KOCKASTE GLAVE
-
DankoBananko
#1 KOCKASTE GLAVE
Moze li mi neko reci objasnjenje pojma KOCKASTE GLAVE - koji cesto cujem
Sta bi to trebalo da predstavlja
Ko je kockasta glava
I sl..
Ko je kockasta glava
I sl..
Last edited by DankoBananko on 19/08/2013 12:46, edited 1 time in total.
-
gilla
#2 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje
Muske lole. Muske kabadahije.DankoBananko wrote:Moze li mi neko reci objasnjenje pojma KOCKASTE GLAVE - koji cesto cujem
Ko je kockasta glava
I sl..
Određen procenat ima bukvala kockastu glavu, najčešće ošišano kratko, uz neku lolsku zurku, siske, nulerica i sl.
Često vozaju golfa dvojku uz glasan turbo folk.
Nerijetko su bez zuba, uz primjese lanaca, kajli....
Često veoma izražena vilica, a nerijetko konstantno otvorena usta.
Određen procenat je nabildan no vecina ima viška sala pa to izbaci kao miške.
Nivo obrazovanja uglavnom osnovna škola, eventualno srednja u nivou žiša.
Na pitanje koliko je bilo svjetskih ratova, ili ko je zeus nijemo će vas gledati.....
ukratko
- dust in the wind
#3 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje
e vala, mnogo vise znam sminkerskih kockastih glava.... koji ne voze golfa dvicu vec audije i sl. koji imaju svoje ulice (tipa stojinic street), koji vodaju teske ravaku oko sebe i isto ne znaju ko je zeus, ali ti mogu sa svojim hijenama (tipovima oko njih) opis promijeniti jer se kao nesto foliras
- Pasiflora
#4 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje
gilla wrote:Na pitanje koliko je bilo svjetskih ratova, ili ko je zeus nijemo će vas gledati.....
ukratko
- Neradnik
#6 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje
ma to ovi ljubomorni sto nikad nece bit ko oni smisljaju neke fore i fazone.u sustini sta koga boli rale kakva je kome glava,sta ko radi,ko koga voda....gledaj sebe ba pusti druge da zive.DankoBananko wrote:Moze li mi neko reci objasnjenje pojma KOCKASTE GLAVE - koji cesto cujem
Ko je kockasta glava
I sl..
Glava mi nije kockasta
Last edited by Neradnik on 19/08/2013 12:41, edited 1 time in total.
- graue_maus
#7 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje
Pita učiteljica u školi ko je napisao “Na Drini Ćuprija” pa kaže:
-Ajde reci nam ti Perice.
Perica će na to:
-Nisam ja majke mi!
Učiteljica pukne I odvede ga direktoru i kaže:
-Ma zamislite ja pitam ko je napisao “Na Drini Ćuprija”, a on mi na to kaže “Nisam ja majke mi!”
Na to će director:
-Pa možda mali i nije.
Učiteljica pusti urlik, uhvati Pericu za uši i izvede ga iz škole. Sretnu oni policajca, I učiteljica se odmah njemu požali:
-Ma zamislite ja pitam ko je napisao “Na Drini Ćuprija”, a on mi na to kaže “Nisam ja majke mi!”. Odvedem ga kod direktora koji mi kaže “Pa možda mali i nije.”
Policajac je zbunjeno pogleda i kaže:
-Pa dobro gospođo, na koga vi sumnjate?
-Ajde reci nam ti Perice.
Perica će na to:
-Nisam ja majke mi!
Učiteljica pukne I odvede ga direktoru i kaže:
-Ma zamislite ja pitam ko je napisao “Na Drini Ćuprija”, a on mi na to kaže “Nisam ja majke mi!”
Na to će director:
-Pa možda mali i nije.
Učiteljica pusti urlik, uhvati Pericu za uši i izvede ga iz škole. Sretnu oni policajca, I učiteljica se odmah njemu požali:
-Ma zamislite ja pitam ko je napisao “Na Drini Ćuprija”, a on mi na to kaže “Nisam ja majke mi!”. Odvedem ga kod direktora koji mi kaže “Pa možda mali i nije.”
Policajac je zbunjeno pogleda i kaže:
-Pa dobro gospođo, na koga vi sumnjate?
- Hajvan
#8 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje
Neradniče, suštinski- imaš pravo!
