ko se od vas profesionalno bavi vojskom, politikom?
-
Dzenan_Bozalija
#1 ko se od vas profesionalno bavi vojskom, politikom?
interesuje me da li se mora prilikom preuzimanja bilo kakvih vojnih, policijskih ili politickih funkcija dati zakletva (na bibliji i na kuranu) da priznajete bosnjacki (ili bosanskohercegovacki) narod i njegovu domovinu Bosnu i Hercegovinu u AVNOJ-skim granicama?
ako ne , ja mislim da to treba pod hitno uvesti. samo ti ljudi po meni imaju pravo na vojni, policijski ili politicki rad u BiH.
i bosnjaci priznaju srpski i hrvatski narod i njihovu domovinu srbiju i hrvatsku u AVNOJ-skim granicama.
za bilo kakve promjene granica potreban je internacionalni medjunarodni
"blagoslov", politicka volja sve tri drzave i demokratska volja kod sva tri naroda. do tada postoje samo AVNOJ-ske granice.
ako ne , ja mislim da to treba pod hitno uvesti. samo ti ljudi po meni imaju pravo na vojni, policijski ili politicki rad u BiH.
i bosnjaci priznaju srpski i hrvatski narod i njihovu domovinu srbiju i hrvatsku u AVNOJ-skim granicama.
za bilo kakve promjene granica potreban je internacionalni medjunarodni
"blagoslov", politicka volja sve tri drzave i demokratska volja kod sva tri naroda. do tada postoje samo AVNOJ-ske granice.
-
Dzenan_Bozalija
zato sto se onda i bogu i narodu zakunes da ces postovati i BiH i njen narod ako imas bilo kakvu bitnu funkciju u BiH, a izmedju ostalog svaki od njih prihvati i covjekovo pravo da bira svoju vjeroispovjest.
Last edited by Dzenan_Bozalija on 19/09/2004 19:21, edited 1 time in total.
-
Dzenan_Bozalija
takvi ne smiju na vojne, politicke i policijske funkcije. ili si vjernik ili imas barem karakter. to znaci da se drzis rijeci.Prenj wrote:Zasto mislis da se ljudi u Bosni bas toliko boje Boga?
Hiljada ubica iz rata zivi u Bosni i mnogi od njih su i u vojsci i policiji i politici.
-
cool
Sta sa onim vjernicima cija Knjiga nije ni Biblija ni Kur'an?Dzenan_Bozalija wrote:zato sto se onda i bogu i narodu zakunes da ces postovati i BiH i njen narod ako imas bilo kakvu bitnu funkciju u BiH, a izmedju ostalog svaki od njih prihvati i covjekovo pravo da bira svoju vjeroispovjest.
A sta sa onima koji niti su komunisti, niti su vjernici a niti to zele da budu? Sta sa ateistima?
-
Dzenan_Bozalija
cak i u "nasem" dijelu BiH na terenu , mislim tamo gdje je Armija BiH postoji opasnost da na visoke funkcije dodju turski agenti koji bi mogli biti u saradnji sa srpskim i hrvatskim agentima oko podjele BiH.
Umjesto dobrih medjunarodnih odnosa bosnjaka sa turcima , turci bi se mogli uzeliti svoje baze na balkanu i onda u dogovoru sa srpskim i hrvatskim agentima htjeti zavaditi i podijeliti narod na vjerskonacionalistickoj osnovi.
u mnoga politicka ubistva i ubistva civila su umjesani vjerovatno turski, srpski i hrvatski agenti. zavadi pa podjeli bosnjake (bosance i hercegovce).
turcima bi mogao odgovarati i manji dio BiH ako bi dobili svoju bazu, a ako ne zele da budu ovisni i ograniceni sa medjunarodnim politickim odnosima sa bosnjacima mogli bi se dogovarati sa cetnicima i ustasama u vezi podjele.
Svi znamo da cetnici i ustase svakako hoce veliku Srbiju i Hrvatsku radi svojih interesa (nafta, turizam, rudna bogatstva) i mi se moramo odbraniti i boriti protiv sve tri opasne politike koje bi mogle raditi u medjusobnom dogovoru.
Zato nam treba obavezno ova zakletva jer bi barem vjernike odvratili od politike podjele BiH i unistavanja identiteta njenog naroda.
