Hasanagic S wrote:Nazalost , za sve je razlog simetrija . Kako je bosnjaku u Capljini i Ljubuskom tako i hrvatu u Konjicu ili Tuzli . Ipak bi morao naglasiti daje polozaj hrvata u Sarajevu daleko bolji nego bosnjaka u Ljubuskom . Pa se ti ljubusaci opet ne zale i ne kukaju . Vremena su teska , kaze mi jedan ljubusak , ali sabura treba i proci ce i ovo . Tamo se ismijava Bajram i ne samo tamo , a ko slucajno smije otic u dzamiju onda je maltene terorista
Kako ti znas? Da nisi Hrvat slučajno u Sarajevu? Pojedinci uvijek sve znaju i za sve imaju poredjenja i odgovore....porediš Sarajevo sa hercegovačkom prčijom? Zašto ne porediš sa Rijekom naprimjer? I kakva je to logika....meni je loše, ali uvijek moze gore...pa nema veze?

Koliko vidim, pokretač teme je Bošnjak, iako je više puta receno, vi nista....dakle ne kukaju ovi "ugroženi"....evo i ja ti kažem da su vremena teška...
Iako mi se ne svidja ovo "hercegbosanski student" na kraju teksta, dečko je definitivno iznio činjenice...većinu sam vidio/doživio...svidjelo se to nekome ili ne...jedino ovo za kruh/hljeb nisam..ali nikad i ne govorim kruh tako da...
Ovo nisu nikakve žalopojke...na dosta toga sam oguglao, ali ima ljudi koji nisu..i koji nemaju jak želudac...ima ljudi koji hoće da govore hrvatskim jezikom, da se izjašnjavaju Hrvatima, da im djeca idu u KSC i tako dalje..ma koliko to mnogima bilo iritantno i trn u oku...to je njihovo pravo...jako dobra rečenica je gore napisana...ovdje je nemoguce imati neko svoje ponašanje/mišljenje/orjentaciju, a da ne budeš etiketiran sa strane...i to je to..sve je rečeno u ovoj rečenici