Ko su jehovini svjedoci na vashim vratima?
-
FFK as Lucy01
Meni su samo jednom dosli na vrata.
Rekla sam im da sam u sekti Sotone i da mi vise ne dolaze na vrata jer cu sljedece sedmice biti zrtvovana
.
Otad, nikad vise
Rekla sam im da sam u sekti Sotone i da mi vise ne dolaze na vrata jer cu sljedece sedmice biti zrtvovana
Otad, nikad vise
-
_BosanaC
Ma meni su fakat legendarni... Prvi put kad su dosli bila subota oko podne, juli mjesec, 40 stepeni vani, a ja frisko sa sluzbenog dosao i cekam majstora da dodje nesto uraditi u kupatilu. U glavnom, posto poznajem lika, samo sto sam se skinuo, onako u gacama, zvoni neko a ja mahinalno otvorim vrata i rekoh 'Bujrum', nisam ni gledao ko je
Kad ono neke dvije tete, pocese boje mjenjati, pitaju me kako je... Reko' dobro je... Kao kako u zivotu... Dobro hvala Bogu... Kako rekoh hvala Bogu, kazu vidimo da nemas vremena, evo ti neki papiric pa procitaj... Skontam ja i ko su i sta su, uzmem onaj papiric, i dok sam ovog cekao i pio kafu, uzmem citati. Mislim da ga cuvam jos negdje, ali ono je i za moj kjafirluk bilo previse
U glavnom, parafraziram, zasto je na zemlji ovako kako jeste - zato sto 'su' Bogu (neko?) uskratili pravo da upravlja zivotima ljudi, te je on digao ruke od svega, medjutim sada kada 'su' (opet ne kontam ko) mu opet dozvolili da uzme stvar u svoje ruke, spustice se valjda raj na zemlju, meni ce povecati platu, nestace RS-a i sve ostalo
Mislim da jos negdje cuvam tu glupost
Drugi put, cuko jos beba, tek nekih 40kg, one pozvonile, ja kontao cura i onako otvorim vrata... On izleti, one u vrisku, nekakvi Romi koji su valjda cekali svoj red isto u vrisku jer se prepadose, cuko od straha pobjeze u kucu, ja zatvorim vrata... Vise nikada ni prosjaka ni tih svjedoka
Drugi put, cuko jos beba, tek nekih 40kg, one pozvonile, ja kontao cura i onako otvorim vrata... On izleti, one u vrisku, nekakvi Romi koji su valjda cekali svoj red isto u vrisku jer se prepadose, cuko od straha pobjeze u kucu, ja zatvorim vrata... Vise nikada ni prosjaka ni tih svjedoka
-
El_comadante
Neznam ja šta imaš protiv mene. Ja navedam jedan od rzloga a ima ih još a ti odmah počneš valjati gluposti_BosanaC wrote:Po tome sto sam, na zalost, upuceniji u Islam od nekih koji se ovdje kunu u njega, poput tebeEl_comadante wrote:A po čemu si to zaključio? A glupa mi je što nema Đehenem-a. Mislim to je jedan od razloga a ima još_BosanaC wrote: Sta ti je od svega ovoga glupost? Primjetis li ti uopste kao musliman koliko ovdje ima slicnosti s Islamskim ucenjem?![]()
Procitaj jos jednom teze koje je Fia navela, pa uzmi lagano Tefsir, ako ti je Kur'an pretezak, pa ces pronaci mnoge slicnosti sa gore napisanim.
