Ko to tamo hapsi?

Post Reply
Lakat Jebić

#651 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Lakat Jebić »

Tek sam sad upratio da su zaplijenili knjigu radikalna reforma tarika ramdana :lol: :lol: valjda ni dzevad ne zna da bi vehabije tom ramadanu najradje muda rastegli
SmokingMan

#652 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by SmokingMan »

Vidjet ćemo uskoro šta će ovo povući za sobom,dobro svakako ne...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#653 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by pici »

Mahmutbegović: Čini mi se da postoji prekoračenje ovlasti u RS

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović kazala je za Klix.ba da poštuje potrebu podizanja mjera sigurnosti na viši nivo nakon događaja u Zvorniku, ali da dešavanja u Republici Srpskoj koja provodi policija RS smatra neprimjerenim, te da joj se čini da postoji prekoračenje ovlasti.

BadAss14

#654 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by BadAss14 »

Mister Yes wrote:
detroit-mercy wrote:A kako bi bilo da se prvo malo proceslja MUP PCa, da se vidi koliko ubica koji nisu procesuirani radi u njemu :mrgreen: cisto nako reda radi :mrgreen: . Nikad ne znas koliko bi zivota moglo biti spaseno, naravno oni koji nisu okrvavili ruke ce imati malu neugodnost da su malo procesljani a ovi sto treba da odgovaraju na sud :mrgreen: Definitivno je vriedilo :mrgreen: .
Nisam glasao u RS-u tako da ne mogu imati nikakva očekivanja od tamošnje vlasti. Ja sam glasao u Federaciji i tu mogu tražiti određenu odgovornost. A u RS-u neka poteze vlasti ocjenjuju ljudi koji tamo žive. Pa ako nisu zadovoljni imaju izbori 2018-te pa nek izaberu nekoga drugoga. U tom konkretnom slučaju koji spominješ, ako građani RS-a nisu zadovoljni sastavom policije, to jest ako misle da su u policiji ubice neka dignu glas. Mogu organizovati proteste a mogu i sadašnju vlast kazniti na izborima. Njihova stvar.
Halo posrbico smanji dozivljaj! Prestani da siris demagogiju i provlacis ovde podvale da je tzv rs druga drzava, i da narod a pogotovo povrtanici ne trebaju ocekivati nikakvu reakciju na drzavnom nivou! Cuj "njihova stvar"? Ma cija stvar posrbico?
BadAss14

#655 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by BadAss14 »

Mister Yes wrote:smrdim/reis-kavazovic-predvod ... zave-foto/

Ovaj Reis je nešto najbolje što smo mogli dobiti na toj poziciji. Svaka mu je zlatna :thumbup:

Kakve dvosmislene poruke daje ovaj reis? prvo kaze "necemo pristati na nasilje u ime nekakve drzave". Sta mu to uopste znaci, da nam ne treba nikakva drzava? U drugoj recenici onda izjavjuje da je to nasa zemlja od koje ne smijemo odustati. Ovo ptanje nije za tebe,nego me zanima misljenje drugih forumasa, jer znam da si postao ovaj text zato sto ti se svida sto reis kaze da eto niakkva drzava nije vrijedna nasilja, sto je besmislica i sto vazi samo za Bosnjake, a tebi je cilju progurati tu pricu, da nama Bosnjacima ne treba drzava, a pogotovo ne BiH. Vec sam ti rekao da smiris dozivljaj.
BadAss14

#656 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by BadAss14 »

Ovo sto se trenutno dogadja je bilo samo pitanje vremena, jer je genocidna tvorevina sa svojim instutucijama sasvim neomatano napredovala iz godine u godinu, a da se pritom niko od pro-bosanskih snaga evo dvije decenije nije pobunio proiv dejtonskog poretka, a vidili smo sta to nosi sa sobom. I sada ce se dejtonski poredak izgleda obracunati sa Bosnjacima, i sa svim odanim gradjanima BiH. Nevjerovatno je da smo gledali nepravde i nismo reagovali dvije decenije, ni jedne jedine demonstracije u ove dvije decenije nisu organizovane protiv ovog nepravednog i fasistickog dejtonskog poretka, nego su narodu isprali mozak da vjeruje u mogucnost nemoguceg. Policija i vojska te tvorevine nikada nisu trebale da opstanu. Meni su smjesni oni koji se sad pozivaju da ih stiti dejtonska tvorevina visoki prestavnik itd. Pa vidite da niko ne reaguje. Imali smo dvije decenije da se bunimo protiv dejtonskog poretka, bilo je nacina. Mogla se i dijaspora organizovati, tako sto ce demonstrirati na najvaznijim mjestima za nas. Npr u SAD u Njujorku ispred zgrade UN, zatim pred Haskim tribunalom, i ostalim evropskim metropolama. Pokazali bi tako svijetu da nismo zadovoljni sa ovim, medjutim mi smo radli sve suprotno, i kako onda svijet da nas shvati? Cuj prihvatiti nekakav povratak u mjesta najvecih zlocina a pri tome ne obezbjediti minimum zastite tih ljudi, nego zdravo za gotovo dati ih u ruke poiciji genocidne, za koju postoji presuda za ucesce u genocidu. Uzdati se u nekakve anexe, anex 7, pa ti samo lud narod moze.
Mogao bi sada pisati satima o dejtonskom poretku i na kakvu je laz i obmanu moj narod pristao, razumjece oni koji razumiju da se mi moramo napokon politicki organizovati i djelovati protiv dejtonskog poretka, na domacem i stranom terenu. Od nekih pojedinacnih peomjena na bolje u tom poretku nema nista.
palermo

