Ko to tamo hapsi?

Post Reply
zagortenej

#151 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zagortenej »

palermo wrote:Dakle, došli smo do zaključka, da nije bilo Harisa Silajdžića ne bi bilo Dodika ( sjetimo se samo bajnih i velikih tekstova od strane Hećimovića, šestana i inih) pa je onda bila furka da nije bilo Komšića ne bi bilo HDZ-a i njihovih zahtjeva za trećim netitetom ( sjetimo se opet bajnih tekstova Kazaza i inih), a sada je furka da nije vehabija ne bi bilo Dodika ni njegovih represivnih akcija......nastavi niz
da nije bilo jajeta ne bi bilo ni koke :D
insomnia78

#152 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by insomnia78 »

155_mm wrote:
emmir1 wrote:
Da, samo što Dodik nije zabio gol iz tog voleja nego je samo uradio povratnu loptu za Bakira i SDA.

Dodik je naivno reagovao te krenuo da hapsi sve redom bez bilo kakve istrage te lijepo pokazao kako pod opravdanjem terorizma nastavlja sa etničkim čišćenjem Bošnjaka.

Hapsi Bošnjake kao zbog komentara na internetu, a znamo da Srbi ni malo ne zaostaju sa tim komentarima.

On se okuražio i mislio da će ga svijet podržati u ovome, no napravio je veliki zajeb.

Sada je na Bakiru i SDA da ovaj njegov potez okrenu na svoju stranu, jer Dodik je pokazao da se on ne bori protiv terorizma nego protiv Bošnjaka povratnika.

A da nas je Nerdin jebo, jebo nas je.
imalo ozbiljniji narod od bosnjaka bi od ovog mogao napraviti veliku korist. jedino ce bosnje napraviti sami sebi stetu. jebote u vrijeme kad ruski strateski bombarderi povredjuju vazdusni prostor USA. kad se na baltiku kuha. kad finici provjeravaju stanje svojih 900.000 rezervista, kad RUS sve vise siri svoj uticaj na pravoslavne narode na istoku europe, kad se vec mjesecima govori o uticaju RUS na manji entiet bosnje samo cmizdre i proglasavaju dan zalosti. umjesto da se prica okrene u tom pravcu ovdje se samo gusla o mrtvom Nerdinu.
A mi smo stvarno globalno bitni, posebno RS, da se Ameri zabrinu zbog uticaja Rusije :lol: :lol: :lol:
U cemu se ogleda taj uticaj, postavice rakete u Kallinoviku? :lol: :lol: :lol:
U Bijeloj kuci su svjetla popaljena, ne spavaju od straha da RS ne stane na stranu Rusije
daddy-kool

#153 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by daddy-kool »

155_mm wrote:
Sarah24 wrote:Ma ja samo kazem da su svi oni neciji pijuni i nije vazan ovdje ni Dodik ni Bakir

A 92-95 jeste bila agresija i jeste genocid i sve te stvari su se desavale to stoji, ali govorimo o trenutnom stanju, kada su poubijali, popalili daj da se sad razabere sta je ostalo (na sve strane mislim) a takodjer kao sto sam napisala pored svega toga je i cilj neka nova podjela BiH jer ovaj sistem vise ne moze izdrzati.
Sad je samo pitanje kojim putem ce se doci do toga..
i meni ovo mirise na neku "reorganizaciju" koja mirnim dogovorom nije moguca ali zato jeste u strahu od sukoba. nadam se da se nece morati ici toliko daleko da dodje do sukoba. ali hajd ga znaj kome sve ovo treba. :?
Jedina moguća 'nonsuperficial' reorganizacija BiH jeste da se ukine postojeće entitetsko uređenje. Jedini način da do toga dođe jeste direktno kršenje Daytona putem referenduma za otcjepljenje RS. Vjerovatnoća za uspješno otcjepljenje je izuzetno mala. Kome bi takav potez bio u interesu - Srbima u RS, Dodiku, Bošnjacima, Hrvatima, MZ?

