Ko to tamo hapsi?

Post Reply
zeleni xy

#676 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zeleni xy »

155_mm wrote:
zeleni xy wrote:Image
evo i peti korpus se javlja. ni manje ni vise nego "ovo smatramo direktnim krsenjem dejtonskog mirovnog sporazuma". ono da ne bude poslije "pa nismo znali, niko nam nije rekao".
Šta te muči ?
Mi znamo šta nam je raditi !! Ne bojimo se reći istinu !!

Povodom hapšenja povratnika bošnjačke nacionalnosti u entitetu Republika Srpska od strane MUP RS-a, mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća osudio je hapšenja, pozvavši policiju u RS-u da istim intezitetom procesuira osobe koje su počinile zločine u proteklom ratu nad Bošnjacima i Hrvatima.

“Mi Bošnjaci koji živimo u F BiH smo privilegiraniu odnosu nad Bošnjake u RS-u budući da je teško danas biti Bošnjak u entitetu RS-u jer je to entitet koji je nastao na bazi genocida i teško je danas živjeti u Zvorniku, Srebrenici, Banja Luci i očekivati hoće li vas doći uhapsiti isti oni koji su zločine činili u proteklom ratu. Državna politika mora reagirati jer je danas bilo desetak Bošnjaka , a sutra taj broj može biti daleko veći pod krinkom borbe protiv terorizma “- kazao je gradonačelnik Galijašević.
bh.tornjak

#677 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by bh.tornjak »

zeleni xy wrote:
Šta te muči ?

.
nemoj ba drug tako zestoko...
vi ste se izborili da smijete reci sta hocete i kad hocete.... vama Dodini drotovi ne smiju nista :thumbup:
ali ima ih koji ne smiju.....njima se policija RS-a usece u (glavni)grad kad god hoce.... :mrgreen:
155_mm

#678 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

zeleni xy wrote:
155_mm wrote:
zeleni xy wrote:Image
evo i peti korpus se javlja. ni manje ni vise nego "ovo smatramo direktnim krsenjem dejtonskog mirovnog sporazuma". ono da ne bude poslije "pa nismo znali, niko nam nije rekao".
Šta te muči ?

Povodom hapšenja povratnika bošnjačke nacionalnosti u entitetu Republika Srpska od strane MUP RS-a, mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća osudio je hapšenja, pozvavši policiju u RS-u da istim intezitetom procesuira osobe koje su počinile zločine u proteklom ratu nad Bošnjacima i Hrvatima.

“Mi Bošnjaci koji živimo u F BiH smo privilegiraniu odnosu nad Bošnjake u RS-u budući da je teško danas biti Bošnjak u entitetu RS-u jer je to entitet koji je nastao na bazi genocida i teško je danas živjeti u Zvorniku, Srebrenici, Banja Luci i očekivati hoće li vas doći uhapsiti isti oni koji su zločine činili u proteklom ratu. Državna politika mora reagirati jer je danas bilo desetak Bošnjaka , a sutra taj broj može biti daleko veći pod krinkom borbe protiv terorizma “- kazao je gradonačelnik Galijašević.
uh sta me muci? nemoj bola. dug bi to post bio.
mO k3

#679 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by mO k3 »

bh.tornjak wrote:lik je nepopravljiv.....

Dobio sam pojašnjenje da je Ravnogorski pokret u BiH registrovan kao Kulturno-umjetničko društvo u Sudu u Istočnom Sarajevu. Znači, oni bi trebali da đuskaju??
Oj živote!! Evo, zvanično najavljujem formiranje KUD-a "Partizanski pokret u BiH".
Svi zainteresovani neka se jave u inbox!
seres????
PA mogli bi se i vehabije kao neki kud registrovati??
tandmand

#680 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by tandmand »