#657 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by palermo »

BadAss14 wrote:

Kakve dvosmislene poruke daje ovaj reis? prvo kaze "necemo pristati na nasilje u ime nekakve drzave". Sta mu to uopste znaci, da nam ne treba nikakva drzava? U drugoj recenici onda izjavjuje da je to nasa zemlja od koje ne smijemo odustati. Ovo ptanje nije za tebe,nego me zanima misljenje drugih forumasa, jer znam da si postao ovaj text zato sto ti se svida sto reis kaze da eto niakkva drzava nije vrijedna nasilja, sto je besmislica i sto vazi samo za Bosnjake, a tebi je cilju progurati tu pricu, da nama Bosnjacima ne treba drzava, a pogotovo ne BiH. Vec sam ti rekao da smiris dozivljaj.
Otkud ti ovo tumačenje. Neće se pristati na nasilje u ime nekakve države, dakle RS-a.
Nećemo pristati na nasilje u ime nekakve države. Na to ne možemo pristati. Kao muslimani moramo jasno kazati i podvući, da smo mi došli ovdje i vratili na ove prostore, ne da bi bježali sa njih, nego da bi ovdje ostali. Jer, naši šehitluci, od Zvornika do Srebrenice, nas na to primoravaju. Nemamo pravo odustati od naše zemlje, od ovih prostora. I nećemo odustati i neće nas zaplašiti
Šta si ti ovdje pronašao da ti se ne sviđa.

Da je Bosni i Hercegovini više ljudi kao reis
skupljac_zeljeza

#658 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by skupljac_zeljeza »

155_mm

#659 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

ovo mi nikako nije jasno. u rs haos a ostatak svijeta se ponasa kao da rs i ne postoji. eno alijn mali prica sa onim iz EU o nekim prugama koje misle da prave. helikopteri OS lete iznad kriznih podrucja bez znanja ministrice odbrane. obrazlozenje OS rutinski letovi za uvijezbavanje. upravo sad nasli da vjezbaju letenje a kad treba gasiti pozar ni goriva nemaju. ova maksimalna uzdrzanost medija i javnosti u federaciji mi izgleda kao da je naredjena iz vana. ovdje kao da neko vuce konce iz vana i ceka da mu zeljeni kandidat predje crvenu liniju kako bi dobio po fufnjici.

posebno me je iznenadio covic. nikakve podrske haveru iz laktasa a "napali ga teroristi". je li se covic ikako izjasno o ovim slucajevima. njemu kao da su zalijepili usta po ovom pitanju.
bh.tornjak

#660 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by bh.tornjak »

lik je nepopravljiv.....

Dobio sam pojašnjenje da je Ravnogorski pokret u BiH registrovan kao Kulturno-umjetničko društvo u Sudu u Istočnom Sarajevu. Znači, oni bi trebali da đuskaju??
Oj živote!! Evo, zvanično najavljujem formiranje KUD-a "Partizanski pokret u BiH".
Svi zainteresovani neka se jave u inbox!
Drvosjeca iz Dejcica

#661 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

155_mm wrote:ovo mi nikako nije jasno. u rs haos a ostatak svijeta se ponasa kao da rs i ne postoji. eno alijn mali prica sa onim iz EU o nekim prugama koje misle da prave. helikopteri OS lete iznad kriznih podrucja bez znanja ministrice odbrane. obrazlozenje OS rutinski letovi za uvijezbavanje. upravo sad nasli da vjezbaju letenje a kad treba gasiti pozar ni goriva nemaju. ova maksimalna uzdrzanost medija i javnosti u federaciji mi izgleda kao da je naredjena iz vana. ovdje kao da neko vuce konce iz vana i ceka da mu zeljeni kandidat predje crvenu liniju kako bi dobio po fufnjici.

