Kocenje...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
rusmir.ba
-
Lesli Eldridž
#2 Re: ABS pitanje
Jesi li ti siguran da uopšte imaš ABS? neko te zajeb'o i prod'o ti auto sa nepostojećim ABS-om. Kad ne radi onda bi trebalo da stalno gori... 
-
davidigolijat
#3 Re: ABS pitanje
Ako abs ne radi uopce, vrlo je moguce da je problem u osiguracu ili elektro vodovima zbog kojih je sistem iskljucen.
Svaki ovlasteni servis i bolji privatni moze napravit dijagnostiku...
Svaki ovlasteni servis i bolji privatni moze napravit dijagnostiku...
-
rusmir.ba
#4 Re: ABS pitanje
pa ne pali se lampa pri kontaktu, kako pise u manualu vjerovatno je neka elektro greska, a koliko vidim problem je ako se upali u voznji, skupa sa jos jednom lampicom
volio bih ako neko ima iskustva gdje otici na testiranje, mozda je jeste do osiguraca i sl. a vidio sam da ovi modeli imaju povremenih elektroproblema, izmedju ostalog i ABS
a lesli valjda fabia sa elegance opremom ima ABS, imaju i one najgore
volio bih ako neko ima iskustva gdje otici na testiranje, mozda je jeste do osiguraca i sl. a vidio sam da ovi modeli imaju povremenih elektroproblema, izmedju ostalog i ABS
a lesli valjda fabia sa elegance opremom ima ABS, imaju i one najgore
-
Lesli Eldridž
#5 Re: ABS pitanje
Ne mora biti sa ABS-om. Ja mislim da ga ti nemaš. Kupio si polovno auto, ali ti je neko rek'o da ima ABS da ga bolje proda... 
-
rusmir.ba
#6 Re: ABS pitanje
ako nema ABS onda briga manje....jer i bez njega mogu kociti...ali ima i ne pali se...
-
Lesli Eldridž
#7 Re: ABS pitanje
Nemaš sigurno. To se doplaćuje. U raznim paketima opreme ga i ima i nema.rusmir.ba wrote:ako nema ABS onda briga manje....jer i bez njega mogu kociti...ali ima i ne pali se...
- holowey
#8 Re: ABS pitanje
u servisnoj knjizici ima naljepnica sa kodom auta... taj kod sadrzi "spisak" opreme pa se tu moze vidjeti da li auto stvarno ima abs ili ne...Lesli Eldridž wrote:Nemaš sigurno. To se doplaćuje. U raznim paketima opreme ga i ima i nema.rusmir.ba wrote:ako nema ABS onda briga manje....jer i bez njega mogu kociti...ali ima i ne pali se...
pod pretpostavkom da auto ima abs, pokusaj na suhom naglo zakociti... ako ti ostavlja trag guma po asfaltu onda abs ne stima, ali bi ti se u tom slucaju trebala upaliti lampica na kontrolnoj ploci koja bi signalizirala da nesto nije u redu sa abs-om...
u svakom slucaju, pravac asa pss da ti to pogledaju...mislim da je dijagnostika kvara nesto sitno, 20-30 maraka...
-
davidigolijat
#9 Re: ABS pitanje
Braco, upravu si...auto sa tom razinom opreme bi trebao imati ABS. Pogledaj izasredisnjeg hidraulicnog diska (na kojem se nalazi kociona posuda za ulje) i ako vidis skalameriju iza...onda imas ABS 
Dragi forumasi, hajde da probamo sa relanim pretpostavkama....
Dragi forumasi, hajde da probamo sa relanim pretpostavkama....
-
Lesli Eldridž
#10 Re: ABS pitanje
Nema ABS-a garant'. Jer da ima i da je u kvaru, gorila bi stalno sijalica... 
- VR6
#11 Re: ABS pitanje
Moze bit da je prijasnji vlasnik odlucio da mu je preskup popravak ABS-a, pa je izvadio sijalicu iz table kako bi rijesio problem.
To cesto radi raja sa airbegovima, kad se jednom detoniraju...
-
gumifufna
#12 Re: ABS pitanje
Ili je stalno gorila pa je prijasnji vlasnik izvadio lampu 
- HAVANA
#13 Re: ABS pitanje
Otvori haubu i vidi imaš li ABS,najlakše ti je tako
Ako imaš ABS mora pri kontaktu goriti a kad auto upališ onda se gasi.
Ako postoji kvar mora ti goriti lampica stalno a pošto to kod tebe nije slučaj ili ti je izvađena lampica iz sata ili nemaš ABS.
