Ko to tamo ne pjeva?

Post Reply
JBT

#1 Ko to tamo ne pjeva?

Post by JBT »

Himna

Reprezentacija BiH u sjedecoj odbojci osvoji sve sto jedna sportska ekipa moze osvojiti: prvaci Evrope, prvaci svijeta, olimpijski pobjednici. I za sve to vrijeme njeni igraci nisu imali cast i zadovoljstvo da makar jednom otpjevaju himnu drzave za koju su tolika odlicja osvojili. Mozda ce i kapiten nogometne reprezentacije BiH, sjajni Sergej Barbarez, zavrsiti svoju sportsku karijeru prije nego sto mu se ispuni, kako sam kaze, velika zelja da uoci neke medjudrzavne utakmice konacno otpjeva himnu svoje zemlje. Odigra se i ta utakmica izmedju BiH i SCG, ali ni tada reprezentativci BiH i publika koja je navijala za njih nisu imali mogucnost da pjevanjem himne uvelicaju ovaj dogadjaj. Po povratku iz Atine nasi zlatni odbojkasi su izrazili zelju da himna BiH konacno dobije svoje rijeci, jer su se, kao apsolutni pobjednici, osjecali i porazenim. I autor muzike za himnu BiH Dusan Sestic, povodom inicijative zlatnih odbojkasa, smatra da je krajnje vrijeme da njegova muzika dobije odgovarajuci tekst i da se za njega raspise javni natjecaj. Mocnici koji odlucuju i o himni ostat ce zapisani u povijesti ove zemlje kao krivci koji nisu dozvolili ili omogucili njenim gradjanima i svojim sjajnim sportistima da, kao cijeli civilizirani svijet, imaju svoju himnu.

Mirko SAGOLJ

-Himna poput zastave, grba..... Himna je nesto cime se predstavlja drzava. Mi imamo pola himne. Nesto kao kad bi na Euroviziju poslali jedan bend koji bi izasao na stejdz i odstojao i odcutao dok melodija ne bi zavrsila. Tuzno je to. Sami sebe provaljujemo. A najvise se provaljuju oni koji koce usvajanje texta za himnu. To je njihova slika i prilika. Moja nije. Previse je primitivna.
Ubjedjen sam ipak, da cemo je uskoro i zapjevati. Kakva vec da je. Pa makar da se samo ime pjeva, dobra bi bila. A kad bi se uz to dodalo i ono ".... divna, mila, meni gizdava...." , gdje bi nam bio kraj.
Bit ce....
Prenj

Post by Prenj »

Glavu gore, mozda vec na sljedecem SDA-SDS iftaru, Sulejman i Borivoje sroce rijeci nove himne!!!
cipelici

#3 Re: Ko to tamo ne pjeva?

Post by cipelici »

JBT wrote:Himna

Reprezentacija BiH u sjedecoj odbojci osvoji sve sto jedna sportska ekipa moze osvojiti: prvaci Evrope, prvaci svijeta, olimpijski pobjednici. I za sve to vrijeme njeni igraci nisu imali cast i zadovoljstvo da makar jednom otpjevaju himnu drzave za koju su tolika odlicja osvojili. Mozda ce i kapiten nogometne reprezentacije BiH, sjajni Sergej Barbarez, zavrsiti svoju sportsku karijeru prije nego sto mu se ispuni, kako sam kaze, velika zelja da uoci neke medjudrzavne utakmice konacno otpjeva himnu svoje zemlje. Odigra se i ta utakmica izmedju BiH i SCG, ali ni tada reprezentativci BiH i publika koja je navijala za njih nisu imali mogucnost da pjevanjem himne uvelicaju ovaj dogadjaj. Po povratku iz Atine nasi zlatni odbojkasi su izrazili zelju da himna BiH konacno dobije svoje rijeci, jer su se, kao apsolutni pobjednici, osjecali i porazenim. I autor muzike za himnu BiH Dusan Sestic, povodom inicijative zlatnih odbojkasa, smatra da je krajnje vrijeme da njegova muzika dobije odgovarajuci tekst i da se za njega raspise javni natjecaj. Mocnici koji odlucuju i o himni ostat ce zapisani u povijesti ove zemlje kao krivci koji nisu dozvolili ili omogucili njenim gradjanima i svojim sjajnim sportistima da, kao cijeli civilizirani svijet, imaju svoju himnu.

Mirko SAGOLJ

-Himna poput zastave, grba..... Himna je nesto cime se predstavlja drzava. Mi imamo pola himne. Nesto kao kad bi na Euroviziju poslali jedan bend koji bi izasao na stejdz i odstojao i odcutao dok melodija ne bi zavrsila. Tuzno je to. Sami sebe provaljujemo. A najvise se provaljuju oni koji koce usvajanje texta za himnu. To je njihova slika i prilika. Moja nije. Previse je primitivna.
Ubjedjen sam ipak, da cemo je uskoro i zapjevati. Kakva vec da je. Pa makar da se samo ime pjeva, dobra bi bila. A kad bi se uz to dodalo i ono ".... divna, mila, meni gizdava...." , gdje bi nam bio kraj.
Bit ce....
Doci ce na red i himna.PolaHko, samo polaHko. Cekaj da se utemelji podjela , da se dooobro zabetonira.

