Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post Reply
Utokkha

#1 Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by Utokkha »

Tema kao podsjećanje na jednu političku ekipu.
Mislim da je ova ekipa najviše love pokrala onkraj rata na ovamo. Ujedno im pripisujem najveće zasluge za trenutno stanje...
bogumil-8

#2 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by bogumil-8 »

Dobar naziv teme "usrao si" sa ove dvije rečenice! Osjeti se "smrad" i preko interneta!
SoulSeeker

#3 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by SoulSeeker »

Utokkha wrote:Tema kao podsjećanje na jednu političku ekipu. Mislim da je ova ekipa najviše love pokrala onkraj rata na ovamo. Ujedno im pripisujem najveće zasluge za trenutno stanje...
Fuj što nešto zasmrdi...
Utokkha

#4 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by Utokkha »

Dao samo svoje mišljenje u uvodnom komentaru. Mislim da su mnogi počeli zaboravljati da je CD postojala.
Totalno apolitičan - s punim pravom da kažem da su se najbolje uhljebili ljudi iz tog perioda.
Hajmo vas dvojica sad lagano u odbranu SDA i SBiH
SoulSeeker

#5 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by SoulSeeker »

Utokkha wrote:Dao samo svoje mišljenje u uvodnom komentaru. Mislim da su mnogi počeli zaboravljati da je CD postojala. Totalno apolitičan - s punim pravom da kažem da su se najbolje uhljebili ljudi iz tog perioda.
"Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH" ti je SDP + ostali. Ako su se oni "nakrali" za par godina kao nacionalistički politički lider lopovi, i ako su "oni odgovorni za ovakvo stanje", onda ne znam šta da ti napišem...
Utokkha wrote:Hajmo vas dvojica sad lagano u odbranu SDA i SBiH
SDA i SBiH ti je jedno te isto, recimo to ti je HDZ92 (SDA) i HDZ (SBiH).
Last edited by SoulSeeker on 07/02/2010 15:17, edited 2 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by Truba »

sjećam se tih štetočina

ali sve na štetu njihovih glasača :mrgreen:
SoulSeeker

#7 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by SoulSeeker »

komi wrote:sjećam se tih štetočina

ali sve na štetu njihovih glasača :mrgreen:
Jel` i njih treba ukinut? Možda nekom vrijeđaju nacionalna i vjerska osjećanja. :D
nellington

#8 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by nellington »

Da tema ne bi propala, ima li neko slučajno elekttronsku verziju plakata "Koalijice" koji je korišten u predizbornoj kampanji SDPa tih godina (radi se o karikaturi većih dimenzija, na kojoj su prikazani svi viđeniji političari CD kolacijie, parodija na njihove masovne plakate sa svojim političarima).
SoulSeeker

#9 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by SoulSeeker »

nellington wrote:Da tema ne bi propala, ima li neko slučajno elekttronsku verziju plakata "Koalijice" koji je korišten u predizbornoj kampanji SDPa tih godina (radi se o karikaturi većih dimenzija, na kojoj su prikazani svi viđeniji političari CD kolacijie, parodija na njihove masovne plakate sa svojim političarima).
Nemam te, ali evo jednog od mojih radova:

Image
felipe kajetano

#10 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by felipe kajetano »

Bas BiH nije cjelovita :? Koliko znam granice se nisu mijenjale u zadnja 24h.. :o

Cjelovita da..unitarna ne!

Tako da ne znam i zasto se ta ekipa uopste borila!
Last edited by felipe kajetano on 07/02/2010 16:00, edited 1 time in total.
Socijalista

#11 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by Socijalista »

felipe kajetano wrote:Bas BiH nije cjelovita :? Koliko znam granice se nisu mijenjale u zadnja 24h.. :o

sta ti podrazumijevas po unitarna????
felipe kajetano

#12 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Socijalista wrote:
felipe kajetano wrote:Bas BiH nije cjelovita :? Koliko znam granice se nisu mijenjale u zadnja 24h.. :o

Vjerovatno isto ono sto i ti :wink:
Socijalista

#13 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by Socijalista »

felipe kajetano wrote:
Socijalista wrote:

