Propada nam društvo,prije svega obezglavljena omaldina,moralno..._mufljuz_ wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
meni je zao vas par koji otvarate ovakve teme i iz petnih zila se trudite da se narugate fizikalijama....
dok vam kockasti udaraju cerke, zene sto "onako" sto onako...
drustvo im se saginje, ustupa, a djeca vam ih uzimaju za uzore.....
radije pogledajte sebe vase limitacije limite i ogranicenja - nije produhovljenje i prosvjetljenje da sloj drustva kriminalnog miljea ismijavate na ovakav opskuran nacin.... rekao bih da iza ove teme stoji iza nekoliko koprena zavist vise nego podsmijeh..... i ne da sam covjek koji prihvata ovaj "drustveni soj" koji je postao nazalost elita - i to urbana - skupa auta, dobre zenske, odlicna odjeca, stanovi pizde materine - ali je covjek koji uvidja jad nemoci da se ista ucini pa se covjek sam ucini obicnim spadalom "ucestvujuci" i "dajuci svoj doprinos" ovakvim temama......
ja sam jednom niz ciglane prema alipasinoj dzamiji isao u koloni prije americke ambasade sa parkinga izlazi vozilo - a drugo pokusava da se iskljuci iz saobracaja, gledam desetine tih "nekockatih" kako ignorisu potrebe ove dvojice ne zeleci da stanu da puste ljude - stanem ja dok je iza mene bio crni BMW X5 sa tih nekoliko "kockastih glava" lik pocne da mlatara da psuje, vidim ja njega na retrovizoru - i ja ispadnem sam seljak i masem mu kao "sta je majmune".....
desava se sljedece - udarac po gasu i obilazak i poravnanje sa mojim vozilom u pokusaju da mi preprijece put - jer se ocito da primijetit da su neki sitni-krupni kriminalci - 2 bocna stakla se spustaju i nesto mi dobacuju i ja drmnem po volanu ulijevo prepade se lola zaustavljanja - ocekivao sam neko oruzje i slicno - i zao mi je bilo i drago sto nisam imao ja - automatsko - odlez'o bih sigurno ne zbog kurcenja nego zbog poraza gradjanstine.......i cinjenice da sam to bio ja - sam - 100% bez podrske naroda.... ovog koji svekoliko pljuje i sere.....
KOCKASTE GLAVE
- SmokingMan
#101 Re: KOCKASTE GLAVE
- Russki
#102 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje
kapa doljegilla wrote:Muske lole. Muske kabadahije.DankoBananko wrote:Moze li mi neko reci objasnjenje pojma KOCKASTE GLAVE - koji cesto cujem
Sta bi to trebalo da predstavlja
Ko je kockasta glava
I sl..
Određen procenat ima bukvala kockastu glavu, najčešće ošišano kratko, uz neku lolsku zurku, siske, nulerica i sl.
Često vozaju golfa dvojku uz glasan turbo folk.
Nerijetko su bez zuba, uz primjese lanaca, kajli....
Često veoma izražena vilica, a nerijetko konstantno otvorena usta.
Određen procenat je nabildan no vecina ima viška sala pa to izbaci kao miške.
Nivo obrazovanja uglavnom osnovna škola, eventualno srednja u nivou žiša.
Na pitanje koliko je bilo svjetskih ratova, ili ko je zeus nijemo će vas gledati.....
ukratko
- mO k3
#103 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje
Molim ne zaboraviti jos one pederuse uz to ,sto je manja pederusa (torbica) to je veci kretengilla wrote:Muske lole. Muske kabadahije.DankoBananko wrote:Moze li mi neko reci objasnjenje pojma KOCKASTE GLAVE - koji cesto cujem
Sta bi to trebalo da predstavlja
Ko je kockasta glava
I sl..
Određen procenat ima bukvala kockastu glavu, najčešće ošišano kratko, uz neku lolsku zurku, siske, nulerica i sl.
Često vozaju golfa dvojku uz glasan turbo folk.
Nerijetko su bez zuba, uz primjese lanaca, kajli....
Često veoma izražena vilica, a nerijetko konstantno otvorena usta.
Određen procenat je nabildan no vecina ima viška sala pa to izbaci kao miške.
Nivo obrazovanja uglavnom osnovna škola, eventualno srednja u nivou žiša.
Na pitanje koliko je bilo svjetskih ratova, ili ko je zeus nijemo će vas gledati.....
ukratko
U prevodu Gedzostyle
- SeherSarajka
#104 Re: KOCKASTE GLAVE
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/tuzilas ... -s-alpiqom
Tužilaštvo KS ispituje kriminal Jerlagića i Heće
- fatamorgana
#105 Re: KOCKASTE GLAVE
Ma ko nam se to na'šo uvrijeđen,_mufljuz_ wrote:
meni je zao vas par koji otvarate ovakve teme i iz petnih zila se trudite da se narugate fizikalijama....
-
paladinka
#106 Re: KOCKASTE GLAVE
Cak i svabe imaju izraz za kockaste glave, Schachtelkopf je pogrdan naziv za nase ljude u adidas trenerkama, patikama koje sjaje, zlatni lancic, obavezno bmw, otvoren prozor , ruka na van i glasna muzika obavezno cajke
. Die Schachtel =kartonska kutija, der Kopf = glava.
- insomnia78
#107 Re: KOCKASTE GLAVE
Dzaba, opet svabice piškaju na njih:-)
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
paladinka
#108 Re: KOCKASTE GLAVE
To das su koskaste glave atraktivni muskarci je bas ono pre, preuvelicano, jest da ima zenski koje se pale na takve tipove , ali i te zenske su prica za sebe
. Sam stil oblacenja im je, hmm, rekla bi da zaostaju deset godina sa stilom, ponasanje katastrofa, pameti nigdje , sta je to atraktivno na tim muskarcima . Sto je najgore , oni su ubjedjeni u potpuno suprotno, da su naj,naj sexi muskarci 
- Hajvan
#109 Re: KOCKASTE GLAVE
Cabeza cuadrada, u Havani na kubi koriste taj izraz za sličnu grupaciju ljudi.
- JThomas
#110 Re: KOCKASTE GLAVE
krpa, zakrpa i to.paladinka wrote:To das su koskaste glave atraktivni muskarci je bas ono pre, preuvelicano, jest da ima zenski koje se pale na takve tipove , ali i te zenske su prica za sebe. Sam stil oblacenja im je, hmm, rekla bi da zaostaju deset godina sa stilom, ponasanje katastrofa, pameti nigdje , sta je to atraktivno na tim muskarcima . Sto je najgore , oni su ubjedjeni u potpuno suprotno, da su naj,naj sexi muskarci
- ultima_palabra
#112 Re: KOCKASTE GLAVE
Zaposjeli su i SERDA-u (naka razvojna agencija)