Alahimanet gospodine S.Mirko.
cipelici

Post by cipelici »

Povracam politicke 'cipelice' u rucice Margarete

S' one strane Pliiiive, gajtan trava raste,
po njoj pasu OVCE CUVALO IH MOMCE.......
livadic

Post by livadic »

S' one strane Pliiiive, gajtan trava raste,
po njoj pasu OVCE CUVALO IH MOMCE.......

-------------------------

nevjerovatno ... :shock:

... upravo ovo sam htio napisati ... :(

:D

koincidencija ... :D ... opet ... :oops: ... ???!!!

:D

;)
imigrant

Post by imigrant »

Image

:D :D :D :D :D :D

joj dobra nam drzava majku mu

da se objesis

Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

stochar wrote:Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa aaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa aaaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
(Zoka eFM)
Jutarnji program...isfrustrirano dijete...svaki put je otpjevam s njim....hihihi

Image
margareta

Post by margareta »

Sad sam restartirala kompjuter Margareta i HIMNA pa mIRCerka USTAJ

i ostavi se korpe isfrustriranih pilica NEGO :

Dobro jutro Margareta u tvom vrtu ruza cveta :shock: Maggi li maggi
dobra juja od tebe Maggi !

S' one strane Pliive - gaJtaan traava raaaste
po njo-oj pa-su-u o-o-ovce-e cuvalo ih mo-o-o-omce
Momce tuzno plaaaace - jos tuuznije jeeeeci svaka-a va'ka-a ze-emlja-a tuga je gole-e-e-ema :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

JEDNA SI JEDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINAAAAAAAAAAAAAAaa
MOJA DOMOVIIIIIIIIIIIIIINAAAAAAAAAAAAAA
JEDNA SI JEDINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
BOSNA I HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER-CEEEEEEEEEEEEEEE-GOOOO-VIII-NAAAAAAAAAAAAAA

BTW, ja te tamo pozdravih rekoh NICE TO SEE YOU MAGGIE a ti ni habera vec pitas za onu zdroku :P
margareta

Post by margareta »

GOOOO-VIII-NAAAAAAAAAAAAAA
Drago mi je sto te vidi mIRCi , josh ovako patriotskhi nadahnutu.....mrnjaaaau :twisted: :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

meni je drago sto te vidim opet online :D

iskreno da ti kazem, ni ova himna mi nema bas nesto extra muziku, nije pjevljiva grlo me zaboli dok AAAAchem sabahile uz studentski radi(J)o... :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Pokojni Srebrov V. je bio u pravu kada je spalio "plavi radion" zastavu ispred Vječne vatre.
Ustav Republike BiH je samo suspendovan, a Dejtonski ustav države BiH je usvojen pod prijetnjom nastavka rata.
Btw, uzgredbudirečeno, i Španci imaju identičan tekst himne i pjeva se:aaa, aaaaaaaaaaaa, aaa,... .
P.S.
Zoka, molim te, otpjevaj jednom španski tekst prilikom emitovanja naše himne.
Last edited by PipiDugaDevetka on 20/10/2004 12:40, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

Slusas Zoku , blago tebi mIRCi moj radiJON pokvaren
skrati onaj zadnji dio :govina .Nekako me izhavjesti. U vrijeme mojega izocenstva stigli su i agenti. Citala sam povremeno sa 'proxifiy' sa-x.Dosadno je bilo bez livadica. Skoro sve njegove postove sam protabirila
opasan thip bez pakovanja original livada i jos mu ja sa svojim stadom ovaca u himnoj Zoka super pjeva
restartirala sam Margaretin racunar a 'cipelici' su na rezervi.Pa zar ti nisi ljuta na mene onako posteno ko' sva Bh. nacija ? :roll:
margareta

Post by margareta »

Pejakovicev text na postratnu himnu - bio je PRAVI :roll: :-)

Ono 'po njoj pasu OVCE cuvalo ih momce' :-) :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

I nozem, i lancem i pajserom u glavu
Udari, razvali itd...
margareta

Post by margareta »

Edin H. wrote:I nozem, i lancem i pajserom u glavu
Udari, razvali itd...
Si udaren ?

Il' je to post traumatski demokratski sindrom ?
albus

Post by albus »

stochar wrote:Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa aaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa aaaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
(Zoka eFM)
glede himne (ako imadete vremena za malo istrazivanje..):

http://www.feyenoordnet.nl/tifo/geluid/ ... ijnLee.wav :shock:

a sad ovo:

http://www.parlament.ba/bos/download/hi ... govine.mp3 :shock:

Mislim, nesto mi ovo prvo poznato, jeblo mater svOjU... :D

al' mozda je ipak do mene... :? Prosvijetlite me
Post Reply