Sabirajući rad mnogih naših političara uočljiv je veliki ili potpuni dilentatizam.
Za uspješnog političara nije dovoljno biti dobar ili loš ljekar,glumac,pjevač....
Kod nas se postaje političar zbog velikih privilegija uz prethodno zaklinjanje
odanosti političkoj stranci i vođi stranke.Ne postoje nikakvi drugi kriteriji
kojima bi se,makar i minimalno,moglo zahtjevati od pretendenata koji žele
postati dio vlasti,da ih ispune.To je,po mom mišljenju,veliki uzrok neuspjeha
da se obezbjede uslovi za napredak našeg društva.A kada se kaže "pa građani
vi ste ih izabrali",to je vrhunska hipokrizija,jer na listama su uvijek ista lica
(95%) i proglašavati izbore "istorijskim" je potpuna glupost
ko može biti političar
- Real Khan
#2 Re: ko može biti političar
Dobrodošao u klub nezadovoljnih... Ja već odavno ukazujem na ove stvari i pokušavam barem naše forumaše upoznati sa svim čarima prave politike. Ovo što imamo na našoj političkoj pozornici su jeftini glumci, blijede kopije političara kakvi bi trebali biti. Jednom riječju - ANTIPOLITIKA. Drago mi je što razmišljaš svojim mozgom i vjeruješ svojim ušima i očima a ne njima.slushatelj wrote:Sabirajući rad mnogih naših političara uočljiv je veliki ili potpuni dilentatizam.
Za uspješnog političara nije dovoljno biti dobar ili loš ljekar,glumac,pjevač....
Kod nas se postaje političar zbog velikih privilegija uz prethodno zaklinjanje
odanosti političkoj stranci i vođi stranke.Ne postoje nikakvi drugi kriteriji
kojima bi se,makar i minimalno,moglo zahtjevati od pretendenata koji žele
postati dio vlasti,da ih ispune.To je,po mom mišljenju,veliki uzrok neuspjeha
da se obezbjede uslovi za napredak našeg društva.A kada se kaže "pa građani
vi ste ih izabrali",to je vrhunska hipokrizija,jer na listama su uvijek ista lica
(95%) i proglašavati izbore "istorijskim" je potpuna glupost
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: ko može biti političar
Politika je sve. Kada se neko ne bavi politikom, i to je neka politika.
Političar, a i političarka, bi trebali da vode brigu o državnim stvarima.
Medjutim, naši današnji političari/ke misle da je riječ politika nastala od grčke riječi POLI, što znači više, mnogo, i engleske riječi TO TAKE, što znači uzeti.
I ja se bavim politikom onih petnaestak minuta prilikom glasanja, medjutim, sve više sam u nedoumici da li ja time potvrdjujem današnju neupravljivu državu, zapravo moju domovinu, koja je podijeljena, protkana aparthejdom (Vidi pod: 2 škole pod 1 krovom), na okupiranom dijelu fašistoidna,...hm,...Daj bože da se pojave političari što znaju znanje. Ja ne bih znao.
Političar, a i političarka, bi trebali da vode brigu o državnim stvarima.
Medjutim, naši današnji političari/ke misle da je riječ politika nastala od grčke riječi POLI, što znači više, mnogo, i engleske riječi TO TAKE, što znači uzeti.
I ja se bavim politikom onih petnaestak minuta prilikom glasanja, medjutim, sve više sam u nedoumici da li ja time potvrdjujem današnju neupravljivu državu, zapravo moju domovinu, koja je podijeljena, protkana aparthejdom (Vidi pod: 2 škole pod 1 krovom), na okupiranom dijelu fašistoidna,...hm,...Daj bože da se pojave političari što znaju znanje. Ja ne bih znao.
- bijelo_dugme
#4 Re: ko može biti političar
Edo Majka