-
Bodkin
#9 Re: KOCKASTE GLAVE
za mene nema veze ni sta voze ni koga vodaju nego je do ponasanja. bahato kabadahijsko ostavljanje auta gdje normalna osoba ne bi ni pomislila parkirati se i papansko ponasanje. to je otprilike to. nekako u vecini slucajeva takvi likovi imaju glavu u obliku kocke.
- rajvoSa0
#10 Re: KOCKASTE GLAVE
Malo mi je bezveze nekog tako zvati, al dobro.
Ovo raje sto ja znam, bas upravo i zavidi tim "kockastim glavama", da voze bolja auta, da ka**ju trebe koje oni odradjuju.. a realno dok smo mladji upravo na takve tipove pada vecina zena, a bogami fin broj i kasnije. a to da nista ne znaju, da su agresivni su samo predrasude, ne kazem da nema al opet..
dok ti veceras budes kucko na forumu (kao i ja, haha) ta kockasta glava ce veceras na poljinama da obradjuje neku sisatu plavusu.
Ovo raje sto ja znam, bas upravo i zavidi tim "kockastim glavama", da voze bolja auta, da ka**ju trebe koje oni odradjuju.. a realno dok smo mladji upravo na takve tipove pada vecina zena, a bogami fin broj i kasnije. a to da nista ne znaju, da su agresivni su samo predrasude, ne kazem da nema al opet..
dok ti veceras budes kucko na forumu (kao i ja, haha) ta kockasta glava ce veceras na poljinama da obradjuje neku sisatu plavusu.
- Bronco_Billy
#11 Re: KOCKASTE GLAVE
Moje tumacenje je uvijek bilo da su to oni likovi sa lancima oko vrata sto sjede u vip lozi. A slazem se u potpunosti za osnovnu kulturu i poznavanje osnovnih pojmova geografije, istorije i sl.
Sto znaci, glava mu ne mora biti iskljucivo "kockasta" nego je sticajem okolnosti dosao do sredstava (babin sin, brza lova i sl.) i koristi ih u debilne svrhe kroz koje iskazuje svoje komplekse.
Sto znaci, glava mu ne mora biti iskljucivo "kockasta" nego je sticajem okolnosti dosao do sredstava (babin sin, brza lova i sl.) i koristi ih u debilne svrhe kroz koje iskazuje svoje komplekse.
- Averus
-
Bodkin
#13 Re: KOCKASTE GLAVE
ne znam jel meni ovo odgovorrajvoSa0 wrote:Malo mi je bezveze nekog tako zvati, al dobro.
- rajvoSa0
#14 Re: KOCKASTE GLAVE
ma nije se odnosilo na tebe, no nema vezeBodkin wrote:ne znam jel meni ovo odgovorrajvoSa0 wrote:Malo mi je bezveze nekog tako zvati, al dobro.
dok ti veceras budes kucko na forumu (kao i ja, haha) ta kockasta glava ce veceras na poljinama da obradjuje neku sisatu plavusu.mozda donekle ali ja raje sto znam, 90% ih ne zavidi takvih likovima. gu** i oni redovno i voze prosjecna auta. ono sto je bitnije je da na njihovu pricu padau zene i to fin broj, a to je ono sto je najbitnije.mozda nije sisata plavusa ali je solidno obdarena crnka
ja na to nikad nisam obracao paznju, smori me ta prica. recimo mene iritiraju osobe koje se predstavljaju kao urbani, raja, 3 generacije na asfaltu, sarajlije ovo ono.. a kad popiju vrti se ceca, saban, seka, indi, mindi i to.. to im je njihov nivo..
pa opet nikad nisam nista rekao takvim osobama, ali ih izbjegavam jer mi ne gode.
malo sam bezveze ovo gore formulisao, jer pisem u zurbi, cisto sumnjam da bi se neko nacitan, sa fakultetom, sa finim poslom mijenjao zastalno sa "kockastom glavom".. al kontam da povremeno bi, zar ne? vozis fina auta, u centru si paznje, trebice lete za tobom a na tebi je koju da izaberes i to..