btw @ Š. Mehmedović :thumbup:
johnlock071

#154 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by johnlock071 »

Sarah24 wrote:Upravo tako, dobro objasnjenje za vehabije.. Ako poznajete nekoga licno ili vise osoba koje su se prikljucile njima, vidjet ce te da su to osobe koje su prije bile ili odane alkoholu, drogama, promiskuitetnom ponasanju, osobe iz devijantnih porodica i slicno, bas zato sto su u tim momentima ljudi najlabilniji i najlakse je njima manipulisati tada..
Prvo, ovo je generalizovanje i klasična kafanska priča; znam ih mnogo, od kojih su rijetki ovakvi kakvim ih opisuješ. Ljudi iz respektabilnih porodica, nerijetko imućnih; Nerijetko iznimno obrazovani ljudi.
Drugo, ako ćemo reći da je tvoja teza ispravna, onda je najveći uzrok i devijacija to što su komšije nad bošnjacima izveli genocid, pa ih je ta tragedija, a ne droge, kurve i alkohol što je klasična priča, naveli na taj vid "ekstremizma".
daddy-kool

#155 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by daddy-kool »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Koliko znam on zastupa zatezanje odnosa do maksimuma u nadi da ce se MZ prikloniti probosanskoj strani kako to on zove. Ja prvo danas ne vidim probosansku stranu, a drugo ne vidim apsolutni ni jedan razlog da u ovom momentu MZ bude na strani bosnjaka. Primjetices da sam namjerno napisao bosnjaka, a ne bosanaca
Otprilike, mada bi Skijaš to bolje objasnio. Naravno da nema nijedan razlog da u ovom trenutku MZ bude na strani Bošnjaka odnosno onoga što se zove sarajevska vlast , zašto bi bilo ko bio na strani onih kojima sve valja, koji na sve pristaju, koji nikada ne zatežu, ......zapravo, pogodio si suštinu Skijašove teze čiji sam ja zagovornik.....(da dodam,da ne bi bilo nerazumjevanja i pogrešnog tumačenja, uz sve one elemente koje on stalno spominje, insitiranje na multietničkom kakteru, ravnorpavnost sviju itd)
S tim da po mojoj procjeni nije potrebna ni MZ, ostalo stoji.
johnlock071

#156 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by johnlock071 »

zagortenej wrote: nažalost i nerdin je izmanipuliran od strane vehabija. to je ona priča: da su meni ubili oca k'o tebi, ja bi otišao i sve ih pobio i sl. vidjeli su da je labilan, i iskoristili ga.
Otišao lik, psovao im majku, i pucao po njima jer su mu ubili oca. Očito vidio da ih ova "pravna" država neće nikad kazniti, već očito još ih nagrađuje. Kakve crne vehabije?
insomnia78

#157 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by insomnia78 »

johnlock071 wrote:
zagortenej wrote: nažalost i nerdin je izmanipuliran od strane vehabija. to je ona priča: da su meni ubili oca k'o tebi, ja bi otišao i sve ih pobio i sl. vidjeli su da je labilan, i iskoristili ga.
Otišao lik, psovao im majku, i pucao po njima jer su mu ubili oca. Očito vidio da ih ova "pravna" država neće nikad kazniti, već očito još ih nagrađuje. Kakve crne vehabije?
Zasto mu onda rodjena mati optuzuje vehabije?
VjecitiStudent

#158 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by VjecitiStudent »

johnlock071 wrote:
Sarah24 wrote:Upravo tako, dobro objasnjenje za vehabije.. Ako poznajete nekoga licno ili vise osoba koje su se prikljucile njima, vidjet ce te da su to osobe koje su prije bile ili odane alkoholu, drogama, promiskuitetnom ponasanju, osobe iz devijantnih porodica i slicno, bas zato sto su u tim momentima ljudi najlabilniji i najlakse je njima manipulisati tada..
Prvo, ovo je generalizovanje i klasična kafanska priča; znam ih mnogo, od kojih su rijetki ovakvi kakvim ih opisuješ. Ljudi iz respektabilnih porodica, nerijetko imućnih; Nerijetko iznimno obrazovani ljudi.
Drugo, ako ćemo reći da je tvoja teza ispravna, onda je najveći uzrok i devijacija to što su komšije nad bošnjacima izveli genocid, pa ih je ta tragedija, a ne droge, kurve i alkohol što je klasična priča, naveli na taj vid "ekstremizma".
Kakva ih nepravda u Makedoniji tjera?
http://www.pcnen.com/portal/2014/09/15/ ... salafiste/
Bloody

