KO SE SJECA VUCKA JOS...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

muha_sa

Post by muha_sa »

Mislio sam da sam najstariji ovdje,da se Vučko ne pomenu i ostao bih u tom ubjeđenju.
Generacijo,svaka čast,imam i onu zahvalnicu za donaciju s potpisom Mikulića.
muha_sa

Post by muha_sa »

generacija ,bogme generacija.
Vidim ja po vašim sječanjima,al eto nek bude da sam ja bar u nečemu naj.
A sječamo li se bruke sa Kirk Daglasom i nesretnim konobarom u "Luni"?
čovjek serbez zapalio glumca za nekih ,čini mi se,5000 maraka.
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Dok vas drma nostalgija, pojedinci jos uvijek zaradjuju na Vucku i olimpijadi.

$180 na ebay-u, pa vi vidite
Image
U saradnji sa PEZ-om.

http://cgi.ebay.com/RARE-PEZ-VUCKO-Brow ... dZViewItem

Prodaju se znacke, kosulje i gomila drugih "Dzirlo" curaca-palaca.

http://search.ebay.com/vucko_W0QQfkrZ1QQfnuZ1QQxpufuZx
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

bug wrote:jakako :D
a posebno mi je u sjecanju ostao :D vucko gumi :D
im'o je dobar nos D: za glodjat :D:D
znao sam ja da si ti mlada :D
bug

Post by bug »

a ja da si ti naivan :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

G.O.D. wrote:
uvjek dobar gost wrote:
Vingo wrote:NE za spomenik.
Sad cu se onesvijestit od patetike, ali bolje da Vucko pociva neoskrnavljen u nasem sjecanju, pricama, djetinjstvima, mladosti...nego nagrdjen u nekom parku.
Vingo......
Sva gradska raja, generalno idu linijom manjeg otpora.. neka njih tamo hajmo mi vamo, kad oni dodju i vamo mi onda idemo kuci i ostajemo tamo...
Pogledaj nasa gradska izletista, sta su papci od njih uradili, ja ne znam ide li iko od vas na Vrelo Bosne, Stojcevac, Trebevic... tim svim mjestima jos malo pa ce mo podizati spomenike.... nije to patetika to je tako, papci nemaju mjerila vrijednosti, u stvari imaju ali svoje neke papanske, posto je njih vise nego nas mi polako preuzimamo njihov nacin ponasanja ,a ne oni nas...i ako mi njih vec jednom ne pocnemo obrazovati i upucivati gotovo nam je... pa vidite samo sta su od Ferhadije ulice napravili.... sad mi ta ulica vise lici na Sabac nego na centralnu ulicu Sarajeva, da je Vucko ziv i njega bi stid bilo..
zadnji put sam bio na Vrelu Bosne 2001 par dana poslije prvog maja....uzas koliko je smeća ostalo iza "gradjana Sarajeva"...tada mi se smucilo i stužilo, i odlucio sam da ne idem vise tamo... :x :(
na zalost to je nesto sto sam imao prilike vidjeti i u razvijenim drzavama zapada.... zurka prodje a ostavi "civilizovani" svijet smeca pored prazne kante :(
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

bug wrote:a ja da si ti naivan :D
sta ja sam mladji od tebe pa je onda ok...
ti dosla prije mene i pokupila svo znanje :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

A wrote:
muha_sa wrote:Mislio sam da sam najstariji ovdje,da se Vučko ne pomenu i ostao bih u tom ubjeđenju.
Generacijo,svaka čast,imam i onu zahvalnicu za donaciju s potpisom Mikulića.
Pa necemo sad pretjerivat, jel'.... Cuj odmah generacija :shock:
Cika Muha, ipak nas sijes sviju :D
:-) Dobro je deduka, ... Digger ti je generacija, ... :oops: ... ni ja ni A jos nemamo unucica, a tvome, .... nek je ziv i zdrav, ... cundara vec postala igracka. :lol:
bug

Post by bug »

Vozdra_123 wrote:
bug wrote:a ja da si ti naivan :D
sta ja sam mladji od tebe pa je onda ok...
ti dosla prije mene i pokupila svo znanje :D
pa da ti kazem, meni jos ta zima na igmanu :D kroz kosti puse :D
davno sam ja :D prije tebe :D:D
water

Post by water »

Vucko oder'o Zagi
pape

Post by pape »

A wrote:
pape wrote: :-) Dobro je deduka, ... Digger ti je generacija, ... :oops: ... ni ja ni A jos nemamo unucica, a tvome, .... nek je ziv i zdrav, ... cundara vec postala igracka. :lol:
Ti i ja jos ni djece nemamo, otkud onda unucici :-)
Mislim... zajedno, ti i ja :roll:
:oops:
:-) Ma dobro, .... mozda sam malo nezgodno formulirao ovo o unucicima, ... :oops: ... ali sto se djece tice, ... :oops: .... nikad ne reci nikad. :D Cudni su nasi putevi ovozemaljski, .... :D ... `ko zna kad i `ko zna gdje se mozemo sresti, ... i ispricati se do besvjesti, ... :-) :-) :-) ...`ko zna? :oops:
muha_sa

