Ko sve spijunira po Sarajevu ! (pateticno)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

savjest

#1 Ko sve spijunira po Sarajevu ! (pateticno)

Post by savjest »

beogradjanka (pedagog) - 28. april 2005. u 18.23 (registrovani član)

Cime da pocnem svoju ispovest, cime da zaglusim suze radosnice sto sam napokon opet dodirnula svoju zemlju Srbiju i sto sam se vratila iz Sarajeva?! Drage su mi čak i stvari koje sam ranije prezirala, važno je da su srpske, da su naše!

Nije bilo trenutka, a da ga nisam provela u strahu...od susreta sa povezanim muslimankama, od provokacija na ulici, kiselih izraza namrgodjenih mestana i prodavaca kada cuju srpski akcenat, od poziva hodze na molitvu, od buljenja i prezrivih pogleda u bgd automobilske tablice...beskonacne price o ratu, price o prezivljavanju, price o lošim Srbima, price o tome kako su propatili zbog NAS!

Muslimanske pesme svuda uokolo grme na sav glas, a ja kao u inat nosim krst i prekrstim se čim čujem hodzin poziv na molitvu od koga sam prve veceri zaplakala i tresla se od straha, jer sam to prvi put čula u zivotu i nisam znala šta ti sablasni zvuci predstavljaju. Strah mi je zashao u kosti, ne znam kada ću ga se osloboditi i živeti slobodno, kao ranije. Verovatno su mnogi od vas imali priliku da posete Sarajevo posle rata, ali za mene je ovo bio prvi put i dozivela sam ga kao putovanje na neki drugi kontinent. Potpuni civilizacijski shok, strah mi se uvukao u kosti. Cenzura, neprekidna cenzura svojih misli, da se necim ne izlanem, da ne kažem nešto pogresno, da ne navucem bes tudjinske i neprijateljske okoline na sebe. Ne pamtim kada sam u zivotu toliko puta dozivala Boga, kao u proteklih desetak dana...Na svakom koraku dzamije, SAMO dzamije, crkve naše pravoslavne, nigde ne videh. Kao kerovi besni se kidaju na nas, a doziveli smo da nas prati automobil prepun njihovih mestana, koji su uporedo vozili pored nas i cerili se, kidali se, pokazivali gestikulacijom „noz na grlo”. Videh i one koji su snajperom ubijali Srbe, one koji su se protiv nas borili na prvoj liniji fronta, čije su ruke nasom krvlju okrvavljene, mudzahedine, u svom tom okruzenju kao poslednji crv sa svojim identitetom, ali bez mogućnosti da se izborim za istinu, da kažem na glas istinu o njima, jer nadvladjuje insinkt za prezivljavanjem, jer postoji duboko ugradjena svest da je to opasno po zivot. Ipak, za dlaku izbegoh velike incidente samo zato što sam Hrvata pitala zašto koristi u svom recniku turcizme, kada postoje i jako lepe srpske reci...

Bilo je mnogo problema, opasnosti i neprijatnosti, bolje da ih ne nabrajam, bolje da i vas ne uznemiravam. Samo da znate da sam dosla i da nisam bila daleko od istine kada sam Tanjici rekla „moli se za mene, da me ne ubiju muslimani”. Prokletinje muslimanske! Sada s punim pravom ovde mogu reci, a da me niko za to ne ubije: Stvorili su SVOJU državu u kojoj je zabranjen zvuk pravoslavnih zvona, dok dzamije na sav glas vrse pozive na molitvu, državu u kojoj slobodno stoje flase sa vodom u javnom WC-u, u kojoj je dozvoljeno da žene idu zabradjene i da propagiraju svoju veru, dok je SRSKA vera potlacena i maksimalno suzbijena, dozivljava se kao provokacija. Državu u kojoj je dozvoljeno da se javno pljuje po Srbima, pljuje po cirilici, da se s mrznjom gleda na sve SRPSKO, državu u kojoj svako ima potpunu slobodu da kaže da im je zivotni san ukidanje Republike Srpske, da sve zlo dolazi odavde, državu u kojoj je normalno da neko baci Bibliju i da ti se s prezirom iskezi u lice.

