Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Zviz »

Niko, isto kao sto nebrinu ni u drugim drzavama. Jbt u Danskoj danska vlada vise brine se o BiH drzavljanima nego BiH, a rijec o njenim drzavljanima. Koji crnjak :D

I neko se cudi brojnim ispisima iz BiH drzavljanstva - hahahaha cudo bi bilo da je kontra.
jefferson

#3 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by jefferson »

akcid wrote:Radnici iz BiH i Srbije su u Sočiju radili bez neophodnih dokumenata i boravili su samo na osnovu turističkih viza, zbog čega ih je nakon provjere na jednom gradilištu za Olimpijske igre privela ruska migraciona služba.
Vlada Srbije odlučila je da danas čarter letom iz Sočija hitno budu prebačeni radnici koji u Rusiji borave bez radne dozvole, prenose beogradski mediji.
Avion, u kojem se nalazi grupa od 105 radnika iz Srbije i 18 iz BiH, koji su u Sočiju radili bez radnih dozvola i zbog toga bili pritvoreni, poletio je iz tog ruskog grada ka Beogradu.
Radnike su na čarter let Air Serbia ispratili ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić i konzul Milan Živković.

Zašto ambasador Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji – Ivan Barbalić nije došao na aerodrom u Sočiju da isprati BiH radnike koje je ruska policija protjerala?

Ko zapravo brine o BiH državljanima u Rusiji - Vlada R. Srbije ili BiH?
BiH je vjerovatno platila let za tih 18 gradjana.
Drugo, to su ljudi koji su prekrsili zakon jedne drzave a ne osvojili zlatnu medalju u slalomu! Sramota je sto je Ambasador Srbije ispratio radnike, a ne sto naseg ambasadora nije bilo.
Ocito Ambasador Srbije pokusava neke politicke poene da ubere.
Nigdje na svijetu ambasador neke zemlje nece ispratiti nekog na aerodromu ko je prekrsio zakon te drzave.
Zviz

#4 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Zviz »

jefferson wrote:
akcid wrote:Radnici iz BiH i Srbije su u Sočiju radili bez neophodnih dokumenata i boravili su samo na osnovu turističkih viza, zbog čega ih je nakon provjere na jednom gradilištu za Olimpijske igre privela ruska migraciona služba.
Vlada Srbije odlučila je da danas čarter letom iz Sočija hitno budu prebačeni radnici koji u Rusiji borave bez radne dozvole, prenose beogradski mediji.
Avion, u kojem se nalazi grupa od 105 radnika iz Srbije i 18 iz BiH, koji su u Sočiju radili bez radnih dozvola i zbog toga bili pritvoreni, poletio je iz tog ruskog grada ka Beogradu.
Radnike su na čarter let Air Serbia ispratili ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić i konzul Milan Živković.

Zašto ambasador Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji – Ivan Barbalić nije došao na aerodrom u Sočiju da isprati BiH radnike koje je ruska policija protjerala?

Drugo, to su ljudi koji su prekrsili zakon jedne drzave a ne osvojili zlatnu medalju u slalomu! Sramota je sto je Ambasador Srbije ispratio radnike, a ne sto naseg ambasadora nije bilo.
Nigdje na svijetu ambasador neke zemlje nece ispratiti nekog na aerodromu ko je prekrsio zakon te drzave.
S drugim rijecima trebali su ih poslati u Sibir na radne akcije :D :D :D
jefferson

#5 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by jefferson »

Zviz wrote:
jefferson wrote:

S drugim rijecima trebali su ih poslati u Sibir na radne akcije :D :D :D
Nemoj biti bukvalista.
Drugim rijecima, nas ambasador je pravilno postupio. Nek budu sretni sto se avionom vracaju kuci.
Sad od njih treba traziti pare koje su placene za njihov let.
Cuj oni idu krsiti zakon drzave s kojom imas diplomatske tj. prijateljske odnose, i jos im povratnu kartu trebas platit.
Sta mislis da Danac neki to uradi, bil Danski ambasador ispratio na aerodromu tog danca. Vjerovatno bi ga u danskoj jos osudili, uzeli mu pasoso itd.
Zviz

