Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-
Bellica
#3151 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Zna li neko ko placa odrzavanje, vodu i grijanje za zapecacene stanove? Je li nadlezna opcina ili firma koja je prije rata dodijelila stan nekom korisniku? Problem je sto nekada u tim stanovima dodje do curenja vode ili centralnog grijanja, a niko nema kljuc da udje. Znam da upravitelj s policijom moze uci u ovakvim situacijama, ali ipak...trebalo bi se znati ko brine o ovakvim stanovima. Ako znate napisite, mene bas zanima jer u nekim ulazima imam ovakve stanove i EV me pitaju sta cemo s njima.
-
HALO.BA
#3152 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Mislim da bi odgovor mogla dobiti u MSP, ali u odjelu koji se nalazi uz zgradu RTV doma tj. ulaz ti je sa one strane gdje znaju postaviti luna park.Bellica wrote:Zna li neko ko placa odrzavanje, vodu i grijanje za zapecacene stanove? Je li nadlezna opcina ili firma koja je prije rata dodijelila stan nekom korisniku? Problem je sto nekada u tim stanovima dodje do curenja vode ili centralnog grijanja, a niko nema kljuc da udje. Znam da upravitelj s policijom moze uci u ovakvim situacijama, ali ipak...trebalo bi se znati ko brine o ovakvim stanovima. Ako znate napisite, mene bas zanima jer u nekim ulazima imam ovakve stanove i EV me pitaju sta cemo s njima.
UPRAVA ZA STAMBENA PITANJA
Adresa: Bulevar Meše Selimovića 12
Telefon:
+387(0)33 770-179
[email protected]
http://msp.ks.gov.ba/sektori/uprava
-
Bellica
#3153 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Hvala puno, nadam se da ce mi pomoci.HALO.BA wrote:Mislim da bi odgovor mogla dobiti u MSP, ali u odjelu koji se nalazi uz zgradu RTV doma tj. ulaz ti je sa one strane gdje znaju postaviti luna park.Bellica wrote:Zna li neko ko placa odrzavanje, vodu i grijanje za zapecacene stanove? Je li nadlezna opcina ili firma koja je prije rata dodijelila stan nekom korisniku? Problem je sto nekada u tim stanovima dodje do curenja vode ili centralnog grijanja, a niko nema kljuc da udje. Znam da upravitelj s policijom moze uci u ovakvim situacijama, ali ipak...trebalo bi se znati ko brine o ovakvim stanovima. Ako znate napisite, mene bas zanima jer u nekim ulazima imam ovakve stanove i EV me pitaju sta cemo s njima.
Telefon:
+387(0)33 770-179
[email protected]
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3154 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ima puno stanova od veoooma bogatih ljudi koji im služe za dovođenje ''zabranjenog voća'', pa teže k tome da se ne zna ko su vlasnici.Bellica wrote:Hvala puno, nadam se da ce mi pomoci.HALO.BA wrote:Mislim da bi odgovor mogla dobiti u MSP, ali u odjelu koji se nalazi uz zgradu RTV doma tj. ulaz ti je sa one strane gdje znaju postaviti luna park.Bellica wrote:Zna li neko ko placa odrzavanje, vodu i grijanje za zapecacene stanove? Je li nadlezna opcina ili firma koja je prije rata dodijelila stan nekom korisniku? Problem je sto nekada u tim stanovima dodje do curenja vode ili centralnog grijanja, a niko nema kljuc da udje. Znam da upravitelj s policijom moze uci u ovakvim situacijama, ali ipak...trebalo bi se znati ko brine o ovakvim stanovima. Ako znate napisite, mene bas zanima jer u nekim ulazima imam ovakve stanove i EV me pitaju sta cemo s njima.
Telefon:
+387(0)33 770-179
[email protected]
Inače, imam takav jedan stan preko-puta&visa-vis mojih vrata. Vlasnica je u Danskoj, na doživotnoj pečalbi, pa jednom u dvije godine, otprilike navrati kada je na proputovanju za Hr. Jadransko more. Ima ovdašnju ženu kojoj je ostavila vozilicu i koja pazi da se računi izmiruju.
PEV, posjeduje telefon i od te žene i od gazdarice. Nemamo centralno grijanje, nego na plin.
-
Bellica
#3155 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pipi, bar ima neko, ja imam slucaj gdje nema ni vlasnika ni nekoga ko pazi i nadzire, vlasnik je umro, nije imao porodicu i sada je taj stan zapecacen, u zgradi koja ima centralno grijanje. U drugom slucaju je pukla cijev od vode, poplavilo, a nema nikoga da otvori vrata.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3156 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pogledaj na pečat i ko ga je postavio. Vjerovatno, neko iz opštine. Obrati se ovoj Upravi što si dobila adresu od @HALO.BA da ti dadnu savjet za takve slučajeve i priupitaj ih ko je nadležan da plaća ''upraviteljninu'' i ostale troškove kada vlasnika nema (umro).Bellica wrote:Pipi, bar ima neko, ja imam slucaj gdje nema ni vlasnika ni nekoga ko pazi i nadzire, vlasnik je umro, nije imao porodicu i sada je taj stan zapecacen, u zgradi koja ima centralno grijanje. U drugom slucaju je pukla cijev od vode, poplavilo, a nema nikoga da otvori vrata.
