Ko Sir Oliver...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mamica papucarka

#1 Ko Sir Oliver...

Post by mamica papucarka »

Posto kolega ne smije cak ni temu o ovome da pokrene, cinim to u ime njega :D
Panthera, evo sad ima tema :P

Panthera wrote:ma ljudi moji, od kako sam napunio 30 zazvonilo mi da se zenim, pa izmisljam 1001 filozofiju zasto se netreba zenit, pa cim osjetim da mi je zaljubit se u curu dam petama vjetar ko' Sir Oliver iz Alan Forda nakon prevare.. Svi s kojima sam polagao casnu pionirsku pozenili se i poudali, ma djaba ti sve djeca vec u skolu krenula i svjetluca im iz ociju kad me gledaju uz twilight zone soundtrack u pozadini...I sve sam nekako podsvjesno stvori uslove za takvog jednog cina, al mi nekako to ko stat pred sudiju bez advokata, ili skocit iz aviona bez padobrana...ma ljudi moji jel bila ovakva tema na forumu :?:
chuchumbamayumbe

#2 Re: Ko Sir Oliver...

Post by chuchumbamayumbe »

Niti je brak za svakoga, a bogami niti djeca.
Na moju srecu, ja sam se ozenio za ljubav svog zivota i za sada nisam pozalio niti sekunde.
Nekako razmisaljam ako vec gledas na brak na nacin na koji gledas, onda nemoj niti razmisljati o njemu, uzivaj kao samac i laganini.
Sto treba da se desi desit ce se, ako ti nije sudjeno, neces se ni zeniti. A mislim da je i to bolje nego ostatak zivota prozivjeti sa nekim i voljeti se k'o pas i machka, lgati njega/nju, a prenstveno sebe.
Nemam pojma, nekako od kada znam za sebe, zamisljao sam se kao porodicni covjek, ono, zena, djeca, cuko, folovi-golovi, i danas imam sve to osim cuke i veoma sam zadovoljan. A ima ih kojima je zelja da umru k'o rokeri ili bajkeri, sex, droga, alkohol, nikad zena, nikad kravata, nikad stani pos'o.
Cijenim svacije misljenje.
Eto, ne znam napisah li ista pametno osim sto iznesoh svoje licno iskustvo, nadam se da ce ostali biti konkretniji...
mamica papucarka

#3 Re: Ko Sir Oliver...

chuchumbamayumbe wrote:Niti je brak za svakoga, a bogami niti djeca.
Na moju srecu, ja sam se ozenio za ljubav svog zivota i za sada nisam pozalio niti sekunde.
Nekako razmisaljam ako vec gledas na brak na nacin na koji gledas, onda nemoj niti razmisljati o njemu, uzivaj kao samac i laganini.
Sto treba da se desi desit ce se, ako ti nije sudjeno, neces se ni zeniti. A mislim da je i to bolje nego ostatak zivota prozivjeti sa nekim i voljeti se k'o pas i machka, lgati njega/nju, a prenstveno sebe.
Nemam pojma, nekako od kada znam za sebe, zamisljao sam se kao porodicni covjek, ono, zena, djeca, cuko, folovi-golovi, i danas imam sve to osim cuke i veoma sam zadovoljan. A ima ih kojima je zelja da umru k'o rokeri ili bajkeri, sex, droga, alkohol, nikad zena, nikad kravata, nikad stani pos'o.
Cijenim svacije misljenje.
Eto, ne znam napisah li ista pametno osim sto iznesoh svoje licno iskustvo, nadam se da ce ostali biti konkretniji...
i ja isto :-D ono, neko je slobodni strijelac, a neko za suzivot.

kako ide ona pjesma:
kad budem imao visak samo na kilazi,
prazinu u dusi, chir na stomaku i golfa u garazi :lol:
explorer

#4 Re: Ko Sir Oliver...

Post by explorer »

Jedno pitanje .......

Kada si tacno ovo
chuchumbamayumbe wrote: .....ja sam se ozenio za ljubav svog zivota ....
skontao?
chuchumbamayumbe

#5 Re: Ko Sir Oliver...

Post by chuchumbamayumbe »

explorer wrote:Jedno pitanje .......

