Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

spreca

#26 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by spreca »

Gojeni H wrote:Forumas @spreca brine o svim nasim drzavljanima u Rusiji ... kad se otrijezni.
:lol: :lol: :lol: :lol: sami su krivi.......nije tesko pozvati rusku ambasadu i raspitati se kakvi su uslovi za pridobijanje radne dozvole.................neznam zasto se je sada digla frka oko toga kad ih svake godine protjeruju............mi smo takvi narod balkanci.........ukinu nam vize a mi odmah trcimo za azilom :lol: :lol: :lol: :lol: .............za drzavljane bih su vize ukinute krajem prosle godine.........u roku od 6 mjeseci mozes ostati 30 dana
spreca

#27 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by spreca »

Zviz wrote:Procentualno gledano, ako mene pitate, ja mislim da BiH ima najvise deportovanih gradjana na odnosu prema broju stanovnika. Mislim da brojka prelazi 100.000! Samo u regionu gdje zivim u zadnjih nekoliko godina sam svjedocio najmanje 80tak deportacija. Razlozi su raznorazni ali opet - kad bi drzava se o svim tim ljudima brinula, mislim, da i Svicarska bi imala poteskoca u drzavnoj kasi a ne samo BiH.
ovo nije istina......pogledaj izvjestaje evropske komisije......najvise je iz srbije koji neosnovano traze azil
McMoy

#28 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by McMoy »

spreca wrote:Ja ako se nevaram da ambasada BiH nije dobila nikakvo obavjestenje od od ruske migracione sluzbe pa zato nije mogla ni reagirati.....drugo to nije poasao ambasadora nego konzula......trec ja mislim da su gradjani bih ujedno i gradjani srbije pa su u rusiju dosli sa pasozima srbije i zato nasu ambasadu nisu ni obavijestili.............procedura dobijanja radne dozvole u rusiji se dobiva na osnovu vize koju dobijes na ruskoj ambasadi u svojoj zemlji na osnovu poziva od firme a firma dobija rjesenje od imigracione sluzbe i na osnovu toga tek mozes ici u rusiju ako ces raditi.
Ma znali su oni da od radnih dozvola nece biti nista.........jer zadnjih godina je prakticno nemoguce dobiti radnu dozvolu
firma koja ih je slala je prvo morala dobiti za njih radne dozvole pa i tek onda slati

Mislim da je istina otprilike negdje tu.
Kad su išli tamo, onda su se kleli u majčicu Srbiju i majku Rusiju, a kad ih je potjeralo nazad onda su se sjetili da su državljani (i) Bosne i Hercegovine, koju ne vole i ne priznaju. :oops:
A kad im još vidim ona 3 prsta, onda sve što imam reći je :lol: :lol: :lol: :lol:
Danguba

#29 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Danguba »

McMoy wrote:
spreca wrote:Ja ako se nevaram da ambasada BiH nije dobila nikakvo obavjestenje od od ruske migracione sluzbe pa zato nije mogla ni reagirati.....drugo to nije poasao ambasadora nego konzula......trec ja mislim da su gradjani bih ujedno i gradjani srbije pa su u rusiju dosli sa pasozima srbije i zato nasu ambasadu nisu ni obavijestili.............procedura dobijanja radne dozvole u rusiji se dobiva na osnovu vize koju dobijes na ruskoj ambasadi u svojoj zemlji na osnovu poziva od firme a firma dobija rjesenje od imigracione sluzbe i na osnovu toga tek mozes ici u rusiju ako ces raditi.
Ma znali su oni da od radnih dozvola nece biti nista.........jer zadnjih godina je prakticno nemoguce dobiti radnu dozvolu
firma koja ih je slala je prvo morala dobiti za njih radne dozvole pa i tek onda slati

Kad su išli tamo, onda su se kleli u majčicu Srbiju i majku Rusiju, a kad ih je potjeralo nazad onda su se sjetili da su državljani (i) Bosne i Hercegovine, koju ne vole i ne priznaju. :oops:
A kad im još vidim ona 3 prsta, onda sve što imam reći je :lol: :lol: :lol: :lol:
Upravo tako. Meni je ovo sve smijesno. Nikada drzavu nisu ni pomenuli a sada gdje je drzava? Da su se prijavili kao BH drzavljani i ambasada bi bila obavijestena o njihovom hapsenju.

