Bellica wrote:vozač wrote:u minusu smo jer je seljak dužan preko 2000 maraka za 7 godina, a po uslugama smo u minusu preko 500 KM jer su nam uveli interfone koji su nas oderali ( za mandata starog PEV-a, alkoholičara i šupka), al i to ne bi bio problem da ovaj šupak redovno plaća, mi bismo bili u plusu
Pa kakav je to interfon zivota ti, valjda neki da ti se moze pozvoniti s Marsa!? Koliko ste ga platili pa ste i dan danas u minusu? Ja stojim iza onog sto sam vec pisala, dimnjaci su prioritet i moraju se uraditi bez obzira na - ili + uostalom dobri upravitelji rade bilo sta pa i na "kredit" jer vi ste kod njih, platit cete, urednije cete placati ako vam nesto odrade, vi zadovoljni, a ciscenje dimnjaka kosta odprilike 50-60 KM s PDV-om, znaci od jedne mjesecne uplate mozete vratiti taj dug, a oni samo izmisljaju jer nece da rade iz nekog razloga!
istu priču sam im neki dan ispričao, svi se skupili da me slušaju, odmah pronašli sve moje dopise, donijeli moje ranije pismene primjedbe, od prije par godina i od nedavno, najgore je što niko od stanara ne mrda niti ga zanima šta se dešava u zgradi, gledam samo kako otvaraju vrata od haustora, rukama, nogama, ramenima, koljenima, interfon praktično ne služi svojoj namjeni, otvara vrata kako ko stigne,
evo neki dan sam dogovorio baš tako da nešto poprave u haustoru, šta bilo samo da ljudi vide da se radi, obećali doći danas, pa vidjećemo
sve ja to znam što mi pričaš, al ne mogu ja trčati sa posla i zajebavati se po hetigu na alipašinom, pa jebo te došlo bi me održavanje samo po gorivu tri puta skuplje nego što je, napadnem ih što me ne zovu na mobitel da me konsultuju, ona meni pa vi nas trebate zvati ako vam šta treba, ja opet njima ne šaljite mi čistačicu u osam naveče da mi donosi papire, ona meni, pa tad joj je zgodno da dođe, ja sve to ispričam i posvađam se, čistačica nakon tog razgovora dođe u subotu u 18.00 da donese papire,

opet je napadnem, kažem joj ženska glavo imaš mobitel provjeri jesam li kući, ja mogu doći kad zatreba, ne dolazi mi na neviđeno, traži me u normalno vrijeme, ona JLZ
sve se svodi samo na eskiviranje u tom momentu kad ih zaganjaš i sve po sistemu, samo da nam izađe iz kancelarije pa ćemo lako
sad su vjerovatno u fazi da su skontali kako sa mnom nema zajebancije jer sve dostavljam pismenim putem, pa me probaju da vide dokle mogu, slijedeća etapa će biti napucavanje čitave zgrade da promijenimo upravitelja, sad sam samo ja u svom ulazu uspio skinuti PEV-a, ostala su još 4 ulaza pa ćemo vidjeti, a moram i skontati šta su prioriteti pa im se obratiti pismenim putem za korekciju godišnjeg plana jer će ga morati izmijeniti,
hvala ti za ove informacije o čišćenju dimnjaka i cijeni radova, ponavljam se al u suštini najveći problem je što oni samo eskiviraju i prosipaju šuplju s ciljem da ti vide leđa kad im dođeš i onda ide sistem "neka ba, kad dođe opet, opet ćemo mu složiti priču pa kome prije dosadi, mislim da ja imam dovoljno administrativnog iskustva da bi me mogli zajebavati i samo ću im se obraćati pismenim putem, tako da trag postoji
od sada ću im se tovariti na kosti najmanje 2x mjesečno, pa ćemo vidjeti šta će biti
a interfoni su najmanje duplo skuplji od regularnih, al džaba, prošlo nekad davno, bez da nas je iko pitao, što je najgore uveli ih i šupku koji ne plaća, nisam ja bio PEV, nego onaj matori lopov, jasna je meni šema, tušnuli nam interfone, uvalili nas u kredit i dobili izgovor da ništa ne rade jer smo u minusu, ma kako god, ovo je sizifov posao, pogotovo s našim svijetom, il si u talu, il si budala, po njihovoj priči, u principu jebe mi se za priču, al se uz priču doda i to da su svi inertni i da ne žele da se zamjeraju komšijama, pa makar komšije bili i šupci, itd. u nedogled ...
ja sam pokrenuo stvari i odlučio da ih dovedem u red ili da ih šutnem, pa ćemo vidjeti šta će biti