-
gilla
#15 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje
Samo sam pokušao definisati šta se pod tim podrazumjeva najčešćedust in the wind wrote:e vala, mnogo vise znam sminkerskih kockastih glava.... koji ne voze golfa dvicu vec audije i sl. koji imaju svoje ulice (tipa stojinic street), koji vodaju teske ravaku oko sebe i isto ne znaju ko je zeus, ali ti mogu sa svojim hijenama (tipovima oko njih) opis promijeniti jer se kao nesto foliras
Ko koga zigu, me fakat ne zanima, valjda ne impliciraš da se normalne osobe ne mogu imati sex ili platiti kuravu
NEmam ništa protiv njih, jedino iritira nivo intelekta, gluposti i ponašanje, bar mene. Živi svoj život, ukratko zaobiđi me.
Kome su takvi likovi uzor, well, neka su, šta im ja mogu.....
-
crnoplavo
#16 Re: KOCKASTE GLAVE
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... pet-hitaca
On je odgovorio: "Hoćeš da te ja naučim lekciju?" Rekao sam mu da se samo Allaha bojim. Ovaj drugi je izvirio glavu i opsovao mi majku. Lekić je potegao ručnu kočnicu i kazao: "Jesi li ti to mangup?" -
-
sarajevo999999
#17 Re: KOCKASTE GLAVE
sve ovo gille + krasi ih nadimak baja,bobi,sari,gari,brisko
-
Bodkin
#18 Re: KOCKASTE GLAVE
pa ne bihrajvoSa0 wrote:ma nije se odnosilo na tebe, no nema vezeBodkin wrote:ne znam jel meni ovo odgovorrajvoSa0 wrote:Malo mi je bezveze nekog tako zvati, al dobro.
dok ti veceras budes kucko na forumu (kao i ja, haha) ta kockasta glava ce veceras na poljinama da obradjuje neku sisatu plavusu.mozda donekle ali ja raje sto znam, 90% ih ne zavidi takvih likovima. gu** i oni redovno i voze prosjecna auta. ono sto je bitnije je da na njihovu pricu padau zene i to fin broj, a to je ono sto je najbitnije.mozda nije sisata plavusa ali je solidno obdarena crnka
kad sam rekao "ovo raje sto znam", govorim o onima s kojima sam u kontaktu, posredno ili neposredno.. a njima iz usta stalno izlazi: "vidi onih kockastih glava, gle ove papanije, pazi ovih seljacica"..
ja na to nikad nisam obracao paznju, smori me ta prica. recimo mene iritiraju osobe koje se predstavljaju kao urbani, raja, 3 generacije na asfaltu, sarajlije ovo ono.. a kad popiju vrti se ceca, saban, seka, indi, mindi i to.. to im je njihov nivo..
pa opet nikad nisam nista rekao takvim osobama, ali ih izbjegavam jer mi ne gode.
malo sam bezveze ovo gore formulisao, jer pisem u zurbi, cisto sumnjam da bi se neko nacitan, sa fakultetom, sa finim poslom mijenjao zastalno sa "kockastom glavom".. al kontam da povremeno bi, zar ne? vozis fina auta, u centru si paznje, trebice lete za tobom a na tebi je koju da izaberes i to..
- Butmiran
#19 Re: KOCKASTE GLAVE
Obično mislim na one seljačine što se vole kurčiti lancima, autima i slično. Il' se malo nabilda i u potkošulji sa zmajem na leđima izađe naveče i širi se. To je po meni kockasta glava.
-
michaela
#20 Re: KOCKASTE GLAVE
Majke mi raja, vi kao da niko nije iz Sarajeva.
Zna se, pojam "kockasta glava" u gradu se veze za Sandzaklije.
To je to.
To je to.
-
filozofija
#21 Re: KOCKASTE GLAVE
Netačno. Pojam kockaste glave večinom nema apsolutno nikakve fizičke ili konotacije u svezi sa porijeklom generalno. Recimo, za mene se pojam kockasta glava odnosi na osobe koje bez dovoljno argumenta vrše generalizaciju drugih na osnovu porijekla. Nadam se da shvatašmichaela wrote:Majke mi raja, vi kao da niko nije iz Sarajeva.
To je to.
-
michaela
#22 Re: KOCKASTE GLAVE
Ne filozofiraj previse, ne stoji ti nimalo 
- Muhamed Đakmić
#23 Re: KOCKASTE GLAVE
To veze nema sa samim pojmom kockaste glave. Mada mi je glupo raspravljati o njemu, ali uglavnom likovi poput Stojnića.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#24 Re: KOCKASTE GLAVE
a okrugle glOve i velike
- Muhamed Đakmić