KOCKASTE GLAVE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DankoBananko

#1 KOCKASTE GLAVE

Post by DankoBananko »

Moze li mi neko reci objasnjenje pojma KOCKASTE GLAVE - koji cesto cujem

Sta bi to trebalo da predstavlja
Ko je kockasta glava
I sl..
Last edited by DankoBananko on 19/08/2013 12:46, edited 1 time in total.
gilla

#2 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje

Post by gilla »

DankoBananko wrote:Moze li mi neko reci objasnjenje pojma KOCKASTE GLAVE - koji cesto cujem

Ko je kockasta glava
I sl..
Muske lole. Muske kabadahije.
Određen procenat ima bukvala kockastu glavu, najčešće ošišano kratko, uz neku lolsku zurku, siske, nulerica i sl.
Često vozaju golfa dvojku uz glasan turbo folk.
Nerijetko su bez zuba, uz primjese lanaca, kajli....
Često veoma izražena vilica, a nerijetko konstantno otvorena usta.
Određen procenat je nabildan no vecina ima viška sala pa to izbaci kao miške.
Nivo obrazovanja uglavnom osnovna škola, eventualno srednja u nivou žiša.

Na pitanje koliko je bilo svjetskih ratova, ili ko je zeus nijemo će vas gledati.....

ukratko
dust in the wind

#3 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje

Post by dust in the wind »

e vala, mnogo vise znam sminkerskih kockastih glava.... koji ne voze golfa dvicu vec audije i sl. koji imaju svoje ulice (tipa stojinic street), koji vodaju teske ravaku oko sebe i isto ne znaju ko je zeus, ali ti mogu sa svojim hijenama (tipovima oko njih) opis promijeniti jer se kao nesto foliras
Pasiflora

#4 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje

Post by Pasiflora »

gilla wrote:Na pitanje koliko je bilo svjetskih ratova, ili ko je zeus nijemo će vas gledati.....

ukratko
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: predobro :thumbup:
Neradnik

#6 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje

Post by Neradnik »

DankoBananko wrote:Moze li mi neko reci objasnjenje pojma KOCKASTE GLAVE - koji cesto cujem

Ko je kockasta glava
I sl..
ma to ovi ljubomorni sto nikad nece bit ko oni smisljaju neke fore i fazone.u sustini sta koga boli rale kakva je kome glava,sta ko radi,ko koga voda....gledaj sebe ba pusti druge da zive. :D
Glava mi nije kockasta :lol: al ne volim ove sto samo gledaju druge i komentarisu a u svojoj kuci imaju ogledalo prekriveno charšafom :evil:
Last edited by Neradnik on 19/08/2013 12:41, edited 1 time in total.
graue_maus

#7 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje

Post by graue_maus »

Pita učiteljica u školi ko je napisao “Na Drini Ćuprija” pa kaže:
-Ajde reci nam ti Perice.
Perica će na to:
-Nisam ja majke mi!
Učiteljica pukne I odvede ga direktoru i kaže:
-Ma zamislite ja pitam ko je napisao “Na Drini Ćuprija”, a on mi na to kaže “Nisam ja majke mi!”
Na to će director:
-Pa možda mali i nije.
Učiteljica pusti urlik, uhvati Pericu za uši i izvede ga iz škole. Sretnu oni policajca, I učiteljica se odmah njemu požali:
-Ma zamislite ja pitam ko je napisao “Na Drini Ćuprija”, a on mi na to kaže “Nisam ja majke mi!”. Odvedem ga kod direktora koji mi kaže “Pa možda mali i nije.”
Policajac je zbunjeno pogleda i kaže:
-Pa dobro gospođo, na koga vi sumnjate? :cry:
Hajvan

#8 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje

Post by Hajvan »

Neradniče, suštinski- imaš pravo!
Bodkin

#9 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Bodkin »

za mene nema veze ni sta voze ni koga vodaju nego je do ponasanja. bahato kabadahijsko ostavljanje auta gdje normalna osoba ne bi ni pomislila parkirati se i papansko ponasanje. to je otprilike to. nekako u vecini slucajeva takvi likovi imaju glavu u obliku kocke.
rajvoSa0

#10 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by rajvoSa0 »

Malo mi je bezveze nekog tako zvati, al dobro.