BiH sve vise lici na Izrael a Bosnjaci na Palestince. Klizimo ka tacki kada dejtonsku BiH, Bosnjaci vise nece osjecati kao domovinu. Tako je kada se po svaku cijenu rade kompromisi zarad opstanka BiH. Ali pravo pitanje je, kakve BiH?
I cije su OS BiH, tj. ciji to helikopteri nadlijecu u RS? Podsjeca na nekadasnju JNA.
Skijaš

#681 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

tandmand wrote:Tako je kada se po svaku cijenu rade kompromisi zarad opstanka BiH. Ali pravo pitanje je, kakve BiH?
Policija manjeg entiteta ide od jedne do druge povratničke kuće, kuca, zvoni i provjerava ko tu živi. Sud to zabrani jer se, normalno, radi o nezakonitim radnjama, a onda Lagumdžija i Radončić u parlamentu podrže Dodikov zakon koji bi to legalizovao. Kakve veze ima takvo podilaženje četnicima sa opstankom BiH ? Ili misliš na neke druge "kompromise" ?
bh.tornjak

#682 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by bh.tornjak »

Skijaš wrote:
tandmand wrote:Tako je kada se po svaku cijenu rade kompromisi zarad opstanka BiH. Ali pravo pitanje je, kakve BiH?
Policija manjeg entiteta ide od jedne do druge povratničke kuće, kuca, zvoni i provjerava ko tu živi. Sud to zabrani jer se, normalno, radi o nezakonitim radnjama, a onda Lagumdžija i Radončić u parlamentu podrže Dodikov zakon koji bi to legalizovao. Kakve veze ima takvo podilaženje četnicima sa opstankom BiH ? Ili misliš na neke druge "kompromise" ?
znaci.....prvo tzv. probosanskim lopuzama na vlasti je*bat mater...????
tandmand

#683 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by tandmand »

Vise puta sa na uvijen nacin reklo da ce Bosnjaci zbog opstanka BiH morati pristati na neke uvjete ... npr. "federalizacija BiH ".
I onda se tako prave kompromisi da bi nekakva BiH opstala.
bh.tornjak

#684 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by bh.tornjak »

cestitka jednog VELIKOG COVJEKA...

cum grano salis

ma, znam da sam dosadan, al' moram opet malo o sebi.

od meke sam sorte, druzeljubiv, prilazim ljudima rasirenih ruku, otvorena srca, ukratko - ljudoljub.

za mrznju vremena nemam. a opet - kad mi prigusti, kad me doceraju do granica, kad prekipi - znam i da mrzim. al' ono pravo. zvjerski !

mrzim iz dna duse ove vehabije - teroriste, koje me iz rodne bosne procerase na kraj svijeta.
mrzim ove vehabije, sto me po keratermu, omarskoj, trnopolju zlostavljase, patise, polomise, na gomili leseva ostavise.
mrzim te vehabije, to zlo bez vjere, koji banjalucku ferhadiju porusise i sve ostalo vjersko sto vehabijsko nije.
razloge za mrznju iznalazim i na brisevu, zecovima, kozarcu, ljubiji, prijedoru, matarugama....

a ne mogu im oprostiti ni zaboraviti ni sve tomasice, jakarine kose, koricanske stijene a ni hrustove jame....

te jebene vehabije me rastavise od komsija, radnih kolega, prijatelja, rodjaka.

taj sljam vehabijski mi ote godine i godine zivota. otese mi i najbolje prijatelje, kojima se ni za grob ne zna.

eto, zato mrzim vehabije.

i za onih 50 hiljada mojih prognanih prijedorcana.
i za onih 3500 ubijenih.
i za onih 1000 "nestalih" i nikad pronadjenih.

a najvise ih mrzim za onih 126 malih, nevinih dusa, na majcino mlijeko mirisnih.

sretan vam praznik, prijatelji moji - dan pobjede nad fasizmom.
Skijaš

#685 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

tandmand wrote:Vise puta sa na uvijen nacin reklo da ce Bosnjaci zbog opstanka BiH morati pristati na neke uvjete ... npr. "federalizacija BiH ".
I onda se tako prave kompromisi da bi nekakva BiH opstala.
Znači magla i ništa konkretno.
tandmand

