ima savršen glas. Često je viđam na TV-u... uvijek je back vokal.
saramara

#2 Re: Kod kuće je najbolje

Post by saramara »

Pa zar mu to nije kćerka ???
Bibi33

#3 Re: Kod kuće je najbolje

Post by Bibi33 »

Emisija je odlicna. Veliko osvjezenje od ovih odrona koji gledamo na ostalim TV stanicama.
Cura se zove Aida Mušanović i nije kcerka Kornelija.
Mene iz emisije u emisiju odusevljava Almas. Sjajna interpretacija :)
ins

#4 Re: Kod kuće je najbolje

Post by ins »

Emisija je iznenadjujuce dobra! :thumbup:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#5 Re: Kod kuće je najbolje

Post by Pera Trta »

Kornelije Kovač-ispušena muštikla. Gostovao u svim inkarnacijama Šehanovićeve emisije u zadnjih 10 godina (jer je sve to isti k.-drugo pakovanje). Jedino je njemu još zanimljiv ovaj, i u vrijeme najveće svoje slave, prilično nezanimljiv lik. Čovjek koji je rock-muziku Jugoslavije u vrijeme Korni grupe sveo na kvaziintelektualno i znalačko preseravanje, poznato kao "prog.-rock", a kasnije se, kao i njegov duhovni brat Đorđe Novković, odao mnogo unosnijim lakim notama, izbacujući povremeno neki, uglavnom ravnodušno prihvaćeni, "samostalni projekat", kako bi održao muzičku relevantnost.
Kovrdžava je Aida Mušanović, curka je iz Goražda. Angažman na javnom servisu dobila pomoću starijeg brata, Jasmina Mušanovića, koji je tamo neki muzički producent, studijski muzičar ili nešto slično. Autor je otprilike polovine pjesama na zadnjih nekoliko Malih šlagera.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6 Re: Kod kuće je najbolje

Post by Entropio »

Pera sa detaljnim informacijama... :) Hvala!

Evo izvedba od neku noć... Uh.

irvinx1

#7 Re: Kod kuće je najbolje

Post by irvinx1 »

Pera Trta wrote:Kornelije Kovač-ispušena muštikla. Gostovao u svim inkarnacijama Šehanovićeve emisije u zadnjih 10 godina (jer je sve to isti k.-drugo pakovanje). Jedino je njemu još zanimljiv ovaj, i u vrijeme najveće svoje slave, prilično nezanimljiv lik. Čovjek koji je rock-muziku Jugoslavije u vrijeme Korni grupe sveo na kvaziintelektualno i znalačko preseravanje, poznato kao "prog.-rock", a kasnije se, kao i njegov duhovni brat Đorđe Novković, odao mnogo unosnijim lakim notama, izbacujući povremeno neki, uglavnom ravnodušno prihvaćeni, "samostalni projekat", kako bi održao muzičku relevantnost.
E nece da moze:
Prvo, Kornelije Kovac je jedan od najjacih kompozitora sa ovih prostora. Kvaziintelektualcima se mogu nazvati Brega, Losa, Merlin i ostali hostapleri. Kornelije je nesto drugacije, za to ne moras biti nesto posebno naslusan i muzicki obrazovan da skontas.
Drugo, izjava da je prog rock kvazintelektuano i znalacko preseravanje ti je prilicno intelektualna i znalacka. Prograchives, pa na ucenje.

Nemoj misliti da nesto gotivim Kornelija, ni ne slusam ga... ali ta osoba je svirala u brojnim orekestrima, komponovala za indexe, postigla nesto ne kopirajuci druge, i izgradila sasvim pristojnu karijeru sa Korni grupom.

Jedino ako ti najvecu slavu i zanimljivost izjednacavas sa kvalitetom :run:

p.s. Nemoj ovo shvatiti uvrijedljivo, samo izlazem suprotno misljenje. :)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#8 Re: Kod kuće je najbolje

Post by Pera Trta »

Ja sam Progarchives davno izučio, a prije toga sam islušao i proučio skoro sve domaće prog-rock grupe, i mislim da su oni jednim larpurlartizmom ogledanom u kvazipametnim tekstovima i komplikovanim muzičkim rješenjima rock scenu Jugoslavije predstavili kao nešto za elitiste i "pametne", iako je rock uvijek bio krajnje prosta stvar i "ništa mudro"..."It's only rock'n'roll", kaže pjesma stara. Od prog muzike uistinu je vrijedan Buldožer, koji je ustvari, pod oblandom ispoliranog progresivnog zvuka, iznutra destruirao taj elitističi izričaj i otvorio put punku i new wave-u nekoliko godina kasnije.
irvinx1

#9 Re: Kod kuće je najbolje

Post by irvinx1 »

Da, ok.
Malo si me iznenadio kvalitetom upisa, to ne vidjam bas cesto...
Nemamo pretjerano razlicite svetonazore, samo je pitanje licnog odnosa prema stvari.
Post Reply