KOCKASTE GLAVE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SmokingMan

#101 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by SmokingMan »

_mufljuz_ wrote::| :-? :( :roll: :-)

meni je zao vas par koji otvarate ovakve teme i iz petnih zila se trudite da se narugate fizikalijama....
dok vam kockasti udaraju cerke, zene sto "onako" sto onako...
drustvo im se saginje, ustupa, a djeca vam ih uzimaju za uzore.....
radije pogledajte sebe vase limitacije limite i ogranicenja - nije produhovljenje i prosvjetljenje da sloj drustva kriminalnog miljea ismijavate na ovakav opskuran nacin.... rekao bih da iza ove teme stoji iza nekoliko koprena zavist vise nego podsmijeh..... i ne da sam covjek koji prihvata ovaj "drustveni soj" koji je postao nazalost elita - i to urbana - skupa auta, dobre zenske, odlicna odjeca, stanovi pizde materine - ali je covjek koji uvidja jad nemoci da se ista ucini pa se covjek sam ucini obicnim spadalom "ucestvujuci" i "dajuci svoj doprinos" ovakvim temama......

ja sam jednom niz ciglane prema alipasinoj dzamiji isao u koloni prije americke ambasade sa parkinga izlazi vozilo - a drugo pokusava da se iskljuci iz saobracaja, gledam desetine tih "nekockatih" kako ignorisu potrebe ove dvojice ne zeleci da stanu da puste ljude - stanem ja dok je iza mene bio crni BMW X5 sa tih nekoliko "kockastih glava" lik pocne da mlatara da psuje, vidim ja njega na retrovizoru - i ja ispadnem sam seljak i masem mu kao "sta je majmune".....

desava se sljedece - udarac po gasu i obilazak i poravnanje sa mojim vozilom u pokusaju da mi preprijece put - jer se ocito da primijetit da su neki sitni-krupni kriminalci - 2 bocna stakla se spustaju i nesto mi dobacuju i ja drmnem po volanu ulijevo prepade se lola zaustavljanja - ocekivao sam neko oruzje i slicno - i zao mi je bilo i drago sto nisam imao ja - automatsko - odlez'o bih sigurno ne zbog kurcenja nego zbog poraza gradjanstine.......i cinjenice da sam to bio ja - sam - 100% bez podrske naroda.... ovog koji svekoliko pljuje i sere.....
Propada nam društvo,prije svega obezglavljena omaldina,moralno...
Russki

#102 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje

Post by Russki »

gilla wrote:
DankoBananko wrote:Moze li mi neko reci objasnjenje pojma KOCKASTE GLAVE - koji cesto cujem

Sta bi to trebalo da predstavlja
Ko je kockasta glava
I sl..
Muske lole. Muske kabadahije.
Određen procenat ima bukvala kockastu glavu, najčešće ošišano kratko, uz neku lolsku zurku, siske, nulerica i sl.
Često vozaju golfa dvojku uz glasan turbo folk.
Nerijetko su bez zuba, uz primjese lanaca, kajli....
Često veoma izražena vilica, a nerijetko konstantno otvorena usta.
Određen procenat je nabildan no vecina ima viška sala pa to izbaci kao miške.
Nivo obrazovanja uglavnom osnovna škola, eventualno srednja u nivou žiša.

Na pitanje koliko je bilo svjetskih ratova, ili ko je zeus nijemo će vas gledati.....

ukratko
kapa dolje
mO k3

#103 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje

Post by mO k3 »

gilla wrote:
DankoBananko wrote:Moze li mi neko reci objasnjenje pojma KOCKASTE GLAVE - koji cesto cujem

Sta bi to trebalo da predstavlja
Ko je kockasta glava
I sl..
Muske lole. Muske kabadahije.
Određen procenat ima bukvala kockastu glavu, najčešće ošišano kratko, uz neku lolsku zurku, siske, nulerica i sl.
Često vozaju golfa dvojku uz glasan turbo folk.
Nerijetko su bez zuba, uz primjese lanaca, kajli....
Često veoma izražena vilica, a nerijetko konstantno otvorena usta.
Određen procenat je nabildan no vecina ima viška sala pa to izbaci kao miške.
Nivo obrazovanja uglavnom osnovna škola, eventualno srednja u nivou žiša.

Na pitanje koliko je bilo svjetskih ratova, ili ko je zeus nijemo će vas gledati.....

ukratko
Molim ne zaboraviti jos one pederuse uz to ,sto je manja pederusa (torbica) to je veci kreten

U prevodu Gedzostyle
SeherSarajka

#104 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by SeherSarajka »

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/tuzilas ... -s-alpiqom
Tužilaštvo KS ispituje kriminal Jerlagića i Heće

:lol: hoce li ovo kriminalne kockaste glave u prdekanu ili su sve podmitili :lol:
fatamorgana

#105 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by fatamorgana »

_mufljuz_ wrote:

meni je zao vas par koji otvarate ovakve teme i iz petnih zila se trudite da se narugate fizikalijama....
Ma ko nam se to na'šo uvrijeđen, :mrgreen:
paladinka

#106 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by paladinka »

Cak i svabe imaju izraz za kockaste glave, Schachtelkopf je pogrdan naziv za nase ljude u adidas trenerkama, patikama koje sjaje, zlatni lancic, obavezno bmw, otvoren prozor , ruka na van i glasna muzika obavezno cajke :-). Die Schachtel =kartonska kutija, der Kopf = glava.
insomnia78

#107 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by insomnia78 »

Dzaba, opet svabice piškaju na njih:-)

s' moje sokoćalo
paladinka

#108 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by paladinka »