#686 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by tandmand »

Rezultati truhlih kompromisa se ogledaju u ljudskim resursima enitetskih i drzavnih organa, gdje je ocigledno da su kljucne poluge upravljanja drzavom u rukama separatista.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#687 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by hrasno38 »

Tenzije, tenzije...i ovdje na forumu polako rastu a nema razloga da rastu. Prvo da se dohvatimo price o tzv. referundumu ili ti glasanju o otcijepljenju Republike Mrske od BiH. Nema problema ako SDA nema muda da odgovori kontrom koja se zove "Referendum o cjelovitoj BiH bez entiteta" onda neka se nose u lijepu picku materinu za sva vremena. Ovdje imas 2 miliona glasaca a tamo daj boze i milion. Zakon vecine, Milorad pusi i dovidjenja RS.
Stavka dva koja ovdje kod pojedinaca sa tastatura prenosi rijec koja se zove "rat". Nema toga djeco moja mada bi poneki mozda i voljeli ali gledati ga iz udobnih zapadnih fotelja i gomoglasno navijati. Nema rata iz jednostavnog razloga sto je onaj koji je bio 92 jaci, sada duplo slabiji a svi oni koji su ratovali od 92-95 ukljucujuci i moju malenkost tesko da imaju zelje da vam opet priredjuju krvave predstave.
Nekako bi volio da ovaj forum ima samo jednu dodatnu stvar a to je da pored forumasa pise iz koje se zemlje javlja, Ne treba grad, nista, samo drzava. Puno bi nam bilo lakse a i mnoge stvari bi bile jasnije. To nije otkrivanje identiteta i i dalje bi bili svi anonimni.
Ajmo dalje......vehabije su zlo ne samo ove zemlje nego i zlo podneblja odakle poticu. Nista ama bas nista oni dobroga nisu donijeli ovoj zemlji niti jednom jedinom BH muslimanu osim evo kako vidimo velike probleme. Neke stvari ili zaista ne znamo ili necemo da shvatimo pa na brzaka da ponovimi da je BiH medjunarodno priznata drzava u svojim granicama sa dva entiteta koja imaju jednu vojsku ali i dvije policije. Nemamo mi pravo kriviti policiju RS-a ako izvodi iznudjene akcije na tom dijelu BH teritorije sve dok nekakav priuceni vehabija dodje i izreseta lice koje je predstavnik zakona i to na svom radnom mjestu. Ajde ovi sto bi voljeli da opet ratuju pa stalno ponavljaju da je ubio ratnog zlocinca to argumentiraju kao 100% vjerodostojan podatak a pogotovo da je ubio nekoga ko je ubio njegovog oca. Ja bez trunke razmisljanja bi rekao neka je to je HEROJ!!! Ali niti ima dokaza a i rodjena mati kaze da se ufatio vehabija. Dvojica od ove preostale osmorice su vehabije 1/1 i ne bih ih volio imati ni blizu svog komsiluka. Za ostale ne znam jer nisam uspio nista prosurfati. Kompletnom svijetu je pun kurac vehabija i njihove herojeske borbe protiv civila, djece... gdje se po nacinu te borbe apsolutno ne razlikuju od koljaca iz naseg rata tj genocidasa manjeg BH entiteta. Koji ce nam to klinac u nasoj drzavi u kojoj imamo problema da ih vise ne mozemo ni nabrojati.
Da vise ne serem ni ja, NEMA RATA!!! ali neko je morao popusiti za ubistvgo srpskog policajca i sasvim sigurno je ovo uradjeno uz odobrenje zapada. Zato dragi moje i drage moje kad vam slucajno neko sa bradom i kratkim pantalonama pridje i kaze da je Sirija vas susret sa Alahom nabijte ga nogom sto mozete jace jer ovo je BiH, ovo su uvijek bili normalni i dobri ljudi i nama ta govna zaista ovdje ne trebaju kao sto nam ne trebaju ni one srpske splacine od Ravnogorskog pokreta kepeca zvanog cica Draza.
Skijaš