#6 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Zviz »

Ja sam se malo nasalio - upravu si o cemu pises - bez daljneg ali opet ako cemo tako gledati. Ja mislim, da gradnjana BiH (sa samo BiH drzavljanstvom) koji rade na crno po Austriji, Njemackoj itd. je vise nego saka - mozda nekoliko hiljada sigurno. Zamisli sad kad bi Njemacka to sve pohapsila - nebi trebao jedan avion nego brdo aviona. Znam samo u Danskoj kad cape ljude iz BiH koju su na crno - niko se o njima nebrine - brdo sam puta zvao ambasadu - samo kazu "ko ih jebe" prevedeno na koretkan izras - nego se onda nagadjaj sa njemackom policijom ako ih je puno pa ko kurve ih trpaj u jedan bus do granice predaj svabama onda oni imaju jos njih pa do austrije pa tako do slovenije - onda u sloveniji ih malo napendrece (cuo sam pricu) pa onda haj do HR - HR sad u EU pojma nemam kako sta - ali prije je bilo tu su tek slobodni.

Trenutno u pritvorskoj jedinici u gradu gdje sam imas 4 iz BiH sto cekaju na deport! Dvoje uhvacenih na crno radili. Jedno nako ilegalno boravljenje i jedna osoba odlezala kaznu pa sljedi deportacija inace - izgubila boravinsu dozvolu. Kakva BiH ambasada i pm. Oni za BiH amabasadu i ne postoje.
Challenger__

#7 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Challenger__ »

Jeff, pričaš napamet. Ti ljudi su tamo otišli na osnovu ugovora sa nekim agencijama koje su bile registrovane i u BiH. Te agencije su trebale ljudima da srede radnu dozvolu, a ispostavilo se da su ih opljačkali i nestali. Abmasada je dužna da pomaže našim građanima, a nije pomogla. Jedan od uhapšenih je dao izjavu za TV, rekao je da je kontaktirao ambasadu BiH, a da mu je rečeno da "oni ne mogu ništa da učine".

Takav odnos personala u ambasadi prema građanima BiH je odnos budžetskih parazita, a ne lica odgovornih za svoj posao.
jefferson

#8 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by jefferson »

Zviz wrote:Ja sam se malo nasalio - upravu si o cemu pises - bez daljneg ali opet ako cemo tako gledati. Ja mislim, da gradnjana BiH (sa samo BiH drzavljanstvom) koji rade na crno po Austriji, Njemackoj itd. je vise nego saka - mozda nekoliko hiljada sigurno. Zamisli sad kad bi Njemacka to sve pohapsila - nebi trebao jedan avion nego brdo aviona. Znam samo u Danskoj kad cape ljude iz BiH koju su na crno - niko se o njima nebrine - brdo sam puta zvao ambasadu - samo kazu "ko ih jebe" prevedeno na koretkan izras - nego se onda nagadjaj sa njemackom policijom ako ih je puno pa ko kurve ih trpaj u jedan bus do granice predaj svabama onda oni imaju jos njih pa do austrije pa tako do slovenije - onda u sloveniji ih malo napendrece (cuo sam pricu) pa onda haj do HR - HR sad u EU pojma nemam kako sta - ali prije je bilo tu su tek slobodni.

