Ko koga laze ovdje?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ahasoho

#1 Ko koga laze ovdje?

Post by ahasoho »

Gledao jutros Citroen auto s opremom "Exclusive". Tj. prema rijecima dilera oprema je exclusive. Ja pogledam na gepek ispod oznake tipa auta, kada nema naljepnice Exclusive. Kaze mi diler da oprema moze biti exclusive, ali da to ne mora pisati na zadnjem dijelu. :?

Jel me da prostite j*** ili je ovo istina? pregledavam cijelo jutro google slike i ama na bas svakom citroen exclusive modelu, ima naljepnica exclusive. stovise, zena mi isto voza C3 exclusive, i ova naljepnica joj stoji na obje strane auta.

Meni ovo izgleda sumnjivo do bola i mislim da me diler laze. Sto vi kazete?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by mali_milojica »

Ja sam vidio jednog C4 exclusive i imao je naljepnicu,cini mi se nazad i na prednjim blatobranima.
goran16v

#3 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by goran16v »

ahasoho wrote:Gledao jutros Citroen auto s opremom "Exclusive". Tj. prema rijecima dilera oprema je exclusive. Ja pogledam na gepek ispod oznake tipa auta, kada nema naljepnice Exclusive. Kaze mi diler da oprema moze biti exclusive, ali da to ne mora pisati na zadnjem dijelu. :?

Jel me da prostite j*** ili je ovo istina? pregledavam cijelo jutro google slike i ama na bas svakom citroen exclusive modelu, ima naljepnica exclusive. stovise, zena mi isto voza C3 exclusive, i ova naljepnica joj stoji na obje strane auta.

Moze biti da je nizi paket ali da je doplacena ooprema da dostigne Exclusive, samo sto je tako nesto upravilo znatno skuplje nego kupovina skupljeg paketa i kakve su sanse da je uprao to neko uradio. Po meni nikakve. Moja rodica ima C4 Exclusive u uredno ima oznake.
Last edited by goran16v on 02/11/2012 14:59, edited 1 time in total.
romeomoraprezivjeti

#4 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by romeomoraprezivjeti »

ahasoho wrote:Gledao jutros Citroen auto s opremom "Exclusive". Tj. prema rijecima dilera oprema je exclusive. Ja pogledam na gepek ispod oznake tipa auta, kada nema naljepnice Exclusive. Kaze mi diler da oprema moze biti exclusive, ali da to ne mora pisati na zadnjem dijelu. :?

Mislim da te diler laze.. :wink:
citroen xm

#5 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by citroen xm »

Zavisi koji je model. Neki imaju i na štoku značku ekskluziv.
ahasoho

#6 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by ahasoho »

Ma znao sam da se nisam bezveze nasekirao :sad:
Nista, idemo dalje...
citroen xm

#7 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by citroen xm »

Ako je ABC salon i servis, čuo sam da nisu nimalo poslovni.
ifas

#8 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by ifas »

***es naljepnicu ima li on Exclusive opremu ili nema ? Valjda imas oci.
Qler

#9 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by Qler »

hebo opremu ako komsija ne vidi naljepnicu :)
Better Man

#10 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by Better Man »

Ja sam imao priliku vidjeti C4 sa exclusive poopremom i naprijed ispred vrata vozača i suvozača imaju koliko se meni čini metalne pločice na kojima piše exsclusive!
ahasoho

#11 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by ahasoho »

ifas wrote:***es naljepnicu ima li on Exclusive opremu ili nema ? Valjda imas oci.
Qler wrote:hebo opremu ako komsija ne vidi naljepnicu :)
Niste u pravu. Exclusive naljepnica ti garantira da on ima i sve one sitnice koje ces skuziti tek kada budes citao manual. Ta necu valjda na netu naci manual pa ici sitnicu po sitnicu prebirati po autu :lol:

Ne kazem da ti ego ne naraste kada ljudi vide naljepnicu :D , ali mene vise zanima garancija da ima sve ono sto treba imati. Znam da smo kod zene 6 mjeseci otkrivali nove fore, a tada nismo cak ni trazili Exclusive opremu.
ahasoho

#12 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by ahasoho »

Better Man wrote:Ja sam imao priliku vidjeti C4 sa exclusive poopremom i naprijed ispred vrata vozača i suvozača imaju koliko se meni čini metalne pločice na kojima piše exsclusive!
tako slicno je i kod zene mi na c3
ahasoho

#13 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by ahasoho »

Je li svaki C5 Exclusive mora imati dinamicki ovjes (dynamicue III+) ili i ovo moram provjeriti?
ifas

#14 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by ifas »

Da.
I to dynamique je renaultov naziv za paket opreme.

