Ko stoji iza ubistva R.D.C.? Pomozimo policiji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Who killed RDC?

Gashi
21
34%
Lekicevi
15
25%
Murija (ali ona tajna)
22
36%
Neko od familije serbskog svata (vendeta)
3
5%

Total votes: 61

pinkzelena

Post by pinkzelena »

kalimero10 wrote:Interesantno je da niko od njih život nije izgubio u borbi a takav heroj da mu Boško Buha nije ravan.
Čuj iz Miljacke pucao, jebooooteee...kao da je Miljacka u najmanju ruku Nil.

to je HEROJSKI cin, svidjalo se tebi, meni, ili nekom drugom ovdje ili ne..
eto ti sad sidji onako bezveze u Miljacku, ja ti prva skidam kapu;), a kamoli da pucas na transporter. Lako je sad razvijati plan i strategiju ondasnje borbe preko interneta, kad vojske, borbe i rova ocima nisi vidio.
I neko rece: sta to O NAMA govori, o nasoj vlasti!?Kad su nam heroji dileri, reketari itd...
Pa vi koji ste bili u ratu stvarno izgleda zaboravljate kako je bilo.
Nedaj Boze da se ponovo zarati, pa zbog ovakvih komentara bi cijela drzava pala za 24 sata..
Zanimanje, godine, dosije.. proslost i ostalo tada nije biralo ko ce stati u odbranu, ali hajd nek se samo ima sta s*ati po forumu...
Svi su sad najpametniji, najposteniji, najhrabriji... a koliko bi vas pusku uzelo da se ponovo zarati? Vi biste ako moze ikako preko interneta ratovali..
Ergot

Post by Ergot »

mIRCerka wrote:nema, sto pitas?
Ma nista, zaboravi. Ti se ne daj smesti, nastavi sa aktivizmom, borbom za ljudska prava i bolje sutra, odlicno ti ide. Ko jebe siptare, sandzose i cigane, i ja sam smijesan sto se trzam oko nizih bica.
kalimero10

Post by kalimero10 »

pinkzelena wrote:
kalimero10 wrote:Interesantno je da niko od njih život nije izgubio u borbi a takav heroj da mu Boško Buha nije ravan.

eto ti sad sidji onako bezveze u Miljacku, ja ti prva skidam kapu;), a kamoli da pucas na transporter. Lako je sad razvijati plan i strategiju ondasnje borbe preko interneta, kad vojske, borbe i rova ocima nisi vidio.
I neko rece: sta to O NAMA govori, o nasoj vlasti!?Kad su nam heroji dileri, reketari itd...
Nedaj Boze da se ponovo zarati, pa zbog ovakvih komentara bi cijela drzava pala za 24 sata..
Zanimanje, godine, dosije.. proslost i ostalo tada nije biralo ko ce stati u odbranu, ali hajd nek se samo ima sta s*ati po forumu...
Svi su sad najpametniji, najposteniji, najhrabriji... a koliko bi vas pusku uzelo da se ponovo zarati? Vi biste ako moze ikako preko interneta ratovali..
tu istu miljacku sam pregazila u noći, na pošti kada sam se vraćala sa derneka a polocijski sat.
ne znam o čemu pričaš kad spominješ silazak u miljacku.
ni mene niko nije izlio u bronzi radi toga pa ne treba ni njega.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

pinkzelena wrote:

ja znam da ja prvi ne bih uzeo pusku. uzeo je bio moj stari, pa sta ima od toga. zivi u poludrzavi, na vlasti su ublehasi, a kriminalci jet-set. neka hvala.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

kalimero10 wrote:
pinkzelena wrote:

tu istu miljacku sam pregazila u noći, na pošti kada sam se vraćala sa derneka a polocijski sat.
pa mozda jos da si zolju imala.... ko zna.... :D
kalimero10

Post by kalimero10 »

pinkzelena wrote:
kalimero10 wrote:
pinkzelena wrote:
ko zna?
možda da sam prethodno s tim istim četnicima protrgovala neku visoko tarifnu robu, pa malo do Milje na SOLO TAČKU....u jednu ruku mu se divim ali u drugu POSEREM
pinkzelena