Otiđi na dijagnostiku kod bilo koga ko ima kts ili neku drugu dijagnostiku i sve ćeš znati za 20km.
061159572-MITKO(možda i ne naplati)
Ako imaš ABS mora pri kontaktu goriti a kad auto upališ onda se gasi.
Ako postoji kvar mora ti goriti lampica stalno a pošto to kod tebe nije slučaj ili ti je izvađena lampica iz sata ili nemaš ABS.
Otiđi na dijagnostiku kod bilo koga ko ima kts ili neku drugu dijagnostiku i sve ćeš znati za 20km.
061159572-MITKO(možda i ne naplati)
-
davidigolijat
#14 Re: ABS pitanje
Ima smisla...VR6 wrote:Moze bit da je prijasnji vlasnik odlucio da mu je preskup popravak ABS-a, pa je izvadio sijalicu iz table kako bi rijesio problem.
-
rusmir.ba
#15 Re: ABS pitanje
OK, vidjet cu sve sutra 
ABS sumnjam da nema, sad da li je vadjena lampica ili je iskljucen vidjet cemo, elem veceras sam probao pa mi je proklizao desni tocak na ovoj kisi...
moze li biti do osiguraca ?
ABS sumnjam da nema, sad da li je vadjena lampica ili je iskljucen vidjet cemo, elem veceras sam probao pa mi je proklizao desni tocak na ovoj kisi...
-
Lesli Eldridž
#16 Re: ABS pitanje
Ne može. Nemaš ABS-a. Jašta je prethodni gazda vadio sijalicu jer mu je smetala...rusmir.ba wrote:OK, vidjet cu sve sutra
-
shadow
#17 Re: ABS pitanje
Otvori haubu i vidi imas li abs pumpu, bezveze nagadjas ima li lampice ili nema.
-
rusmir.ba
#18 Re: ABS pitanje
OK, sve ce se sutra razrijesiti, dakle niko nije imao slican problem, da mu ABS ne radi a ne gori signalna. Sad sam zvao covjeka, njemu je radio ABS, kaze da nije OK kocnica bi bila tvrda?? a nije nego je OK.... jos mi objasnjava da se aktivira samo na pjesku ili po mokrom 
ima li vise preporuka dijagnostike, i gje je ovaj momak, nadam se je u SA!
ima li vise preporuka dijagnostike, i gje je ovaj momak, nadam se je u SA!
- HAVANA
#19 Re: ABS pitanje
Mitko ti je na stupu,cesta prema doglodima.
- Neelix
#20 Re: ABS pitanje
elegance je top paket fabie i ima 100% abs. (imam i sam jednu).Lesli Eldridž wrote:Nemaš sigurno. To se doplaćuje. U raznim paketima opreme ga i ima i nema.rusmir.ba wrote:ako nema ABS onda briga manje....jer i bez njega mogu kociti...ali ima i ne pali se...
eh, drugo je ako rusmir samo misli da je elegance...
-
rusmir.ba
#21 Re: ABS pitanje
Ellegance je: klima, elektronika prozori, retrovizori, alu felge, kljuc "skakavac", otvaranje na daljinskom i za prtljaznik, niklovane one sitnice poput mjenjaca i sl, maglenke...imao sam prilike voziti 15tak sluzbenih fabija, niti jedan nije imala ovaj paket opreme...e sad, ako su ABS izostavili onda su bas sugavi u ovoj Skodi 
-
malizeleni
#22 Re: ABS pitanje
Svasta, zar ABS nije standard oprema na autima od 95 il nesto.
- Cholina_Lokica
#23 Re: ABS pitanje
ma kakav abs, nema sigurno....Lesli Eldridž wrote:Ne može. Nemaš ABS-a. Jašta je prethodni gazda vadio sijalicu jer mu je smetala...rusmir.ba wrote:OK, vidjet cu sve sutra
moze li biti do osiguraca ?![]()
- holowey
#24 Re: ABS pitanje
kod fabije, od paketa ambiente pa na vise svaka ima abs, dok je kod 1.9tdi abs ukljucen i u paketu classic...Dile wrote:ma kakav abs, nema sigurno....Lesli Eldridž wrote:Ne može. Nemaš ABS-a. Jašta je prethodni gazda vadio sijalicu jer mu je smetala...rusmir.ba wrote:OK, vidjet cu sve sutra
moze li biti do osiguraca ?![]()
- Cholina_Lokica
#25 Re: ABS pitanje
ma jok, nest'o abs