Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
-
Utokkha
#1 Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Tema kao podsjećanje na jednu političku ekipu.
Mislim da je ova ekipa najviše love pokrala onkraj rata na ovamo. Ujedno im pripisujem najveće zasluge za trenutno stanje...
Mislim da je ova ekipa najviše love pokrala onkraj rata na ovamo. Ujedno im pripisujem najveće zasluge za trenutno stanje...
-
bogumil-8
#2 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Dobar naziv teme "usrao si" sa ove dvije rečenice! Osjeti se "smrad" i preko interneta!
-
SoulSeeker
#3 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Fuj što nešto zasmrdi...Utokkha wrote:Tema kao podsjećanje na jednu političku ekipu. Mislim da je ova ekipa najviše love pokrala onkraj rata na ovamo. Ujedno im pripisujem najveće zasluge za trenutno stanje...
-
Utokkha
#4 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Dao samo svoje mišljenje u uvodnom komentaru. Mislim da su mnogi počeli zaboravljati da je CD postojala.
Totalno apolitičan - s punim pravom da kažem da su se najbolje uhljebili ljudi iz tog perioda.
Hajmo vas dvojica sad lagano u odbranu SDA i SBiH
Totalno apolitičan - s punim pravom da kažem da su se najbolje uhljebili ljudi iz tog perioda.
Hajmo vas dvojica sad lagano u odbranu SDA i SBiH
-
SoulSeeker
#5 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
"Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH" ti je SDP + ostali. Ako su se oni "nakrali" za par godina kao nacionalistički politički lider lopovi, i ako su "oni odgovorni za ovakvo stanje", onda ne znam šta da ti napišem...Utokkha wrote:Dao samo svoje mišljenje u uvodnom komentaru. Mislim da su mnogi počeli zaboravljati da je CD postojala. Totalno apolitičan - s punim pravom da kažem da su se najbolje uhljebili ljudi iz tog perioda.
SDA i SBiH ti je jedno te isto, recimo to ti je HDZ92 (SDA) i HDZ (SBiH).Utokkha wrote:Hajmo vas dvojica sad lagano u odbranu SDA i SBiH
Last edited by SoulSeeker on 07/02/2010 15:17, edited 2 times in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
sjećam se tih štetočina
ali sve na štetu njihovih glasača
-
SoulSeeker
#7 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Jel` i njih treba ukinut? Možda nekom vrijeđaju nacionalna i vjerska osjećanja.komi wrote:sjećam se tih štetočina
- nellington
#8 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Da tema ne bi propala, ima li neko slučajno elekttronsku verziju plakata "Koalijice" koji je korišten u predizbornoj kampanji SDPa tih godina (radi se o karikaturi većih dimenzija, na kojoj su prikazani svi viđeniji političari CD kolacijie, parodija na njihove masovne plakate sa svojim političarima).
-
SoulSeeker
#9 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Nemam te, ali evo jednog od mojih radova:nellington wrote:Da tema ne bi propala, ima li neko slučajno elekttronsku verziju plakata "Koalijice" koji je korišten u predizbornoj kampanji SDPa tih godina (radi se o karikaturi većih dimenzija, na kojoj su prikazani svi viđeniji političari CD kolacijie, parodija na njihove masovne plakate sa svojim političarima).

- felipe kajetano
#10 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Bas BiH nije cjelovita
Koliko znam granice se nisu mijenjale u zadnja 24h..
Cjelovita da..unitarna ne!
Tako da ne znam i zasto se ta ekipa uopste borila!
Last edited by felipe kajetano on 07/02/2010 16:00, edited 1 time in total.
- Socijalista
#11 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
sta ti podrazumijevas po unitarna????felipe kajetano wrote:Bas BiH nije cjelovitaKoliko znam granice se nisu mijenjale u zadnja 24h..
![]()
- felipe kajetano
#12 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Vjerovatno isto ono sto i tiSocijalista wrote:sta ti podrazumijevas po unitarna????felipe kajetano wrote:Bas BiH nije cjelovitaKoliko znam granice se nisu mijenjale u zadnja 24h..
![]()
- Socijalista
#13 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Ja bi volio samo znati ko ovdje zeli unitarnu drzavu? Unitarnu po cemu? Jedino sto je ovdje trenutno unitarno je RS. Sta ti mislis da ja kao biscanin zelim nekakvu unitarnu drzavu? Evo ja sam za kantonizaciju cijele drzave, ali problem je u tome sto smo mi jedina zemlja na ovoj planeti sto nema demokratski nacin glasanja. JEDINA NA SVIJETUfelipe kajetano wrote:Vjerovatno isto ono sto i tiSocijalista wrote:sta ti podrazumijevas po unitarna????felipe kajetano wrote:Bas BiH nije cjelovitaKoliko znam granice se nisu mijenjale u zadnja 24h..