Kada ih je gazda trebao da isplati on pozvao sluzbu za imigrante. :lol: :lol: Braca Rusi.
spreca

#30 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by spreca »

@Danguba.............ako je doso sa srpskim pasosem onda se nije mogao prijaviti u Bih ambasadi............mozda cak nisu ni imali bosanske pasose......neki dan jedan forumas rece nemam bosanski pasos i ne treba mi...imam srpski.......bezvizni rezim izmedju rusije i srvije je vec ima i 10 godina i zato su vadili pasose srbije
Danguba

#31 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Danguba »

spreca wrote:@Danguba.............ako je doso sa srpskim pasosem onda se nije mogao prijaviti u Bih ambasadi............mozda cak nisu ni imali bosanske pasose......neki dan jedan forumas rece nemam bosanski pasos i ne treba mi...imam srpski.......bezvizni rezim izmedju rusije i srvije je vec ima i 10 godina i zato su vadili pasose srbije
samo jos tebe da se kutarisu i mirna bosna... :D
radis tu godinama a usput ruskinje maltretiras... :izet:

:D
spreca

#32 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by spreca »

Danguba wrote:
spreca wrote:@Danguba.............ako je doso sa srpskim pasosem onda se nije mogao prijaviti u Bih ambasadi............mozda cak nisu ni imali bosanske pasose......neki dan jedan forumas rece nemam bosanski pasos i ne treba mi...imam srpski.......bezvizni rezim izmedju rusije i srvije je vec ima i 10 godina i zato su vadili pasose srbije
samo jos tebe da se kutarisu i mirna bosna... :D
radis tu godinama a usput ruskinje maltretiras... :izet:

:D
ja imam i drzavljanstvo :) .........ruskinje :thumbup: :lol:
Bodkin

#33 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
McMoy wrote:

Upravo tako. Meni je ovo sve smijesno. Nikada drzavu nisu ni pomenuli a sada gdje je drzava? Da su se prijavili kao BH drzavljani i ambasada bi bila obavijestena o njihovom hapsenju.

Kada ih je gazda trebao da isplati on pozvao sluzbu za imigrante. :lol: :lol: Braca Rusi.
znaci zvanicno je potvrdjeno da su isli sa srpskim pasosem i da nemaju bh pasos. sta je jos centralna forumska agencija iskopala?
Paranoid

#34 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Paranoid »

Bodkin, jel stvarno misliš da su imali BH pasoše?

Code: Select all

“Informacija koju nam je proslijedila naša Ambasada je, u stvari, informacija jednog od naših pritvorenih državljana. Dakle, mi još nikakvu zvaničnu informaciju nismo dobili od ruskih vlasti, a moguće je da je to iz razloga što još nije okončan postupak”, rekao je Perković.

Prema njegovim riječima, upitno je sa kojim su pasošom u Rusku Federaciju otputovali pomenuti državljani BiH.
MVP BiH je totalno sjebana, ali što se tiče ovog slučaja su potpuno u pravu.
Bodkin

#35 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Bodkin »

jer inace jje u nasem mentalitetu da preuzimamo odgovornost. pogotovo drzavni sluzbenici :D
Paranoid

#36 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Paranoid »

Bodkin wrote:jer inace jje u nasem mentalitetu da preuzimamo odgovornost. pogotovo drzavni sluzbenici :D
Bio bi idiotluk stajati na stranu državnih službenika, pogotovo ako znamo ko i kako ih postavlja.
Najjsvežiji primjer iz Čikaga..
spreca

#37 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by spreca »

