Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1 Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by Truba »

Vidim pojavi se semafor iza mosta kod elektoprivrede...dakle treći ili 4. semafor u manje od kilometar...

ne da nema smisla... tu vozači stvarno puštaju pješake...odmah poslije mosta ne znam koliko je pametno da se tu zadržavaju auta kad sto metara niže pa opet semafor... pa dvadeset metara niže opet semafor pa kod stadiona semafor :D

nisam išao prema meraktoru ali ona poslije socijalnog i hitne a prije merkatora raskrisnica treba semafore je li dole kontaju šta staviti
johntra

#2 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by johntra »

puštali su dok je bio pješački, sada više ne puštaju...objašnjeno je zašto su ih postavili, kao jer nije sigurno da na takvom prometnom mjestu bude pješačli prelaz bez semafora...isto će postaviti i na mostu na Malti i na mostu Hamdije Čemerlića..
van Basten

#3 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by van Basten »

predlažem da se semafori postavljaju svakih 30 metara bez obzira na stanje na cesti. Tako će se seljačine koje odlučuju o postavljanju semafora osjećati kao na svom selu jer svakako se onda neće moći voziti brže od 20/h, baš kao na seoskim makadamima
StupskaBitanga

#4 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by StupskaBitanga »

Najgore je na potezu od Švrakina do pekare AS
jahh

#5 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by jahh »

Najnepotrebniji semafor u gradu kod Zelenog mosta u Briješću. Auto odozgo prođe sedmično, al stavili semafor. Valjda neka krupna riba gore zivi.
Last edited by jahh on 25/10/2013 16:20, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#6 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by StupskaBitanga »

jahh wrote:Najnepotrebniji semafor u gradu kod Zelenog mosta u Briješču. Auto odozgo prođe sedmično, al stavili semafor. Valjda neka krupna riba gore zivi.
Zvanični razlog za taj semafor je škola
Truba

#7 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by Truba »

uglavnom kolko sam ja vidio
gdje trebaju
nema ih
a gdje ne trebaju
postavljaju se

kao na potezu sud BiH pekara AS
vnm

#8 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by vnm »

jos kad bi pjesaci postovali te semafore bilo bi super.
vješalica

#9 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by vješalica »

Službi za razvoj, investicije i komunalne poslove Općine;direkcija za ceste i minstarstvo saobraćaja svi đuture su u tom poslu
visocicaguy

#10 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by visocicaguy »

sve OK, ali treba staviti i one puljke da se semafor aktivira za pjesake na zeleno samo kad ima neko... vidim da to ima ovaj kod epbih... ipak, malo je cudno 2 semafora u 20 metara...
dadoka84

#11 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by dadoka84 »

Vec sam ovo negdje pisao,ali ni pola problema nebi bilo da su ti semafori sinhronizovani. Od dzamije kralja fahda do bistricke stanice ima oko 17 semafora a nijedan nije sinhronizovan kako treba. U pravilu me makar 10 zakaci... Slicna stvar je i na drugim lokacijama u gradu. Pravite kruzne a ne semafore.

BTW po austriji su vecinom semafori sa tasterom za pjesake, a ima i verzija sa senzorima u cesti, pa je dovoljno zakoraciti da se predje cesta, semafor automatski prebacuje na zeleno. Kod nas mozda 3 semafora u gradu imaju tastere... Jesmo li toliko glupi da ne mozemo ni iskopirati sta je neko drugi uradio kad vec sami nista ne skontamo.
Hemera

#12 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by Hemera »

trea pitat u step-u oni se bave sa tim....
jahh

#13 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by jahh »

StupskaBitanga wrote:
jahh wrote:Najnepotrebniji semafor u gradu kod Zelenog mosta u Briješču. Auto odozgo prođe sedmično, al stavili semafor. Valjda neka krupna riba gore zivi.
Elektrotehnicka? Pa ima 300-400 metara do nje.
eeeeeee

#14 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by eeeeeee »

Black swan wrote:Vidim pojavi se semafor iza mosta kod elektoprivrede...dakle treći ili 4. semafor u manje od kilometar...

