Ko sve spijunira po Sarajevu ! (pateticno)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Baghira

Post by Baghira »

Ne znam za te engleske rijeci :D Ali imam osjecaj da Srbi iz Bosne vise potenciraju cirilicu, nego sto to rade Srbijanci. :cry: Makar sto se tice oznaka gradova, oznaka na putu, auto tablica i tako to...:D
JBT

Post by JBT »

Ako se vec tvrdi da se, recimo, u Srbiji engleski jezik pise cirilicom, onda bi bilo dobro da se prostre kakav konkretan dokaz, slika ili link za neku stranicu sa textom gdje se to tvrdi. Inace, postoji opasnost da se dodje na nivo "beogradjanke, pedagoga, u posjeti mudzahedinskom Sarajevu".
rumenko

Post by rumenko »

ja vidjeh ovo...

Паратајп фонт лајбрари - Paratype Font Library.

na http://www.cirilica.org/pisma.html
Macka u cizmama

Post by Macka u cizmama »

Cudi me gdja. pedagog u ovom svom tripu nije vidjela da mi pisemo arapskim pismom :-) :-)
Macka u cizmama

Post by Macka u cizmama »

Koje li ironije, moja profa iz bosanskog je uvijek tvrdila ja od svih juznoslavenskih jezika srpski ima najvise turcizama...? :?

Bice da to nisu turcizmi, vec su iz srpskog usli u turski? :roll: :roll:

Ili mi je profa bila antisrpski raspolozena?
brzonogi

Post by brzonogi »

Kako mogu biti normalni kada su ljude mljeli i preradjivali u stocno brasno i time hranili svinje.
Time su se cetnici jos hvalili, kada su nase ljude maltretirali po logorima u Brckom itd. Kao ako nista pojescemo vas u svinjama.
Murat Sabanovic

#133 Re: Ko sve spijunira po Sarajevu ! (pateticno)

Post by Murat Sabanovic »

savjest wrote:
beogradjanka (pedagog) - 28. april 2005. u 18.23 (registrovani član)

Cime da pocnem svoju ispovest, cime da zaglusim suze radosnice sto sam napokon opet dodirnula svoju zemlju Srbiju i sto sam se vratila iz Sarajeva?! Drage su mi čak i stvari koje sam ranije prezirala, važno je da su srpske, da su naše!

Nije bilo trenutka, a da ga nisam provela u strahu...od susreta sa povezanim muslimankama, od provokacija na ulici, kiselih izraza namrgodjenih mestana i prodavaca kada cuju srpski akcenat, od poziva hodze na molitvu, od buljenja i prezrivih pogleda u bgd automobilske tablice...beskonacne price o ratu, price o prezivljavanju, price o lošim Srbima, price o tome kako su propatili zbog NAS!

Muslimanske pesme svuda uokolo grme na sav glas, a ja kao u inat nosim krst i prekrstim se čim čujem hodzin poziv na molitvu od koga sam prve veceri zaplakala i tresla se od straha, jer sam to prvi put čula u zivotu i nisam znala šta ti sablasni zvuci predstavljaju. Strah mi je zashao u kosti, ne znam kada ću ga se osloboditi i živeti slobodno, kao ranije. Verovatno su mnogi od vas imali priliku da posete Sarajevo posle rata, ali za mene je ovo bio prvi put i dozivela sam ga kao putovanje na neki drugi kontinent. Potpuni civilizacijski shok, strah mi se uvukao u kosti. Cenzura, neprekidna cenzura svojih misli, da se necim ne izlanem, da ne kažem nešto pogresno, da ne navucem bes tudjinske i neprijateljske okoline na sebe. Ne pamtim kada sam u zivotu toliko puta dozivala Boga, kao u proteklih desetak dana...Na svakom koraku dzamije, SAMO dzamije, crkve naše pravoslavne, nigde ne videh. Kao kerovi besni se kidaju na nas, a doziveli smo da nas prati automobil prepun njihovih mestana, koji su uporedo vozili pored nas i cerili se, kidali se, pokazivali gestikulacijom „noz na grlo”. Videh i one koji su snajperom ubijali Srbe, one koji su se protiv nas borili na prvoj liniji fronta, čije su ruke nasom krvlju okrvavljene, mudzahedine, u svom tom okruzenju kao poslednji crv sa svojim identitetom, ali bez mogućnosti da se izborim za istinu, da kažem na glas istinu o njima, jer nadvladjuje insinkt za prezivljavanjem, jer postoji duboko ugradjena svest da je to opasno po zivot. Ipak, za dlaku izbegoh velike incidente samo zato što sam Hrvata pitala zašto koristi u svom recniku turcizme, kada postoje i jako lepe srpske reci...