#688 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

hrasno38 wrote:Tenzije, tenzije...i ovdje na forumu polako rastu anema razloga da rastu. Prvo da se dohvatimo price o tzv. referundumu ili ti glasanju o otcijepljenju Republike Mrske od BiH. Nema problema ako SDA nema muda da odgovori kontrom koja se zove "Referendum o cjelovitoj BiH bez entiteta" onda neka se nose u lijepu picku materinu za sva vremena. Ovdje imas 2 miliona glasaca a tamo daj boze i milion. Zakon vecine, Milorad pusi i dovidjenja RS.
Dakle, pokušaj secesije znači šta ? Ti nećeš glasati za SNSD ? Je li to propagiraš kao reakciju na takvo kršenje mirovnog sporazuma ?
Skijaš

#689 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

hrasno38 wrote:Da vise ne serem ni ja, NEMA RATA!!!
Ako ne bude pokušaja secesije.
hrasno38

#690 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by hrasno38 »

Skijaš wrote:
hrasno38 wrote:Tenzije, tenzije...i ovdje na forumu polako rastu anema razloga da rastu. Prvo da se dohvatimo price o tzv. referundumu ili ti glasanju o otcijepljenju Republike Mrske od BiH. Nema problema ako SDA nema muda da odgovori kontrom koja se zove "Referendum o cjelovitoj BiH bez entiteta" onda neka se nose u lijepu picku materinu za sva vremena. Ovdje imas 2 miliona glasaca a tamo daj boze i milion. Zakon vecine, Milorad pusi i dovidjenja RS.
Dakle, pokušaj secesije znači šta ? Ti nećeš glasati za SNSD ? Je li to propagiraš kao reakciju na takvo kršenje mirovnog sporazuma ?
Pokusaj secesije znaci rusenje mirovnog sporazuma, rusenje ustava sto drugoj strani automatski daje pravo da uradi kontra stvar te napravi referendum u Bosni i Hercegovini bez entiteta. U toj utakmici RS gubi 100%. Ja jedva cekam da tako nesto uradi a znam da je ovakav odgovor sto bi rekli braca Croati "u pricuvi"!
hrasno38

#691 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by hrasno38 »

Skijaš wrote:
hrasno38 wrote:Da vise ne serem ni ja, NEMA RATA!!!
Ako ne bude pokušaja secesije.
I ako bude nema rata jer ce samo ostati na pokusaju....ako ti se ratuje ti ratuj.
Skijaš

#692 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

hrasno38 wrote:
Skijaš wrote:
Pokusaj secesije znaci rusenje mirovnog sporazuma, rusenje ustava sto drugoj strani automatski daje pravo da uradi kontra stvar te napravi referendum u Bosni i Hercegovini bez entiteta. U toj utakmici RS gubi 100%. Ja jedva cekam da tako nesto uradi a znam da je ovakav odgovor sto bi rekli braca Croati "u pricuvi"!
Tu se razlikujemo. Ja bih volio da Dodik ostane u okviru sistema i da se okrenemo pitanjima potrebnim za eurointegracije.
mekaba

#693 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by mekaba »

Ako ti se ratuje ti ratuj?????? Hahahaha ovako su i 1992 govorili pa kad je vidila guza da je zivot u pitanju prvi su kukali sto nema pusaka. Sam cesh jarane trazit da idesh ,sam zapamti.
hrasno38

#694 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by hrasno38 »