Post by pinkzelena »

kalimero10 wrote:
pinkzelena wrote:
kalimero10 wrote: tu istu miljacku sam pregazila u noći, na pošti kada sam se vraćala sa derneka a polocijski sat.
ko zna?
možda da sam prethodno s tim istim četnicima protrgovala neku visoko tarifnu robu, pa malo do Milje na SOLO TAČKU....u jednu ruku mu se divim ali u drugu POSEREM
:roll: ok eto, kako ti kazes.. niti cu braniti previse, niti cu pljuvati...
samo govorim ono sto JESTE.. a kome se ne svidja njegov problem.
I sto se tice Kovaca... kako sam ranije rekla.. nakon onog kriminalca i mafijasa taiba torlakovica teska mu crna zemlja bila (namjerno malim slovima) svejedno je ko ce jos biti gore ukopan.....
Simply_Red

Post by Simply_Red »

"Lirim Bitići osumnjičen za ubojstvo Ćele

Dvadesetdevetogodišnji Lirim Bytyqi (Bitići) iz Srbije, zvani Svrka, i još jedna osoba čiji je identitet policiji djelimično poznat, osumnjičeni su za ubistvo Ramiza Delalića Ćele u srijedu naveče u centru Sarajeva.

SARAJEVO - Dvadesetdevetogodišnji Lirim Bytyqi (Bitići) iz Srbije, zvani Svrka, i još jedna osoba čiji je identitet policiji djelimično poznat, osumnjičeni su za ubistvo Ramiza Delalića Ćele u srijedu naveče u centru Sarajeva.

Informacija je jučer potvrđena iz MUP-a Županije Sarajevo. Iz policije je priopćeno kako su osumnjičeni u bjekstvu, te da intenzivno tragaju za njima.

Bitići je osumnjičen da je u srijedu oko 23.30 zajedno s još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatskog oružja sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je imao iznajmljen stan. Iz policije je priopćeno da su nakon ubojstva Delalića pobjegli u audiju A6 zatamljenih stakala. Pripadnici MUP-a ŽS su na licu mjesta pronašli šest čahura automatskog oružja, pišu Nezavisne novine.

Bitići je osumnjičen i za pokašaj ubojstva Amira Pašića Faće 12. lipnja u Ulici Bazardžani na Baščaršiji.

Direktor Uprave policije FMUP-a Zlatko Miletić u četvrtak je potvrdio kako federalna policija raspolaže operativnim saznanjima o ubojstvu Ramiza Delalića Ćele.

Jučer je kazao da identitet drugog osumnjičenog ne može otkriti u cilju istrage.

Jedan od policijskih inspektora je nakon Delalićeve likvidacije rekao da su ubojstvo počinili profesionalci i da je ono planski pripremano. Uoči ubojstva Delalića je neko pozvao na mobitel da siđe ispred zgrade, gdje je ubijen, a policija mu je tokom uviđaja u ruci pronašla mobilni telefon.

Nakon ubojstva policija je izvršila i pretes njegovog stana i pronašla veću količinu zlatnog nakita i novca koje su predali tužiteljstvu.

Ramiz Delalić Ćelo široj je javnosti poznat po mnogobrojnim procesima i obračunima. Delaliću je suđeno za ubojstvo srpskog svata Nikole Gardovića 1992. godine, a proces koji je vođen u Županijskom sudu Sarajevo bit će obustavljen.

Delalić je u ratnom periodu bio zapovjednik Devete brdske brigade AR BiH, a za zločine počinjene u Grabovici 1993. godine nad hrvatskim civilima pripadnici ove jedinice Enes Šakrak i Mustafa Hota 2003. godine osuđeni su na deset, odnosno devet godina zatvora. Delalić je svjedočio i na suđenju u Haškom tribunalu u procesu protiv ratnog komandatna AR BiH Sefera Halilovića.

Ramiz Delalić Ćelo je na suđenju za posjedovanje raketnog pištolja u srijedu u Općinskom sudu Sarajevo rekao da taj pištolj nije njegov, ali da ga mora imati jer je ratni komandant i da mu se sudi zbog ubojstva srpskog svata Nikole Gardovića 1992. godine.

