Ko placa toliku kiriju?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

iceman ze

#26 Re: Ko placa toliku kiriju?

Post by iceman ze »

Koji li su to stranci?nisu ni oni siroke ruke...moje skromno iskustvo vani....talijani su jedino volili komforne stanove radi provoda i partya...malo bolje klase rentacar auta itd...svi ostali.manje-vise kalkulacija....
geralt

#27 Re: Ko placa toliku kiriju?

Post by geralt »

iceman ze wrote:Koji li su to stranci?nisu ni oni siroke ruke...moje skromno iskustvo vani....talijani su jedino volili komforne stanove radi provoda i partya...malo bolje klase rentacar auta itd...svi ostali.manje-vise kalkulacija....
Pa vecinom ne placaju iz svog dzepa tako da ih zaboli koliko kosta. Znam licno covjeka kojem je USAID pokrivao mjesecne troskove stanovanja do $3000, nezavisno od osnovne plate (istina ne u Bosni).

Cak i onima koji placaju iz svog dzepa su sarajevske kirije drasticno nize od kirije za slican stan na zapadu. Plus sto svaki stranac koji dodje ovdje radi nekog projekta ima veliku platu cak i za njihov prosjek. Nece niko doci iz Skandinavije ili Britanije da radi na Balkanu bez najmanje 6000-7000 EUR mjesecno.
high_volume

#28 Re: Ko placa toliku kiriju?

Post by high_volume »

Zlajaoni wrote:Pozdrav,

Ovih dana gledam malo stanove koji se rentaju po Sarajevu (Centar, Novo Sarajevo, Stari Grad). Primjetio sam ima dosta stanova cija je mjesecna renta 2000KM+ koji osim kvadrature ne nude nista specijalno. Interesuje me ko u Sarajevu renta te stanove, ko placa toliku kiriju? :? :? :? :?
Bolje je pitanje: Plaćaju li porez...
Zlajaoni

#29 Re: Ko placa toliku kiriju?

Post by Zlajaoni »

high_volume wrote:
Zlajaoni wrote:Pozdrav,

Ovih dana gledam malo stanove koji se rentaju po Sarajevu (Centar, Novo Sarajevo, Stari Grad). Primjetio sam ima dosta stanova cija je mjesecna renta 2000KM+ koji osim kvadrature ne nude nista specijalno. Interesuje me ko u Sarajevu renta te stanove, ko placa toliku kiriju? :? :? :? :?
Bolje je pitanje: Plaćaju li porez...
Ovi malo bolje sredjeni stanovi vjerujem da placaju. Nije vrijedno rizika da ti neko napravi veliku stetu a da nemas potpisan ugovor, placen porez...
Sociolog

#30 Re: Ko placa toliku kiriju?

Post by Sociolog »

Osoblje pojedinih ambasada,,ne racunajuci rezidenciju,npr.otpravnik poslova,kulturni atache.
Ljudi koji rade u Unicefu Undp,na.6.mjeseci,imaju 2000 doll po stanu Osce...cak i bivsa Mirjana Hrga,komplexasica..
Post Reply