KO RANO RANI, SVOJU ŽENU GRABI!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
OneWhoKnows

#1 KO RANO RANI, SVOJU ŽENU GRABI!

Post by OneWhoKnows »

Primjetih, sinoć, da jutra me zaobilaze. Kako god i kad' god da probudim se, dočeka me dan. Nigdje jutra nijednog, što na duhan i kahvu mi miriše, običnog jutra sa par vlažnih snova tek zakopčanih u jastuk uzavreli.
Umjesto jutrom - ima tome hejbet godina - dan danom započinje mi, nigdje snova mirisnih jutarnjih, samo hrpa neostvarenih, kroz prozor istrešenih, bačenih u prašinu pod već odmaklim suncem. E, nećeš ga majci. I, jutros, da izvinete, nadignem se s kokošima.
Piše: OneWhoKnows

Baš se vidi da prozor mi gleda na zapad. Hladno, bre, u pičku materinu! Ljeto je, s one istočne strane, na kojoj djeca mi sanjaju, pa ne znaju, pilad moja draga, da babo – da izvinete - nadig'o se... da sjedi u gaćama... i šeta u gaćama... da, haman gologuz je... pa, šta? u zemlji ovoj, zemlji gologuzih, ne odudaram, znam!

Ne znam koja su doba, nisam od onih što u satove gledaju, od satova samo pješčane imam, a oni oči nemaju, oni ništa ne vide i boli me dupe promrzlo koje je vrijeme, jah, što puše s prozora ovog!, puše, bre... da te zamete!

Baš kao prije šest godina... Kad' vjetar puhnuo je i pomjerio grane, a grane pomjerile zvijezde, a zvijezde pomjerile pamet, a Ona pomjerila se tek toliko da je primjetim, sasvim dovoljno da i Ona primjeti mene. Tog sam dana pružio ruke i nacrtao sreću, krov kuće, par crnih i par plavih očiju i miris doma.
Od tad', baš kao jutra ovog, drhtavica hvata me, drhtavica od premalo, drhtavica od premnogo, pa, nemoćan da mjeru nadjem volim je za dvoje.
A, Ona spava... ne vidi da guzica sjeva mi na sve strane... ništa ona, ni habera... ne čuje miris bijele kahve... ni slavinu, čije tupe jednolične kapi izludjuju me... ni miris duhana... ni miris kahve koju pijem... pardon, žvaćem... ode mi ruka... jebah joj majku... zakuhah je k'o malter...

Elem, pušim... žvaćem kahvu... i gledam tudju ženu koja ne spava. Haman idila!
Jer, Tudja Žena, Prekoputa, Koja Ne Spava, nije se trebala buditi. Izgleda kao stotinu paketića Orbita napuhanih u balon. I, stere gaće. Biće da su njene, jer čitavom dužinom štrika, uspijeva - s teškom mukom - okačiti tek tri pari gaća. Kači ih po važnosti k'o što zastave se kače: Kanton lijevo, Federacija desno, državna u sredini. Danas je šesti septembra, koliko ja znam, a Onaj Sam Koji Zna, praznik nikakakav nije, a Tudja Žena Koja Ne Spava okačila je gaće u boji. Tražim sličnost u ukusima, upoređujem ove na meni s onima na štriku, i zahvaljujem Bogu što ukusi su nam različiti i što mršav sam ko grana.

Zagrizao sam gutljaj kahve, pripalio novu cigaretu i, odustao od čitanja novina od jučer...

Zatvaram prozor, i to ne budi je. Ona ostaje umotana u svoje snove. I, ni pomakla nije kad' zašuštao je prekrivač... kao grane u koje jednom puhnuo je vjetar... koje jednom pomjerile su zvijezde... a zvijezde pomjerile pamet...

I kad' vratih se i legoh kraj nje... Koliko samo sretan sam što imam svoju, a ne tudju ženu!, suzdržah se da ne zaplačem.

