Bellica wrote:Pipi, cemu vatromet??? Sta smo to uspjeli??? Je li nesto pozitivno za sve nas ili...? Pisi mi na nasem jeziku, gradjanskom, bosanskom, koji svi razumijemo.
Otkako si otvorila temu, ja živim za ovaj dan da zagorčam život mučiteljima iz Ministarstva, a posebno upravitelju, FAMOS-GRADNJI sa nadmenim direktorom koji na Javnoj raspravi traži da mu država plaća popravke koje je dužna njegova firma da odradi, PEV-u =80-godišnjem gurbetu što krade državnu struju,...
Sve mi je to omogućio ovaj medij Sarajevo-x Forum.
Evo gledam po sobi dvije velike kartonske kutije dopisa pod naslovom FAMOS-GRADNJA,....Koliko samo vremena potrošenog, koliko novca i goriva za odlaske do prijemnog šaltera Kantona radi predaje žalbi, molbi, urgencija, koliko samo ''provaljivanja'' sopstvenog kada sam bio prisiljen da postavim na svoj balkon ogromnu parolu: NADOGRAĐENI NE PLAĆAJU UPRAVITELJNINU!
Pa, odvajanja od majke nepokretne, da bih odležao reakciju u afektu prema PEV-u zvanu, ŠTOS-NOS-PATOS (Greška, nikom ne preporučujem primjenu sile).
Konačno, EV = Građani su spoznali da su zgrade NJIHOVO VLASNIŠTVO (Privatno, u zaj. vlasništvu) i ne šute! Pitaju, traže objašnjenje, tuže sudovima, bore se za ono što su čitav život stvarali da im uhljupi od nekih upraviteljskih firmi ne bi umanjili vrijednost. Svaka čast izuzecima jer ima upraviteljskih firmi koje rade profesionalno i ne potkradaju EV.
FAMOS-GRADNJA JE ŠALABAJZERSKA FIRMA! PROUZROKOVALI DVA ZAPALJENJA DIMNJAKA U MOJOJ ZGRADI=UGROZILI ŽIVOTE LJUDI I IMOVINU. PRIJAVLJENO MINISTARSTVU DA POSTUPI PO ZAKONU I ODUZME CERTIFIKAT/ODOBRENJE ZA RAD U OBLASTI ODRŽAVANJA. MINISTARSTVO NIŠTA NIJE UČINILO. BIO SAM PRISTAO DA SAMO MOJU ZGRADU OSLOBODE NJIHOVOG PRISUSTVA DA SE NE BI OTPUŠTALI RADNICI. YOK, MINISTARSTVO NEĆE NIŠTA DA UČINI IAKO U ZAKONU STOJI DA NAKON UGROŽAVANJA LJUDSKIH ŽIVOTA CERTIFIKAT AUTOMATSKI ''LETI''!
Drago mi je i zbog tebe, sada će ti biti mnogo lakše raditi poslove za koje si, kako se pokazalo, kao rođena!
U Ministarstvu će uzimati u obzir i tvoje prijedloge, rješenja koja u praksi pronalaziš. Gledaće da ti olakšaju rad.
Pritisak javnosti i građana na Ministarstvo, a koji si TI postigla otvaranjem ove teme, objašnjenjima silnim je bio ključan da se stvari u oblasti održavanja ZKS (Zgrada Kolektivnog Stanovanja) počnu kretati u pozitivnom smjeru.
*Napomena:
Prva izgrađena ZKS je zgrada koja se nekada nalazila u Ulici Velikih drveta na Baš čaršiji i izgradio ju je Sijavuš paša za potrebe novonaseljenih Jevreja jer su to tražili da budu nekako skupa i blizu jedni drugih. Ta zgrada je bila na mjestu današnjeg Muzeja Jevreja, a nekada Sinagoge zvane ''Il' Grand Kortidžo''!
Umjesto proslave ovog uspjeha i ispijanja piva, odoh uplatiti izvjesnu sumu preko banke BBI ovoj bolesnoj djevojčici iz Bihaća:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=93244