Umjesto dobrih medjunarodnih odnosa bosnjaka sa turcima , turci bi se mogli uzeliti svoje baze na balkanu i onda u dogovoru sa srpskim i hrvatskim agentima htjeti zavaditi i podijeliti narod na vjerskonacionalistickoj osnovi.
u mnoga politicka ubistva i ubistva civila su umjesani vjerovatno turski, srpski i hrvatski agenti. zavadi pa podjeli bosnjake (bosance i hercegovce).
turcima bi mogao odgovarati i manji dio BiH ako bi dobili svoju bazu, a ako ne zele da budu ovisni i ograniceni sa medjunarodnim politickim odnosima sa bosnjacima mogli bi se dogovarati sa cetnicima i ustasama u vezi podjele.
Svi znamo da cetnici i ustase svakako hoce veliku Srbiju i Hrvatsku radi svojih interesa (nafta, turizam, rudna bogatstva) i mi se moramo odbraniti i boriti protiv sve tri opasne politike koje bi mogle raditi u medjusobnom dogovoru.
Zato nam treba obavezno ova zakletva jer bi barem vjernike odvratili od politike podjele BiH i unistavanja identiteta njenog naroda.
-
Dzenan_Bozalija
mozda je zato Alija na kraju govorio da je vazno da ostane bosanstvo radi ocuvanja BiH. zaboravio je hercegovce ali vjerovatno je znao da nama to ne treba ni govoriti. prema tome ja vezem da je i on predpostavljao ili mozda znao o tim turskim agentima koji bi podijelili BiH sa cetnicima i ustasama.
vjerovatno su se dogadjala nerazjasnjena ubistva..
zato najbolje da nam je bosnjastvo u okviru kao nekad jugoslavenstvo, a onda bosanci ostaju bosanci, a hercegovci hercegovci.
vjerovatno su se dogadjala nerazjasnjena ubistva..
zato najbolje da nam je bosnjastvo u okviru kao nekad jugoslavenstvo, a onda bosanci ostaju bosanci, a hercegovci hercegovci.
-
Dzenan_Bozalija
Bilo bi po prvi put nakon dugo godina da nismo ni turski, ni slavenski, ni austrougarski, ni evropski protektorat vec slobodna zemlja.
Bosnjaci su za one koji ne znaju sastavljeni i od starosjedilaca, madjara, turaka, slavena, gota, avara, ilira, kelta itd.. a postali su bosnjaci nakon vise generacija u Bosni i Hercegovini.
Bosnjaci su i oni koji su dugo generacijama zivjeli u BiH , a onda otisli vani i zadrzali svoju kulturu.
U njihovom okviru , Bosanci su u Bosni, Hercegovci u Hercegovini i tacka.
Bosnjaci su za one koji ne znaju sastavljeni i od starosjedilaca, madjara, turaka, slavena, gota, avara, ilira, kelta itd.. a postali su bosnjaci nakon vise generacija u Bosni i Hercegovini.
Bosnjaci su i oni koji su dugo generacijama zivjeli u BiH , a onda otisli vani i zadrzali svoju kulturu.
U njihovom okviru , Bosanci su u Bosni, Hercegovci u Hercegovini i tacka.
-
Nebo iznad Sa
Jesi ti Prenj, bio na Hadzu?Prenj wrote:Dzenane,
kako onda komentiras cinjenicu da su mnogi vidjeni sarajevski kriminalci isli i idu na Hadz?
-
margareta
Svako za sebe BI TREBALO da ide GDJE želi, SAMO NE OD TUĐEGA NOVCA.Nebo iznad Sa wrote:Jesi ti Prenj, bio na Hadzu?Prenj wrote:Dzenane,
kako onda komentiras cinjenicu da su mnogi vidjeni sarajevski kriminalci isli i idu na Hadz?
Posebno ne od donacija za Srebrenicu i drugih donacija za druge stradalnike rata !
Postaviti pitanje bilo kome ide li na Hadž, u džamiju, u crkvu, katedralu, sinagogu je po religiji GRIJEH a po kulturi posljednji PRIMITIVIZAM.
To pitanje je ODGOVOR da li u BiH politika i religija UTJEČU jedna na drugu.
Tu se više nema šta reči. To 'pitanje' je ODGOVOR na sva druga ?nebitna' pitanja.