kočnice za pežo 307
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Kenzo o1
#1 kočnice za pežo 307
Trebam mijenjati stare i dotrajale(tako je kupljen iz uvoza)prednje diskove i pločice na Pežo 307 2.0 hdi 66 kw-a.U pežo servisu su prilikom dijagnostike utvrdili da ih treba mijenjati...imaju originalne i naravno zamjenske,molim savjet a i nisam od onih vozača koji su često na točkovima...zamjenske pločice marke Ferodo
- rajvosa^
#2 Re: kočnice za pežo 307
Ja preferiram originalne na citroenu, ipak su to kocnice.
-
Kenzo o1
#3 Re: kočnice za pežo 307
zovem tri ovlaštena pežo servisa(Modriča,Doboj,Brčko)svi ugrađuju originalne(ne žele reći koje i kod sva tri koncesionara različita cijena????),a o zamjenskim da ne i govorim....kod jednih Ferodo,drugih Meyle,trećih Lucas(TWR),pa kome vjerovati šta ugrađuju a ja moram to promjeniti jer su dotrajali,a bogami i para nije mala 
-
zobb
#4 Re: kočnice za pežo 307
Zmjenski,ako vec mijenjas u servisu.Nikakvih problema,poslije 20000 km predjenih u francuzu,poslije zamjene.Nego ne opterecuj se puno originalima,smiri se popij kaficu zapali i skontaj dje mozes jeftinije da prodjes.Vjeruj mi nepotrebne sikiracije.
-
Kenzo o1
#5 Re: kočnice za pežo 307
ma najeftinija je opcija u pežo servisu u Modriči sa zamjenskim diskovima i pločicama,rekoše Meyle proizvođač,cijena za oba prednja kotača 155.00sa ugradnjom,isto u Doboju zamjenska opcija samo sa Ferodo pločicama 220.oo km-ova a u Brčkom originalne(malo sam tu skeptičan)239.00 km-ovai ne ugrađuje zamjenske!!I u Modriči i Doboju su originalne između 320-350kmova,to me malo zbunjuje ko je lud ko normalan
ii ne dam se lako preveslati 
-
Kenzo o1
#6 Re: kočnice za pežo 307
ma najeftinija je opcija u pežo servisu u Modriči sa zamjenskim diskovima i pločicama,rekoše Meyle proizvođač,cijena za oba prednja kotača 155.00sa ugradnjom,isto u Doboju zamjenska opcija samo sa Ferodo pločicama 220.oo km-ova a u Brčkom originalne(malo sam tu skeptičan)239.00 km-ovai ne ugrađuje zamjenske!!I u Modriči i Doboju su originalne između 320-350kmova,to me malo zbunjuje ko je lud ko normalan ii ne dam se lako preveslatizobb wrote:Zmjenski,ako vec mijenjas u servisu.Nikakvih problema,poslije 20000 km predjenih u francuzu,poslije zamjene.Nego ne opterecuj se puno originalima,smiri se popij kaficu zapali i skontaj dje mozes jeftinije da prodjes.Vjeruj mi nepotrebne sikiracije.
-
zobb
#7 Re: kočnice za pežo 307
Ma sve je to regularno sto se tice aftermarket dijelova,kao sto navedoh u ranijem postu.Sta je original,i pod kojim se uslovima prodaje ako original,to je vec druga tema.Nego nema razloga za sumnjicenja, na kraju krajeva zadnja i najeftinija opcija otici kod nekog lokalnog majstora ,koji ima dobar glas u carsiji.Kenzo o1 wrote:ma najeftinija je opcija u pežo servisu u Modriči sa zamjenskim diskovima i pločicama,rekoše Meyle proizvođač,cijena za oba prednja kotača 155.00sa ugradnjom,isto u Doboju zamjenska opcija samo sa Ferodo pločicama 220.oo km-ova a u Brčkom originalne(malo sam tu skeptičan)239.00 km-ovai ne ugrađuje zamjenske!!I u Modriči i Doboju su originalne između 320-350kmova,to me malo zbunjuje ko je lud ko normalan ii ne dam se lako preveslatizobb wrote:Zmjenski,ako vec mijenjas u servisu.Nikakvih problema,poslije 20000 km predjenih u francuzu,poslije zamjene.Nego ne opterecuj se puno originalima,smiri se popij kaficu zapali i skontaj dje mozes jeftinije da prodjes.Vjeruj mi nepotrebne sikiracije.
- testovi3
#8 Re: kočnice za pežo 307
zato ti provjeri koje orgialne iduKenzo o1 wrote:zovem tri ovlaštena pežo servisa(Modriča,Doboj,Brčko)svi ugrađuju originalne(ne žele reći koje i kod sva tri koncesionara različita cijena????),a o zamjenskim da ne i govorim....kod jednih Ferodo,drugih Meyle,trećih Lucas(TWR),pa kome vjerovati šta ugrađuju a ja moram to promjeniti jer su dotrajali,a bogami i para nije mala
pa ih nazoves i pitas imaju li sa tom oznakom
a sta je ovaj pezo u neđaricima je li samo prodajni salon ili ima i servis
zar nije bolje kod njih uradit u slucaju garancije blize su ti
koja godina je pezo koji motor
- Haris.ba
#9 Re: kočnice za pežo 307
A kakav je taj pežo sa tim motorom? Koje su mu boljke? Izletilo da moram uzeti dizela i spomenuli su mi ovo auto zbog nedostatka fap filtera i mokrog zamajca. Udobnost je pretpostavljam dobra?