Trenutno u pritvorskoj jedinici u gradu gdje sam imas 4 iz BiH sto cekaju na deport! Dvoje uhvacenih na crno radili. Jedno nako ilegalno boravljenje i jedna osoba odlezala kaznu pa sljedi deportacija inace - izgubila boravinsu dozvolu. Kakva BiH ambasada i pm. Oni za BiH amabasadu i ne postoje.
Sve ja to razumijem. U nasim ambasadama moras cekati po nekoliko mjeseci pasose.
Ali isto tako ti ljudi krse zakon drzave, i na kraju krajvea, oni su u ocima zakona kriminalci. Kratko i jasno.
Ono gdje ti ambasada moze pomoci je ako nemas nikakvih papira pa ti nesto nabavi, ali ne zaboravi, poreski obveznici BiH placaju let za tih 18 ljudi. Poreski obveznici u BiH placaju deportaciju ljudi iz Danske a ne danska. Sve ce to danska naplatiti od BiH. Tako je isto sa onima sto azil traze po njemackoj itd. I da, njemacka njih ne hapsi jer ne moze sve da pohapsi, ali Rusi imaju drugaciji pristup provodjenju zakona, i nemas se sta tu zaliti. Oni krse zakon i kraj price.
Ovaj post je totalno glup. Sta im je srpski ambasador rekao: Ugodan let, dodjite opet :D
Challenger__

#9 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Challenger__ »

Lik priča napamet i to ne tepnuvši.
jefferson

#10 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Jeff, pričaš napamet. Ti ljudi su tamo otišli na osnovu ugovora sa nekim agencijama koje su bile registrovane i u BiH. Te agencije su trebale ljudima da srede radnu dozvolu, a ispostavilo se da su ih opljačkali i nestali. Abmasada je dužna da pomaže našim građanima, a nije pomogla. Jedan od uhapšenih je dao izjavu za TV, rekao je da je kontaktirao ambasadu BiH, a da mu je rečeno da "oni ne mogu ništa da učine".

Takav odnos personala u ambasadi prema građanima BiH je odnos budžetskih parazita, a ne lica odgovornih za svoj posao.
I kontam. Ali ako su otisli na osnovu ugovora, kako se nisu zapitali kako su dobili turisticke vize a ne radne?
Ja koliko znam oni su dobili turisticke vize a ne radne. Jebemu mater, ides 2000km dalje i ne razmisljas o tim stvarima, a onda daj vadi me iz govana.
Drzava treba u BiH da pohapsi te koji su ugovore sklapali, a to za ambasadu, nije daleko od istine da oni ne mogu nista uraditi sobzirom koliko ambasade imaju ljudstva i kakav je budzet.
Trebas vidjeti ambasadu u SAD< sve bi ti bilo jasno. Jebe se nasoj drzavi za diplomatiju i slicno.
Last edited by jefferson on 22/01/2014 03:02, edited 1 time in total.
Challenger__

#11 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Challenger__ »

Među njima je bilo lica koja nisu imala nikakva dokumenta, jer su im lopovi iz agencija (prijavljenih i u Srbiji i u BiH) uzeli i novac i dokumenta da bi im "pribavili neophodnu dokumentaciju". Ljudi su žrtve prevare kojom trebaju da se bave državni organi. Ljudi su se našli u poziciji zbog koje je morala da reaguje ambasada, a nije.

Država je, po hiljaditi put pala na ispitu.
Googlerica

#12 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Googlerica »

Da li ce radnici iz obe drzave morati platiti karte za let?

Kako su bosanac i holandjanin usli u njemacki avion tokom dezertiranja iz Sudana? Ko im je pomogao?

pitam za dvije razlicite situacije,jer su obe vezane za drzavni "aparat" ?
Googlerica

#13 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Googlerica »

Challenger__ wrote:Među njima je bilo lica koja nisu imala nikakva dokumenta, jer su im lopovi iz agencija (prijavljenih i u Srbiji i u BiH) uzeli i novac i dokumenta da bi im "pribavili neophodnu dokumentaciju". Ljudi su žrtve prevare kojom trebaju da se bave državni organi. Ljudi su se našli u poziciji zbog koje je morala da reaguje ambasada, a nije.

pasos se nikome ne daje,ali se dadne kopija pasosa!
jefferson

#14 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Među njima je bilo lica koja nisu imala nikakva dokumenta, jer su im lopovi iz agencija (prijavljenih i u Srbiji i u BiH) uzeli i novac i dokumenta da bi im "pribavili neophodnu dokumentaciju". Ljudi su žrtve prevare kojom trebaju da se bave državni organi. Ljudi su se našli u poziciji zbog koje je morala da reaguje ambasada, a nije.