Ti mislis na hydractive III+
Exclusive (Tendance+)
El.parkirna kočnica sa opcijom DriveAway+pomoć pri kretanju
uzbrdo
Hidroaktivno vješanje III+
El.podesiva i grijana prednja sjedišta sa 2 memorije i vozačevo
sjedište sa masažnom funkcijom
Instrument ploča u boji
Mjerač pritiska u pneumaticima
Podmetači za noge naprijed i nazad
Obloge sjedišta tkanina/koža Andorre Gloss/Cuir
Samozatamnjivo unutrašnje ogledalo
Sistem pomoći pri parkiranju nazad sa grafičkim prikazom
Daljinsko otvaranje prtljažnika (samo Tourer)
Zatamnjena zadnja stakla (samo Tourer)
17-colne alu felge Lonienne
18-colne alu felge Atlantique (samo HDi 200 i HDi 240)
citroen xm

#15 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by citroen xm »

Mora imati. Samo sa 1.6 HDI motorom nema ni jedan C5 X7 hidraulično vješanje. A sa 2.0 HDI motorima može biti opcija i u nižem paketu od ekskluziva. Ja ne bi kupovao C5 bez hidraulike jer je ona ekskluziva i ono što debelo odvaja Citroen od ostalih proizvođača.
ifas

#16 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by ifas »

citroen xm wrote:Mora imati. Samo sa 1.6 HDI motorom nema ni jedan C5 X7 hidraulično vješanje. A sa 2.0 HDI motorima može biti opcija i u nižem paketu od ekskluziva. Ja ne bi kupovao C5 bez hidraulike jer je ona ekskluziva i ono što debelo odvaja Citroen od ostalih proizvođača.

Iako ni "oprugasi" nisu uopste za baciti, i bez hidraulike u klasi su najudobnija auta.
ahasoho

#17 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by ahasoho »

citroen xm wrote:Mora imati. Samo sa 1.6 HDI motorom nema ni jedan C5 X7 hidraulično vješanje. A sa 2.0 HDI motorima može biti opcija i u nižem paketu od ekskluziva. Ja ne bi kupovao C5 bez hidraulike jer je ona ekskluziva i ono što debelo odvaja Citroen od ostalih proizvođača.
:thumbup: procitao sam ovo na 100 mjesta. nista bez hidraulike.

Hvala svima na odogovorima i oprostite ako vam se neka pitanja cine glupa. :D
citroen xm

#18 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by citroen xm »

Nije ni federaš za baciti, ali pošto je C5 u BiH stvarno povoljna kupovina ja ga bez hidraulike ne bi uzeo ni pod razno. Nije samo udobnost u pitanju već milion stavki. Ako već možeš uzmi hidrauliku. Ko se nije vozio ne zna šta je, ali ako se provozaš vjeruj da drugo poželjeti nećeš. :thumbup:
ElRe

#19 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by ElRe »

I kad bude htio da ga proda, puno teze ce to ici, nego li sa standardnim ovjesom.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#20 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by mali_milojica »

ElRe wrote:I kad bude htio da ga proda, puno teze ce to ici, nego li sa standardnim ovjesom.
Nece to ici nikako,kad kupis dobijes vjencani list kao dodatnu opremu :D ,sala mala.
citroen xm

#21 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by citroen xm »

C5 X7 je veoma poželjan auto, tako da ne vjerujem da će prodaja ići puno teže od konkurencije. A ne gleda se sve valjda kroz daljnu prodaju. Onaj ko zna bar nešto o autima shvatiće prednosti hidraulike i uvijek će ako kupuje C5 težiti hidraulici. A ona je danas toliko unaprijeđena i dovedena do savršenstva da uopšte ne treba brinuti za pouzdanost.
moke071

#22 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by moke071 »

Pa ništa, ti njemu isplati cifru kod koje na kraju nedostaje jedna 0 (nula) pa da vidimo jel to onda dođe isto.
citroen xm

#23 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by citroen xm »

Ne shvatam šta želiš reći. Auto će i onako u startu platiti mnogo manje od konkurencije. Ništa on neće izgubiti. A C5 je ludost kupiti bez hidraulike kada već ima tu privilegiju da mu proizvođač nudi takvo rješenje vješanja.
basicm

#24 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by basicm »

Cim je naopako krenulo, nemas ti sta vise poslovati sa tom osobom. Trazi negdje drugo.
respo

#25 Re: Ko koga laze ovdje?

Post by respo »

covjece imas internet
fino papir i olovku u ruke napises vin broj i provjeris na internetu na citroen stranici sta sve ima fabricki na njemu
Post Reply