Ranko Debevec, tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, koji je bio tužitelj u ovom procesu, potvrdio je kako je Delalić izjavio da u Sarajevu ima puno Srba i da se boji da bi ga mogli ubiti.

"Delalić je u sudu bio jako nervozan, najvjerovatnije zbog prijetnji, ali ne zna o čemu je točno bilo riječ. Osobno mislim da ubojstvo Nikole Gardovića nije motiv zbog kojeg je Delalić ubijen", kazao je jučer Debevec."
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Ergot wrote:
Ma nista, zaboravi. Ti se ne daj smesti, nastavi sa aktivizmom, borbom za ljudska prava i bolje sutra, odlicno ti ide. Ko jebe siptare, sandzose i cigane, i ja sam smijesan sto se trzam oko nizih bica.
ma pusti to. joj, vidi jadna maca :(
kalimero10

Post by kalimero10 »

pinkzelena wrote:
kalimero10 wrote:
pinkzelena wrote: pa mozda jos da si zolju imala.... ko zna.... :D
ko zna?
:roll: ok eto, kako ti kazes.. niti cu braniti previse, niti cu pljuvati...
samo govorim ono sto JESTE.. a kome se ne svidja njegov problem.
I sto se tice Kovaca... kako sam ranije rekla.. nakon onog kriminalca i mafijasa taiba torlakovica teska mu crna zemlja bila (namjerno malim slovima) svejedno je ko ce jos biti gore ukopan.....
nema šta tu da mi se sviđa ili ne.
on nije heroj.
heroji su na kovačima od 06.04.1992.,
on je iz kriminalnog miljea i neka ga obitelj sahrani u priboju.
otpadnici sa margine nisu za kovače.
Comrad

Post by Comrad »

:-)
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

amrino wrote:Nemam namjeru da "branim" Celu i njegov "ugled" ali me ova iskljucivost totalno zulja...
Sjecam se vrlo dobro da su ljudi svim tim KRIMINALCIMA na pocetku rata noge ljubili...jer oni su jedini koji su u to vrijeme imali oruzije i koji su znali pucati iz istog...oni su jedini kojima ubistvo, ganjanje neprijatelja, rokanje...nije bila misaona imenica ili flesh iz filmova. Ko tvrdi drugacije- taj je bio u podrumu pa nije imao priliku vidjeti ko je to medju prvima ustao u odbranu grada.
Sjecam se ko da je juce bilo kako Ismet Celo utrcava u zapaljenu Vijecnicu skupa sa sacicom ostalih "kriminalaca" i iznosi knjige. Jebo mater ako je on ikad knjigu u svom zivotu uzeo u ruke prije ili poslije toga...kriminalac je...ali meni ta scena nikako eto ne izlazi iz glave...Rizikuje Celo svoj zivot zbog knjiga iz zapaljene Vijecnice.
Kriminalci su- to niko ne spori ali meni su ipak drazi oni- koji glasno i jasno kazu ko su i sta su...za koje cijela zemlja zna od cega i kako zive...koji svaki dan stavljaju glavu na panj boreci se za prevlast, koji se rokaju pistoljima izmedju sebe...koji ne diraju mene...Nego oni- sto sjede u koznim foteljama, hodaju u skupim odijelima, sjede po kancelarijama za stolovima od mahagonija...kojima cak ni Cele nista ne mogu a koji ukradu od NAS- vise nego sve Cele ove zemlje skupa.
Mene ni od jednog mafijasa nikad glava zabolila nije...nikad nisam cula da je ijedan od njih maltretirao nekog obicnog gradjana iz cista mira...
Niko nikad nije, koliko ja znam, utvrdio da su ovaj grad i ovu zemlju branili samo "dobri momci", neiskvareni, koji nikad nikakvo zlo nisu ucinili....mene to osobno i ne zanima. Bog je jedan- on ce nam svima suditi.

