Pet najvecih izvoznika oruzja u svijetu su:
USA
Velika Britanija
Francuska
Rusija
Kina
Ima li ko da mi nabroji permanentne clanove Vijeca sigurnosti pri Ujedinjenim nacijama?
Ko koga ovdje.... da prostis
-
tempora
Mislim da znam u kojem pravcu ides, ali bih ipak vise voljela da sam naglasis ono sto ovdje "suptilno" predocavas.Pricas o duplim standardima, jeftinoj preprodaji "demokratskih borbi" zemljama u kojima vlada diktatura, haos i ratovi, a sve u licnu korist, korist vojne industrije ovih zemalja, posebno Amerike?
Ako se ne varam, Bushovu kampanju su uglavnom podrzavali i sponzorisali vlasnici vojne industrije. Mislim da je puno toga javnosti poznato, a to " ko koga" je manje bitno.
Mislio u ovom pravcu ili?
Ako se ne varam, Bushovu kampanju su uglavnom podrzavali i sponzorisali vlasnici vojne industrije. Mislim da je puno toga javnosti poznato, a to " ko koga" je manje bitno.
Mislio u ovom pravcu ili?
-
BECHO
Sta reci. Samo Amerika izdvaja pola biliona
dolara za vojsku. S tim parama moze nahraniti i obuci citavu Afriku, da hoce. Ali nece, jer joj je u interesu da ima gladnih, zednih, bosih..., kojima bi mogla na kapaljku davat onoliko koliko je potrebno. U suprotnom, ne bi se mogli igrati svjetskih serifa i spasitelja, koji prvo zavade pa onda skupljaju simpatije naroda i drzava sa tzv. humanitarnim akcijama. A Ujedinjeni Narodi - to je samo jedna marionetska organizacija koja radi u interesu USA-e, svog najveceg financijera.
- JBT
Upravo tako.
Oni koji bi trebali osigurati mir na planeti, permanentni clanovi Vijeca sigurnosti su upravo najveci izvoznici oruzja tj. u interesu im je da se na ovom kamenu koji nas nosi kroz svemir sto vise ratuje jer im je to (mozda) glavni izvor prihoda.
I sta to znaci nego da ovdje, na ovoj planeti, neko nekog zahebava.
Oni koji bi trebali osigurati mir na planeti, permanentni clanovi Vijeca sigurnosti su upravo najveci izvoznici oruzja tj. u interesu im je da se na ovom kamenu koji nas nosi kroz svemir sto vise ratuje jer im je to (mozda) glavni izvor prihoda.
I sta to znaci nego da ovdje, na ovoj planeti, neko nekog zahebava.
-
tempora
E pa ne moze to tako!wels wrote:Kad ja kazem da su oni daleko od demokratije iz razloga sto su blize, nekakvom globalnom terorizmu,to se shvati kao nebuloza.
Ali ko jaci,kaci.Jebiga!
Danas i ne samo danas, jos od 96e se slavi Huntingtonova Clash of Civilisation u kojem gospodin predstavlja sukob kultura posebice zapadne sa krvavim granicama Islama. I cudno nije da je veoma omiljen medju neokonzervativcima a mnogi ga smatraju prorokom ovog stoljeca. I sve kao slucajno?
- wels
Znam da ne moze.Upravo sam u gornjem tekstu htio bit "zeshci" ali sam odustao, "bojeci" se da ne budem krivo shvacen i ovde na forumu.tempora wrote:E pa ne moze to tako!wels wrote:Kad ja kazem da su oni daleko od demokratije iz razloga sto su blize, nekakvom globalnom terorizmu,to se shvati kao nebuloza.
Ali ko jaci,kaci.Jebiga!Ipak trebas pripadati odredjenom krugu ili naciji da se tvoja kritika uvazi. Inace bi bio mogao biti okarakterisan kao neko ko ima "teroristicka" razmisljanja ili pobude!Danas i ne samo danas, jos od 96e se slavi Huntingtonova Clash of Civilisation u kojem gospodin predstavlja sukob kultura posebice zapadne sa krvavim granicama Islama. I cudno nije da je veoma omiljen medju neokonzervativcima a mnogi ga smatraju prorokom ovog stoljeca. I sve kao slucajno?