- Abu FEED el-Castro
_BosanaC wrote:Ma meni su fakat legendarni... Prvi put kad su dosli bila subota oko podne, juli mjesec, 40 stepeni vani, a ja frisko sa sluzbenog dosao i cekam majstora da dodje nesto uraditi u kupatilu. U glavnom, posto poznajem lika, samo sto sam se skinuo, onako u gacama, zvoni neko a ja mahinalno otvorim vrata i rekoh 'Bujrum', nisam ni gledao ko je![]()
Kad ono neke dvije tete, pocese boje mjenjati, pitaju me kako je... Reko' dobro je... Kao kako u zivotu... Dobro hvala Bogu... Kako rekoh hvala Bogu, kazu vidimo da nemas vremena, evo ti neki papiric pa procitaj... Skontam ja i ko su i sta su, uzmem onaj papiric, i dok sam ovog cekao i pio kafu, uzmem citati. Mislim da ga cuvam jos negdje, ali ono je i za moj kjafirluk bilo previse
U glavnom, parafraziram, zasto je na zemlji ovako kako jeste - zato sto 'su' Bogu (neko?) uskratili pravo da upravlja zivotima ljudi, te je on digao ruke od svega, medjutim sada kada 'su' (opet ne kontam ko) mu opet dozvolili da uzme stvar u svoje ruke, spustice se valjda raj na zemlju, meni ce povecati platu, nestace RS-a i sve ostalo
![]()
![]()
![]()
- univerzalac
Pravo da Vam kažem...oni su poprilično zeznuti...cuo sam da svoje članove forsiraju na taj način što im kupuju stanove...a oni za uzvrat dobro studiraju, i nećete vjerovati, ima ih sa prosjekom 10...A stan na kraju nakon smrti člana se vraća organizaciji bez obzira na status familije pomenutog člana organizacije...
Imao sam dijalog sa jednom curom i nekom ženom...Naletio sam na njih, u jedmom ulazu i zapazio kako ova mlađa žvali jednu moju konu...poljubila je na polovicu njenih starih usta...bio sam zaprepašten...???
Oni igraju na tu kartu pozivanja u vjeru...u kojoj nema nacionalizma???
To je ko fol ono što ih odvaja od drugih...
Ja sam im konkretno naveo Islam(nacionalizam smrdi)...i reko sam im da se upoznaju sa njim...jer su ipak bošnjakinje koje su kompas izgubile...dok ih njihov guru negdje ne skine gole i zavali u ćošak kao neke koze...
Mada ima ja mislim među njima iskrenih ljudi...samo je problem što su ispranih mozgova...ili ih neki jaki interesi vuku da žive tim životom...
Molim Allaha s.w.t da nas sve uputi na Pravi put...a sekti i manijaka i jabuka s krlja je vazda bilo...
Imao sam dijalog sa jednom curom i nekom ženom...Naletio sam na njih, u jedmom ulazu i zapazio kako ova mlađa žvali jednu moju konu...poljubila je na polovicu njenih starih usta...bio sam zaprepašten...???
Oni igraju na tu kartu pozivanja u vjeru...u kojoj nema nacionalizma???
Ja sam im konkretno naveo Islam(nacionalizam smrdi)...i reko sam im da se upoznaju sa njim...jer su ipak bošnjakinje koje su kompas izgubile...dok ih njihov guru negdje ne skine gole i zavali u ćošak kao neke koze...
Mada ima ja mislim među njima iskrenih ljudi...samo je problem što su ispranih mozgova...ili ih neki jaki interesi vuku da žive tim životom...
Molim Allaha s.w.t da nas sve uputi na Pravi put...a sekti i manijaka i jabuka s krlja je vazda bilo...
-
El_comadante
uvijek su dijelili neke knjige. sretnu me na ulici i kazu evo malo da čitam
- univerzalac
Pa dobro slažem se da mnogi izmišljaju različite izmišljotinje ne samo o njima nego o mnogima...ali ovi Jehovini su u zabludi 100%...ali eto svako ima svoju slobodu i radi ono što hoće...wels wrote:Mnogo je izmisljotina o njima plasirano iz,kako katolickih,tako,islamskih,pravoslavnih i inih centrala.
Da su u zabludi,jesu.
Pazite...skoro cijeli svijet kaže da je Adolf Hitler manijak, sotona u ljudskom obliku...što je i ISTINA, ali današnje njegove pristalice ga smatraju svojim herojom...i najpozitivnijim čovjekom na svijetu...pa vi zaključite konkluziju iz navedenih premisa!!!
