Svi oblici aktivne i pasivne sigurnosti su korisni samo ih treba postivati.
Evo kako bi npr. Halid bolje prosao da je bio vezan, i da su se upalili air-bagovi.... ne bi bilo ni 20% sadasnjih povreda.
Najvise mrzim kada sjednem u auto i odmah se svezem, kad mi krenu pametovat, tipa "ho's se to vezat!". Hocu, jer sam vidio kako mi je sin od poznanika poginuo pri 50 km/h jer nije bio vezan, i kad sam vidio kako je Halid stradao...
Zivio ABS i svi dodatni sistemi sigurnosti....
Kocenje...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- holowey
#102 Re: ABS pitanje
ti se vezes u autu????? pa to je samo za kukavice i one koji ne znaju da vozedavidigolijat wrote:Svi oblici aktivne i pasivne sigurnosti su korisni samo ih treba postivati.
Evo kako bi npr. Halid bolje prosao da je bio vezan, i da su se upalili air-bagovi.... ne bi bilo ni 20% sadasnjih povreda.
Najvise mrzim kada sjednem u auto i odmah se svezem, kad mi krenu pametovat, tipa "ho's se to vezat!". Hocu, jer sam vidio kako mi je sin od poznanika poginuo pri 50 km/h jer nije bio vezan, i kad sam vidio kako je Halid stradao...
Zivio ABS i svi dodatni sistemi sigurnosti....
- mirzazmaj
#103 Re: ABS pitanje
hebote , kad vidim ove odgovore ovdje , pa trebali bi se mi svi na F1 prijavit, schumacher bi se sjebo kolko mi znamo, i kakve smo vozacine
- VR6
#104 Re: ABS pitanje
Pa ne znam gdje ces naci takvu dimenziju 215/85 R14, no sretno tirusmir.ba wrote:Naprijed imam neke Talon 185/85/14 koje su kao nove i pozadi neke continental 215/85/14, sta mislite dal bi to trebalo mjenjati da budu iste preference, dal bi to povecalo sigurnost ili pak smanjilo potrosnju i sl (ove pozadi mi se ne uklapaju nikako:) ?
-
rusmir.ba
#105 Re: ABS pitanje
Evo danas gledam fakat u saobracajnoj pise Elegance oprema, ja sam mislio da je to top oprema (i sa ABS, ASR..) spram classic, comfort, ambiente ali izgleda da svaka ima svoje specificnosti, a ABS pise da ne dodje serijski ni kod novih, samo kod 1.2???
Ovo je nova Fabia combi...
http://www.hercegovinaauto.ba/site/inde ... &Itemid=58
- holowey
#106 Re: ABS pitanje
ne znam za starije, ali kod nove fabije, abs dolazi serijski od paketa ambiente pa na vise... jedino sto mozda zbunjuje je sto na spisku opreme kod paketa sport stoji esp a nema pojasnjenja da ovaj esp u paketu ukljucuje i absrusmir.ba wrote:Evo danas gledam fakat u saobracajnoj pise Elegance oprema, ja sam mislio da je to top oprema (i sa ABS, ASR..) spram classic, comfort, ambiente ali izgleda da svaka ima svoje specificnosti, a ABS pise da ne dodje serijski ni kod novih, samo kod 1.2???