Paranoid wrote:
Bodkin wrote:jer inace jje u nasem mentalitetu da preuzimamo odgovornost. pogotovo drzavni sluzbenici :D
Bio bi idiotluk stajati na stranu državnih službenika, pogotovo ako znamo ko i kako ih postavlja.
Bodkin hoce da pljune u stranu BiH pa makar i neimao razloga za to uopste.................svi su imali pasose srbije..............ince bi ruska imigraciona obavijestila Konzulat BiH i pravnim sredstvima potrazivala od nasih da preuzmu odgovornost za svoje gradjane,a ujedno bi bilo obavjesteno i MVP BiH koje je prosle godine potpisalo sa Ruskom federacijom bezvizni rezim,Bodkin je promasio salter
Googlerica

#38 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Googlerica »

Kako mogu biti drzavljani BiH ako imaju pasos Srbije ?
MuaDib

#39 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by MuaDib »

Nek se Predsjedništvoo bavi četničkim veseljem u Čikagu, a ne ambasadorom u Moskvi, kog zaboli neka stvar što su ugroženi životi naših prevarenih građana u Sočiju.
Bodkin

#40 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Bodkin »

spreca wrote:
Paranoid wrote:
Bodkin hoce da pljune u stranu BiH pa makar i neimao razloga za to uopste.................svi su imali pasose srbije..............ince bi ruska imigraciona obavijestila Konzulat BiH i pravnim sredstvima potrazivala od nasih da preuzmu odgovornost za svoje gradjane,a ujedno bi bilo obavjesteno i MVP BiH koje je prosle godine potpisalo sa Ruskom federacijom bezvizni rezim,Bodkin je promasio salter
zlocesti bodkin :evil: ima li igdje taj podatak? ili pricas napamet kao ovo za pljuvanje?
Bodkin

#41 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Bodkin »

Googlerica wrote:Kako mogu biti drzavljani BiH ako imaju pasos Srbije ?
cula ikad za dvojno drzavljanstvo?
karanana

#42 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by karanana »

u jednu ruku, kazem ko ih jebe.
ali u drugu, niste u pravu. sve i da jesu isli sa pasosem srbije to nema veze jer su sigurno dvojni drzavljani. mozda ni nemaju bh pasos ali sigurno imaju bh licnu kartu i drzavljanstvo republike srpske. stoga, mislim da nasa ambasada ima tu posla. ali opet se vracam na pocetak i kazem ko ih jebe. prvo, otisli ilegalno, drugo troprstasi, trece budale pa vjerovali tamo nekom banditu nakon bezbroj ovakvih prevara u proslosti.
Googlerica

#43 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Googlerica »

Bodkin wrote:
naravno,to sam pomislila,ai zasto u naslovu pise "drzavljani BiH" ako imaju i pasos Srbije ( iako ne zive u Srbiji) ? Da li istovremeno mogu koristiti oba pasosa na odvojenim putovanjima ?
akcid

#44 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by akcid »

spreca wrote:...svi su imali pasose srbije..............ince bi ruska imigraciona obavijestila Konzulat BiH i pravnim sredstvima potrazivala od nasih da preuzmu odgovornost za svoje gradjane,a ujedno bi bilo obavjesteno i MVP BiH koje je prosle godine potpisalo sa Ruskom federacijom bezvizni rezim,Bodkin je promasio salter
Situacija u kojoj su BiH radnici za ulazak u Rusiju koristili srbijanske putne isprave, zbog čega je ruska imigraciona služba obavijestila samo Vladu Srbije, ne isključuje od odgovornosti MVP BiH i naše diplomatsko predstavništvo u Rusiji, ne oslobađa ih od obaveze za brigu o tim ljudima, jer su, paralelno sa državljanstvom Srbije, oni državljani i BiH. Ili možda, po MVP - nisu :-)
cindrlimindrli

#45 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by cindrlimindrli »