I sada gledam na ovu svoju slobodicu, ovu nasu lepu Srbiju, srećna i presrecna što se ziva vratih iz te neprijateljske sredine, radujuci se Vaskrsu, farbanju vaskrsnjih jaja i cinjenici da vise nikada neću cuti horor hodzin poziv na molitvu, već da su svuda oko mene pravoslavne crkve i moj narod, sto sam u svojoj zemlji i sto sam konacno bezbedna. Da, bezbedna, ali duboko osramocena i ponizena.
http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusi ... 4.html?103
Fair Life

Post by Fair Life »

Treba je jebati... tek toliko da se udari recka na zidu.
Lace

Post by Lace »

jao sto me nerviraju ovakvi tekstovi...eto sad ovdje niko ne farba jaja za uskrs/vaskrs...nema crkve...jebote ovdje su domaci srbi u boljem polozaju od muslimana...to se valjda zove pozitivna diskriminacija...i sto rece ovaj iznad...ovu treba jebat :D dok sam citala tekst pred ocima mi slika one hasne (g-dje popadic) iz boljeg zivota koja svako malo ponavlja "Gospode Boze" :D :D
krava

Post by krava »

sto je najtuznije
ona nije jedina....procitala sam ostale tekstove

ne mogu da vjerujem da ljudi tako razmisljaju :shock: :shock: :shock:
Aammra

Post by Aammra »

mashallah dan je poceo odlicno
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Ne kontam ljude kojima srbi(vecina) poslije onolikih klanja nisu jasni i koji se jos uvijek nesto cude kad su oni u pitanju
Fair Life

Post by Fair Life »

DiplomataSaSela wrote:Ne kontam ljude kojima srbi(vecina) poslije onolikih klanja nisu jasni i koji se jos uvijek nesto cude kad su oni u pitanju
Nisu svi "gospodja pedagog".
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Fair Life wrote:
DiplomataSaSela wrote:Ne kontam ljude kojima srbi(vecina) poslije onolikih klanja nisu jasni i koji se jos uvijek nesto cude kad su oni u pitanju
Nisu svi "gospodja pedagog".
Znam da nisu al napiso sam vecina ako bolje pogledas ...a to je nazalost tako...znas i sam
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

Lace wrote:...ovu treba jebat :D
:D :D jaao, divni ste, Lace :D, ali kad bi je se Kareem dochepao bila bi joj to nagrada :D:D :lol:
Ili ti to po onoj:"ko tebe kamenom - ti njega kruhom"... :lol::lol::lol:

:D
Lace

Post by Lace »

kareem kad cemo se upoznati :D
Kareem Abdul-Jabbar

Lace wrote:kareem kad cemo se upoznati :D
:D prvo me morash kamenom :D:D
winetou

Post by winetou »

Pa to je ona bila na sajmu knjiga u Sa. :-)
Možda ste i knjigu kupili od nje :lol:
Saian

Post by Saian »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , oplakativno hahahahah jao utisaka hahaahah, sta znachi ovo "pedagod", prosvjetitelj ili sta, hahahahah ovo je samo smijeshno nista vishe :lol: :lol: :lol:
Lace

Post by Lace »

Kareem Abdul-Jabbar wrote:
pa evo svako malo ti posaljem kamen...al je maskiran velikoooom masnom :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Saian wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , oplakativno hahahahah jao utisaka hahaahah, sta znachi ovo "pedagod", prosvjetitelj ili sta, hahahahah ovo je samo smijeshno nista vishe :lol: :lol: :lol:
E Sajo, da je bogdom smijesno... :( ...klikni link koji je postavio "savjest"... :(
wanderer

#16 Re: Ko sve spijunira po Sarajevu ! (pateticno)

Post by wanderer »

beogradjanka (pedagog)Ipak, za dlaku izbegoh velike incidente samo zato što sam Hrvata pitala zašto koristi u svom recniku turcizme, kada postoje i jako lepe srpske reci...
:lol:
državu u kojoj slobodno stoje flase sa vodom u javnom WC-u