#159 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Bloody »

johnlock071 wrote:

Mozes li navesti neka imena, primjera radi?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#160 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by KatarinaKosaca »

johnlock071 wrote:Kakve crne vehabije?
Tako je njegova majka rekla u kameru. N1, sumnjam da je bila pod pritiskom. Rekla je tad, također, da ga je preklinjala da se okane vehabija i da nije mogla ništa.. Sumnjam da bi iti jedna majka u najvećem bolu nešto izmišljala ili preuveličavala..
zagortenej

#161 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zagortenej »

johnlock071 wrote:
da, a usput je sa polubratom pravio veliku farmu za piliće, znači imao je planove za budućnost. i odjednom, puče film.. :-)
Bloody

#162 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Bloody »

KatarinaKosaca wrote:
Tako je njegova majka rekla u kameru. N1, sumnjam da je bila pod pritiskom. Rekla je tad, također, da ga je preklinjala da se okane vehabija i da nije mogla ništa.. Sumnjam da bi iti jedna majka u najvećem bolu nešto izmišljala ili preuveličavala..

I u emisiji Posteno , rekla je isto, da se promjenio bio, da je branio muziku u kuci, slike, alkohol, i da su ga zavele vehabije iz Dubnice.
Iako ja licno smatram da je intervjuisati zenu koja je netom i smrcu svog sina izgubila prakticno sve, nehumano i neljudski, i da se njena izjava i ne moze uzeti kao vjerodostojna u potpunosti.
BHCluster

#163 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by BHCluster »

Nema opravdanja za bilo kakvu vrstu ekstremizma!
zagortenej

#164 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zagortenej »

Bloody wrote:
KatarinaKosaca wrote:

I u emisiji Posteno , rekla je isto, da se promjenio bio, da je branio muziku u kuci, slike, alkohol, i da su ga zavele vehabije iz Dubnice.
Iako ja licno smatram da je intervjuisati zenu koja je netom i smrcu svog sina izgubila prakticno sve, nehumano i neljudski, i da se njena izjava i ne moze uzeti kao vjerodostojna u potpunosti.
posto je spomenula vehabije, sigurno nije znala sta prica.
palermo

#165 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by palermo »

BHCluster wrote:Nema opravdanja za bilo kakvu vrstu ekstremizma!
Kako nema ???? A Silajdžić, a Komšić, a vehabije.....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#166 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by KatarinaKosaca »

Bloody wrote:Iako ja licno smatram da je intervjuisati zenu koja je netom i smrcu svog sina izgubila prakticno sve, nehumano i neljudski, i da se njena izjava i ne moze uzeti kao vjerodostojna u potpunosti.
Slažem se da je nehunamo intervjuisati majku u prvom bolu, naročito na takav način, snimati komšiluk itd. Sastavni dio , lešinarski dio, novinarskog posla.
Ipak, mislim, mogla je reći da se svetio, mogla je ispričati da je radi oca , ne, bila je ogorčena na vehabije, utoliko joj, osobno, vjerujem.
Banksy

#167 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Banksy »