Vjerovatno isto ono sto i ti :wink:
Ja bi volio samo znati ko ovdje zeli unitarnu drzavu? Unitarnu po cemu? Jedino sto je ovdje trenutno unitarno je RS. Sta ti mislis da ja kao biscanin zelim nekakvu unitarnu drzavu? Evo ja sam za kantonizaciju cijele drzave, ali problem je u tome sto smo mi jedina zemlja na ovoj planeti sto nema demokratski nacin glasanja. JEDINA NA SVIJETU
SoulSeeker

#14 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by SoulSeeker »

Za državu u kojoj na ulazu u svaki entitet neće biti napisa "toj i toj naciji i psima zabranjen ulaz".
felipe kajetano

#15 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

SoulSeeker wrote:

Za državu u kojoj na ulazu u svaki entitet neće biti napisa "toj i toj naciji i psima zabranjen ulaz".
Jah....mani se prejeftine demagogije
felipe kajetano

#16 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

@socijalista

Bilo moguce prije 15 godina..vise nije jbg!Jedino da se Republicki sekretarijat za narodnu odbranu BiH oglasi,kaze da je sve sto se desilo bilo samo vojna vjezba i shega i da svako sutra nastavi zivot kao 7.februara 1989...BiH je pretrpjela promjene u svom unutrasnjem uredjenju i nema nista vise od onoga sto se smatra unitarna BiH..pusti pricu o kantonima i sl.stvarima.
ultima_palabra

#17 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by ultima_palabra »

CD koalicija su bili SDA, SBiH, liberali i GDS, mislim da su trajali samo 2 godine, izbori '98
SoulSeeker

#18 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by SoulSeeker »

ultima_palabra wrote:CD koalicija su bili SDA, SBiH, liberali i GDS, mislim da su trajali samo 2 godine, izbori '98
Hvala na pojašnjenju. :)

Od ovih silnih "cjelovitih demokrata" sve mi se zbućkurišalo u glavi radi čega nisam ni skontao na koga misli autor teme. Ako je ostatak njegovog teksta naslovljen na ovu ekipu, onda je čovjek sasvim u pravu.
Utokkha

#19 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by Utokkha »

Upravo to bućkurišanje demokrata je bio moj privatni motiv da pokrenem temu. Bukvalno se ekipica zaboravila.
Da, da... Mislim na CD Koaliciju - SDA, SBiH, LDS i građani, oni što su 98. pomeli na izborima. Privatno sam se plašio naglas reći da na tim izborima nisam glasao za njih, jer je to bilo na nivou bogohuljenja obzirom na jaku medijsku propagandu (čitaj: Avaz).
Par vas je zapravo pomislilo da je ova tema o Alijansi za promjene.

Privatno znam par političara iz tog perioda. Danas su penzići, vlasnici manjeg obrta (namjerno kroatizam koristim), ljudi zaboravili na njih, i vjerujte mi sa još uvijek jakim utjecajem na životna dešavanja. Njihova djeca su studirala ovih godina i sva su se fino uhljebila po jakim firmama.
ultima_palabra

#20 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by ultima_palabra »

Utokkha wrote:Upravo to bućkurišanje demokrata je bio moj privatni motiv da pokrenem temu. Bukvalno se ekipica zaboravila.
Da, da... Mislim na CD Koaliciju - SDA, SBiH, LDS i građani, oni što su 98. pomeli na izborima. Privatno sam se plašio naglas reći da na tim izborima nisam glasao za njih, jer je to bilo na nivou bogohuljenja obzirom na jaku medijsku propagandu (čitaj: Avaz).
Par vas je zapravo pomislilo da je ova tema o Alijansi za promjene.

Privatno znam par političara iz tog perioda. Danas su penzići, vlasnici manjeg obrta (namjerno kroatizam koristim), ljudi zaboravili na njih, i vjerujte mi sa još uvijek jakim utjecajem na životna dešavanja. Njihova djeca su studirala ovih godina i sva su se fino uhljebila po jakim firmama.
Ma slažem se, ali ti govoriš kao da glavne dvije stranke iz tog perioda nisu bile na vlasti i u narednih 10 godina :)
Utokkha

#21 Re: Koalicija za cjelovitu i demokratsku BiH

Post by Utokkha »

Više mislim na grupu osoba (političara) koji su tada bili na vlasti, nego na stranke iz kojih dolaze. Mislim na ljude koji su sjedili na rukovodećim pozicijama u to doba, a danas ih javnost gotovo i ne spominje.
Post Reply