Ko Sir Oliver

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Panthera

#1 Ko Sir Oliver

Post by Panthera »

inspiraciju za ovu temu sam dobio na temi prodje ljeto 30-to..situacija je ovakva:
od kako sam napunio 30 zazvonilo mi da se zenim, pa izmisljam 1001 filozofiju zasto se netreba zenit, pa cim osjetim da mi je zaljubit se u curu dam petama vjetar ko' Sir Oliver iz Alan Forda nakon prevare :run: .. Svi s kojima sam polagao casnu pionirsku pozenili se i poudali, ma djaba ti sve djeca vec u skolu krenula i svjetluca im iz ociju kad me gledaju uz twilight zone soundtrack u pozadini...I sve sam nekako podsvjesno stvorio uslove za takvog jednog cina, al mi nekako to ko stat pred sudiju bez advokata, ili skocit iz aviona bez padobrana...a ja ono pa stanite ljudi ako Boga znate, nisam kriv nisam kriv :run:

pa onda kontam valja kupit carape i gace po stanu doci ce gosti , zatvarat vrata od wc-a :angry: , pa ko ti je ova pa otkud je znas :angry: , pa dje si kreno dogovorili smo s kumovima :shock: :shock: KOLICA SHOPPING CENTAR aaajjjj :cry: , ma sve to je meni scena iz horor filma...a opet s druge strane kad mi necije djete sjedne u krilo rastopim se ko sladoled na + 40 :-? ...a ima i one djece sto me nerviraju...a ja opet nesto kontam zeni se ko mora, ma polako jos 5 godina...
eto nedavno sam upoznao curu, i sarmirali se i super nam bilo i ja osjetim da mi je pravo slicna i da bi nesto mogao da se potrudim i da dodjemo na temu ozbiljne veze , i onda odmaglim glavom bezobzira ono imam obaveza joj cuko papagaj nisam cvjece zalio...
e sada cjenjeni forumasi vi ozenjeni udate sta je presudilo da se vjencate i ono biste li opet :skoljka: ono razlozi pro i contra
a vi solo ma isto sta vi mislite zasto se treba ili netreba zeniti udavati, eto :skoljka:
Last edited by Panthera on 05/08/2008 19:43, edited 1 time in total.
maccarona

#2 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by maccarona »

sloboda :D
ovo drugo ne postoji :D
Panthera

#3 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by Panthera »

maccarona wrote:sloboda :D
glas naroda presudi :roll:
zelenashica

#4 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by zelenashica »

-------
Last edited by zelenashica on 09/12/2010 00:40, edited 1 time in total.
maccarona

#5 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by maccarona »

Panthera wrote:

jep :D
mamica papucarka

#6 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by mamica papucarka »

Panthera wrote:
cccc, bolan ja ti pokrenula temu vec na LJ/S :lol:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=53450

mi se fino ispricali :razz: :mrgreen:
maccarona

#7 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by maccarona »

fino ste se ispricali :D 3 posta :lol: :D
mamica papucarka

#8 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

maccarona wrote:fino ste se ispricali :D 3 posta :lol: :D

pa explorer, chumbe, brezzee i ja... kud ces vise :D
chuchumbamayumbe

#9 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam u braku i slobodan sam, ne znam o kakvoj vi to slobodi ovdje pricate?
Meni je prelijepo u braku, imam doru zenu u svakom aspektu, dvoje zdrave djece, ne znam cega se svi vi toliko plasite u braku?
Sve u svoje vrijeme.
Hajde da pretpostavim da se ta vasa sloboda ogleda u tome da radite sta hocete, s kim hocete, koliko hocete, gdje hocete.
Ja sam ne neke furke isfuro kada bio mladji, u svojim dvadesetim.
Nije mi nesto do izlazaka, gudre, koka, sminke, folova-golova...
Ne bih se mijenjao sa bilo kojim samcem niti mi nedostaje bilo kakve slobode niti sam bilo cime ogranicen.
To je sve u glavi.
Eto, veceras poslije posla odoh kuci, prosetam da porodicom, pomocu zeni da okupamo djecu (sa zadovoljstvom), ujutro odem do granapa, opet pomognem zeni oko djece, uzivam i to je smisao mog zivota.
Ja sam ga pronasao u svojoj porodici i nemam potrebe da lutam okolo i razmisaljam o nekim stvarima koje vi ovdje spominjete.
Svako zna svoje i ja to cijenim.
chuchumbamayumbe

#10 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

A znam da je pokrenuta tema, ali mi ne bi mrsko jope palamuditi. :D
ludacha

#11 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by ludacha »

nema druge nego da budes samohrani roditelj :) o tome i sama "snivam", za 10ak godina, kud cu ranije :D ista sam ti po tim pitanjima. kad bih se udala (sad kakva sam) vjerojatno bi se za pola godine ili manje "pobila" s losijom polovicom
chuchumbamayumbe