Kazem ti, nasa diplomatija ima manji budzet nego neko kantonalno ministarstvo necega, bog zna cega.
O kojoj ti drzavi pricas. Da je sve na svom mjestu ljudi ne bi isli u jebenu Rusiju koja po statistici ima losiju infrastrukturu cak i od nas.
Kada dodjes u poziciju da ides raditi na crno u Rusiju, onda znas koliko je sati.
Challenger__

#15 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Challenger__ »

U zemlji hara nezaposlenost. Ljudi traže posao. Prevare ih agencije i onda su prevareni - "kriminalci". E moj Jeffersone, crni Jeffersone.

Kad od tebe pročitam takve ocjene, šta očekivati od neradnika u ambasadi.
Zviz

#16 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Zviz »

jefferson wrote:
Zviz wrote:Ja sam se malo nasalio - upravu si o cemu pises - bez daljneg ali opet ako cemo tako gledati. Ja mislim, da gradnjana BiH (sa samo BiH drzavljanstvom) koji rade na crno po Austriji, Njemackoj itd. je vise nego saka - mozda nekoliko hiljada sigurno. Zamisli sad kad bi Njemacka to sve pohapsila - nebi trebao jedan avion nego brdo aviona. Znam samo u Danskoj kad cape ljude iz BiH koju su na crno - niko se o njima nebrine - brdo sam puta zvao ambasadu - samo kazu "ko ih jebe" prevedeno na koretkan izras - nego se onda nagadjaj sa njemackom policijom ako ih je puno pa ko kurve ih trpaj u jedan bus do granice predaj svabama onda oni imaju jos njih pa do austrije pa tako do slovenije - onda u sloveniji ih malo napendrece (cuo sam pricu) pa onda haj do HR - HR sad u EU pojma nemam kako sta - ali prije je bilo tu su tek slobodni.

Sve ja to razumijem. U nasim ambasadama moras cekati po nekoliko mjeseci pasose.
Ali isto tako ti ljudi krse zakon drzave, i na kraju krajvea, oni su u ocima zakona kriminalci. Kratko i jasno.
Ono gdje ti ambasada moze pomoci je ako nemas nikakvih papira pa ti nesto nabavi, ali ne zaboravi, poreski obveznici BiH placaju let za tih 18 ljudi. Poreski obveznici u BiH placaju deportaciju ljudi iz Danske a ne danska. Sve ce to danska naplatiti od BiH. Tako je isto sa onima sto azil traze po njemackoj itd. I da, njemacka njih ne hapsi jer ne moze sve da pohapsi, ali Rusi imaju drugaciji pristup provodjenju zakona, i nemas se sta tu zaliti. Oni krse zakon i kraj price.
Ovaj post je totalno glup. Sta im je srpski ambasador rekao: Ugodan let, dodjite opet :D
100% krse zakon. Jel sad individualno ili kao grupa ili preko nekoga je nebitno. Sta im je mogao reci - isto sto i ja ovim kazem kad ih natovare na autobus - sretno. Do prije par godina blizu gdje zivim ima jedan izbjeglicni centar - dobro nije bas blizu ima jedno 30-40km ali tu je. I cesto sam isao - bilo ljudi iz BiH (nije rijec o Romima) - govorimo unazad 5-6 godina. Pa su prijetili neki da ce se ubiti, objesiti ako ih vrate - to su bile drame - bio jedan vezao uze oko stomaka - kaze kacim se na drvo - hocu da mi date drzavljanstvo, kucu ono ovo. Neki su pricali kaze i dalje je rat u BiH samo sto vi odvje to nevidite a vasi mediji ne preneso - nema kakvi gluparija se nisam naslusao ali u jednu ruku vidio sam koliko su ljudi van sebe da samo ostanu na neki nacin, da nisu u BiH. Pokusas da ih razumijes ali zakon je zakon.
Challenger__

#17 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Challenger__ »

Uostalom, kada vidim ko kreira kadrovsku politiku, ne bi me čudilo da NIKO od "diplomatskog" personala u ambasadi ne zna ruski jezik, pa zato nisu ni reagovali.
jefferson

#18 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:U zemlji hara nezaposlenost. Ljudi traže posao. Prevare ih agencije i onda su prevareni - "kriminalci". E moj Jeffersone, crni Jeffersone.