Post by muha_sa »

Kakva te prića do besvjesti snašla--pitaj starijeg šta bude kad bude do besvjesti.Priće,najmanje---mašala :-D
pape

Post by pape »

muha_sa wrote:Kakva te prića do besvjesti snašla--pitaj starijeg šta bude kad bude do besvjesti.Priće,najmanje---mašala :-D
:roll: Opet mi se mjesaju u marketing!? :roll: :-? :oops: :wink:
muha_sa

Post by muha_sa »

Ma jašta---laganice čapri a onda ?? :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Šta ovo bi? Izgleda da se samo ja sjećam vučka i olimpijade ili jedino ja godine ne krijem----hajmo generacijo,ne folirajte.
vryzas

Post by vryzas »

muha_sa wrote:Šta ovo bi? Izgleda da se samo ja sjećam vučka i olimpijade ili jedino ja godine ne krijem----hajmo generacijo,ne folirajte.
Meni je ostalo urezano u sjecanje vece kada je poceo da pada snijeg...znam kolika je frka bila oko toga i kako su svi zeljno iscekivali "taj snijeg"....znam da mi do dana danasnjeg pahulje nikada nisu izgledale vece 8)
muha_sa

Post by muha_sa »

da,par dana do početka igara a proljetno vrijeme,topovi za umjetni snijeg spremni a dan pred olimpijadu pade snijeg kao nikad do tad.
Koliko smo bili sretni---mi obićni smrtnici i svjedoci najbolje organizovane olimpijade do tad.
vryzas

Post by vryzas »

e a kad se sjetim hokejaskog stapa(kojeg sam naravno polomio :D) i zanosa koje vladao medju "malom" rajom oko hokeja na parkingu 8) ... a poceli smo da igramo sa pravim pakom dok jednom malom nije otekla noga ko drvo :D :D :D :D ...nakon toga teniska loptica je bila u modi :D
Bosanac sa dna kace

#94 Re: KO SE SJECA VUCKA JOS...

Post by Bosanac sa dna kace »

G.O.D. wrote:koliko ljudi na ovom phoroomu se sjeca naseg dragog vucka?
ja ga se sjecam...jedva :D Image
ma ja ga se sjecam ko kroz maglu, bili men se cini naki paketici sa vuckom i nake reklame na TV! :-)
baba

Post by baba »

vratnik wrote:Ja se ne sjecam da je grad bio pun turista, i svi su nekako nosali debele jakne sa kanadskom zastavom. Ne mogu nikako ni da se sjetim clanaka iz vecernjih novina koje su opisivale redove debelih amera pred cevabdzinicama i crevena lica cevabdzija koji su spominjali posao zivota. Ne mogu ni da se sjetim da u Sarajevu snijeg nije htio da padne ni za lijeka, i onda 12 ili 13 februara (ovo se stvarno ne sjecam) pahuljice k'o grudve, TV ekipe ABC i sta ti ja znam kojih TV kuca koji iskacu iz svojih mitsubishi pajera i skacu kao djeca po carsiji. Kolektivno ludilo. Ne sjecam se ni da je Jure Franko bio prvi yu osvajac medalje na jednoj zimskoj olimpijadi, a da onaj Max Julen nije odvezao trku zivota (jednom i nikad vise) bilo bi to i zlato za u to vrijeme voljenu jugu. Ne sjecam se bolera i najludjeg pobjednika spusta u istoriji (kako se zvase onaj amerikanac sto je pola staze vozio s druge strane ograde?).
Ali se sjecam par detalja. Bili smo pubertetlije, nesvjesni sta je to sto se oko nas desava, ali sasvim sigurni da je to nesto veliko).
Makar je kod nas to bilo. Da mi je naci pismene vjezbe iz tog perioda da se prisjetim. A sto se vucka tice, pa i dalje je na zidu, lijevo od Sabana. (ko zna, zna..).
Od 1984.
Amerikanac se zove Bill Jonson ili nesto tako. Tip je prije par godina imao tezak pad na treningu u Montani. Izgubio je memoriju, morali su ga ponovo uciti da prica. Daje izjave da ce opet skijati. Naravno, rekreativno.
zili

Post by zili »

imam sliku s vučkom u parku kod svjetlosti...
i jednu narandžastu "fensi" trenrku koju sam dobila od nekog "iz organizacije" i koja mi je bila prevelika... a djetinjstvo sam provela igrajući se žmire oko olimpijskog muzeja :)
Fair Life

Post by Fair Life »

zili wrote:imam sliku s vučkom u parku kod svjetlosti...
i jednu narandžastu "fensi" trenrku koju sam dobila od nekog "iz organizacije" i koja mi je bila prevelika... a djetinjstvo sam provela igrajući se žmire oko olimpijskog muzeja :)
Image
Post Reply