Black swan wrote:Vidim pojavi se semafor iza mosta kod elektoprivrede...dakle treći ili 4. semafor u manje od kilometar...
ne da nema smisla... tu vozači stvarno puštaju pješake...odmah poslije mosta ne znam koliko je pametno da se tu zadržavaju auta kad sto metara niže pa opet semafor... pa dvadeset metara niže opet semafor pa kod stadiona semafor
nisam išao prema meraktoru ali ona poslije socijalnog i hitne a prije merkatora raskrisnica treba semafore je li dole kontaju šta staviti
ne bi me cudilo da je Dzo Kol klepio koju lovu na ove nove semafore ipak je to opsitna novo sarajevo...

ne bi me iznenadilo takodjer da se sutra pojave na malti i na pofalicima jer ista je ruta koja ih povezuje i gdje su nekad bili pjesacki prelazi pa su ih kreteni ukinuli
dadoka84 wrote:Vec sam ovo negdje pisao,ali ni pola problema nebi bilo da su ti semafori sinhronizovani. Od dzamije kralja fahda do bistricke stanice ima oko 17 semafora a nijedan nije sinhronizovan kako treba. U pravilu me makar 10 zakaci... Slicna stvar je i na drugim lokacijama u gradu. Pravite kruzne a ne semafore.
BTW po austriji su vecinom semafori sa tasterom za pjesake, a ima i verzija sa senzorima u cesti, pa je dovoljno zakoraciti da se predje cesta, semafor automatski prebacuje na zeleno. Kod nas mozda 3 semafora u gradu imaju tastere... Jesmo li toliko glupi da ne mozemo ni iskopirati sta je neko drugi uradio kad vec sami nista ne skontamo.
ne samo to nego vise nisu sinhronizovani ni oni na glavnoj ulici od bascarsije do ilidze i u drugom smijeru... prica se da je covjek koji je odrzavao otisao u penziju i nakon onog kvara koji je bio cini mi se prije 2-3 mjesec bilmezi nemaju vise covjeka koji zna to sve uvezati...
ne znam sta je istina ali jedno jeste da zeleni val na glavnoj cesti vise ne postoji onako kako je postojao...