Kad od tebe pročitam takve ocjene, šta očekivati od neradnika u ambasadi.
Pa znam da traze posao, ali jebemu mater jel ima imalo rezona?
Sta drzava treba, i pelene da ti promjeni?
Cim sklapas ugovor sa agencijom i ona ti moze obezbjediti turisticku a ne radnu vizu, onda nesto ne stima.
Kakav ba crni Jefferson. Ja znam da ljudi idu trbuhom za kruhom, ali brate dragi pa de malo nek se razmisli prije odlaska!
To je ono, dok je ovaca bit ce i vune.
Na kraju krajeva, jesul u avionu? kako se onda vracaju? Ocito su stvari rjesene.
Ali jos da ambasador da ih isprati, e jebi ga.
Challenger__

#19 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Challenger__ »

akcid wrote:Ko zapravo brine o BiH državljanima u Rusiji - Vlada R. Srbije ili BiH?
Da zaključimo: vlada R. Srbije.

Image
Zviz

#20 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Zviz »

Procentualno gledano, ako mene pitate, ja mislim da BiH ima najvise deportovanih gradjana na odnosu prema broju stanovnika. Mislim da brojka prelazi 100.000! Samo u regionu gdje zivim u zadnjih nekoliko godina sam svjedocio najmanje 80tak deportacija. Razlozi su raznorazni ali opet - kad bi drzava se o svim tim ljudima brinula, mislim, da i Svicarska bi imala poteskoca u drzavnoj kasi a ne samo BiH.
BornInHell

#21 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by BornInHell »

Evo ćitam da pentagon već ima plan da evakuira Amere ako braća napadnu olimijadu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Gojeni H

#22 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Gojeni H »

Forumas @spreca brine o svim nasim drzavljanima u Rusiji ... kad se otrijezni.
Zviz

#23 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Zviz »

Image

Jah pozdrava i mahanja kao da su narodni heroji, oslobodioci a ne ilegalci, protjerani iz Rusije :D

U jednu ruku i zalostno - siguran sam da su imali dobre namjere, posteno odraditi posao i zaraditi nesto para - sto u prinicpu nije nista lose, ali ih ta neka muckalica od agencije zajba i u nevolju utrpa ne samo njih nego i porezne obveznike, jer svi ovi troskovi ce se prebiti na taj nacin. Ja da sam glavni tuzila (pri drzavi) odmah bi potjerao istragu protiv takve jedne agencije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by Truba »

o građanima bih se niko ne brine ni ovdje a kamoli u rusiji
možda bi trebalo smanjiti broj amabasada po svijetu ionako nikakve koristi

s druge strane da je riječ o hodočasnicima onda bi se zbog političkih bodova takmičili koje će avione, pa i privatne slati da ih izvuku
spreca

#25 Re: Ko u Rusiji brine o BiH državljanima?

Post by spreca »

Ja ako se nevaram da ambasada BiH nije dobila nikakvo obavjestenje od od ruske migracione sluzbe pa zato nije mogla ni reagirati.....drugo to nije poasao ambasadora nego konzula......trec ja mislim da su gradjani bih ujedno i gradjani srbije pa su u rusiju dosli sa pasozima srbije i zato nasu ambasadu nisu ni obavijestili.............procedura dobijanja radne dozvole u rusiji se dobiva na osnovu vize koju dobijes na ruskoj ambasadi u svojoj zemlji na osnovu poziva od firme a firma dobija rjesenje od imigracione sluzbe i na osnovu toga tek mozes ici u rusiju ako ces raditi.
Ma znali su oni da od radnih dozvola nece biti nista.........jer zadnjih godina je prakticno nemoguce dobiti radnu dozvolu
firma koja ih je slala je prvo morala dobiti za njih radne dozvole pa i tek onda slati
Post Reply