To das su koskaste glave atraktivni muskarci je bas ono pre, preuvelicano, jest da ima zenski koje se pale na takve tipove , ali i te zenske su prica za sebe :-). Sam stil oblacenja im je, hmm, rekla bi da zaostaju deset godina sa stilom, ponasanje katastrofa, pameti nigdje , sta je to atraktivno na tim muskarcima . Sto je najgore , oni su ubjedjeni u potpuno suprotno, da su naj,naj sexi muskarci :-)
Hajvan

#109 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Hajvan »

Cabeza cuadrada, u Havani na kubi koriste taj izraz za sličnu grupaciju ljudi.
JThomas

#110 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by JThomas »

paladinka wrote:To das su koskaste glave atraktivni muskarci je bas ono pre, preuvelicano, jest da ima zenski koje se pale na takve tipove , ali i te zenske su prica za sebe :-). Sam stil oblacenja im je, hmm, rekla bi da zaostaju deset godina sa stilom, ponasanje katastrofa, pameti nigdje , sta je to atraktivno na tim muskarcima . Sto je najgore , oni su ubjedjeni u potpuno suprotno, da su naj,naj sexi muskarci :-)
krpa, zakrpa i to.
limunada25

#111 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by limunada25 »

Image
:D
ultima_palabra

#112 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by ultima_palabra »

Zaposjeli su i SERDA-u (naka razvojna agencija) :mrgreen:
Image
BadCopy

#113 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by BadCopy »

Kockasta glava je vise karakterna osobina nego izgled same glave.
:D
ho oponopono

#114 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by ho oponopono »

...nešto ka iz ove priče ... :carobnjak:

Prilazi crni SUV i pored bezbroj slobodnih mjesta parkira se na sredini tako da niko drugi ne može manevrirati.
Auto je barem 100.000 €.
Iz auta izlazi suvozačica u čizmama preko koljena, a minica do pupka barem 50.000 €.

Otvaraju se vrata vozača, a okoliš iz autoradija zapljusne zvuk neidentificirane pjevaljke s anegdotalnim riječima:
«Suzama sam lijepio tapete,
Ona o´šla, uzela mi dijete»

Konačno izlazi vozač.

Vozač, čovjek – kocka. Glava s snažnim čeljustima, a frizura u ravnovjesju s horizontom.
Vrat nema, spojen je s tijelom u jednu cjelinu.
Na gornjoj ravnoj plohi glave – kocke, nalazile su se ReyBan naočale, barem 500 €.

Antracit odijelo i razdrljana ljubičasta svilena košulja, barem 1.000 €.

Talijani za takve likove kažu «teste quadrate» (kockaste glave), a kod Francuza «tete tomato» (glava paradajz).

Jedna određena sociološka skupinu ljudi, koja vanjskim manifestacijama svog ponašanja nastoji kompenzirati intelektualnu insuficijenciju.
U pravilu su to materijalna dobra, statusni simboli ili nekonvencionalni oblici ponašanja.

Prepoznajete sugrađane?
Od njih očekujete obzir u prometu ili na sudu?

:mrgreen:
Gray

#115 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Gray »

ho oponopono wrote:...nešto ka iz ove priče ... :carobnjak:

Prilazi crni SUV i pored bezbroj slobodnih mjesta parkira se na sredini tako da niko drugi ne može manevrirati.
Auto je barem 100.000 €.
Iz auta izlazi suvozačica u čizmama preko koljena, a minica do pupka barem 50.000 €.

Otvaraju se vrata vozača, a okoliš iz autoradija zapljusne zvuk neidentificirane pjevaljke s anegdotalnim riječima:
«Suzama sam lijepio tapete,
Ona o´šla, uzela mi dijete»

Konačno izlazi vozač.

Vozač, čovjek – kocka. Glava s snažnim čeljustima, a frizura u ravnovjesju s horizontom.
Vrat nema, spojen je s tijelom u jednu cjelinu.
Na gornjoj ravnoj plohi glave – kocke, nalazile su se ReyBan naočale, barem 500 €.

Antracit odijelo i razdrljana ljubičasta svilena košulja, barem 1.000 €.

Talijani za takve likove kažu «teste quadrate» (kockaste glave), a kod Francuza «tete tomato» (glava paradajz).

Jedna određena sociološka skupinu ljudi, koja vanjskim manifestacijama svog ponašanja nastoji kompenzirati intelektualnu insuficijenciju.
U pravilu su to materijalna dobra, statusni simboli ili nekonvencionalni oblici ponašanja.

Prepoznajete sugrađane?
Od njih očekujete obzir u prometu ili na sudu?

:mrgreen:
dobar opis :D

mada ja više volim termin sirovina nego kockasta glava.
Billy Ben Dover

#116 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Billy Ben Dover »

možda on ima kockastu glavu, al zato guzi više od mene. i kako čovjek da voli takav svijet u kojem živimo?
Kemal Malovčić

#117 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Kemal Malovčić »

Kockaste glave FTW.
salik79

#118 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by salik79 »

ultima_palabra wrote:Zaposjeli su i SERDA-u (naka razvojna agencija) :mrgreen:
Image

Sticajem okolnosti poznajem ovog krajnjeg desnog. Izuzetan momak/covjek, kako u ljudskom, tako i u strucnom pogledu.
Toffee karamela

#119 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Toffee karamela »

Meni je utjelovljenje kockaste glave kantonalni zastupnik Damir Čardžić :lol: ili mali siledžija Denis Stojnić lafo borac nekih LJULJ-MULJ borilačkih kategorija.

Naravno uvijek ima od goreg gore :D Recimo Asim Sarajlić :skoljka:
muminovic

#120 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by muminovic »

bas su slatki :-)
Post Reply