Bloody wrote:
Ja sam uvijek sanjala o tome da ce se na nasoj politicko-drustvenoj sceni pojaviti neki hrabar covjek,ciste savjesti i proslosti kojeg cemo zvati nasim Viesenthalom,i vjerujem da smo ga imali danas se ne bi desavale ovakve stvari.
To je poštena i dobra želja. Ali da bismo imali Vizentala moramo prvo naći i imenovati agresora, žrtvu, pobjednika i poraženog, dobre i loše momke. Nažalost, kratkovidošću ili namjerom naše (bošnjačke) politike čist oslobodilački rat pretvoren je u sukob triju strana (odlazak u Ženevu i sjedanje za sto s Karadžićem i Bobanom kao ravnopravnim partnerima/protivnicima), građansko je kleknulo pred nacionalnim (Izetbegovićevo ratno odustajanje od platforme Predsjedništva BiH (multietničke i građanske BiH) i pristajanje na tronacionalni koncept države), a zatim i Dayton koji crno na bijelo definira BiH kao državu podijeljenu na dva entiteta i tri naroda. U to se sve nekako uklopilo i odbijanje Holbrukovog prijedloga da se zabrani rad SDS-u i tu smo gdje smo. Rezultat ovih brojnih pogrešnih (ili namjernih) odluka našeg rukovodstva je gubitak statusa žrtve i pobjednika i pretvaranje u jednu od tri etničke, zaraćene strane. Zato danas nemamo niti možemo imati ni Hitlera ni Branta ni Vizentala. Ali to je propuštena prilika i prošla priča. Problem oko Nerdina i svega što je ta priča izrodila je nesposobnost bošnjačke politike da ni dvadeset godina nakon rata iskonstruira svoj nacionalni koncept, da osmislli svoje političke ciljeve i dugoročnu strategiju organiziranja funkcionalnog društva bar na dijelu teritorije koju kontrolira, da odluči želi li svoju, nacionalnu državu ili ostaje pri konceptu jedne, multietničke, da se veže za evropski progresivne snage i zadrži naklonost, simpatije i veze ostvarene tokom agresije. Bošnjaci tumaraju i lijevo i desno, bez vodstva, plana i vizije, pa tako tumara i narod koji osiromašen i zapušten lako pada pod utjecaje onih koji koncept i viziju očito imaju. Nerdin je samo pojedinačna manifestacija takvog stanja, a slučajeve poput njegovog uvijek će koristiti sve strane za ostvarivanje svojih političkih ciljeva, to je očekivano i to ne treba da čudi. Ne čudi ni izostanak oglašavanja Izetbegovića, bošnjački izabranog predstavnika, jer on, i cijelo to društvo oko njega, očito nema odgovor na sva ova pitanja pobrojana iznad, već šutke, kao dijete, zatvara oči pred problemom i izazovima misleći da će tako, sklopljenim očima, nestati mrak oko njega. S ''Nerdinom'' on čas koketira, čas mu se sklanja, čas deklarativno prijeti, a isto tako nekako se postavlja i prema Dodiku i Čoviću, red udvaranja, red prijetnje, red saginjanja. Da ne duljim, nije Nerdin problem, problem je apsolutno pogubljen i nekompetentan bošnjački vrh koji nema ni snage ni znanja da obavi posao koji je trebao biti obavljen odmah nakon rata, a definira se kratko - ko smo, gdje smo, šta želimo i gdje idemo. Veliki je to posao, ogroman, ali jednom, kad se ovo zakuca, stižu svi odgovori, a nestaju problemi koje nose i Nerdin i Dodik i Čović ...
johnlock071

#168 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by johnlock071 »

Bloody wrote: Mozes li navesti neka imena, primjera radi?
Pa imena ljudi ti neće puno značiti, nisu to neka poznata imena, pod medijsku lupu se samo stavljaju oni oko čijih se ideja mogu vezati kojekakvi terorizmi i slično. Ali eto uzmi primjer dva, vjerovatno najutjecajnija, imena u tim "krugovima", to su Safet Kuduzović i Zijad Ljakić. Pristojni ljudi, iz normalnih bošnjačkih porodica, obojica vrlo educirana, kulturna, miroljubiva. I njihova predavanja pune džamije i druge objekte gdje se održavaju. A ne te neke skupove tamo gdje po nekim selima gdje bude 10 ljudi. I ljudi koje znam, većinom, su ljudi o sebi pri sebi koji rade nekakve posliće, mnogi imaju i ozbiljne firme, i mnogi nemaju historiju nikakvih droga i slično, mnogi završavaju fakultete po BiH kao i ostali normalan narod.
A ako kreneš malo dalje od Bosne vidjećeš da se tom pokretu priključuju ljudi iz nevjerovatnih sfera života, pa se jako malo priča o naučnicima koji prepoznaju istinu Islama kroz nauku, pa postanu muslimani i možeš mislit puste brade, ili o bivšim svećenicima, vojnicima i slično; već su pod lupom oni koji su bili narkomani.