![]()
-
SoulSeeker
#14 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Za državu u kojoj na ulazu u svaki entitet neće biti napisa "toj i toj naciji i psima zabranjen ulaz".felipe kajetano wrote:Bas BiH nije cjelovitaKoliko znam granice se nisu mijenjale u zadnja 24h..
![]()
- felipe kajetano
#15 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Jah....mani se prejeftine demagogijeSoulSeeker wrote:Za državu u kojoj na ulazu u svaki entitet neće biti napisa "toj i toj naciji i psima zabranjen ulaz".felipe kajetano wrote:Bas BiH nije cjelovitaKoliko znam granice se nisu mijenjale u zadnja 24h..
![]()
- felipe kajetano
#16 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
@socijalista
Bilo moguce prije 15 godina..vise nije jbg!Jedino da se Republicki sekretarijat za narodnu odbranu BiH oglasi,kaze da je sve sto se desilo bilo samo vojna vjezba i shega i da svako sutra nastavi zivot kao 7.februara 1989...BiH je pretrpjela promjene u svom unutrasnjem uredjenju i nema nista vise od onoga sto se smatra unitarna BiH..pusti pricu o kantonima i sl.stvarima.
Bilo moguce prije 15 godina..vise nije jbg!Jedino da se Republicki sekretarijat za narodnu odbranu BiH oglasi,kaze da je sve sto se desilo bilo samo vojna vjezba i shega i da svako sutra nastavi zivot kao 7.februara 1989...BiH je pretrpjela promjene u svom unutrasnjem uredjenju i nema nista vise od onoga sto se smatra unitarna BiH..pusti pricu o kantonima i sl.stvarima.
- ultima_palabra
#17 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
CD koalicija su bili SDA, SBiH, liberali i GDS, mislim da su trajali samo 2 godine, izbori '98
-
SoulSeeker
#18 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Hvala na pojašnjenju.ultima_palabra wrote:CD koalicija su bili SDA, SBiH, liberali i GDS, mislim da su trajali samo 2 godine, izbori '98
Od ovih silnih "cjelovitih demokrata" sve mi se zbućkurišalo u glavi radi čega nisam ni skontao na koga misli autor teme. Ako je ostatak njegovog teksta naslovljen na ovu ekipu, onda je čovjek sasvim u pravu.
-
Utokkha
#19 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Upravo to bućkurišanje demokrata je bio moj privatni motiv da pokrenem temu. Bukvalno se ekipica zaboravila.
Da, da... Mislim na CD Koaliciju - SDA, SBiH, LDS i građani, oni što su 98. pomeli na izborima. Privatno sam se plašio naglas reći da na tim izborima nisam glasao za njih, jer je to bilo na nivou bogohuljenja obzirom na jaku medijsku propagandu (čitaj: Avaz).
Par vas je zapravo pomislilo da je ova tema o Alijansi za promjene.
Privatno znam par političara iz tog perioda. Danas su penzići, vlasnici manjeg obrta (namjerno kroatizam koristim), ljudi zaboravili na njih, i vjerujte mi sa još uvijek jakim utjecajem na životna dešavanja. Njihova djeca su studirala ovih godina i sva su se fino uhljebila po jakim firmama.
Da, da... Mislim na CD Koaliciju - SDA, SBiH, LDS i građani, oni što su 98. pomeli na izborima. Privatno sam se plašio naglas reći da na tim izborima nisam glasao za njih, jer je to bilo na nivou bogohuljenja obzirom na jaku medijsku propagandu (čitaj: Avaz).
Privatno znam par političara iz tog perioda. Danas su penzići, vlasnici manjeg obrta (namjerno kroatizam koristim), ljudi zaboravili na njih, i vjerujte mi sa još uvijek jakim utjecajem na životna dešavanja. Njihova djeca su studirala ovih godina i sva su se fino uhljebila po jakim firmama.
- ultima_palabra
#20 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Ma slažem se, ali ti govoriš kao da glavne dvije stranke iz tog perioda nisu bile na vlasti i u narednih 10 godinaUtokkha wrote:Upravo to bućkurišanje demokrata je bio moj privatni motiv da pokrenem temu. Bukvalno se ekipica zaboravila.
-
Utokkha
#21 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH
Više mislim na grupu osoba (političara) koji su tada bili na vlasti, nego na stranke iz kojih dolaze. Mislim na ljude koji su sjedili na rukovodećim pozicijama u to doba, a danas ih javnost gotovo i ne spominje.