Danas, neću se brijati, zaključih mudro... volim kad' obraz skriven mi je... obrijanog studen i stid proganjaju me samo... danas, za posao, obući ću odijelo... izgledat ću urednije... i, kravatu stavit ću, jer Tudja Žena Koja Ne Spava okačila je gaće u boji... Kol'ko čvorova svezat... pitanje je sad'... jedan ili dva?

Mah, spavaj, One... ugrabi još sahat koji... Kraj te svoje...
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

jutra su nedorečena :D piše na zidu
Michun

Post by Michun »

@One - jesi ti piso' fakat?
Svaka cast :thumbup:
Mogu li te poslati dalje prijateljima koji nisu po forumu?
alek

Post by alek »

OneWhoKnows

Post by OneWhoKnows »

Michun wrote:@One - jesi ti piso' fakat?

Mooooolim? Jesam li JA pis'o?!!! Kraj milion postova, mojih..?
Last edited by OneWhoKnows on 08/09/2006 11:20, edited 1 time in total.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

da piso :D ako nam opet naiđe vlado the hacker mogao bi znalac ostati bez cjelokupnog opusa :D djelokupus
Michun

Post by Michun »

OneWhoKnows wrote:

@Alek - Fala mlogo.

@One - Sori buraz. Ne citam ja te blogove, nemam bas vremena za toga. Da li mi je oprosteno? :?
OneWhoKnows

Post by OneWhoKnows »

Michun wrote:
OneWhoKnows wrote:

@Alek - Fala mlogo.

@One - Sori buraz. Ne citam ja te blogove, nemam bas vremena za toga. Da li mi je oprosteno? :?

Nisu to 'ti blogovi'. To, MOJ je blog... Oprastam ti, al' sebi oprostiti neces...
Michun

Post by Michun »

OneWhoKnows wrote:
Michun wrote:
OneWhoKnows wrote:
@Alek - Fala mlogo.

Nisu to 'ti blogovi'. To, MOJ je blog... Oprastam ti, al' sebi oprostiti neces...
Bilo cije blogove ne citam - nista licno, mene mi. I ne sumnjam da su veoma zanimljivi i inteligentno napisani (kao sto tvoji i jesu), ali prosto nemam vremena. Cijenim rad, svaka cast :D
OneWhoKnows

Post by OneWhoKnows »

Michun wrote:
OneWhoKnows wrote:
Michun wrote: @Alek - Fala mlogo.

Bilo cije blogove ne citam - nista licno, mene mi. I ne sumnjam da su veoma zanimljivi i inteligentno napisani (kao sto tvoji i jesu), ali prosto nemam vremena. Cijenim rad, svaka cast :D
Zanimljivost pripisanu vracam ti. Al' inteligenciju priznatu zadrzat cu... Na koljena padam i na poklonu tom zahvaljujem.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Izgleda kao stotinu paketića Orbita napuhanih u balon. I, stere gaće. Biće da su njene, jer čitavom dužinom štrika, uspijeva - s teškom mukom - okačiti tek tri pari gaća. Kači ih po važnosti k'o što zastave se kače: Kanton lijevo, Federacija desno, državna u sredini.
:lol: :lol: :lol:

Prijavicu te Svjetskoj Federaciji za Zastitu Orbita . :x :lol:

( al' mozda :wink:)

:thumbup:
OneWhoKnows

Post by OneWhoKnows »

Latinica wrote:
Izgleda kao stotinu paketića Orbita napuhanih u balon. I, stere gaće. Biće da su njene, jer čitavom dužinom štrika, uspijeva - s teškom mukom - okačiti tek tri pari gaća. Kači ih po važnosti k'o što zastave se kače: Kanton lijevo, Federacija desno, državna u sredini.
:lol: :lol: :lol:

Prijavicu te Svjetskoj Federaciji za Zastitu Orbita . :x :lol:

( al' mozda :wink:)

:thumbup:

De, vala... jos njih natovari mi, da uzjasu me... A, sinoc, svu noc Bozju, komarac nakav jah'o me je...
Iscrpljen, na ivici snage,
Pozdravljam i pozivam te da nakanu preispitas.
Post Reply