Bilo je mnogo problema, opasnosti i neprijatnosti, bolje da ih ne nabrajam, bolje da i vas ne uznemiravam. Samo da znate da sam dosla i da nisam bila daleko od istine kada sam Tanjici rekla „moli se za mene, da me ne ubiju muslimani”. Prokletinje muslimanske! Sada s punim pravom ovde mogu reci, a da me niko za to ne ubije: Stvorili su SVOJU državu u kojoj je zabranjen zvuk pravoslavnih zvona, dok dzamije na sav glas vrse pozive na molitvu, državu u kojoj slobodno stoje flase sa vodom u javnom WC-u, u kojoj je dozvoljeno da žene idu zabradjene i da propagiraju svoju veru, dok je SRSKA vera potlacena i maksimalno suzbijena, dozivljava se kao provokacija. Državu u kojoj je dozvoljeno da se javno pljuje po Srbima, pljuje po cirilici, da se s mrznjom gleda na sve SRPSKO, državu u kojoj svako ima potpunu slobodu da kaže da im je zivotni san ukidanje Republike Srpske, da sve zlo dolazi odavde, državu u kojoj je normalno da neko baci Bibliju i da ti se s prezirom iskezi u lice.

I sada gledam na ovu svoju slobodicu, ovu nasu lepu Srbiju, srećna i presrecna što se ziva vratih iz te neprijateljske sredine, radujuci se Vaskrsu, farbanju vaskrsnjih jaja i cinjenici da vise nikada neću cuti horor hodzin poziv na molitvu, već da su svuda oko mene pravoslavne crkve i moj narod, sto sam u svojoj zemlji i sto sam konacno bezbedna. Da, bezbedna, ali duboko osramocena i ponizena.
http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusi ... 4.html?103
evo jos jedan komentar od iste te beogradjanke .stvarno covjek mora biti glup, te ovako nesto napisati

beogradjanka (pedagog) - 2. maj 2005. u 13.31 (registrovani član)
ZločinI MUSLIMANA NAD SRBIMA

-Na Djurdjevdan, 6. maja 1992. god. muslimani su osvojili srpska sela Gniona i Blecevo.
-Posle ubistva Gorana Zekica, muslimani su zauzeli celu Srebrenicu. Tamo je doslo do srpskih pogroma i svi Srbe na tom podrucju su ubijeni.
-Ubijen otac Pajsije, koji, samo što se vratio sa Hilandara.
-21. juna u selu Ratkovici ubijen je 21 Srbin. Srpkinja Desanka Stanojevic je ziva spaljena u svojoj kuci.
-Na Vidovdan 28. juna u Loznici ubijeno je 8 ljudi (u tom selu je 14. decembra ubijeno još 14 ljudi).
-30 juna je spaljeno srpsko selo Brezane: 12 srba je pritom ubijeno, 5. jula je spaljeno još jedno srpsko selo Kirnici, ovde su muslimani ubili još 16 Srba, među njima i nekoliko dece i mladica, a starca Vasu Poraca su zaklali.
-Na Petrovdan, 12. jula muslimanski odredi su okupirali selo Zagoni na putu između Srebrenice i Bratunca. U njemu je ubijeno 21 Srba, a u zasedi u selu Baljaca ubijeno još 13 Srba. U selu Magasici 20. i 25. jula ubijeno je još devet Srba, a isto toliko ih je poginulo u selu Jezestice 8. avgusta.
-Najveci napad se dogodio na Bozic 1993. godine, na sprskoj poziciji ispod sela Silegovici, Jezestica, Marici i Kravica. Samo podno Kravice je ubijeno 46 Srba.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Hajde sto ljudi idu na taj cetnicki sajt da procitaju te neboluze i nasmiju se, ali mi nisu jasni oni koji pokusavaju komunicirati sa tom stokom. Od njih jedino trebamo prihvatiti onu parolu "daleko vam kuca od nase". :P
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

sudnjidan wrote:Hajde sto ljudi idu na taj cetnicki sajt da procitaju te neboluze i nasmiju se, ali mi nisu jasni oni koji pokusavaju komunicirati sa tom stokom. Od njih jedino trebamo prihvatiti onu parolu "daleko vam kuca od nase". :P
Ja otiso, procito, i odvalio smijeh. :D