posebno me je iznenadio covic. nikakve podrske haveru iz laktasa a "napali ga teroristi". je li se covic ikako izjasno o ovim slucajevima. njemu kao da su zalijepili usta po ovom pitanju.
Iskreno ja sam se prvi zabrinuo prije dva dana ali sada sa ove pozicije mislim da se ipak dobro odigralo na ove "visinske" lopte. Lopta je uštopana i nije se krenulo na hooooruuuk u napad već se taktički valja lopta po terenu da se protivnik izmori. :wink: Moguće da postoji neki išaret ali isto tako možda i ne. Možda Dodik sada sebi grize muda jer je ovim mislio napraviti pometnju nabrzaka i isprovocirati reakciju Bošnjaka ali Bošnjaci nisu nasjeli. Ono što je bitno da se ljudima koji su nevini omogući da se MUP RS-a tjera do Strasbura a motiva i dokaza ima dovoljno. Drago mi je što nisu poduzete kontra mjere koje sam i ja zagovarao, priznajem u afektu.

Sa druge strane raduju me ovakve vijesti kao ova zadnja o Kaknju ili Goraždu jer time se najbolje brani i gradi jedina domovina. :bih: Dodik zna da će na silu biti odgovreno silom a ima nas ako zatreba. Nadam se i znam da i kod Srba ima ljudi kojima ne odgovara rat i ratno stanje jer žele samo normalan i miran život za porodice kao i mi.

U vrijeme dok misija MMF-a vodi pregovore s vlastima BiH o novom višemilionskom kreditu, a drugi budžeti preživljavaju kreditnim zaduženjem kod domaćih banaka, informacija da je jedna općina u BiH ostvarila suficit djeluje nerealno. A Kaknju je to ipak pošlo za rukom...
:bih: :bih: :bih:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/i-to-je- ... 50508076#5
BadAss14

#662 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by BadAss14 »

Znaci vama je savim u redu sto su nasi ljudi u sopstvenoj drzavi spali na to da se obracaju sudu za ljudska prava? Koliko ja znam oni tamo mogu podnjeti tuzbu samo protiv drzave u kojoj se desava neko krsenje ljudskih prava, i tako dolazumo do jos jednog apsurda da svijet misli da sama BiH ugrozava svoje gradjane, dok smo mi samo aminovali neku paradrzavu u drzavi, koja sve to radi a za koju svijet nema pojma. Zar vama nije jadno to sto nam je Iztbegovic krepali ukinuo suverenost na pola BiH, i da smo spali a sud za ljudska prava? Hoceli narod vise sagledati big picture?
zeleni xy

#663 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zeleni xy »

Image
155_mm

#664 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

skupljac_zeljeza wrote:
ovaj ciko je najbolji. zbog ove Nerdimove osvete su se bosnjaci usrali do usiju i dan zalosti proglasili a ovaj ciko ladno rece da medjunarodnu zajednicu cudi da ovoga nije bilo mnogo vise. :-)
red evil

#665 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by red evil »

bh.tornjak wrote:lik je nepopravljiv.....

Dobio sam pojašnjenje da je Ravnogorski pokret u BiH registrovan kao Kulturno-umjetničko društvo u Sudu u Istočnom Sarajevu. Znači, oni bi trebali da đuskaju??
Oj živote!! Evo, zvanično najavljujem formiranje KUD-a "Partizanski pokret u BiH".
Svi zainteresovani neka se jave u inbox!
Ko? Gdje si ovo pročitao?
155_mm

#666 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

zeleni xy wrote:Image
evo i peti korpus se javlja. ni manje ni vise nego "ovo smatramo direktnim krsenjem dejtonskog mirovnog sporazuma". ono da ne bude poslije "pa nismo znali, niko nam nije rekao".
BadAss14

#667 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by BadAss14 »

Mislim da je vaznija ova javna rasprava koju organizuju 9.Maja, ali ako opet posije svega ostanu na tome da je "naivni i dobri Alija tako moro", onda se prosipanje iz supljeg u prazno i dalje nastavlja.
Skijaš

#668 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

Novak20 wrote:@Skijaš
Nisi glup čovjek. Čudi me što uopšte pričaš o secesiji, jednostranom...trećem... Znaš ko je i šta je garant, pa i da nije, trenutno niko na Balkanu nema snage za takvu avanturu.
Velikosrbi i ne planiraju secesiju izvesti ubijanjem nego salama taktikom, rez po rez. A to za "garanta" je smiješno.
155_mm

#669 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

evo da i ja dam svoj prilog u "borbi protiv terorizma". posto znamo da policija manjeg entiteta privodi i one bez brade a koji imaju grb sa ljiljanima. zelim da prijavim da sam vidio malo vecu skupinu takvih. treba javiti miloradovoj policiji da to po´apsi. evo i slika da ih lakse prepoznaju. :D

