Ko Sir Oliver

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Panthera

#26 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by Panthera »

sheilak wrote:@ Panthera

Ako ti je to toliki horor ( a potpuno te razumijem ) onda nemoj nesto ciniti samo zato sto mislis da svi drugi to ocekuju od tebe. Trebas imati hrabrosti slusati sebe. Pokusaj se upitati zasto imas averziju prema braku, je li to trenutno, treba li ti jos vremena ili je takva tvoja priroda da zeli prije biti slobodna nego intimnost ( potpunu ) sa drugom osobom, makar taj zivot bio i prelijep. Mozda se jednog dana tvoji osjecaji promijene, mozda ne, ali uvijek radi samo ono sto ti instinkt govori da je dobro za tebe.
ma to i radim, ja ti sebe volim vise nego svoju sliku na zidu (oma' do Titine) :lol: :lol: sad ozbiljno, izadjem s rajom koja su ozenjeni udate, i nesto kontam meni bi brak dojadio poslije prve bracne noci...ma covjece i cura kad prespava kod mene, meni crnjak kad ujutro kafu hoce da napravi, ja se vec vidim kako potpisujem onu veliku teku kod tete maticarke a ona mi skace po nozi sa stiklom od 20 cm...pa joj kazem hajmo usuper full kafic oma ispred zgrade...situacija je ozbiljna
Panthera

#27 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by Panthera »

S.T.H wrote:[
quote="maccarona"]
S.T.H wrote:Ne moj sebi dozvoliti da starost docekas sam ... kajat ces se ....
otkud znas da ce se neko kajati? :D ti licno nisi dozivjela, neko ti je rekao. a nije sve sto neko kaze i istina. u braku funkcionisu samo kompromisi, a gdje je kompromis nema slobode :D jer ne mozes bitio ono sto jesi, nego se mijenjas za drugog....sto isto nije nista lose, jer valjda trebamo da napredujemo kao osobe....hebem mu sve :D sto je sve ovako komplikovano :D

:run:
nisam docekala i nadam se da necu to docekati ... ali dovoljno je samo da pomislim da ostarim i da mi nema ko da dodje kad sam bolesna da mi casu vode donese, da nemam nikoga da mi dodje ... uh gluho bilo .... da se ja pomaknem s mjesta .... stvarno ne mogu da zamislim da bi neko u starosti pozelio da bude potpuno sam....zivot je nazalost stvarno stvaaaaaarno komplikovan[/quote]

ma nije ni to problem ako skupis puno love naci ce se familije i iz amerike s strane ti od cukundede, a druga varijanta kartanje s rajom iz starackog :D
mamica papucarka

#28 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by mamica papucarka »

Panthera wrote:

Ako ti je to toliki horor ( a potpuno te razumijem ) onda nemoj nesto ciniti samo zato sto mislis da svi drugi to ocekuju od tebe. Trebas imati hrabrosti slusati sebe. Pokusaj se upitati zasto imas averziju prema braku, je li to trenutno, treba li ti jos vremena ili je takva tvoja priroda da zeli prije biti slobodna nego intimnost ( potpunu ) sa drugom osobom, makar taj zivot bio i prelijep. Mozda se jednog dana tvoji osjecaji promijene, mozda ne, ali uvijek radi samo ono sto ti instinkt govori da je dobro za tebe.
ma to i radim, ja ti sebe volim vise nego svoju sliku na zidu (oma' do Titine) :lol: :lol: sad ozbiljno, izadjem s rajom koja su ozenjeni udate, i nesto kontam meni bi brak dojadio poslije prve bracne noci...ma covjece i cura kad prespava kod mene, meni crnjak kad ujutro kafu hoce da napravi, ja se vec vidim kako potpisujem onu veliku teku kod tete maticarke a ona mi skace po nozi sa stiklom od 20 cm...pa joj kazem hajmo usuper full kafic oma ispred zgrade...situacija je ozbiljna
ma jok bolan. u braku te samo zena sabahile gruhne laktom u plecku :oops: to je znak da ustanes i napravis kafu za oboje :mrgreen:
Panthera

#29 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by Panthera »

mamica papucarka wrote:
Panthera wrote:

ma jok bolan. u braku te samo zena sabahile gruhne laktom u plecku :oops: to je znak da ustanes i napravis kafu za oboje :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ejsh da mi je nac takvuje zenskinju, i jos da hrce da me uspava, to su zene s karakterom :D
mamica papucarka

#30 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

ma hrce svaka. :oops: Ako ne hrce onda ce prohrkat kad tad :D
Panthera

#31 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by Panthera »

mamica papucarka wrote:ma hrce svaka. :oops: Ako ne hrce onda ce prohrkat kad tad :D
evo ga jedan jak argument za braka 8-)
dacina_curica