ne da nema smisla... tu vozači stvarno puštaju pješake...odmah poslije mosta ne znam koliko je pametno da se tu zadržavaju auta kad sto metara niže pa opet semafor... pa dvadeset metara niže opet semafor pa kod stadiona semafor :D

nisam išao prema meraktoru ali ona poslije socijalnog i hitne a prije merkatora raskrisnica treba semafore je li dole kontaju šta staviti
ne bi me cudilo da je Dzo Kol klepio koju lovu na ove nove semafore ipak je to opsitna novo sarajevo... :izet: ne bi me iznenadilo takodjer da se sutra pojave na malti i na pofalicima jer ista je ruta koja ih povezuje i gdje su nekad bili pjesacki prelazi pa su ih kreteni ukinuli
dadoka84 wrote:Vec sam ovo negdje pisao,ali ni pola problema nebi bilo da su ti semafori sinhronizovani. Od dzamije kralja fahda do bistricke stanice ima oko 17 semafora a nijedan nije sinhronizovan kako treba. U pravilu me makar 10 zakaci... Slicna stvar je i na drugim lokacijama u gradu. Pravite kruzne a ne semafore.

BTW po austriji su vecinom semafori sa tasterom za pjesake, a ima i verzija sa senzorima u cesti, pa je dovoljno zakoraciti da se predje cesta, semafor automatski prebacuje na zeleno. Kod nas mozda 3 semafora u gradu imaju tastere... Jesmo li toliko glupi da ne mozemo ni iskopirati sta je neko drugi uradio kad vec sami nista ne skontamo.
ne samo to nego vise nisu sinhronizovani ni oni na glavnoj ulici od bascarsije do ilidze i u drugom smijeru... prica se da je covjek koji je odrzavao otisao u penziju i nakon onog kvara koji je bio cini mi se prije 2-3 mjesec bilmezi nemaju vise covjeka koji zna to sve uvezati...
ne znam sta je istina ali jedno jeste da zeleni val na glavnoj cesti vise ne postoji onako kako je postojao...
StupskaBitanga

#15 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by StupskaBitanga »

jahh wrote:
StupskaBitanga wrote:
Elektrotehnicka? Pa ima 300-400 metara do nje.
i onaj školski centar prije nje
Kao djeca idu preko zelenog mosta do tramvaja pa da budu sigurnija
dadoka84

#16 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by dadoka84 »

A problem je dodatni sto se neki hajvan moze izivcirati radi tolikih crvenih pa ce proletit negdje i zavalit koga.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by Velkoski »

Najgori semafor je u Barama, uspjeli su da naprave NENORMALNU gužvu u periodu od 3 do 5, nekada i duže.
shiny

#18 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by shiny »

Onaj u Barama napravi kolonu čak od Druge gimnazije do dole...
RahatHurmašica

#19 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by RahatHurmašica »

Black swan wrote:Vidim pojavi se semafor iza mosta kod elektoprivrede...dakle treći ili 4. semafor u manje od kilometar...

tek da vidiš na onoj cesti kuda ide trolejbus. svaka seoska ulica koja se uključuje na glavnu ima svoj semafor. svaki 30m semafor, odron
StupskaBitanga

#20 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by StupskaBitanga »

Ondje kod Bosmala je bespotrebno i očigledno treba poštovati pravilo desne strane
Od Švrakina do pekare AS ima 8 semafora
Last edited by StupskaBitanga on 26/10/2013 21:01, edited 1 time in total.
respo

#21 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by respo »

Onaj izmedju svarkina i skretanja za otoku kod trola stanice takodjer nije potreban
Nikolini

#22 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by Nikolini »

Na toj cesti je najmanje 5 semafora viska. Pa ne mozes na svako skretanje staviti semafor.
dadoka84

#23 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by dadoka84 »

Image

Mislim da je ovo koliko toliko tacno, potez od dzamije na vojnickom do bistricke stanice.
Nadzornik

#24 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by Nadzornik »

Pa odredjuju oni sto mrze(citaj,slabo se snalaze) kruzne tokove... :-D
Truba

#25 Re: Ko određuje gdje se postavljaju semofori?

Post by Truba »

eno i na malti ih postavljaju
Post Reply