-
luciferino
Imao si dijalog? I šta si im reko? "Mogu li i ja s vama?"univerzalac wrote:Pravo da Vam kažem...oni su poprilično zeznuti...cuo sam da svoje članove forsiraju na taj način što im kupuju stanove...a oni za uzvrat dobro studiraju, i nećete vjerovati, ima ih sa prosjekom 10...A stan na kraju nakon smrti člana se vraća organizaciji bez obzira na status familije pomenutog člana organizacije...
Oni igraju na tu kartu pozivanja u vjeru...u kojoj nema nacionalizma???![]()
Ovo "guru" neću ni komentarisati. Znam lično krelca koji je lagao o Jehovinim svjedocima da orgijaju na sastancima, a inače je gori po vlastitom orgijanju i laganju žena. Eeeee...kad kurve počnu držat miting o moralu...
- univerzalac
Misli ti šta god hoćeš...ISTINA JE JASNA KAO DAN!!!luciferino wrote:Imao si dijalog? I šta si im reko? "Mogu li i ja s vama?"univerzalac wrote:Pravo da Vam kažem...oni su poprilično zeznuti...cuo sam da svoje članove forsiraju na taj način što im kupuju stanove...a oni za uzvrat dobro studiraju, i nećete vjerovati, ima ih sa prosjekom 10...A stan na kraju nakon smrti člana se vraća organizaciji bez obzira na status familije pomenutog člana organizacije...
Oni igraju na tu kartu pozivanja u vjeru...u kojoj nema nacionalizma???![]()
Molim Allaha s.w.t da nas sve uputi na Pravi put...a sekti i manijaka i jabuka s krlja je vazda bilo...![]()
Ovo "guru" neću ni komentarisati. Znam lično krelca koji je lagao o Jehovinim svjedocima da orgijaju na sastancima, a inače je gori po vlastitom orgijanju i laganju žena. Eeeee...kad kurve počnu držat miting o moralu...
PS. Mene možeš vrijeđati, ali ne i isprovocirati...meni je zaista ogavno kad vidim neke ljude šta rade...požalim što sam ljudsko biće!!!
-
luciferino
Istina je da znaju biti dosadni ko proliv. Ne vrijeđam tebe lično. Zaista poznajem nekoga ko je svašta pričao o njima samo jer mu je merak gledati kako kona širi oči i upija priču ko spužva, a onda širi dalje. Možda na malo grublji način želim ukazati da na priče o njihovim seksualnim sklonostima treba gledati s rezervom. Nije ni tebi lijepo kada neko počne baljezgati o Islamu i muslimanima, a i ja i ti smo svjedoci fobije i širenja laži širom svijeta. Niti sam Jehovin svjedok, niti sam kršćanin, ali ako ćemo na osnovu ponašanja pojedinaca donositi zaključke o čitavoj grupi i to na osnovu rekla-kazala, onda zaista ne znam o kakvoj istini govoriš.
- univerzalac
Sama pomisao na sektaštvo mi stvara muku u želudcu...ja sam svoje mišljenje reko...pa sad sve što sam reko Boga mi je istina...nek mi vjeruje ko god hoće...briga me...neću se više zamarati na ovoj temi...ali uhar je da ljudi budu upoznati manijacima koji su oko nas...koji se koprcaju kao pilad u kučini...kao i svi prokleti sektaši!!!luciferino wrote:Istina je da znaju biti dosadni ko proliv. Ne vrijeđam tebe lično. Zaista poznajem nekoga ko je svašta pričao o njima samo jer mu je merak gledati kako kona širi oči i upija priču ko spužva, a onda širi dalje. Možda na malo grublji način želim ukazati da na priče o njihovim seksualnim sklonostima treba gledati s rezervom. Nije ni tebi lijepo kada neko počne baljezgati o Islamu i muslimanima, a i ja i ti smo svjedoci fobije i širenja laži širom svijeta. Niti sam Jehovin svjedok, niti sam kršćanin, ali ako ćemo na osnovu ponašanja pojedinaca donositi zaključke o čitavoj grupi i to na osnovu rekla-kazala, onda zaista ne znam o kakvoj istini govoriš.
