Ko to ide u kulturnu okupaciju BiH???

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
sekiracija1

#1 Ko to ide u kulturnu okupaciju BiH???

Post by sekiracija1 »

Ponukan jednim naslovom iz casopisa *VALTER* :-)
u kojem se govori kako Hrvatska ulaze vise od dvadeset 20000000 miliona KM u kulturu Hrvatskih Bosanaca,a vec odavno frapiran poplavom PINK talasa za koje sam mislio da je onaj drugi Srpski SANU program okupacije BiH.
Zaso nas se ne okane :?
Zasto ne ulazu u kulturu u svojim drzavama vec u dijaspori :)
Sta misli BiH kulturni krug o ovim pojavama?[/b]
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

ima i nekulturni krug... 8)
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

Znam da ima :lol: ali da se nebi sirio ja sam ga namijerno zaobisao :D
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

jesi li siguran... :?
Shoba

Post by Shoba »

ma nek ulazu, al nek plate porez na to..........posteno :-D Roba ko i svaka druga :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Shoba wrote:ma nek ulazu, al nek plate porez na to..........posteno :-D Roba ko i svaka druga :-)
I da ulozi i da plati porez...

Gdje to ima ? Hoces i rucak... i repete.
Shoba

Post by Shoba »

Fair Life wrote:
Shoba wrote:ma nek ulazu, al nek plate porez na to..........posteno :-D Roba ko i svaka druga :-)

pa nek onda daju pare jedinstvenom ministarstvu za kulturu BiH pa nek se onda rasporedjuje kako treba....svakom po zasluzi.....a ne po nacionalnom kljucu.........
imigrant

Post by imigrant »

po nacionalnom kljucu ili ne.
to je biznis.
Uostalom, reko bih da se pink gleda skoro isto dobro u federaciji kao i u RS. (ili se varam, ali ako je ceca popularna, kontam da je i pink)

Jedini njihov motiv "ulaska" u bih je ostvarivanje novog trzista, znaci pare jaro.
I nista drugo. Kakva kulturna okupacija, to je smijesno. Okupacija trzista to je nesto drugo.

$$$ sve se vrti oko toga
Fair Life

Post by Fair Life »

Shoba wrote:
Fair Life wrote:

pa nek onda daju pare jedinstvenom ministarstvu za kulturu BiH pa nek se onda rasporedjuje kako treba....svakom po zasluzi.....a ne po nacionalnom kljucu.........
Ministarstvo za kulturu je to obavezno uraditi "svojim novcem", ali to isto ministarstvo dozvoljava zatvaranje Narodnog muzeja u Sarajevu.

Ovdje kod mene kad Indonezija zeli da "podupre finansijski" svoj indonezanski community ne daju lovu nikakvom australijskom ministartvu za kulturu, vec to urade direktno.

Ne jede vuk jagnje po poruci...

Lova koja se daje za nesto konkretno namjenski, ali posredno preko odredjenih institucija nikad ne stize do krajnjeg korisnika, barem ne u onom omjeru u kojem je trebalo ili mu se preformulira namjena.

To treba shvatiti kao donaciju...

Da se je lova tako dijelila "ministarstvima" danas bi imali vise proizvodnih kapaciteta nego objekata za "brzi razvoj" religija...

Primjer:

Sta je sa lovom koja je data "ministartvu" za postradale u Srebrenici... Pojela maca !
http://www.bhdani.com/arhiva/280/t28013.shtml wrote:...Nadanja povratnika u Srebrenicu da će novac koji im je doniralo ono malo zemalja bar biti pravično upotrijebljen i usmjeren u ono za što zaista i treba, pala su u vodu već prilikom stavljanja u "operativno stanje" prve tranše od 200.000 maraka....
PS__... i sam kad pomazem posaljem lovu direktno onome kome je namjenjeno, a nikako ne uplacujem u kojekakve fondove formirane od isto takvih kojekakvih ministarstava.

Eto...
Post Reply