Ko uništava stoni tenis u našoj zemlji?- skandalozno..

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Post Reply
User avatar
dr.gog
Posts: 4773
Joined: 09/09/2007 12:52
Location: [email protected]
Has thanked: 5 times
Been thanked: 24 times

#1 Ko uništava stoni tenis u našoj zemlji?- skandalozno..

Post by dr.gog » 19/04/2012 19:38

Najbolji bh. stonoteniser Admir Duranspahić, koji nastupa u Francuskoj, otputovao je na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Luksemburg, ali ga je tamo dočekao hladan tuš.

Naime, Duranspahić je obaviješten da Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine nije uplatio predviđenih 1.000 eura kotizacije pa mu je onemogućen nastup!

No, direktor reprezentacije Anes Alić kaže da je Duranspahića ranije obavijestio da je moguć ovakav rasplet i da mu nije jasno zašto je igrač uopće putovao u Luksemburg.

- Znalo se da se neće ići, ne samo Duranspahić nego i naša najbolja igračica Emina Hadžiahmetović i njena sestra Amela kao trener. Mi smo, zaista, učinili sve da pronađemo novac, ali nismo uspjeli.

Evropska stonoteniska federacija nije prihvatila našu garanciju nego je tražila da Olimpijski komitet BiH garantira da će novac biti uplaćen. Mi smo stupili u kontakt s OKBiH, ali oni nisu mogli preuzeti tu obavezu - kaže Alić te dodaje da se do posljednjeg momenta nadao da će pronaći potrebnih 8.000 KM.

- Od Federalnog ministarstva kulture i sporta čekamo 5.000 KM, za koje postoji odluka, ali nikada ih nismo dobili. Obećanja imamo i od Kantonalnog ministarstva, ali za to odluka ne postoji pa se nismo mogli ni zadužiti - kaže Alić.

Prema njegovim riječima, moguće je da će naši igrači nastupiti na drugom kvalifikacionom turniru, na svjetskom nivou, u maju u Kataru. Naravno, ako bude novca.

Eminu prozivali na meč

Kvalifikacioni turnir u Luksemburgu za OI u Londonu nije otvorenog tipa nego je i za njega trebalo zaslužiti pozivnicu, kaže Amela Hadžiahmetović.

- Mislim da su naši predstavnici mogli nešto učiniti, međutim, ponavlja se stara priča. Savez je učinio onoliko koliko je mogao, ali niko drugi ne da novac, niko nema sluha za naše talente i to je sramotno. Bili smo prijavljeni za turnir, Eminu su čak i prozivali na meč - kaže Amela Hadžiahmetović.
Nemam riječi da iskažem koliko me je razljutio ovaj neviđeni javašluk i nebriga o sportu koji je decenijama prisutan u našem gradu.

Otac sam djeteta koje trenira i voli stoni tenis, i dobro znam koliko ljubavi i truda ulažu treneri sarajevskih klubova Željezničar i Bosna iz čijeg je krila izašla i jedna Emina Hadžiahmetović i još nekoliko sjajnih malih igrača, dječaka i djevojčica koji redaju sjajne partije po BiH i regiji, Evropi.

Želim javno prozvati, za neviđeni bezobrazluk i ignorisanje direktno ministra Ivicu Šarića i ministra- foliranta Samira Kaplana, posebno ovog mladog facebook SDA fakina čija pojava predstavlja uvredu nakon čitanja ovako porazne vijesti.

Pošto znam da je fakin uvijek na sa-x i facebooku, kada ne glumi po sastancima:

Kaplane, idiote, stid te bilo!!!!

A Ivici Šariću bih trebao uputiti mnogo zlobnije i dublje rečenice, jer je on ipak mnogo veća ličnost u ovom gradu od sitnog jebivjetra i šupčine Kaplana. Neću iz poštovanja prema njegovim godinama.

Stid vas i sram bilo!!! Razmislite dobro šta radite.

p.s. izvinjavam se drugovima forumašima na grubom rječniku, ali revolt je revolt.

@dr.gog


amko76
Posts: 1144
Joined: 17/06/2010 15:38

#2 Re: Ko uništava stoni tenis u našoj zemlji?- skandalozno..

Post by amko76 » 20/04/2012 21:25

Uh sad ih je to strašno potreslo :D

Bježi ba, kakav sport.

User avatar
Henry Chinaski
Posts: 2463
Joined: 03/08/2005 08:12
Has thanked: 2 times
Been thanked: 95 times

#3 Re: Ko uništava stoni tenis u našoj zemlji?- skandalozno..

Post by Henry Chinaski » 07/05/2012 14:15

Ministar Šarić - HA HA HA HA...
Ministar (.arina) Kaplan - BUAHA HA HA HA HA HA HA...

Sport u BiH - Ha ha ha ha...
Svi političari - HA HA HA HA HA .....

Narod u BiH - HA HA HA HA HA ...

sorted
Posts: 580
Joined: 05/03/2012 11:56

#4 Re: Ko uništava stoni tenis u našoj zemlji?- skandalozno..

Post by sorted » 12/05/2012 10:48

Nasa posla. :-) Malo je reci zalosno... :x

Post Reply