Ovo raje sto ja znam, bas upravo i zavidi tim "kockastim glavama", da voze bolja auta, da ka**ju trebe koje oni odradjuju.. a realno dok smo mladji upravo na takve tipove pada vecina zena, a bogami fin broj i kasnije. a to da nista ne znaju, da su agresivni su samo predrasude, ne kazem da nema al opet..

dok ti veceras budes kucko na forumu (kao i ja, haha) ta kockasta glava ce veceras na poljinama da obradjuje neku sisatu plavusu. ;)
Bronco_Billy

#11 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Bronco_Billy »

Moje tumacenje je uvijek bilo da su to oni likovi sa lancima oko vrata sto sjede u vip lozi. A slazem se u potpunosti za osnovnu kulturu i poznavanje osnovnih pojmova geografije, istorije i sl.
Sto znaci, glava mu ne mora biti iskljucivo "kockasta" nego je sticajem okolnosti dosao do sredstava (babin sin, brza lova i sl.) i koristi ih u debilne svrhe kroz koje iskazuje svoje komplekse.
Averus

#12 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Averus »

.
Last edited by Averus on 19/08/2013 14:27, edited 1 time in total.
Bodkin

#13 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Bodkin »

rajvoSa0 wrote:Malo mi je bezveze nekog tako zvati, al dobro.

Ovo raje sto ja znam, bas upravo i zavidi tim "kockastim glavama", da voze bolja auta, da ka**ju trebe koje oni odradjuju.. a realno dok smo mladji upravo na takve tipove pada vecina zena, a bogami fin broj i kasnije. a to da nista ne znaju, da su agresivni su samo predrasude, ne kazem da nema al opet..

dok ti veceras budes kucko na forumu (kao i ja, haha) ta kockasta glava ce veceras na poljinama da obradjuje neku sisatu plavusu. ;)
ne znam jel meni ovo odgovor :) mozda donekle ali ja raje sto znam, 90% ih ne zavidi takvih likovima. gu** i oni redovno i voze prosjecna auta. ono sto je bitnije je da na njihovu pricu padau zene i to fin broj, a to je ono sto je najbitnije.mozda nije sisata plavusa ali je solidno obdarena crnka :)
rajvoSa0

#14 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by rajvoSa0 »

Bodkin wrote:

ne znam jel meni ovo odgovor :) mozda donekle ali ja raje sto znam, 90% ih ne zavidi takvih likovima. gu** i oni redovno i voze prosjecna auta. ono sto je bitnije je da na njihovu pricu padau zene i to fin broj, a to je ono sto je najbitnije.mozda nije sisata plavusa ali je solidno obdarena crnka :)
ma nije se odnosilo na tebe, no nema veze :) kad sam rekao "ovo raje sto znam", govorim o onima s kojima sam u kontaktu, posredno ili neposredno.. a njima iz usta stalno izlazi: "vidi onih kockastih glava, gle ove papanije, pazi ovih seljacica"..
ja na to nikad nisam obracao paznju, smori me ta prica. recimo mene iritiraju osobe koje se predstavljaju kao urbani, raja, 3 generacije na asfaltu, sarajlije ovo ono.. a kad popiju vrti se ceca, saban, seka, indi, mindi i to.. to im je njihov nivo..

pa opet nikad nisam nista rekao takvim osobama, ali ih izbjegavam jer mi ne gode. :D

malo sam bezveze ovo gore formulisao, jer pisem u zurbi, cisto sumnjam da bi se neko nacitan, sa fakultetom, sa finim poslom mijenjao zastalno sa "kockastom glavom".. al kontam da povremeno bi, zar ne? vozis fina auta, u centru si paznje, trebice lete za tobom a na tebi je koju da izaberes i to.. :D
gilla

#15 Re: KOCKASTE GLAVE.. objasnjenje

Post by gilla »

dust in the wind wrote:e vala, mnogo vise znam sminkerskih kockastih glava.... koji ne voze golfa dvicu vec audije i sl. koji imaju svoje ulice (tipa stojinic street), koji vodaju teske ravaku oko sebe i isto ne znaju ko je zeus, ali ti mogu sa svojim hijenama (tipovima oko njih) opis promijeniti jer se kao nesto foliras
Samo sam pokušao definisati šta se pod tim podrazumjeva najčešće :wink: oko audija/golfova bi se dalo raspravljati ali...whatever.
Ko koga zigu, me fakat ne zanima, valjda ne impliciraš da se normalne osobe ne mogu imati sex ili platiti kuravu :roll: ?

