ko su ovi ispred Predsjednistva?
-
the_stick
#1 ko su ovi ispred Predsjednistva?
Koga predstavljaju? Sta konkretno zastupaju? Vijece gradjana? Sta je to konkretno?
Manje vise svaki dan prolazim ispred Predsjednistva, drugom strsnom ulice pored tramvajske. Svaki dan su tu ali ranije nesto nisam posebno obracao paznju. Malo mi je bilo nejasno kome protestuju, jer ipak su izbori na pragu. Protest protiv vlasti kojoj mandat traje jos koji mjesec? Malo cudno... a sve i da poslije izbora ostanu sve i jedan isti - narod birao!
Danas me presretose, pokazuju neku knjigu da potpise. Rekoh, neka hvala, valjda znate da su za mjesec izbori... Kazu oni meni, 'jesu oni vasi ilegalni'. Tu su me poprilicno izgubili, pitam sta to oni zastupaju, anarhiju? Pored demokratskih izbora, trebam potpisati da mi oni vladaju? Tu me negdje nazvase majmunom. Ahha, znaci to vi nudite, ne slazem se pa majmun? Teta od nekih 60 godina mi pokaza srednji prst. Ja njima kazem nek' idu onome ko ih placa i zovu ga majmunom, oni meni da sam ja placenik, a njih niko ne placa.
Ja napisah svoj susret s njima. Zna li neko vise o tome sta konkretno ovi likovi zagovaraju?
Manje vise svaki dan prolazim ispred Predsjednistva, drugom strsnom ulice pored tramvajske. Svaki dan su tu ali ranije nesto nisam posebno obracao paznju. Malo mi je bilo nejasno kome protestuju, jer ipak su izbori na pragu. Protest protiv vlasti kojoj mandat traje jos koji mjesec? Malo cudno... a sve i da poslije izbora ostanu sve i jedan isti - narod birao!
Danas me presretose, pokazuju neku knjigu da potpise. Rekoh, neka hvala, valjda znate da su za mjesec izbori... Kazu oni meni, 'jesu oni vasi ilegalni'. Tu su me poprilicno izgubili, pitam sta to oni zastupaju, anarhiju? Pored demokratskih izbora, trebam potpisati da mi oni vladaju? Tu me negdje nazvase majmunom. Ahha, znaci to vi nudite, ne slazem se pa majmun? Teta od nekih 60 godina mi pokaza srednji prst. Ja njima kazem nek' idu onome ko ih placa i zovu ga majmunom, oni meni da sam ja placenik, a njih niko ne placa.
Ja napisah svoj susret s njima. Zna li neko vise o tome sta konkretno ovi likovi zagovaraju?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
mene sramota tuda proći koliku količinu debilizma i gluposti vidim
kako ti se da s njima raspravljati
kako ti se da s njima raspravljati
-
Drinski
#3 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
Oni zastupaju vlastite interese.
-
the_stick
#4 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
Hmm... ok, jako su dugo tu i niko ih ne dira. To me navelo na pomisao da ipak ima neko/neka grupa koja stoji iza njih. Kao sto rekoh, nisam previse obracao paznju, niti sam imao namjeru ulaziti s njima u raspravu. Usput sam u prolazu prokomentarisao da mi nije jasno sta pokusavaju kada su izbori za manje od mjesec dana, pa me strecnu njihov odgovor o 'ilegalnim izborima'.
Izgleda da niko nista konkretno ne zna, ali sudeci po dva odgovora iznad, u pitanju su neki besposlicari.
Izgleda da niko nista konkretno ne zna, ali sudeci po dva odgovora iznad, u pitanju su neki besposlicari.
-
visocicaguy
#5 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
jedno je sigurno: neki interes postoji.
niko nece dzaba stajati tu mjesecima...
niko nece dzaba stajati tu mjesecima...
- trcicu trceci
#6 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
djuturumi i ofarbani muskarcici od 17 godina, eto ko su... covjek koji je najveci kladionicar u gradu isto protestuje, uglavnom ugledni gradjani
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
vako je ekipa od nekoliko ljudi protestirala protiv rata u iraku kod buša mlađek brat bratu 7 godina
svaki dan
ovo je i kod nas došlo sa zapada
svaki dan
ovo je i kod nas došlo sa zapada
-
homar
#8 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
To je grupa bolesnika, koji su našli sebe. Treba ih pustiti da se liječe, bolje tu nego u porodici.
-
the_stick
#9 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
Kad malo bolje razmislim, oni ustvari ne protestuju. Oni nesto kao nude. Ne moze covjek usput procitati sta tamo pise, a ne da mi se bas zaustaviti pa citati. Ono sto sam usput uspio uhvatiti je da pise nesto oko promjene krivicnog zakona i nesto oko vijeca gradjana. Al' kad mi rekose za izbore 'to su neki vasi ilegalni', i kad mi matorka od 60 godina pokaza srednji prst..... zaintrigiralo me da li neko zna ista vise o toj ekipi.
-
Drinski
#10 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
Mozda se matorki osladilo to sa srednjim prstom, pa svakom dize.the_stick wrote:Kad malo bolje razmislim, oni ustvari ne protestuju. Oni nesto kao nude. Ne moze covjek usput procitati sta tamo pise, a ne da mi se bas zaustaviti pa citati. Ono sto sam usput uspio uhvatiti je da pise nesto oko promjene krivicnog zakona i nesto oko vijeca gradjana. Al' kad mi rekose za izbore 'to su neki vasi ilegalni', i kad mi matorka od 60 godina pokaza srednji prst..... zaintrigiralo me da li neko zna ista vise o toj ekipi.
- Seoskivaralica
#11 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
To ti je ono ko mr. Bean u americi....sa srednjim prstom.....
Neise i ja sam ih skontao a posto sam vičan tom odo baš da vidim , kad budNem imao vremena...Hmmm ako im ko šta razbaca to sam ja.....
Neise i ja sam ih skontao a posto sam vičan tom odo baš da vidim , kad budNem imao vremena...Hmmm ako im ko šta razbaca to sam ja.....
- Država
#12 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
Svi će oni glasati za FahrA...

- Jara
#13 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
Teško ocijeniti ko protestuje a ko čeka tramvaj 
- Man of steel
#14 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
Niko od njih ne stoji džaba već im Fahro isplaćuje dnevnice.
Šmrkom i pendrekom bi ja to rastjerao sa ulice pa nek mu idu pred nebodere protestvovati.
Šmrkom i pendrekom bi ja to rastjerao sa ulice pa nek mu idu pred nebodere protestvovati.
-
the_stick
#15 Re: ko su ovi ispred Predsjednistva?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-ned ... 41007059#1
evo je na prvoj slici... teta koja mi je pokazivala srednji prst jer sam se odvazio da ih pitam 'kome to vi protestujete?'
evo je na prvoj slici... teta koja mi je pokazivala srednji prst jer sam se odvazio da ih pitam 'kome to vi protestujete?'