Ne mogu opisati koliko mi je zao jadnika i njihove nesretne sudbine.
Je l' imaju Rusi tamo jos neki Gulag? Mogli su zombije komotno zadrzati.
akcid

#46 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by akcid »

karanana wrote:u jednu ruku, kazem ko ih jebe.
ali u drugu, niste u pravu. sve i da jesu isli sa pasosem srbije to nema veze jer su sigurno dvojni drzavljani. mozda ni nemaju bh pasos ali sigurno imaju bh licnu kartu i drzavljanstvo republike srpske. stoga, mislim da nasa ambasada ima tu posla. ali opet se vracam na pocetak i kazem ko ih jebe. prvo, otisli ilegalno, drugo troprstasi, trece budale pa vjerovali tamo nekom banditu nakon bezbroj ovakvih prevara u proslosti.
Nije MVP i DKP u Rusiji institucija koja će suditi tim ljudima zato što su otišli na rad na crno u drugu državu. Njihov mandat je briga o državljanima BiH u inostranstvu, paralelno sa brigom o državi BiH u inostranstvu. Njihova je obaveza da pomognu svim državljanima BiH, bez obzira na njihovo dvojno državljanstvo, da ih dopreme nazad u državu, a onda će ovdje biti sudski procesuirani, ukoliko ima pravnog osnova.

U ovom slučaju država BiH jednostavno je okrenula glavu od tih ljudi, prepuštajući ih drugoj državi... :-) :(
Googlerica

#47 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Googlerica »

ako su otisli sa pasosima Srbije,treba ih zasiti Srbija
ako su otisli u BiH pasosem,treba ih zastiti BiH

Nije logicno da je BiH uvijek ukljucena u obe varijacije !
akcid

#48 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by akcid »

Googlerica wrote:ako su otisli sa pasosima Srbije,treba ih zasiti Srbija
ako su otisli u BiH pasosem,treba ih zastiti BiH

Nije logicno da je BiH uvijek ukljucena u obe varijacije !

Gdje piše tako?
Bodkin

#49 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Bodkin »

Googlerica wrote:
Bodkin wrote:
naravno,to sam pomislila,ai zasto u naslovu pise "drzavljani BiH" ako imaju i pasos Srbije ( iako ne zive u Srbiji) ? Da li istovremeno mogu koristiti oba pasosa na odvojenim putovanjima ?
mogu. znam da je bilo prije da su ljudi isli u usa sa bh pasosem u kojem je viza iz evrope. e sad, letis preko njemacke i do tamo ides sa hr pasosem jer mozes izaci iz transfer zone ( tad su bosni trebale vize). onda samo presalta kad leti za usa i njima pokaze bh pasos u kojem je usa viza :)
Danguba

#50 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Danguba »

Opet komplikujete. Ko se odakle prijavio prema toj adresi ide obavijest a to sto si ti iz Dzibutija, to nikoga ne zanima.
Posto BH konzulat nije bio obavijesten o progonu njihovih gradjana, znaci da ih nije ni bilo u protivnom morali bi da odreaguju. To sto Milojica vise voli Srbiju pa se prijavio kao drzavljanin Srbije, dobio je povlasteni prevoz avionom. :D

Koga interesuje koliko ko ima pasosa. U slucaju necega gleda se ono sto si prilozio ili izjavio.

Npr. Ja u Spaniji i imam problema. Naravno da cu se javiti svojoj EU zemlji koja mi je dala pasos a o bosanskom niko i ne razmislja jer sam doputovao sa papirime EU zemlje.

Je li tako Bodkin ili treba i dalje po Moskvi pitati Srbe ''íma li ko iz BiH?''

p.s. stara fora, kada su uspjesni sportisti, glumci, biznismeni...onda su Srbi kada su u kriminalu, onda su BH gradjani.

p.p.s. a sto ih izigrase braca, braco draga. taman doslo do naplate a oni policiju zovu. isto sto su radili po Njemackoj, C.Gori...
Post Reply