:shock: :-)
Fair Life

#17 Re: Ko sve spijunira po Sarajevu ! (pateticno)

Post by Fair Life »

savjest wrote:
(...)
Sta si ti savjest uopste trazio na ovome linku:

Kwaheri

#18 Re: Ko sve spijunira po Sarajevu ! (pateticno)

Post by Kwaheri »

Fair Life wrote:
savjest wrote:
(...)
Sta si ti savjest uopste trazio na ovome linku:

...ocito reakcije sa sajma knjige... :D al' vidi vraga...nađe cetnike :(
savjest

Post by savjest »

LInk je stavljen kao izvor.

Kao i vecina(bar tako mislim), posjecujem(i posjecivao sam) i neke druge forume. Na nekima i napisem ponesta ali vise citam sta drugi pisu. Vremenom sve manje pisem jer je to manje vise gubljenje vremena.

Odmah da kazem da sam pokusao i na ovome da napisem ponesta ali je gumica bila tako brza da sam odustao od te nakane i sad samo ovako provirim ponekad. Tek da se zna sta se prica s one strane Drine.
Harrys

Post by Harrys »

Fair Life wrote:Treba je jebati... tek toliko da se udari recka na zidu.
:D :D Sta znaci kad su ukusi razliciti,ja takvu ne bih nikad mogao,cak ni za recku. :D

GENS UNA SUMUS Jedan smo rod.
Kareem Abdul-Jabbar

Lace wrote:
Kareem Abdul-Jabbar wrote:
pa evo svako malo ti posaljem kamen...al je maskiran velikoooom masnom :D
:lol:

evo, pakujem onda i ja jedan krushchic :lol::lol:
Saian

Post by Saian »

zena wrote:
Saian wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , oplakativno hahahahah jao utisaka hahaahah, sta znachi ovo "pedagod", prosvjetitelj ili sta, hahahahah ovo je samo smijeshno nista vishe :lol: :lol: :lol:
E Sajo, da je bogdom smijesno... :( ...klikni link koji je postavio "savjest"... :(
ma i da nisam kliknuo znao sam sta se krije iza, pa ove stvari ne iznenadjuju ne razumijem zasto ovo shokira ili cini tuznim, kretena ima svugdje, "beogradjanka" je krenula iz Beograda s tovarom predrasuda i nacionalistichkih stavova i vjerujem da sta god da joj se desilo u Sarajevu, recimo da ju je neki "turchin" povukavshi je za majicu spasio da je trajvan ne lupi dok je chekala na semaforu kod elektroprivrede, ona bi imala komentar tipa "razvuche mi majicu turski zhohare" u takvoj glavi se nista ne bi promijenilo, komentari poslije posta: pa komentare su ostavljali ljudi, ljudi ima svakakvih, fazon je sto su u zivotu rastrkani a na netu im je lako posjechivati stranicu u chijim se sadrzajima i nazorima prepoznaju i osjechaju sigurno ko leptir u (u ovom sluchaju usljivoj) kukuljici, dakle to sto su komentari takvi kakvi su nije chudno, ali to sto su svi na jednom mjestu ne treba da bude deprimirajuce jer su svi oni trebali kliknuti na "Favorites" i izabrati adresu tog svog privatnog techaja za rjeshavanje frustracija, to su sve jadnici kojima je lakshe druge pljuvat, nego sebe unaprijediti, zato je meni to smijeshno a ne tragichno jer je uvijek bilo i uvijek biti kretena, nashe je samo da ih zadrzhimo na oku i ne prepustimo se bezbriznosti, a na tekstove poput ovog ne vidim nikakvu logichniju reakciju od smijeha
Harrys

Post by Harrys »

:D :D upss,
sto volim kad smo otvoreni. :D :D
wanderer

Post by wanderer »

Najgore od svega je sto je nekada (a mozda jos uvijek) na taj sajt zalazilo dosta i Bosnjaka. Slusao sam ljude izbjegle iz istocne Bosne i Krajine kako pricaju o tome. To mi nikad nece biti jasno....
Saian

Post by Saian »

:roll: :roll:
Post Reply