Ono ko da su zajedno pisali Charles Bukowski, Douglas Adams, Hunter Thompson, Adolf Hitler i Ilija Garasanin...Poslije par tripova, caja od bunike i koje casice apsinta... :-)
Zreli

Post by Zreli »

jebiga, mi smo pobjedili, moraju su oni ljutiti, sjebali smo ih vopra, prije ih je bilo milijardu i zivjeli su od nas, a sad smrde po srbiji ...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zreli wrote:jebiga, mi smo pobjedili, moraju su oni ljutiti, sjebali smo ih vopra, prije ih je bilo milijardu i zivjeli su od nas, a sad smrde po srbiji ...
Ja sam Bosanac, "moji" nisu pobijedili, ni u Mostaru, ni u Banja Luci, a i za Sarajevo se ponekad zamislim, tamo kad odem skoro da vise cujem srpski i albanski nego nas. :D

Pogledaj njihovu diskusiju, haman je i Orwell uletio... :-)
rei

Post by rei »

Ljudi pa ona je pravi fasista, a jos koliko ih je koji razmisljaju kao ona
valjda ima imalo normalnih :? :shock:
Tornjak

Post by Tornjak »

Daj narode oko cega se vi opterecujete oko nekih obicnih ljubomornih fasista (naravno mislim na one pojedince sa SC) koji nemaju pojma o zivotu pa im je jos preostalo da po internetu pokazuju svoju primitivnost toliko o njihovoj ljudskosti. Vrlo je zalosno ali isto tako smijesno oko cega se oni zabavljaju i trose svoje vrijeme, pa ono jos nigdje nevidi.
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Ja cudna mi cuda sta ONI misle o nama:?

mislim poslije svega ne kontam sta vam je sve to cudno :shock:
Zadig

Post by Zadig »

Image

jel ovo fakat prava slika sa vrijeme nato bombardovanja, ili propaganda?
:shock:
Zadig

Post by Zadig »

pratio sam cijeli dogadjaj preko zapadnih medija, (kojima isto by the way nevjerujem previse), i normalno da ovakih slika tamo nije bilo
:?
Taurus

Post by Taurus »

Gospodo, ovo je jos jedan u nizu pokusaja koji imaju za cilj siriti netrpeljivost izmedju naroda... Doticna niti je putovala niti ima ikakvih iskustava vezanih sa Sarajevo. Da ima znala bi da sve "njeno" stoji gdje je stajalo, da su ezani sarajevska i zvona sa zvonika crkvi svakodnevnica od vajkada.... Dnevnik je opet na cirilici... Reklo bi se sve je isto....

Ali nije, a mi to znamo najbolje..... :x
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

žasto ovaj forum nema svog dežurnog hackera ko njihov vladu? :D

rat foruma :D :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zadig wrote:Image

Ovo je cini mi se MiG na slici...

A mozda su i oni sami sebe bombardovali, ko mi !? :D
dr.pi

Post by dr.pi »

Medijska blokada iliti ispiranje mozga. Slobodan Milosevic je pao kada je 'informisanost' postala malo liberalnija. Da ne pominjem koliko prijetnji dobija dnevno 'B92' ili kako je drugacije nazivaju 'Jevrejska TV'.
stickitout

Post by stickitout »

Alfons Kauders wrote:
Zadig wrote:Image

Ovo je cini mi se MiG na slici...

A mozda su i oni sami sebe bombardovali, ko mi !? :D
Tacno, ovo je MIG. Dva se Rusa sudarila na RAF air show Fairford, England, 1993. Oba pilota su prezivjela. Jedan od njih hladan k`o led, cim je padobran otkacio poslije prizemljenja zapali cigaru i slegnu ramenima isto kao da je ispao sa "ficom" iz nacionalne klase na uscu.
Ovaj sto se vidi na slici je zakacen od strane drugog pilota krilom. Tacno iza cockpit-a. Vidi se lijepo kako se "ispaljuje" skoro u isto vrijeme sudara.
SD-6

#149 Re: Ko sve spijunira po Sarajevu ! (pateticno)

Post by SD-6 »

savjest wrote:
beogradjanka (pedagog) - 28. april 2005. u 18.23 (registrovani član)

Cime da pocnem svoju ispovest, cime da zaglusim suze radosnice sto sam napokon opet dodirnula svoju zemlju Srbiju i sto sam se vratila iz Sarajeva?! Drage su mi čak i stvari koje sam ranije prezirala, važno je da su srpske, da su naše!