#32 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by dacina_curica »

mamica papucarka wrote:ma hrce svaka. :oops: Ako ne hrce onda ce prohrkat kad tad :D
mamice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ti ces mene natjerati da se udam ("zaoprave" :oops: ) :lol: :lol: :lol:
Panthera

#33 Re: Ko Sir Oliver

Post by Panthera »

ma mamica siri pravo dobre vibre, i skuplja poene...jos bi je trebao zvati za kumu da nam prozbori koju pametnu prije li potpisemo :lol: :lol: zamisli prvo forumasko vjencanje naslovnica u havazu :lol: :lol: :lol: :lol: ma sta havaz do svete sume holywood bi to odjeknulo :lol: :lol: :lol:
dacina_curica

#34 Re: Ko Sir Oliver

Post by dacina_curica »

ti se pazi :D mamica je naumila forumske svatove spremiti, prevarice te i ozeniti neces znati sta te spopalo :shock: :lol: :lol: :lol: :run: (mamica ima tefter :oops: pa ti sad vidi :lol: :lol: :lol: )
mamica papucarka

#35 Re: Ko Sir Oliver

najsladji mi je u noci kad ga gurnem i kazem "Hrces bolan, ne mogu spavat "a on ce meni -"Sta je nisam ni zaspo" :shock: :shock: :lol: :lol:
s druge strane i ja navodno sad hrcem, a znam da sam prvih godinica vazada laganice puhala u snu :oops:
et. pa se ti zeni 8-) :lol: nes moc ni spavat :D
fa84

#36 Re: Ko Sir Oliver

Post by fa84 »

ma navikne se covjek na hrkanej u snu
meni na pocetku smetalo nisam mogao spavati,prevrni se,okreni se, a kasnije oglusis na to ;) a jos kada se popije onda moze i pjevati meni svejedno
a vazda je zaspala prije mene ;)
callmethebreeeze

#37 Re: Ko Sir Oliver

Post by callmethebreeeze »

mene moja samo lagano okrene na bok, onda spavamo k'o bebe oboje.
:D
fa84

#38 Re: Ko Sir Oliver

Post by fa84 »

a ima i ono nesto to sam od staraca pokupio ali ne mogu napisati heheheh
nemoguce je objasniti hehe
mora se usmenim putem :D
ali nekada i to uspije
pa se prestane hrkati
ma ajd kad je super hrkanje je najmanji problem
meni je napocetku bilo pravo tesko naviknuti se dijeliti krevet sa curom a sada kada spavam sam jos gore hehe razbacam se po krevetu
fali brate ;)
mamica papucarka

#39 Re: Ko Sir Oliver

ja nikad nisam mogla zaspat a da mi gore svjetlo u sobi. Znalo mi je smetat i ono dugme na videu ili tv-u. onda ustanem pa prebacim kakvu krpicu da mi ne bije u ochi :oops:
ehh, onda stadoh na ludi kamen pa se podjoh navikavat na sve ono sto mi je do tada smetal. Tako se naviko i na svjetlo , jer muz cita do iza ponoci. upali lampicu i cora. Onda ima obicaj kako ustane ujutro pootvarat sve prozore u kuci da prodje zraka :D ja se sklonim u kupatilo da mi se usta ne okrenu od onolikog propuha :D
ma ima tu jos hiljade sitnica na koje se covjek, hoce nece navikne :D
nego Panthera koje si godiste :oops: da vidimo sta cemo sa tobom :lol:
mamica papucarka

#40 Re: Ko Sir Oliver

callmethebreeeze wrote:mene moja samo lagano okrene na bok, onda spavamo k'o bebe oboje.
:D
dobro ej dok ti ne podje preljevat vodu iz case u casu da se upiskis :D
fa84

#42 Re: Ko Sir Oliver

Post by fa84 »

pa mamice dobro si rekla ima milion stvari na koje covjek mora da se navikne i praviti se da ti ne smetaju
sa vremenom i prestaju biti problem heheh
navikne se covjek na sve

mada ja nisam toliko pristalica braka
radije volim ziviti skupa sa nekim sto je manje vise sada slucaj
ebes papir nista ne znaci
mada starci navrli da se zenim, najgore mi to
ne znam kako se njih kutarisati hehehhe
Panthera

#43 Re: Ko Sir Oliver

Post by Panthera »

mamica papucarka wrote:najsladji mi je u noci kad ga gurnem i kazem "Hrces bolan, ne mogu spavat "a on ce meni -"Sta je nisam ni zaspo" :shock: :shock: :lol: :lol:
s druge strane i ja navodno sad hrcem, a znam da sam prvih godinica vazada laganice puhala u snu :oops:
et. pa se ti zeni 8-) :lol: nes moc ni spavat :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Panthera

