Ko moze biti zirant?
Moderator: anex
-
baron187
#1 Ko moze biti zirant?
Situacija je slijedeca!
Najme jedna meni draga osoba pokusava podici krediti i rata bi joj bila oko 750 KM dali ja mogu biti zirant iako mi je plata 500 KM !
Unaprijed hvala na odgovorima
PS: Nemam nikakvog iskustva s kreditima niti sam ih ikad dizao niti sam ikome bio zirant!
Najme jedna meni draga osoba pokusava podici krediti i rata bi joj bila oko 750 KM dali ja mogu biti zirant iako mi je plata 500 KM !
PS: Nemam nikakvog iskustva s kreditima niti sam ih ikad dizao niti sam ikome bio zirant!
-
Vodja uvale
#2 Re: Ko moze biti zirant?
Nemoj ni majci bit zirant...
-
eeddiinn
#3 Re: Ko moze biti zirant?
Pa šta ako dođeš u situaciju da ti vraćaš od čega će ti odbiti??? Bubrega?
-
amko76
#4 Re: Ko moze biti zirant?
O bože, zar još ima toga? 
- JThomas
#5 Re: Ko moze biti zirant?
možeš ako si dovoljno lud 
-
baron187
#6 Re: Ko moze biti zirant?
Dali neko moze odgovoriti konkretno sa DA ili NE bio bi zahvalan!
-
eeddiinn
#7 Re: Ko moze biti zirant?
Pa odgovorio sam ti ja, nije bila ironija. Nema šanse moraš imati platu dva puta veću od rate.
- suzzy_q
#8 Re: Ko moze biti zirant?
Žirant može biti samo budala.
- suzzy_q
#9 Re: Ko moze biti zirant?
Što ti je osoba draža, veće su šanse, da ti plata postne 200 KM mjesecno.baron187 wrote:Situacija je slijedeca!
-
Moljito
#11 Re: Ko moze biti zirant?
Ako več želiš da pomogneš , predloži toj osobi da ti digneš kredit . A ona nek tebi bude žirant , kad se kredit realizuje daš joj novac a ona nek vraća rate !!!
-
eeddiinn
#12 Re: Ko moze biti zirant?
To je jos "pametnije" rjesenje. 
Sent from my Gemei G2 using Tapatalk
Sent from my Gemei G2 using Tapatalk
-
Alvedin
#13 Re: Ko moze biti zirant?
Biti zirant sa platom od 500,00 Km, a rata ce biti 750,00 Km je nemoguca i ne mozes ti biti zirant zato sto plata do 1000,00 Km moze s tvojim optrecenjima biti samo jedna polovina znaci ako ti nemas nikakvi rata onda u voovme slucaju rata moze najvise da bude 250,00 KM, zato NE.
- alemica
#15 Re: Ko moze biti zirant?
Žirant može biti samo osoba koja radi u javnom preduzeću ili u upravi ili sudstvu, ili u stabilnijem privrednom društvu. Žirant ne može biti osoba koja radi u: slastičarnoj, mesnici, prodavnici ili bilo kojem drugom obliku organizovanja koje nema pravni oblik društva sa ograničenom odgovornošću ili dioničkog društva.Za društva sa ograničenom odgovornošću i dionička društva platne liste moraju biti ovjerene u nadležnoj poreznoj upravi Žirant ne može biti osoba koja je u isto vrijeme žirant drugom korisniku mikrokredita koji dijeli Fondacija. Fondacija sve zahtjeve, uz saglasnost korisnika i njihovih žiranata , provjerava u bazi podataka Centralne banke BiH.
- poznanik
#16 Re: Ko moze biti zirant?
Ko je odredio ova pravila?alemica wrote:Žirant može biti samo osoba koja radi u javnom preduzeću ili u upravi ili sudstvu, ili u stabilnijem privrednom društvu. Žirant ne može biti osoba koja radi u: slastičarnoj, mesnici, prodavnici ili bilo kojem drugom obliku organizovanja koje nema pravni oblik društva sa ograničenom odgovornošću ili dioničkog društva.Za društva sa ograničenom odgovornošću i dionička društva platne liste moraju biti ovjerene u nadležnoj poreznoj upravi Žirant ne može biti osoba koja je u isto vrijeme žirant drugom korisniku mikrokredita koji dijeli Fondacija. Fondacija sve zahtjeve, uz saglasnost korisnika i njihovih žiranata , provjerava u bazi podataka Centralne banke BiH.
- Hemera
#17 Re: Ko moze biti zirant?
poznanik wrote:Ko je odredio ova pravila?alemica wrote:Žirant može biti samo osoba koja radi u javnom preduzeću ili u upravi ili sudstvu, ili u stabilnijem privrednom društvu. Žirant ne može biti osoba koja radi u: slastičarnoj, mesnici, prodavnici ili bilo kojem drugom obliku organizovanja koje nema pravni oblik društva sa ograničenom odgovornošću ili dioničkog društva.Za društva sa ograničenom odgovornošću i dionička društva platne liste moraju biti ovjerene u nadležnoj poreznoj upravi Žirant ne može biti osoba koja je u isto vrijeme žirant drugom korisniku mikrokredita koji dijeli Fondacija. Fondacija sve zahtjeve, uz saglasnost korisnika i njihovih žiranata , provjerava u bazi podataka Centralne banke BiH.
To ona kopirala neka interna pravila odavde:
http://www.mfi.ba/index.php?option=com_ ... 5&Itemid=5
- poznanik
#18 Re: Ko moze biti zirant?
Ima li kamata ovdje, kod "MFI"?Hemera wrote:To ona kopirala neka interna pravila odavde:
http://www.mfi.ba/index.php?option=com_ ... 5&Itemid=5