PS.Sve 3 svjetske religije...imaju svoje sekte...a to su one grupacije koje ubacuju u vjeru ono što žele, uzimaju od nje samo ono što im paše, mijenjaju Svete knjige...itd itd.
NA HAJR SE OKRENULI ILI ZAUVJEK PROKLETI BILI SVI SEKTAŠI, I O SVOM SE JADU ZABAVILI GDJE GOD BILI!!!
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ja stvarno ne kontam sto otvarate teme o religijama kad se svaka zavrsi proklinjanjem, bananama, psovanjem, cudnim raspravama i histerijom.... otvorim ove teme da vidim jesu li ljudi poceli normalno pricati, kad nisu 
covjek bi rekao da mi ovdje u bosni svi redom patimo od klinicke opsesije religijom... mislim, uglavnom tudjom.
i sto je najgore, sve se svodi na isto
u po frke ulete homoseksualci u pricu i svi zavrsimo nekako kao obicni sisari u sluzbi produzenja vrste a nije zgorega ni zamutiti malo vehabija
just to spice it up 
covjek bi rekao da mi ovdje u bosni svi redom patimo od klinicke opsesije religijom... mislim, uglavnom tudjom.
i sto je najgore, sve se svodi na isto
-
luciferino
dawn_upon_dawn wrote:ja stvarno ne kontam sto otvarate teme o religijama kad se svaka zavrsi proklinjanjem, bananama, psovanjem, cudnim raspravama i histerijom.... otvorim ove teme da vidim jesu li ljudi poceli normalno pricati, kad nisu
i sto je najgore, sve se svodi na istou po frke ulete homoseksualci u pricu i svi zavrsimo nekako kao obicni sisari u sluzbi produzenja vrste a nije zgorega ni zamutiti malo vehabija
just to spice it up
- Bosanac sa dna kace
a dje su Iran, Zlatko i Hariz u svemu tome?

-
LjepoticaiZvjer
ja sam jednom gledala reportazu o njima na tvu, prate kao jedan njihov dan zivota, uglavnom zene se dizu prve oko 5 a sat poslije muskarci i onda se mole negdje do 8-9, gdje sam ja uvidjela prvo neslaganje sa tom vjerom, mogu se slobodno dici i u 9 i moliti do 12 i ovako nemaju fiksan posao.
druga stvar je da je sex samo u svrhu reprodukcije, sto znaci oni koji se dogovore da ce imati djecu dobiju prostoriju za toga, ali nisu vjencani, moguce je mijesanje partnera. inace zene spavaju u jednoj a muskarci u drugoj prostoriji.
bilo je jos svakakvih gluposti ali sam zaboravila, poodavno sam je gledala
jedino sto im priznajem da im je dobro je da su strogo protiv rata, oruzja, alkohola, cigara, droga,mislim da i mi ostali slobodno mozemo bez toga.
druga stvar je da je sex samo u svrhu reprodukcije, sto znaci oni koji se dogovore da ce imati djecu dobiju prostoriju za toga, ali nisu vjencani, moguce je mijesanje partnera. inace zene spavaju u jednoj a muskarci u drugoj prostoriji.
jedino sto im priznajem da im je dobro je da su strogo protiv rata, oruzja, alkohola, cigara, droga,mislim da i mi ostali slobodno mozemo bez toga.
- Bosanac sa dna kace
ovo mi lici na opis Opus Dei organizacije!LjepoticaiZvjer wrote:ja sam jednom gledala reportazu o njima na tvu, prate kao jedan njihov dan zivota, uglavnom zene se dizu prve oko 5 a sat poslije muskarci i onda se mole negdje do 8-9, gdje sam ja uvidjela prvo neslaganje sa tom vjerom, mogu se slobodno dici i u 9 i moliti do 12 i ovako nemaju fiksan posao.