#44 Re: Ko Sir Oliver

Post by Panthera »

mamica papucarka wrote:ja nikad nisam mogla zaspat a da mi gore svjetlo u sobi. Znalo mi je smetat i ono dugme na videu ili tv-u. onda ustanem pa prebacim kakvu krpicu da mi ne bije u ochi :oops:
ehh, onda stadoh na ludi kamen pa se podjoh navikavat na sve ono sto mi je do tada smetal. Tako se naviko i na svjetlo , jer muz cita do iza ponoci. upali lampicu i cora. Onda ima obicaj kako ustane ujutro pootvarat sve prozore u kuci da prodje zraka :D ja se sklonim u kupatilo da mi se usta ne okrenu od onolikog propuha :D
ma ima tu jos hiljade sitnica na koje se covjek, hoce nece navikne :D
nego Panthera koje si godiste :oops: da vidimo sta cemo sa tobom :lol:
g.77 a evo i oglas licne prirode :lol: :lol: :lol: ...momak H190 W100kg sportista (Grunf) uredan (brije pazduh i tamo gdje se neprica) ugajbljen s golubovima na prozoru, razumje stance i strankinje ..... :lol: :lol: :lol: :lol: sad se sjetih one teme licni oglasi...sad ozbiljno, trazi odgovor na pitanje da li se zenit ili ne, u obzir dolaze samo ozbiljni odgovori jezik nije bitan moze dugacak i kratak...
1.hrkanje definitivno argument ZA
2.lakat budenja i jutarnje kafe takodjer
3.kupanje djeteta moze i to al da neplace (djete)
4.puhanje u celo dok spavam ZA
maccarona

#45 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by maccarona »

explorer wrote:ova mi se macca. sve vise svidja. :D

ne kvari mi imidz :D
tech10

#46 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by tech10 »

explorer wrote:ova mi se macca. sve vise svidja. :D
... i meni. :lol: :lol: :lol:
Bumbar

#47 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by Bumbar »

Panthera wrote:
mamica papucarka wrote:
Panthera wrote: ma jok bolan. u braku te samo zena sabahile gruhne laktom u plecku :oops: to je znak da ustanes i napravis kafu za oboje :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ejsh da mi je nac takvuje zenskinju, i jos da hrce da me uspava, to su zene s karakterom :D
a vidis, imamo mi jednu takvu...karakternu :D od glave do pete :D :D je li tako cureee :D :D macca moralaaa sammm...dat cu ti one plave stikle da mi oprostis :lol: :lol: :lol:
encian

#48 Re: Ko Sir Oliver

Post by encian »

mi smo se vjencali nakon godinu i po zajednickog zivota. tu nam se sve kazalo :D da ne smetamo jedno drugom i da nam nije mrsko razmisljat umjesto da reagujemo kako nam dodje. ja bih definitivno opet :)
callmethebreeeze

#49 Re: Ko Sir Oliver

Post by callmethebreeeze »

ma ja mislim da ti jos nisi sreo onu pravu (ili pravog :D ) kad se to desi, sve ce ti se samo kazti i znaces da je vakat za zenidbu. :D
South Blue Mama

#50 Re: Ko Sir Oliver

Post by South Blue Mama »

@panthera
mislim da te razumijem, ja sam imala slicno misljenje sve dok se nije pojavio on i srusio moju iluziju slobode, i nekog glupog furanja - tipa to nije za mene, i kako da se ja mjenjam zbog nekog.
Pili smo jutarnju kafu mjesecima u restoranu u blizini nasih poslova, pricali o bilijaru, Svetom Jugu, dobroj klopi i njegovim shemicama. I desi se da jednom odemo na taj bilijar, pa jos jednom, pa opet,.... osjetimo fluid koji nikada do tad nismo i nakon cijelih osam dana on mene zaprosi. Nakon godinu dana smo se i vjencali, nakon cetiri i po dobili predivan "paketic" koji je jos vise ojacao nasu ljubav.
Ves vise od sest godina smo u braku (oboje imamo tu slobodu za koju se ti brines) i jos uvijek postoji onaj sjaj u ocima kao i nakon prvog poljupca. Jos uvijek ne lijezemo u krevet bez poljupca za laku noc, dan nam pocinje i zavrsava sa PUSA, JUB, CMOK, ZALJEP, ...
Mozda sam te upeglala, ali eto to je to, .... kada naleti ona/j pravi/a neces razmisljati kao sada
SRETNO ;-)
Post Reply