Zašto ne pričamo o bradonjama iz ravnogorskog pokreta koji su bili i ostali na alkoholu, drogi, kurvama, genocidnim idejama? Da, oni su samo teatralni umjetnici, ove naše bradonje su naš najveći problem. Biće da su bošnjake devedesetih poklale neke tajne vehabije.
zagortenej

#169 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zagortenej »

johnlock071 wrote:
Bloody wrote: Mozes li navesti neka imena, primjera radi?
Pa imena ljudi ti neće puno značiti, nisu to neka poznata imena, pod medijsku lupu se samo stavljaju oni oko čijih se ideja mogu vezati kojekakvi terorizmi i slično. Ali eto uzmi primjer dva, vjerovatno najutjecajnija, imena u tim "krugovima", to su Safet Kuduzović i Zijad Ljakić. Pristojni ljudi, iz normalnih bošnjačkih porodica, obojica vrlo educirana, kulturna, miroljubiva. I njihova predavanja pune džamije i druge objekte gdje se održavaju. A ne te neke skupove tamo gdje po nekim selima gdje bude 10 ljudi. I ljudi koje znam, većinom, su ljudi o sebi pri sebi koji rade nekakve posliće, mnogi imaju i ozbiljne firme, i mnogi nemaju historiju nikakvih droga i slično, mnogi završavaju fakultete po BiH kao i ostali normalan narod.
A ako kreneš malo dalje od Bosne vidjećeš da se tom pokretu priključuju ljudi iz nevjerovatnih sfera života, pa se jako malo priča o naučnicima koji prepoznaju istinu Islama kroz nauku, pa postanu muslimani i možeš mislit puste brade, ili o bivšim svećenicima, vojnicima i slično; već su pod lupom oni koji su bili narkomani.

Zašto ne pričamo o bradonjama iz ravnogorskog pokreta koji su bili i ostali na alkoholu, drogi, kurvama, genocidnim idejama? Da, oni su samo teatralni umjetnici, ove naše bradonje su naš najveći problem. Biće da su bošnjake devedesetih poklale neke tajne vehabije.
:shock:
johnlock071

#170 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by johnlock071 »

insomnia78 wrote:
johnlock071 wrote:
Zasto mu onda rodjena mati optuzuje vehabije?
KatarinaKosaca wrote:
Pošteno, nikad za Nerdina nisam čuo u životu prije ovog incidenta. Moguće je da su na njega utjecali pojedinci iz tih krugova. Sigurno da nije ništa dobro uradio ovim djelom, nanjeo štetu svom narodu. A i preči je bio da ostane postojan i živ jer će nam trebati sva živa sila da se odbranimo od genocidaša.
Ali opet, da su ratni zločinci kažnjeni, a ne prekomandovani u državne službe, da li bi bilo incidenta? Ne.. Problem leži u tome što je masa zločina devedesetih ostala nekažnjena, i sada se hoće odjednom stvoriti neki "fresh start" i da svi krenemo zajedno da se volimo i komšijski pazimo, a to je jako teško ljudima koji su izgubili bližnje u ratu od ljudi koji nikad nisu pravedno kažnjeni.
johnlock071

#171 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by johnlock071 »

zagortenej wrote: :shock:
Upalo ti nešta? :?
zagortenej

#172 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zagortenej »

johnlock071 wrote:
zagortenej wrote: :shock:
Upalo ti nešta? :?
ne znam kome pokusavas poturati:

safet kuduzovic, prije napada na redakciju u parizu

toliko o njegovoj miroljubivosti :-)
SaraFina

#173 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by SaraFina »

Ja nisam pobornik nikakvih teorija zavjere, a pogotovo ni u najludjim snovima ne bi pravdala teroristički čin ...