- BadCopy
#113 Re: KOCKASTE GLAVE
Kockasta glava je vise karakterna osobina nego izgled same glave.

- ho oponopono
#114 Re: KOCKASTE GLAVE
...nešto ka iz ove priče ...
Prilazi crni SUV i pored bezbroj slobodnih mjesta parkira se na sredini tako da niko drugi ne može manevrirati.
Auto je barem 100.000 €.
Iz auta izlazi suvozačica u čizmama preko koljena, a minica do pupka barem 50.000 €.
Otvaraju se vrata vozača, a okoliš iz autoradija zapljusne zvuk neidentificirane pjevaljke s anegdotalnim riječima:
«Suzama sam lijepio tapete,
Ona o´šla, uzela mi dijete»
Konačno izlazi vozač.
Vozač, čovjek – kocka. Glava s snažnim čeljustima, a frizura u ravnovjesju s horizontom.
Vrat nema, spojen je s tijelom u jednu cjelinu.
Na gornjoj ravnoj plohi glave – kocke, nalazile su se ReyBan naočale, barem 500 €.
Antracit odijelo i razdrljana ljubičasta svilena košulja, barem 1.000 €.
Talijani za takve likove kažu «teste quadrate» (kockaste glave), a kod Francuza «tete tomato» (glava paradajz).
Jedna određena sociološka skupinu ljudi, koja vanjskim manifestacijama svog ponašanja nastoji kompenzirati intelektualnu insuficijenciju.
U pravilu su to materijalna dobra, statusni simboli ili nekonvencionalni oblici ponašanja.
Prepoznajete sugrađane?
Od njih očekujete obzir u prometu ili na sudu?

Prilazi crni SUV i pored bezbroj slobodnih mjesta parkira se na sredini tako da niko drugi ne može manevrirati.
Auto je barem 100.000 €.
Iz auta izlazi suvozačica u čizmama preko koljena, a minica do pupka barem 50.000 €.
Otvaraju se vrata vozača, a okoliš iz autoradija zapljusne zvuk neidentificirane pjevaljke s anegdotalnim riječima:
Konačno izlazi vozač.
Vozač, čovjek – kocka. Glava s snažnim čeljustima, a frizura u ravnovjesju s horizontom.
Na gornjoj ravnoj plohi glave – kocke, nalazile su se ReyBan naočale, barem 500 €.
Talijani za takve likove kažu «teste quadrate» (kockaste glave), a kod Francuza «tete tomato» (glava paradajz).
Jedna određena sociološka skupinu ljudi, koja vanjskim manifestacijama svog ponašanja nastoji kompenzirati intelektualnu insuficijenciju.
U pravilu su to materijalna dobra, statusni simboli ili nekonvencionalni oblici ponašanja.
Prepoznajete sugrađane?
-
Gray
#115 Re: KOCKASTE GLAVE
dobar opisho oponopono wrote:...nešto ka iz ove priče ...![]()
Auto je barem 100.000 €.
Konačno izlazi vozač.
Prepoznajete sugrađane?
mada ja više volim termin sirovina nego kockasta glava.
-
Billy Ben Dover
#116 Re: KOCKASTE GLAVE
možda on ima kockastu glavu, al zato guzi više od mene. i kako čovjek da voli takav svijet u kojem živimo?
- salik79
#118 Re: KOCKASTE GLAVE
ultima_palabra wrote:Zaposjeli su i SERDA-u (naka razvojna agencija)![]()
Sticajem okolnosti poznajem ovog krajnjeg desnog. Izuzetan momak/covjek, kako u ljudskom, tako i u strucnom pogledu.
- Toffee karamela
#119 Re: KOCKASTE GLAVE
Meni je utjelovljenje kockaste glave kantonalni zastupnik Damir Čardžić
ili mali siledžija Denis Stojnić lafo borac nekih LJULJ-MULJ borilačkih kategorija.
Naravno uvijek ima od goreg gore
Recimo Asim Sarajlić 
Naravno uvijek ima od goreg gore