Kocenje...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

davidigolijat

#101 Re: ABS pitanje

Post by davidigolijat »

Svi oblici aktivne i pasivne sigurnosti su korisni samo ih treba postivati.
Evo kako bi npr. Halid bolje prosao da je bio vezan, i da su se upalili air-bagovi.... ne bi bilo ni 20% sadasnjih povreda.

Najvise mrzim kada sjednem u auto i odmah se svezem, kad mi krenu pametovat, tipa "ho's se to vezat!". Hocu, jer sam vidio kako mi je sin od poznanika poginuo pri 50 km/h jer nije bio vezan, i kad sam vidio kako je Halid stradao...

Zivio ABS i svi dodatni sistemi sigurnosti....
holowey

#102 Re: ABS pitanje

Post by holowey »

davidigolijat wrote:Svi oblici aktivne i pasivne sigurnosti su korisni samo ih treba postivati.
Evo kako bi npr. Halid bolje prosao da je bio vezan, i da su se upalili air-bagovi.... ne bi bilo ni 20% sadasnjih povreda.

Najvise mrzim kada sjednem u auto i odmah se svezem, kad mi krenu pametovat, tipa "ho's se to vezat!". Hocu, jer sam vidio kako mi je sin od poznanika poginuo pri 50 km/h jer nije bio vezan, i kad sam vidio kako je Halid stradao...

Zivio ABS i svi dodatni sistemi sigurnosti....
ti se vezes u autu????? pa to je samo za kukavice i one koji ne znaju da voze :D
mirzazmaj

#103 Re: ABS pitanje

Post by mirzazmaj »

hebote , kad vidim ove odgovore ovdje , pa trebali bi se mi svi na F1 prijavit, schumacher bi se sjebo kolko mi znamo, i kakve smo vozacine
VR6

#104 Re: ABS pitanje

Post by VR6 »

rusmir.ba wrote:Naprijed imam neke Talon 185/85/14 koje su kao nove i pozadi neke continental 215/85/14, sta mislite dal bi to trebalo mjenjati da budu iste preference, dal bi to povecalo sigurnost ili pak smanjilo potrosnju i sl (ove pozadi mi se ne uklapaju nikako:) ?
Pa ne znam gdje ces naci takvu dimenziju 215/85 R14, no sretno ti :) Posto ti auto nema ABS, mozes ih staviti tako, u suprotnom ti ABS nebi radio. Al uz tu sirinu gume, mozda ces morati mjenjati i felge. I jos, ako hoces vecu sigurnost, bolje uzmi nizi profil gume, npr. kroz 55 ili nize, bit ce ti auto manje udoban, al ce mnogo bolje lezati i kociti. Nece biti onog ruznog hoda gume, to je posebno osjetno pri kocenju na vecim brzinama...
rusmir.ba

#105 Re: ABS pitanje

Post by rusmir.ba »

Evo danas gledam fakat u saobracajnoj pise Elegance oprema, ja sam mislio da je to top oprema (i sa ABS, ASR..) spram classic, comfort, ambiente ali izgleda da svaka ima svoje specificnosti, a ABS pise da ne dodje serijski ni kod novih, samo kod 1.2???

Ovo je nova Fabia combi...

http://www.hercegovinaauto.ba/site/inde ... &Itemid=58
holowey

#106 Re: ABS pitanje

Post by holowey »

rusmir.ba wrote:Evo danas gledam fakat u saobracajnoj pise Elegance oprema, ja sam mislio da je to top oprema (i sa ABS, ASR..) spram classic, comfort, ambiente ali izgleda da svaka ima svoje specificnosti, a ABS pise da ne dodje serijski ni kod novih, samo kod 1.2???

Ovo je nova Fabia combi...

http://www.hercegovinaauto.ba/site/inde ... &Itemid=58
ne znam za starije, ali kod nove fabije, abs dolazi serijski od paketa ambiente pa na vise... jedino sto mozda zbunjuje je sto na spisku opreme kod paketa sport stoji esp a nema pojasnjenja da ovaj esp u paketu ukljucuje i abs
Post Reply