-
Mataruga
Poprilicno dobar opis Jehovinih Svjedoka osim nekoliko detalja. Charles Russell nije bio 'englez' nego Amerikanac. Jedan od komentara, u kojem se tvrdi ko fol da je 'proucio' ovu sektu, kaze da oni vjeruju da ce samo "12 ljudi" otici u dzennet (nebo, raj). To nije tacno: uistinu, broj ulaznica je ogranicen na 144 hiljada i zapravo su vec rasprodane. Kako se odlucuje ko ide a ko ne ide? Pazi ovu foru: oni koji se osjecaju "pozvani" od bozjeg Svetog Duha sudjeluju u jednoj godisnjoj ceremoniji koja je najslicnija katolickoj misi (jedu kruh bez kvasca i pijucnu crnog vina kao simbol).
Cim se zadnji od ovih preostalih 8000 preseli na ahiret pocece Armagedon, ili kraj svijeta u kojem ce Bog unistiti sve koje se nisu vec preobratili na JS vjeru. Jedino koji su rodjeni do 1935. imaju 'nebesku nadu'. Kad se vidjelo da nema kraja svijeta kako su guzonje (Vodece Tijelo) iz New York-a predvidjele, onda su se neki detalji 'prilagodili'. Naime, receno je, da ko je god vidio dogadjaje iz 1914-te godine bice ziv kad pocne Armagedon. Sad se to pomaklo na 2032-u hehehe. Zasto bas ta godina? Zato sto je prorok Nuh (Noa) propovijedao kraj svijeta duze nego dosada JS pa i oni trebaju dostici istu normu. To je samo najnovija preinaka u nizu mnogih bljuvotina koje su objavili.
U posljednjim godinama moglo se naci dosta novinskih clanaka o seksualnom napastvovanju djece od strane tvz. 'starjesina'. Ovo su ti kao dugovremeni, odani glavesine u svakoj lokalnoj podruznici kojima se vjeruje da su posteni i odgovorni ljudi. Ako dijete se pozali da ga odrasli chlan zlostavlja onda se to zataskava pod prijetnjom izopcenja iz sekte. Isto tako, ocekuje se da zrtva ima bar 'dva svjedoka optuzbe'. Moz's mislit kako ce neki maksum naci ocevidce zlodjela? Ima tog sranja jos al' da vas ne zamaram...
Jedino dio prvog post-a u kojem se daje prednost jednoj religiji naspram druge se ogradjujem kao suvishan. Iako sam ateista, preporucujem muslimanima da ostanu muslimani. Katolici da ostanu katolici itd. Preobracati se na JS je presipanje iz supljeg u prazno.
Cim se zadnji od ovih preostalih 8000 preseli na ahiret pocece Armagedon, ili kraj svijeta u kojem ce Bog unistiti sve koje se nisu vec preobratili na JS vjeru. Jedino koji su rodjeni do 1935. imaju 'nebesku nadu'. Kad se vidjelo da nema kraja svijeta kako su guzonje (Vodece Tijelo) iz New York-a predvidjele, onda su se neki detalji 'prilagodili'. Naime, receno je, da ko je god vidio dogadjaje iz 1914-te godine bice ziv kad pocne Armagedon. Sad se to pomaklo na 2032-u hehehe. Zasto bas ta godina? Zato sto je prorok Nuh (Noa) propovijedao kraj svijeta duze nego dosada JS pa i oni trebaju dostici istu normu. To je samo najnovija preinaka u nizu mnogih bljuvotina koje su objavili.
U posljednjim godinama moglo se naci dosta novinskih clanaka o seksualnom napastvovanju djece od strane tvz. 'starjesina'. Ovo su ti kao dugovremeni, odani glavesine u svakoj lokalnoj podruznici kojima se vjeruje da su posteni i odgovorni ljudi. Ako dijete se pozali da ga odrasli chlan zlostavlja onda se to zataskava pod prijetnjom izopcenja iz sekte. Isto tako, ocekuje se da zrtva ima bar 'dva svjedoka optuzbe'. Moz's mislit kako ce neki maksum naci ocevidce zlodjela? Ima tog sranja jos al' da vas ne zamaram...
Jedino dio prvog post-a u kojem se daje prednost jednoj religiji naspram druge se ogradjujem kao suvishan. Iako sam ateista, preporucujem muslimanima da ostanu muslimani. Katolici da ostanu katolici itd. Preobracati se na JS je presipanje iz supljeg u prazno.