Skijaš wrote:Tu se razlikujemo. Ja bih volio da Dodik ostane u okviru sistema i da se okrenemo pitanjima potrebnim za eurointegracije.
Vidi i ja bih volio da se ujutro probudim i da skontam da sam masu stvari sanjao a da u jutarnjem programu vidim Dodika kako seta carsijom sa Bakirom a ljudi im prilaze i tapsu po ramenima. Za razliku od puno njih ja sam prihvatio stvarnost koja se zove RS i razumijem da ce mi svako iz RS-a reci "lako je tebi srati i prihvatati iz Sarajeva" ali nit sam je ja stvorio, nit sam je ja potpisao niti gajim neke simpatije prema generalno necemu sto se zove entitet ma koji da je u pitanju jer za mene licno to u prevodu znaci "TOR".
I mene iskljucivo i samo iskljucivo u zivotu interesuje da zivim i radim u miru i da mi rodna gruda ne bude na dnu svih ljestvica. Ali ni za to dno ja nisam kriv niti je ja mogu podizati sve dok specijalci zaokruzuju svojim prsticima sve one koji su nas i doveli do ovakvih stanja. Opet ponavljam svako "zasto" ima "zato" i svaka "akcija" "reakciju". Da smo F BiH sredili kako treba Dodik ili bi bio nagodan 100% ili bi davno nestao sa politicke scene a zasto nismo pitaj na FB Bakira Izetbegovica ili jos bolje SDA!
hrasno38

#695 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by hrasno38 »

mekaba wrote:Ako ti se ratuje ti ratuj?????? Hahahaha ovako su i 1992 govorili pa kad je vidila guza da je zivot u pitanju prvi su kukali sto nema pusaka. Sam cesh jarane trazit da idesh ,sam zapamti.
Eto mi ti reci specijalac!!! 92 mi niko nije dao pusku jer sam je na vrijeme svojim parama kupio.
It_is_a_Leclerc

#696 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by It_is_a_Leclerc »

Sedam od 30 uhapšenih ljudi je zadržano u pritvoru ! SEDAM ! Ostalih 23 je pušteno na jednak način na koji su i uhapšeni - bez ikakvog objašnjenja. To je nečuveno. Ko je rukovodio akcijom, ko je potpisao naloge, ko je, u konačnici, izišao u medije s imenima uhapšenih,prije nego je utvrđena bila kakva povezanost sa onim što im se stavlja na teret ?! Zakon je prekršen u toliko mnogo osnova da bi dobar advokat mogao jednostavno razvaliti cijelu akciju i rasturiti MUP; pred nezavisnim sudom, dakako.

Meni je nevjerovatno da toliko advokata, sudija Bošnjaka, a nijedan da se ponudi da probono brani interese ljudi koji su stigmatizirani epitetom terorista prije nego je utvrđena njihova bilo kakva veza s ovim...
LipeCvat

#697 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by LipeCvat »

It_is_a_Leclerc wrote:Sedam od 30 uhapšenih ljudi je zadržano u pritvoru ! SEDAM ! Ostalih 23 je pušteno na jednak način na koji su i uhapšeni - bez ikakvog objašnjenja. To je nečuveno. Ko je rukovodio akcijom, ko je potpisao naloge, ko je, u konačnici, izišao u medije s imenima uhapšenih,prije nego je utvrđena bila kakva povezanost sa onim što im se stavlja na teret ?! Zakon je prekršen u toliko mnogo osnova da bi dobar advokat mogao jednostavno razvaliti cijelu akciju i rasturiti MUP; pred nezavisnim sudom, dakako.

Meni je nevjerovatno da toliko advokata, sudija Bošnjaka, a nijedan da se ponudi da probono brani interese ljudi koji su stigmatizirani epitetom terorista prije nego je utvrđena njihova bilo kakva veza s ovim...
ah zemljak pa prioritetnije je posmatranje minjaka po čaršiji...
Toliko godina poslije povratka,permanentne diskriminacija,svakodnevnog strukturalnog šikaniranja još i hapšenja ovakvog tipa...spakovat kofere i spasiti djecu istovjetnih trotura je najbolje što mogu učiniti.....
Duka Dizel

#698 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Duka Dizel »