Citam Komentare sto su neki papci tu postirali i zaboli me glave od tog sranja. Seru samo da bi srali. Sad se docepali komputera i slobode i pljuju i seru po ljudima sto su pomogli njima i ako oni to nece da priznaju jer su glupi. Da je svak mogao da uradi to sto je Rahmetli Ramiz Celo ili Ismet Celo uradio za Sarajevo sto niste? Pitaj se sto nisi ti ili tvoj caca to uradili? Zato sto mozda niste kompetentni bili da to uraditi pa je morao neko drugi, i sad iz ljubomore samo negativno tu pricate. Dosta je tog sranja. Hvala amrino za post :)
kalimero10

Post by kalimero10 »

zašto nismo uradili to što je ćelo?
pa jednostavno- naš životni model se sastojao od obrazovanja i sticanja vlastiotim radom a ne od kriminalnih radnji.
svakom svoje.
mi mirno spavamo.
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

kalimero10 wrote:potpuno je u pravu.
to što je dotični bio komadant, nije razlog za sahranu na šehidskom mezarju...zna se šta je šehid...zar ipak nije red da se sahranjuje u rodnoj grudi...on je ovdje bio gastarbeiter...

Haj nam reci sta je Sehid? Da nije zasluzio da mu tamo mezar bude nebi ni bilo, znaci dosta rasprave.
patrius

Post by patrius »

tesko je ostati indiferentan na sve ovo,al' je jos teze bilo sta suvislo kazati :? uglavnom,princip je jasan:ko mac poteze,od maca i gine...sad,nije tesko zakljuciti kakve su ti "zasluge",kad zavrsis upucan ko pas na ulici,bilo da su ti dohakali isti takvi ili cak i gori,ili pak da je postenom svijetu puk'o film pa te lincov'o.mada cemo prije docekati kijamet,nego da dobri Bosnjo uzdigne glavu i tresne hrdjom o zemlju.cini mi se :( ...
kalimero10

Post by kalimero10 »

mogu ti reći šta nije ŠEHID : JADO BEZ SSS, STRANAC U OVOJ ZEMLJI, PRONAĐEN IZREŠETAN U HAUSTORU.
KRAJ RASPRAVE
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

seln wrote:Bas nesto kontam...jesu li pare sa kojima je isao na hadz od reketa ili droge?

Sto pitas? Kontas da si mu ti financirao Hadz?
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

pinkzelena wrote:
Mukky wrote:
amrino wrote:Nemam namjeru da "branim" Celu i njegov "ugled" ali me ova iskljucivost totalno zulja...
Sjecam se vrlo dobro da su ljudi svim tim KRIMINALCIMA na pocetku rata noge ljubili...jer oni su jedini koji su u to vrijeme imali oruzije i koji su znali pucati iz istog...oni su jedini kojima ubistvo, ganjanje neprijatelja, rokanje...nije bila misaona imenica ili flesh iz filmova. Ko tvrdi drugacije- taj je bio u podrumu pa nije imao priliku vidjeti ko je to medju prvima ustao u odbranu grada.
Sjecam se ko da je juce bilo kako Ismet Celo utrcava u zapaljenu Vijecnicu skupa sa sacicom ostalih "kriminalaca" i iznosi knjige. Jebo mater ako je on ikad knjigu u svom zivotu uzeo u ruke prije ili poslije toga...kriminalac je...ali meni ta scena nikako eto ne izlazi iz glave...Rizikuje Celo svoj zivot zbog knjiga iz zapaljene Vijecnice.
Kriminalci su- to niko ne spori ali meni su ipak drazi oni- koji glasno i jasno kazu ko su i sta su...za koje cijela zemlja zna od cega i kako zive...koji svaki dan stavljaju glavu na panj boreci se za prevlast, koji se rokaju pistoljima izmedju sebe...koji ne diraju mene...Nego oni- sto sjede u koznim foteljama, hodaju u skupim odijelima, sjede po kancelarijama za stolovima od mahagonija...kojima cak ni Cele nista ne mogu a koji ukradu od NAS- vise nego sve Cele ove zemlje skupa.
Mene ni od jednog mafijasa nikad glava zabolila nije...nikad nisam cula da je ijedan od njih maltretirao nekog obicnog gradjana iz cista mira...
Niko nikad nije, koliko ja znam, utvrdio da su ovaj grad i ovu zemlju branili samo "dobri momci", neiskvareni, koji nikad nikakvo zlo nisu ucinili....mene to osobno i ne zanima. Bog je jedan- on ce nam svima suditi.
opecaceno, ovjereno, podpisano!

potpisujem! da vidimo ko bi sad ugazio u Miljacku od ovih internet heroja, sto blate "kriminalce" i zoljom gadjao cetnicki transporter IZ MILJACKE, ko Celo Bajramovic onomad.
Svi ti kriminalci, sitni lopovi.. cace,cele,puske.. su prvi stali u odbranu grada i RAHMET IM DUSAMA!