-
Kenzo o1
#10 Re: kočnice za pežo 307
za sada je dobar,održavanje košta kao i kod svakoga novijega auta različitih proizvođača,potrošnja solidna ali sve zavisi i kako ga voziš i kako oržavaš,meni se svidio a cijena mu je bila povoljna(uveo ga iz Holandije)ako je iole dobar(pregledaj ga prvo u ovlaštenom pežo servisu)kupuj bez razmišnjanjaHaris.ba wrote:A kakav je taj pežo sa tim motorom? Koje su mu boljke? Izletilo da moram uzeti dizela i spomenuli su mi ovo auto zbog nedostatka fap filtera i mokrog zamajca. Udobnost je pretpostavljam dobra?
-
Kenzo o1
#11 Re: kočnice za pežo 307
testovi3 wrote:zato ti provjeri koje orgialne iduKenzo o1 wrote:zovem tri ovlaštena pežo servisa(Modriča,Doboj,Brčko)svi ugrađuju originalne(ne žele reći koje i kod sva tri koncesionara različita cijena????),a o zamjenskim da ne i govorim....kod jednih Ferodo,drugih Meyle,trećih Lucas(TWR),pa kome vjerovati šta ugrađuju a ja moram to promjeniti jer su dotrajali,a bogami i para nije mala
pa ih nazoves i pitas imaju li sa tom oznakom
a sta je ovaj pezo u neđaricima je li samo prodajni salon ili ima i servis
zar nije bolje kod njih uradit u slucaju garancije blize su ti
koja godina je pezo koji motor
Motor je 90 ks 66kw-a 2003 godište,pitao sam koje su original i koje idu a oni samo odgovaraju ORIGINALNE(zato sam i sumnjičav a pogotovu tri različite cijene za ORIGINAL proizvod)Taj u Nedžarićima je meni predaleko jer sam ja jaro iz Odžaka pa mi je Pežo servis pod nosom u Modriči ali možda i ja "malkice"pregonim ali et' tražim i savjet od drugih...
-
Kenzo o1
#12 Re: kočnice za pežo 307
zobb wrote:Ma sve je to regularno sto se tice aftermarket dijelova,kao sto navedoh u ranijem postu.Sta je original,i pod kojim se uslovima prodaje ako original,to je vec druga tema.Nego nema razloga za sumnjicenja, na kraju krajeva zadnja i najeftinija opcija otici kod nekog lokalnog majstora ,koji ima dobar glas u carsiji.Kenzo o1 wrote:ma najeftinija je opcija u pežo servisu u Modriči sa zamjenskim diskovima i pločicama,rekoše Meyle proizvođač,cijena za oba prednja kotača 155.00sa ugradnjom,isto u Doboju zamjenska opcija samo sa Ferodo pločicama 220.oo km-ova a u Brčkom originalne(malo sam tu skeptičan)239.00 km-ovai ne ugrađuje zamjenske!!I u Modriči i Doboju su originalne između 320-350kmova,to me malo zbunjuje ko je lud ko normalan ii ne dam se lako preveslatizobb wrote:Zmjenski,ako vec mijenjas u servisu.Nikakvih problema,poslije 20000 km predjenih u francuzu,poslije zamjene.Nego ne opterecuj se puno originalima,smiri se popij kaficu zapali i skontaj dje mozes jeftinije da prodjes.Vjeruj mi nepotrebne sikiracije.
Hvala na savjetu,opcija Modriča zamjenske pa šta bude neka bude...a u mojoj čaršiji i nema nekoga "spaćnoga"majstora za nešto kvalitetno uradit',samo vjeruju u čekić i pajser pa udri po autu
- sorcerer
#13 Re: kočnice za pežo 307
ako ti je skupo nemoj vozit auto
-
Kenzo o1
#14 Re: kočnice za pežo 307
očigledno da nisi pročitao gore navedeno prije što sam naveo,platit ću i skupo(jer nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari)ali ne želim da mi netko uvaljuje abu-dabi marke pod originale(jer izgleda da je to kod nas u BiH-a)omiljeni "sport"prodavača.....zato sam tražio savjet i slična iskustva,vozdrasorcerer wrote:ako ti je skupo nemoj vozit auto
- sorcerer
#15 Re: kočnice za pežo 307
onda kupis sam najskuplje kocnice i odes kod majstora da ti ugradi,to si vec mogao uraditi ,a ne piskarati po forumu...
-
Kenzo o1
#16 Re: kočnice za pežo 307
sorcerer wrote:onda kupis sam najskuplje kocnice i odes kod majstora da ti ugradi,to si vec mogao uraditi ,a ne piskarati po forumu...
jeste u pravu si,ali nitko mi ne kaže koje su najbolje,ime proizvođača i tako slično i gdje mogu nabaviti,svi samo ovl.servis a tamo te deru a i sam ne znaš zašto ali ipak hvala vam svima što na strpljenju što na iskrenosti....
-
Melami
#17 Re: kočnice za pežo 307
Nema potrebe da kocnice budu originalne.
Odes u neki servis koji je na dobrom glasu i neka ti nabace neke kocnice.
Ili kupi ti koje hoces, i neka ti neko ugadi. Nemas potrebe da se zamaras jesu li original ili ne.
Odes u neki servis koji je na dobrom glasu i neka ti nabace neke kocnice.
Ili kupi ti koje hoces, i neka ti neko ugadi. Nemas potrebe da se zamaras jesu li original ili ne.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#18 Re: kočnice za pežo 307
Ferodo je solidna marka pakni. Ja sam ih u Oktobru 2011 ugradio sebi u kombinaciji sa
nekom no-name markom sajbi. Kostalo me sat vremena i malo vise od 100 KM sve sa popratnim materijalom.
Kvalitetnije uradeno nego kod nekog automehanicara.
nekom no-name markom sajbi. Kostalo me sat vremena i malo vise od 100 KM sve sa popratnim materijalom.
Kvalitetnije uradeno nego kod nekog automehanicara.