Kada si tacno ovo
chuchumbamayumbe wrote: .....ja sam se ozenio za ljubav svog zivota ....
skontao?
Pa, hoces li mi vjerovati da smo isli zajedno u osnovnu skolu, svih osam razreda, i ona je uvijek bila moja simpatija i, ono, ideal sa kim bih ja volio provesti ostatak zivota. Bio sam zaljubljen u nju konstantno! :)
I zavrsimo mi osnovnu, zarati se, ode ona, dopisivali se, onako prijateljski, folovi-golovi, proslo godina i valjda se i njoj upalili klikeri (a mozda i poceo otkucavati satich :D ), vidjeli se jednom, dva puta, vrati se ona u Sarajevo, pocnemo zajedno zivjeti, poce rasti stomachic, uzmemo se, rodi se bebach, pa drugi bebach...
Sa smo se baterijom trazili ne bi se uganjali, toliko smo slichni.
To je otprilike to, u kratkim crtama jedna prekrasna ljubavna prica sa sretnim zavrsetkom.
mamica papucarka

#6 Re: Ko Sir Oliver...

Nije meni postavljeno pitanje, ali dok chumbe ne odgovori...

pa mislim da se te stvari jednostavno osjete.Ja sam recimo u startu znala. ono, poslije 2-3 mjeseca da je to. Dobro, covjek ne moze nikada biti 100% siguran, ali postoji taj neki osjecaj koji nam kaze da je to nesto vece, drugacije i jednostavno podju ti na um padati nekekve misli koje nisu do tada, ili mozda jesu, ali nije bilo tako jako. :D
Nekako je sve tako lagano dolazilo. imas taj neki osjecaj kao da se znate sto godina. Javi se taj osjecaj bliskosti koji nisi do tada osjecao.
Ono, budete skupa, jedete skupa, idete u trgovinu skupa, drit se za rucice... i to sve tako lako ide, kao da ste to oduvijek radili, oduvijek bili tako bliski..:D

btw, sto ne znaci da se covjek ne moze zahebat. ali, kad bih razmisljali o tome nikad nista ne bismo osjecali :D
callmethebreeeze

#7 Re: Ko Sir Oliver...

Post by callmethebreeeze »

ja nisam formalno vjencan, ali zivimo zajedno, dugo se zabavljamo, tako da ja to za mene brak. meni licno to formalno vjencanje i ne znaci nista, cini mi se samo kao uzasno komplikovan projekat, ali valjda cu i to izdurati jednog dana...

meni nije jasan ovaj strah od braka. ako ne funkcionise mozes se rastati. ja se trudim da zivim u sadasnjosti, naravno da planiramo i buducnost, ali je bar meni bezveze sjediti i kontati "boze, hocu li je ovim intenzitetom voljeti i za deset godina". ako ide ide, ako ne ide, nadam se da cemo oboje imati snage da prekinemo ako ne se ne bude dalo krpiti.
explorer

#8 Re: Ko Sir Oliver...

Post by explorer »

chuchumbamayumbe wrote:

to je to :arrow: :thumbup:
mamica papucarka wrote:
:-D
Panthera

#9 Re: Ko Sir Oliver...

Post by Panthera »

HVALA MAMAPAPUCARKA I OSTALIMA TNKS NA POSTOVIMA

SAMO DA VAM JAVIM DA SE DISKUSIJA NASTAVILA NA UMJETNOST ZIVLJENJE POT TEMOM
sloboda ili brak - ili- brak i sloboda :kravata:
mamica papucarka

#10 Re: Ko Sir Oliver...

hajd Arslane rezi ovu temu i lijepi na onu drugu :D Ono, ne moras sad vec kad ti bude dosadno :D plizz :)

btw, meni se vise svidja naslov Ko Sir Oliver :(
Panthera

#11 Re: Ko Sir Oliver...

Post by Panthera »

mamica papucarka wrote:hajd Arslane rezi ovu temu i lijepi na onu drugu :D Ono, ne moras sad vec kad ti bude dosadno :D plizz :)

i meni samo neznam promjenit naslov
Panthera

#12 Re: Ko Sir Oliver...

Post by Panthera »

Panthera wrote:
mamica papucarka wrote:hajd Arslane rezi ovu temu i lijepi na onu drugu :D Ono, ne moras sad vec kad ti bude dosadno :D plizz :)

i meni samo neznam promjenit naslov
eh evo skonto i promjenio
Post Reply