Medjutim, tvrdnje da je ovaj napad u Zvorniku SPONTANO izazvao ovakve opsezne akcije protiv povratnika Bošnjaka u RS, ravne su tvrdnjama da je rat u BiH počeo zbog ubojstva srpskog svata a ne visegodišnje planirane velikosrpske politike.

Dakle slobodno iz svakog scenarija treba izbrisati riječ SPONTANO i mogucnost da su organi vlasti i duznosnici u RS SPONTANO reagirali ovako opseznim akcijama i hapšenjima.

Ovaj scenariji je odavno planiran i samo je falio okidač da se provede...

Da nije posluzio kao alibi za provedbu plana, ovaj suludi udar nepromišljene budale ( pod ko zna kakvim okolnostima ) na policijsku stanicu, stvorili bi se " vještački " uvjeti da se napravi isto i skrene pozornost.

Predizborna obećanja su šarene lazi, dosta je polugladnom narodu i srbovanja, ocjepljenje i rezolzcija su mrtvo slovo na papiru... Hajmo stvoriti strah od terorizma i okupiti narod ponovo oko zaštitnika srpstva Milorada Dodika.

Usput treba progurati i u svijet poslati i iskrivljenu sliku kako su Bošnjaci u srcu EU se radikalizirali, pa će sve buduće akcije provedene nad zrtvama progona ( povratnicima ) svijet blagonaklono posmatrati kao borbu protiv radikalnog islamskog terorizma.

Bošnjački politički prestavnici će po običaju beskičmenjački ( na čelu sa Bakirom ) to promatrati i dozvoliti da se radi par hiljada radikalnih islamista čitav jedan narod koji je bio zrtva genocida i masovnih egzikucija pretvori u potencijalne islamske teroriste.

U srcu kršćanske EU. Ionako vlada masovna histerija, dignuti glas bilo bi nepozeljno za Balira i kliku..

Znači imate zeleno svjetlo hapsiti..

Povratnici su prepušteni sami sebi.
johnlock071

#174 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by johnlock071 »

zagortenej wrote: ne znam kome pokusavas poturati:
safet kuduzovic, prije napada na redakciju u parizu

toliko o njegovoj miroljubivosti :-)
Ti pokušavaš proturiti nešto van konteksta. Ko vrijeđa Poslanika AS po Islamu se ubija, tako je bilo u Islamskoj državi koja je dugo opstala, čak je tako bilo i u Osmanskom carstvu. Čovjek objašnjava Islamski propis.

E sad nađi šta kaže isti o situaciji u BiH, kako tretirati ljude, kako se postaviti. Nađi šta kažu obojica koje sam spomenuo o tome DA LI SMIJE MUSLIMAN POJEDINAC SPROVODITI ŠERIJATSKE KAZNE?
Možeš im sam napisati na mail, odgovoriće ti obojica..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#175 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by _BataZiv_0809 »

Fakat je ovaj terorizam kao Goldštajn u Orvelovoj 1984. Ono zamisljeni neprijatelj u ime cijeg unistenja je sve dozvoljeno. Tako je i u Americi sa Patriot Actom, evo u Francuskoj nedavno su usvojeni zakoni o nadzoru koji bez Charlie Hebdoa ne bi prosli ni u ludilu, i evo na kraju kod nas se ovo desava.

Ne zelim reci da vlast ima umjesane prste u terorizam, ali da joj nabaci lopticu, itekako nabaci.

I sad ja vas pitam, vi koji ste opravdavali teroristicki cin, sta je sad? Jeste mislili da ce to tek tako proci? Pa policija u RS jedva ceka povod, a sad su ga dobili na srebrenom tanjiru.

Narocito vi koji svakim svojim postom raspaljujete vatru sa stotina kilometara udaljenosti, a puna vam usta povratnika.
Post Reply