RAHMET IM DUSAMA!
bos

Post by bos »

kalimero10 wrote:zašto nismo uradili to što je ćelo?
pa jednostavno- naš životni model se sastojao od obrazovanja i sticanja vlastiotim radom a ne od kriminalnih radnji.
svakom svoje.
mi mirno spavamo.
Koliko se sjecam...ovi "obrazovani" i "raja" su sa crvenim zastavama i slikama marsala paradirali ulicama grada i pjevali bratstvu i jedinstvu...
kustah

Post by kustah »

bos wrote:Koliko se sjecam...ovi "obrazovani" i "raja" su sa crvenim zastavama i slikama marsala paradirali ulicama grada i pjevali bratstvu i jedinstvu...
Jah,tacno, bio sam tamo,htio da imamo normalnu drzavu! Za to vrijeme tvoj "predsjednik" pravio skupove, kako podjeliti BiH. I evo sta imamo danas!

Uzgred:Ako se sijecam dobro Adem Jez je bio covjek sa "osom" kraj mosta, a ne Ismet Bajramovic!?
Last edited by kustah on 30/06/2007 15:54, edited 1 time in total.
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

svakom svoje.
mi mirno spavamo.

Pitaj se sto sad mirno spavas? Nekima je najbolje samo metak u glavu.
Orbini

Post by Orbini »

Kakva pomoc policiji, kao da je bitno ko je ubio Celu. Najbolje bi bilo iskoristiti momenat i ubistvo pripisati jedno bar 10-rici najjacih mafijasa, pa da se gradjani Sarajeva usput rjese jos kojih problema.

Policija svugdje u svijetu zmiri na mafijaske obracune, jer je to puno efikasnii nacin reduciranja mafijaskih redova. Sudski procesi, policijske istrage,... su spore i skupe.

Dalje - mafije je uvijek bilo i bice, ali ako je moramo imati barem da je domaca. Kupujmo domace. :D Bilo bi najbolje da je nema nikako, al hebiga.

Ionako je imamo dovoljno, i previse, sve ovo uvezeno iz Srbije, Kosova, Makedonije, Rusije,... po kratkom postupku liferovati.

Kad smo mogli one Alzirce deportovati mimo zakona, ove bi jos lakse.
Osim ako dio politicara i policije iam svoje talove sa njima pa ih pusta. A to ce biti najprije. :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ibro dirka wrote:
Ergot wrote:
ma pusti to. joj, vidi jadna maca :(
samo ti ibro provociraj :D:D:D:D

nisam ti ja kriva sto tebe nikad niko nije pazio ko ja svoje macke....

ERGOTE, ja sam tebi davno rekla, vrati se ovamo i brani koga hoces, a sto se tice Albanaca, Roma i ostalih (tebi na obraz sto ih nazivas nizim bicima, ne meni) dovuci sredstava za pomoc ili zavezi ruke i prestani filozofirati.
Davno je neko rekao
LAko je tudjim kurcem gloginje mlatiti...
tako je i tebi lako filozofirati iz daljine sta ja ili bilo ko drugi ovdje trebamo raditi...

Ako vec pozivas moderatore, procitaj pravila foruma.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

kalimero10 wrote: marš u sandžak!!!
ovo smatraj upozorenjem.
Ne zbog sandzaka.
Ovaj forum ne sluzi za izivljavanje vasih frustracija koje ne smijete javno izgovoriti.
Bujrum na carsiju pa svima sve u lice reci.
seln

Post by seln »

MadamPiaNo wrote:
svakom svoje.
mi mirno spavamo.

Pitaj se sto sad mirno spavas? Nekima je najbolje samo metak u glavu.
Dobro, hoce li neko banovati ovu...stvar?
Locked