NEmam ništa protiv njih, jedino iritira nivo intelekta, gluposti i ponašanje, bar mene. Živi svoj život, ukratko zaobiđi me.

Kome su takvi likovi uzor, well, neka su, šta im ja mogu.....
crnoplavo

#16 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by crnoplavo »

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... pet-hitaca
On je odgovorio: "Hoćeš da te ja naučim lekciju?" Rekao sam mu da se samo Allaha bojim. Ovaj drugi je izvirio glavu i opsovao mi majku. Lekić je potegao ručnu kočnicu i kazao: "Jesi li ti to mangup?" -
sarajevo999999

#17 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by sarajevo999999 »

sve ovo gille + krasi ih nadimak baja,bobi,sari,gari,brisko
Bodkin

#18 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Bodkin »

rajvoSa0 wrote:
Bodkin wrote:

ma nije se odnosilo na tebe, no nema veze :) kad sam rekao "ovo raje sto znam", govorim o onima s kojima sam u kontaktu, posredno ili neposredno.. a njima iz usta stalno izlazi: "vidi onih kockastih glava, gle ove papanije, pazi ovih seljacica"..
ja na to nikad nisam obracao paznju, smori me ta prica. recimo mene iritiraju osobe koje se predstavljaju kao urbani, raja, 3 generacije na asfaltu, sarajlije ovo ono.. a kad popiju vrti se ceca, saban, seka, indi, mindi i to.. to im je njihov nivo..

pa opet nikad nisam nista rekao takvim osobama, ali ih izbjegavam jer mi ne gode. :D

malo sam bezveze ovo gore formulisao, jer pisem u zurbi, cisto sumnjam da bi se neko nacitan, sa fakultetom, sa finim poslom mijenjao zastalno sa "kockastom glavom".. al kontam da povremeno bi, zar ne? vozis fina auta, u centru si paznje, trebice lete za tobom a na tebi je koju da izaberes i to.. :D
pa ne bih :D ono, ima i drugih nacina da budes u centru paznje, a i da bi par cura voljelo da te okrene u krevetu. ne mora uz gasanje po gradskih ulicama i parkiranje pored vjecne :D ali vjerujem da ih ima koji bi. pogotovo je privlacno sto to sve dodje preko noci
Butmiran

#19 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Butmiran »

Obično mislim na one seljačine što se vole kurčiti lancima, autima i slično. Il' se malo nabilda i u potkošulji sa zmajem na leđima izađe naveče i širi se. To je po meni kockasta glava.
michaela

#20 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by michaela »

Majke mi raja, vi kao da niko nije iz Sarajeva.
Zna se, pojam "kockasta glava" u gradu se veze za Sandzaklije.
To je to.
filozofija

#21 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by filozofija »

michaela wrote:Majke mi raja, vi kao da niko nije iz Sarajeva.
Zna se, pojam "kockasta glava" u gradu se veze za Sandzaklije.
To je to.
Netačno. Pojam kockaste glave večinom nema apsolutno nikakve fizičke ili konotacije u svezi sa porijeklom generalno. Recimo, za mene se pojam kockasta glava odnosi na osobe koje bez dovoljno argumenta vrše generalizaciju drugih na osnovu porijekla. Nadam se da shvataš :D
michaela

#22 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by michaela »

Ne filozofiraj previse, ne stoji ti nimalo :lol:
Muhamed Đakmić

#23 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Muhamed Đakmić »

To veze nema sa samim pojmom kockaste glave. Mada mi je glupo raspravljati o njemu, ali uglavnom likovi poput Stojnića.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#24 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by japin_mutapi »

a okrugle glOve i velike
Muhamed Đakmić

#25 Re: KOCKASTE GLAVE

Post by Muhamed Đakmić »

Evo primjer i dosta od mene na temu:

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... pet-hitaca
Post Reply