#12 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

ludacha wrote:nema druge nego da budes samohrani roditelj :) o tome i sama "snivam", za 10ak godina, kud cu ranije :D ista sam ti po tim pitanjima. kad bih se udala (sad kakva sam) vjerojatno bi se za pola godine ili manje "pobila" s losijom polovicom
Nikada ne znas u kojem grmu chuchi zec.
Da vidis kakvih sam ja lafcina znao, eno ih papuchari, manji od makova zrna.
Kaze ovaj jedan, nikada ja ne bih debelu ozenio, gadile mu se, a da mu vidis zene, veca od njega duplo. I ovih koka, sve nesto zapadni sistem, samohrane, folovi-golovi, prodje malo vremena, nidze je, prihvatila se djece, gacha, ruchka, a dzuvegija zaveo teror. Ne smije da pisne! On je lema, a ona ga voli sve vise i vise.
Odron.
Zato nikad ne reci nikad i ne snivaj previse.
S.T.H

#13 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by S.T.H »

Ne moj sebi dozvoliti da starost docekas sam ... kajat ces se ....

Ja sam evo u braku malo vise od dvije godine i nikad nisam zazalila za tom nekom "slobodom".....

Prije nego sam se udala zivila sam sama, naucila na taj svoj neki mir, dnevnu rutinu i iskreno da ti kazem bojala sam se kako ce to biti kada neko u mom zivotu bude 24 sata ... ali sam bila dovoljno jaka da bar probam pa sta bude.... i sada uzivam u svakom trenutku.... cak i kad se svadjamo oko gluposti jer nam kasnije bude smijesno... igrom slucaja smo daleko od familija vidjamo se jednom godisnje pa nema ni mjesanja u nas zivot....

Jako je bitno da nadjes nekog s kim se razumijes s kim mozes da razgovaras o svemu bez vriske da pomazete jedno drugom jednostavno da se nadopunjavate.... vjeruj mi puno je lakse u dvoje :) (troje.....)
alica.k

#14 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by alica.k »

.............
maccarona

#15 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by maccarona »

S.T.H wrote:Ne moj sebi dozvoliti da starost docekas sam ... kajat ces se ....
otkud znas da ce se neko kajati? :D ti licno nisi dozivjela, neko ti je rekao. a nije sve sto neko kaze i istina. u braku funkcionisu samo kompromisi, a gdje je kompromis nema slobode :D jer ne mozes bitio ono sto jesi, nego se mijenjas za drugog....sto isto nije nista lose, jer valjda trebamo da napredujemo kao osobe....hebem mu sve :D sto je sve ovako komplikovano :D

:run:
mamica papucarka

#16 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

pa je, muskarac te lupi buzdovanom po glavi, metne preko ledja i nosi u svoju pecinu :lol:

vako ce i maccu. jedini nacin da se privoli :oops: :lol:
maccarona

#17 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by maccarona »

jadna mu majka kad dodjem sebi :D noktima cu mu hijeroglife pisat po pecini :D
marschall

#18 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by marschall »

Panthera wrote:inspiraciju za ovu temu sam dobio na temi prodje ljeto 30-to..situacija je ovakva:
od kako sam napunio 30 zazvonilo mi da se zenim, pa izmisljam 1001 filozofiju zasto se netreba zenit, pa cim osjetim da mi je zaljubit se u curu dam petama vjetar ko' Sir Oliver iz Alan Forda nakon prevare :run: .. Svi s kojima sam polagao casnu pionirsku pozenili se i poudali, ma djaba ti sve djeca vec u skolu krenula i svjetluca im iz ociju kad me gledaju uz twilight zone soundtrack u pozadini...I sve sam nekako podsvjesno stvorio uslove za takvog jednog cina, al mi nekako to ko stat pred sudiju bez advokata, ili skocit iz aviona bez padobrana...a ja ono pa stanite ljudi ako Boga znate, nisam kriv nisam kriv :run:

pa onda kontam valja kupit carape i gace po stanu doci ce gosti , zatvarat vrata od wc-a :angry: , pa ko ti je ova pa otkud je znas :angry: , pa dje si kreno dogovorili smo s kumovima :shock: :shock: KOLICA SHOPPING CENTAR aaajjjj :cry: , ma sve to je meni scena iz horor filma...a opet s druge strane kad mi necije djete sjedne u krilo rastopim se ko sladoled na + 40 :-? ...a ima i one djece sto me nerviraju...a ja opet nesto kontam zeni se ko mora, ma polako jos 5 godina...
eto nedavno sam upoznao curu, i sarmirali se i super nam bilo i ja osjetim da mi je pravo slicna i da bi nesto mogao da se potrudim i da dodjemo na temu ozbiljne veze , i onda odmaglim glavom bezobzira ono imam obaveza joj cuko papagaj nisam cvjece zalio...
e sada cjenjeni forumasi vi ozenjeni udate sta je presudilo da se vjencate i ono biste li opet :skoljka: ono razlozi pro i contra
a vi solo ma isto sta vi mislite zasto se treba ili netreba zeniti udavati, eto :skoljka:

I kod mene je isto tako. I sto se braka tice, mislim da sam oprezni nego zena. Svaku scenu zamisljam, vagam sta gubim sta dobijam, al sa svim tim pitanjima i strahovima samo pravim krugove. Neki kazu ti puno razmisljas, ja mislim bolje sad o tom razmisljat nego kasnije kad vec budem u braku.
Sta sam htjeo rec: kljucno pitanje glasi?
Zelis li djecu?
Ako da, onda ovo prvo ne mozes zaobici, ako ne onda brak i nije tak vazan.
dacina_curica

#19 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by dacina_curica »

maccarona wrote:jadna mu majka kad dodjem sebi :D noktima cu mu hijeroglife pisat po pecini :D

cuj po pecini :shock: :-) :-) :-) po kicmi macco, po kicmi :oops: :lol: :lol: :lol: :evil:
maccarona

#20 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by maccarona »

dacina_curica wrote:
maccarona wrote:jadna mu majka kad dodjem sebi :D noktima cu mu hijeroglife pisat po pecini :D

cuj po pecini :shock: :-) :-) :-) po kicmi macco, po kicmi :oops: :lol: :lol: :lol: :evil:

NJEGOVIM NOKTIMA :D :D :D sva se najezih od same pomisli :lol: brrrrr :D
fa84

#21 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by fa84 »

blago se vama, meni stari zaprijetio da hoce do nove godine da se zenim da mi pravi svadbu hahah ja ne bi jos ;)
ne znam sta cu lol
sheilak

#22 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by sheilak »

@ Panthera

Ako ti je to toliki horor ( a potpuno te razumijem ) onda nemoj nesto ciniti samo zato sto mislis da svi drugi to ocekuju od tebe. Trebas imati hrabrosti slusati sebe. Pokusaj se upitati zasto imas averziju prema braku, je li to trenutno, treba li ti jos vremena ili je takva tvoja priroda da zeli prije biti slobodna nego intimnost ( potpunu ) sa drugom osobom, makar taj zivot bio i prelijep. Mozda se jednog dana tvoji osjecaji promijene, mozda ne, ali uvijek radi samo ono sto ti instinkt govori da je dobro za tebe.
explorer

#23 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by explorer »

ova mi se macca. sve vise svidja. :D
Panthera

#24 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by Panthera »

mamica papucarka wrote:
Panthera wrote:
cccc, bolan ja ti pokrenula temu vec na LJ/S :lol:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=53450

mi se fino ispricali :razz: :mrgreen:
Hvala mamice :D ali evo prenjela se ta diskusija u UZ..pa da nastavimo

al kako se odluciti prihvatiti kompromis koji dovodi u pitanje slatka zadovoljstva slobode putovanja, svo slobodno vrijeme s rajom i u hobiju...a onda sto me pravo nervira u zadnje vrjeme toliko mnogo ljudi se razvodi...ja bi pravo tesko podnjeo takvu jednu emocionalnu avanturu...
S.T.H

#25 Re: sloboda ili brak - ili- brak i sloboda

Post by S.T.H »

[
quote="maccarona"]
S.T.H wrote:Ne moj sebi dozvoliti da starost docekas sam ... kajat ces se ....
otkud znas da ce se neko kajati? :D ti licno nisi dozivjela, neko ti je rekao. a nije sve sto neko kaze i istina. u braku funkcionisu samo kompromisi, a gdje je kompromis nema slobode :D jer ne mozes bitio ono sto jesi, nego se mijenjas za drugog....sto isto nije nista lose, jer valjda trebamo da napredujemo kao osobe....hebem mu sve :D sto je sve ovako komplikovano :D

:run:
[/quote]

nisam docekala i nadam se da necu to docekati ... ali dovoljno je samo da pomislim da ostarim i da mi nema ko da dodje kad sam bolesna da mi casu vode donese, da nemam nikoga da mi dodje ... uh gluho bilo .... da se ja pomaknem s mjesta .... stvarno ne mogu da zamislim da bi neko u starosti pozelio da bude potpuno sam....

zivot je nazalost stvarno stvaaaaaarno komplikovan
Post Reply