Image
daddy-kool

#670 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by daddy-kool »

Skijaš wrote:
Nisi glup čovjek. Čudi me što uopšte pričaš o secesiji, jednostranom...trećem... Znaš ko je i šta je garant, pa i da nije, trenutno niko na Balkanu nema snage za takvu avanturu.
Velikosrbi i ne planiraju secesiju izvesti ubijanjem nego salama taktikom, rez po rez. A to za "garanta" je smiješno.
Secesija zahtijeva konkretne političke poteze poput referenduma - tako da mogu pokušati navikavati stanovništvo u RS-u da situacaija lagano ide u tom smjeru, ali na nas to nema uticaja.
155_mm

#671 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
155_mm wrote:ovo mi nikako nije jasno. u rs haos a ostatak svijeta se ponasa kao da rs i ne postoji. eno alijn mali prica sa onim iz EU o nekim prugama koje misle da prave. helikopteri OS lete iznad kriznih podrucja bez znanja ministrice odbrane. obrazlozenje OS rutinski letovi za uvijezbavanje. upravo sad nasli da vjezbaju letenje a kad treba gasiti pozar ni goriva nemaju. ova maksimalna uzdrzanost medija i javnosti u federaciji mi izgleda kao da je naredjena iz vana. ovdje kao da neko vuce konce iz vana i ceka da mu zeljeni kandidat predje crvenu liniju kako bi dobio po fufnjici.

Iskreno ja sam se prvi zabrinuo prije dva dana ali sada sa ove pozicije mislim da se ipak dobro odigralo na ove "visinske" lopte. Lopta je uštopana i nije se krenulo na hooooruuuk u napad već se taktički valja lopta po terenu da se protivnik izmori. :wink: Moguće da postoji neki išaret ali isto tako možda i ne. Možda Dodik sada sebi grize muda jer je ovim mislio napraviti pometnju nabrzaka i isprovocirati reakciju Bošnjaka ali Bošnjaci nisu nasjeli. Ono što je bitno da se ljudima koji su nevini omogući da se MUP RS-a tjera do Strasbura a motiva i dokaza ima dovoljno. Drago mi je što nisu poduzete kontra mjere koje sam i ja zagovarao, priznajem u afektu.

Sa druge strane raduju me ovakve vijesti kao ova zadnja o Kaknju ili Goraždu jer time se najbolje brani i gradi jedina domovina. :bih: Dodik zna da će na silu biti odgovreno silom a ima nas ako zatreba. Nadam se i znam da i kod Srba ima ljudi kojima ne odgovara rat i ratno stanje jer žele samo normalan i miran život za porodice kao i mi.

U vrijeme dok misija MMF-a vodi pregovore s vlastima BiH o novom višemilionskom kreditu, a drugi budžeti preživljavaju kreditnim zaduženjem kod domaćih banaka, informacija da je jedna općina u BiH ostvarila suficit djeluje nerealno. A Kaknju je to ipak pošlo za rukom...
:bih: :bih: :bih:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/i-to-je- ... 50508076#5
ja moram priznati da mene tek sad polako popusta strah. a to dali je ova uzdrzanost bila nametnuta iz vana ili nije nije ni bitno. bitno je da nema nekog veceg belaja. jedino mi zao povratnika zbog njihovog straha i terora nad njima.

ovo za kakanj si u pravu to je najbolji put u buducnost. vjerujem da mjesta uz koridor Vc imaju najbolju buducnost u BiH. a ostali su ga izgleda popusili.
daddy-kool

#672 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by daddy-kool »

Ova hapšenja su očigledno bila jedna velika predstava. Konzumenti ove propagande su Srbi u RS, a cilj je, osim maltretiranja i zastrašivanja povratnika Bošnjaka, ne dopustiti opuštanje Srba i prihvatanje BiH kao i njihove države.
Last edited by daddy-kool on 08/05/2015 23:13, edited 1 time in total.
Skijaš

#673 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

daddy-kool wrote:
Skijaš wrote:
Secesija zahtijeva konkretne političke poteze poput referenduma - tako da mogu pokušati navikavati stanovništvo u RS-u da situacaija lagano ide u tom smjeru, ali na nas to nema uticaja.
Gdje bi ti dočekao taj referendum ? U Sarajevu ili u Srebrenici ?
daddy-kool

#674 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by daddy-kool »

Skijaš wrote:
Nisam siguran gdje bi me sudbina navela tih prvih dana, ali Brčko će svakako biti prvi korak.
Skijaš

#675 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

daddy-kool wrote:
Skijaš wrote:
Nisam siguran gdje bi me sudbina navela tih prvih dana, ali Brčko će svakako biti prvi korak.
:thumbup:
Post Reply