It_is_a_Leclerc wrote:Sedam od 30 uhapšenih ljudi je zadržano u pritvoru ! SEDAM ! Ostalih 23 je pušteno na jednak način na koji su i uhapšeni - bez ikakvog objašnjenja. To je nečuveno. Ko je rukovodio akcijom, ko je potpisao naloge, ko je, u konačnici, izišao u medije s imenima uhapšenih,prije nego je utvrđena bila kakva povezanost sa onim što im se stavlja na teret ?! Zakon je prekršen u toliko mnogo osnova da bi dobar advokat mogao jednostavno razvaliti cijelu akciju i rasturiti MUP; pred nezavisnim sudom, dakako.

Treba praviti razliku izmedju hapšenja sa jedne i privodjenja i zadržavanja sa druge strane.
To uopšte nije isto.

S druge strane, imao si isto tako i aktuelan "spisak ratnih zločinaca" koji su objavili bošnjački mediji.
Zar i ti ljudi nisu stigmatizirani pre nego što im je sudskim putem utvrdjena bilo kakva odgovornost?
155_mm

#699 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

Duka Dizel wrote:

Treba praviti razliku izmedju hapšenja sa jedne i privodjenja i zadržavanja sa druge strane.
To uopšte nije isto.

S druge strane, imao si isto tako i aktuelan "spisak ratnih zločinaca" koji su objavili bošnjački mediji.
Zar i ti ljudi nisu stigmatizirani pre nego što im je sudskim putem utvrdjena bilo kakva odgovornost?
taj spisak ratnih zlocinaca o kojem guslas je mnogo stariji od svih ovih dogadjanja i vec je izlazio u javnost. a sta mislis koliko je star spisak tih uhapsenih "terorista". nije za iskljuciti da je nastajao u trenutcima hapsenja. na ovoj temi je vec bilo govora da je vladao haos u izvrsnim organima vlasti miletove republike.

nego na kakvu razliku mislis izmedju hapsenja, privodjenja i zadrzavanja.
Drvosjeca iz Dejcica

#700 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Duka Dizel wrote:

To uopšte nije isto.

Sinoć je i ovaj predsjednik Helsinškog odbora za ljudska prava RS-a rekao da po onome što je vidio postoje elementi kršenja ljudskih prava. Sam čin hapšenja je bio nasilan jer svih 30 bi se odazvali sudskom pozivu ili pozivu regularne policije. Ranije nikad nisu bili evidentirani niti imaju dosije. Jedno je uhapsiti drugo je sumnjati i ne hapsiti. Valjda za hapšenje treba imati više od sumnje, barem neki početni dokaz koji bi se u fazi nakon hapšenja mogao istraživati i dokazati.

Ovdje dolazimo do jednog zanimljivog podatka, a to je potrdio i jedan od uhapšenih, da 24 sata u tom istražnom zatvoru policija nije znala šta bi sa njima jer nikakvog elementa ili dokaza nisu imali, djelovali su smušeno i neorganizovano. Sve nam ovo govori da se uradilo nešto samo da bi se javnosti pokazalo kako eto RS ima kapacitete u borbi protiv terorizma. I ovih 7 koji su zadržani biće pušteni jer sufara, članska iskaznica IZ BiH nisu terorizam. Dvojica-trojica će dobiti prekršajne prijave zbog nedozvoljenog držanja oružija. :shock: A potrošeno resursa i resursa.

I sve ovo ne bi bilo toliko ni sporno da cilj ove akcije nije zastrašivanje a još gore je što je ovom akcijom upropašten faktor iznenađenja koje su pilicijske agencije u BiH imale nakon napada u Zvorniku. :shock: To znači da se sada pravi terorista/teroristi primirili jer znaju da na svakom koraku prate situaciju i time ugroženo ko zna koliko života. :roll: E to je tragedija ove akcije, zbog kile mesa zaklaše cijelo krdo krava. :cry:
Post Reply