-
Bellica
#3157 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nema Pipi, pecat je ono nesto crveno na vratima sa spagom zavezanom za kvaku, a na vratima samo pise ko je bio korisnik stana i da je otvaranje tih vrata krsenje zakona. Zvat cu nadlezne pa cu pitati. Hvala na savjetuPipiDugaDevetka wrote:Pogledaj na pečat i ko ga je postavio. Vjerovatno, neko iz opštine. Obrati se ovoj Upravi što si dobila adresu od @HALO.BA da ti dadnu savjet za takve slučajeve i priupitaj ih ko je nadležan da plaća ''upraviteljninu'' i ostale troškove kada vlasnika nema (umro).Bellica wrote:Pipi, bar ima neko, ja imam slucaj gdje nema ni vlasnika ni nekoga ko pazi i nadzire, vlasnik je umro, nije imao porodicu i sada je taj stan zapecacen, u zgradi koja ima centralno grijanje. U drugom slucaju je pukla cijev od vode, poplavilo, a nema nikoga da otvori vrata.
-
sarajevo63
#3158 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Treba mi brzi odgovor
Do kada se može polagati ispit za PEV-a? Hvala
-
Bellica
#3159 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Do 06.04.2013. Nadam se da je bilo brzosarajevo63 wrote:Treba mi brzi odgovorDo kada se može polagati ispit za PEV-a? Hvala
-
vryzas
#3160 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Sta ako neko ne polozi ispit do ovog datuma? Nema potrebe za brzim odgovoromBellica wrote:Do 06.04.2013. Nadam se da je bilo brzosarajevo63 wrote:Treba mi brzi odgovorDo kada se može polagati ispit za PEV-a? Hvala
- starii
#3161 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
mozel se prepisivati na ispitu 
-
vryzas
#3162 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
starii wrote:mozel se prepisivati na ispitu
-
sarajevo63
#3163 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
@ Bellice, hvala.
- PipiDugaDevetka
#3164 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ma, samo pročitaš Zakon jedno 2-3 puta sa razumijevanjem i to je to. Nemaš rašta prepisivati. Ako je šta nejasno, pitaš ovdje @Bellicu-najbolju PEV-icu, moju virtuelnu prijateljicu.starii wrote:mozel se prepisivati na ispitu
Jel' tako @Bellice?
-
Bellica
#3165 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Tako je PipiPipiDugaDevetka wrote:Ma, samo pročitaš Zakon jedno 2-3 puta sa razumijevanjem i to je to. Nemaš rašta prepisivati. Ako je šta nejasno, pitaš ovdje @Bellicu-najbolju PEV-icu, moju virtuelnu prijateljicu.starii wrote:mozel se prepisivati na ispitu
Jel' tako @Bellice?
-
Bellica
#3166 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nema na cemu.sarajevo63 wrote:@ Bellice, hvala.
-
Bellica
#3167 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Zasto nema potrebe za brzim odgovorom, mozda vec danas odlucis da polazes, pa da imas dovoljno vremena da se pripremisvryzas wrote:Sta ako neko ne polozi ispit do ovog datuma? Nema potrebe za brzim odgovoromBellica wrote:Do 06.04.2013. Nadam se da je bilo brzosarajevo63 wrote:Treba mi brzi odgovorDo kada se može polagati ispit za PEV-a? Hvala
-
HALO.BA
#3168 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-
Bellica
#3169 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Vidim i ja da je tako, sada sve funkcionise zahvaljujuci ovoj temiHALO.BA wrote:Blago nama svima kako nam zakon funkcionise i kako niko od predstavnika etaznih vlasnika, ukljucujuci i etazne vlasnike NEMA PROBLEMA.
-
sarajevo63
#3170 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Kako doći do ministra?
- PipiDugaDevetka
#3171 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Dobro si, pa podiže ovu legendarnu temu što promijeni Zakon.sarajevo63 wrote:Kako doći do ministra?
@Bellice, hoće li više ta promjena PEV-ova, ovaj moj će doživjeti stotu kao PEV?
- Tahta
#3172 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
ja sam predstavnik jedne zgrade i nebi više da budem ali problem je što neće niko
tako da sam kao zarobljen.
-
sarajevo63
#3173 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
ostade pitanje: kako doći do ministra?PipiDugaDevetka wrote:Dobro si, pa podiže ovu legendarnu temu što promijeni Zakon.sarajevo63 wrote:Kako doći do ministra?
@Bellice, hoće li više ta promjena PEV-ova, ovaj moj će doživjeti stotu kao PEV?
-
sarajevo63
#3174 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Zašto želiš da se osjećaš zarobljen?Tahta wrote:ja sam predstavnik jedne zgrade i nebi više da budem ali problem je što neće niko![]()
-
Bellica
#3175 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Licno ili...? Ja mislim da to ide kao i u svim drugim ustanovama, najavis se, ostavis broj telefona i onda te oni nazovu da dodjes kad imas slobodan termin. Tako je bar meni bilo kad sam isla kod gospodina Cesira.sarajevo63 wrote:Kako doći do ministra?