Nije bilo trenutka, a da ga nisam provela u strahu...od susreta sa povezanim muslimankama, od provokacija na ulici, kiselih izraza namrgodjenih mestana i prodavaca kada cuju srpski akcenat, od poziva hodze na molitvu, od buljenja i prezrivih pogleda u bgd automobilske tablice...beskonacne price o ratu, price o prezivljavanju, price o lošim Srbima, price o tome kako su propatili zbog NAS!

Muslimanske pesme svuda uokolo grme na sav glas, a ja kao u inat nosim krst i prekrstim se čim čujem hodzin poziv na molitvu od koga sam prve veceri zaplakala i tresla se od straha, jer sam to prvi put čula u zivotu i nisam znala šta ti sablasni zvuci predstavljaju. Strah mi je zashao u kosti, ne znam kada ću ga se osloboditi i živeti slobodno, kao ranije. Verovatno su mnogi od vas imali priliku da posete Sarajevo posle rata, ali za mene je ovo bio prvi put i dozivela sam ga kao putovanje na neki drugi kontinent. Potpuni civilizacijski shok, strah mi se uvukao u kosti. Cenzura, neprekidna cenzura svojih misli, da se necim ne izlanem, da ne kažem nešto pogresno, da ne navucem bes tudjinske i neprijateljske okoline na sebe. Ne pamtim kada sam u zivotu toliko puta dozivala Boga, kao u proteklih desetak dana...Na svakom koraku dzamije, SAMO dzamije, crkve naše pravoslavne, nigde ne videh. Kao kerovi besni se kidaju na nas, a doziveli smo da nas prati automobil prepun njihovih mestana, koji su uporedo vozili pored nas i cerili se, kidali se, pokazivali gestikulacijom „noz na grlo”. Videh i one koji su snajperom ubijali Srbe, one koji su se protiv nas borili na prvoj liniji fronta, čije su ruke nasom krvlju okrvavljene, mudzahedine, u svom tom okruzenju kao poslednji crv sa svojim identitetom, ali bez mogućnosti da se izborim za istinu, da kažem na glas istinu o njima, jer nadvladjuje insinkt za prezivljavanjem, jer postoji duboko ugradjena svest da je to opasno po zivot. Ipak, za dlaku izbegoh velike incidente samo zato što sam Hrvata pitala zašto koristi u svom recniku turcizme, kada postoje i jako lepe srpske reci...

Bilo je mnogo problema, opasnosti i neprijatnosti, bolje da ih ne nabrajam, bolje da i vas ne uznemiravam. Samo da znate da sam dosla i da nisam bila daleko od istine kada sam Tanjici rekla „moli se za mene, da me ne ubiju muslimani”. Prokletinje muslimanske! Sada s punim pravom ovde mogu reci, a da me niko za to ne ubije: Stvorili su SVOJU državu u kojoj je zabranjen zvuk pravoslavnih zvona, dok dzamije na sav glas vrse pozive na molitvu, državu u kojoj slobodno stoje flase sa vodom u javnom WC-u, u kojoj je dozvoljeno da žene idu zabradjene i da propagiraju svoju veru, dok je SRSKA vera potlacena i maksimalno suzbijena, dozivljava se kao provokacija. Državu u kojoj je dozvoljeno da se javno pljuje po Srbima, pljuje po cirilici, da se s mrznjom gleda na sve SRPSKO, državu u kojoj svako ima potpunu slobodu da kaže da im je zivotni san ukidanje Republike Srpske, da sve zlo dolazi odavde, državu u kojoj je normalno da neko baci Bibliju i da ti se s prezirom iskezi u lice.

I sada gledam na ovu svoju slobodicu, ovu nasu lepu Srbiju, srećna i presrecna što se ziva vratih iz te neprijateljske sredine, radujuci se Vaskrsu, farbanju vaskrsnjih jaja i cinjenici da vise nikada neću cuti horor hodzin poziv na molitvu, već da su svuda oko mene pravoslavne crkve i moj narod, sto sam u svojoj zemlji i sto sam konacno bezbedna. Da, bezbedna, ali duboko osramocena i ponizena.
http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusi ... 4.html?103
:shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol:
...izgleda da je bilo zanimljivo ovih dana...imo bi poruku(jest da kasnim)za ovu mitomanku ...sto bi Maca reko:"loooomi gaa" baba
Post Reply