Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post Reply
skambrljo

#1 Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by skambrljo »

Znam da Velika Britanija pokreće rezoluciju u vijeću sigurnosti, ali me interesuje ko su naši lobisti koji su doveli do toga da nam Velika Britanija ovako pomaže. Ipak je Britanija priznata u svijetu, ima veliki ugled i mnogo saveznika. Ovo pitam isključivo zbog toga da znamo ko su ljudi koji su omogućili da cijeli svijet vidi šta su Bošnjaci doživjeli u posljednjem ratu. Ti ljudi su ponos BIH.
Molim vas nemojte spinovati, istina je najvažnija! Živjela jedna jedina :bih:
colt

#2 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by colt »

skambrljo wrote:Znam da Velika Britanija pokreće rezoluciju u vijeću sigurnosti, ali me interesuje ko su naši lobisti koji su doveli do toga da nam Velika Britanija ovako pomaže. Ipak je Britanija priznata u svijetu, ima veliki ugled i mnogo saveznika. Ovo pitam isključivo zbog toga da znamo ko su ljudi koji su omogućili da cijeli svijet vidi šta su Bošnjaci doživjeli u posljednjem ratu. Ti ljudi su ponos BIH.
Molim vas nemojte spinovati, istina je najvažnija! Živjela jedna jedina :bih:
Arminka Helić
Drvosjeca iz Dejcica

#3 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Iskreno nemam pojma ko je izlobirao a danas ćemo vidjeti je li do kraja dobro izlobirano. Sa druge strane pokušavam "pogled" baciti malo dalje, sagledati širi kontekst i ne znam da li uspjevam u tome. Jednostavno se bojim da ovo nije kao Miteranov dolazak u Sarajevo 1992. godine od kojeg smo mi u Sarajevu imali najmanje koristi a najviše četnici po okolnim brdima. Eto to je moja briga...možda sam samo paranoičan po stare dane.
Grean

#4 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Grean »

Evo sad nadjoh nakon tvoje informacije @colt

http://www.bing.com/images/search?q=Arm ... de=overlay

Prekodrinski mediji su izvor
colt

#5 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by colt »

Grean wrote:Evo sad nadjoh nakon tvoje informacije @colt

http://www.bing.com/images/search?q=Arm ... de=overlay

Prekodrinski mediji su izvor
Arminka je jaka k'o beton. Žena na položaju i ima jake veze
ULTRAK

#6 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by ULTRAK »

Ja!!!!!!!!!!!! :D
Grean

#7 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Grean »

colt wrote:
Arminka je jaka k'o beton. Žena na položaju i ima jake veze
Pravi ljudi na pravom mestu. Da je vise pameti i vise zelje da se usmjere kapaciteti koje imamo svuda u svijetu za prave stvari. Ali inicijativa mora doci iz centra (mislim na politicke predstavnike), incijativa koje na zalost nikad nije bilo.

Zato nam pred ocima legalizovase ravnogorski pokret koji je procentualno nacinio vece zlocine u onom ratu nego sto su ovi njihovi nasljednici u ovom. Sve sto je SDA (ili bilo koja stranka da se odmah razumijemo) uradila po pitanju tih zlocina je onaj skup u Foci 92'. Ako nam danas nije stalo do onih zrtava iz 42' za trideset godina ce biti isto i sa onima iz 92'.

Ovo je samo jedan primjer inertnosti.
zavrzlama

#8 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by zavrzlama »

dodik i vucic.....zapad je dejtonom legalizovao manji entitet u zamjenu da srbija i BIH srbi prihvate BIH,rade na pomirenju i suzivotu i odreknu se politike 90-tih..medjutim velikosrbi ni za milimetar nisu odustali ,nego kako vrijeme prolazi jos vise pojacavaju sovinizam i rusenje BIH...zapad trpio do sad i okrenuo malo plocu,uz sve to rusija koja je postala otvoreni nerijatelj zapadu biva podrzavana od srbije,iste one srbije kojoj je zapad zazmirio na jedno oko oslobodivsi je za genocid,agresiju na BIH i placanja odstete istoj...vidio zapad s kim konacno ima posla,pa okrenuo curak...ne simpatise zapad ni BIH ni bosnjaka plaho,ali su srbi prevrsili sve granice i ukuse civiliziranosti....sinoc je nesto slicno i cavic rekao u intervju..
It_is_a_Leclerc

#9 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by It_is_a_Leclerc »

Arminka Helić.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Truba »

naka baronesa koliko sam vidio
karanana

#11 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by karanana »

svaka cast jal arminki jal bilo kome drugom.

ali sta ce se sutra promijeniti u nasim zivotima kad/ako se ovo usvoji?
onda kad dobijemo presudu mladicu i karadzicu ukidamo entitet?
mirzadelibasic

#12 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by mirzadelibasic »

Image
Crvena Tifoza

#13 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Crvena Tifoza »

karanana wrote:svaka cast jal arminki jal bilo kome drugom.

ali sta ce se sutra promijeniti u nasim zivotima kad/ako se ovo usvoji?
onda kad dobijemo presudu mladicu i karadzicu ukidamo entitet?

kamen po kamen....
Sancho Panza

#14 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Sancho Panza »

Moze li mi neko sazeti kakve bi bile posljedice da prodje ova rezolucija? Sta bi to znacilo za BiH, a sta za Srbiju - odnosno RS?
karanana

#15 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by karanana »

po meni nikakve. zato i ne znam otkud ovolika euforija.
znamo mi mnoge rezolucije koje su ovdje usvojene, koje su bile mnogo ostrije....i sta je bilo od svega toga?
a znamo i ove koji ovu rezoluciju predlazu.
zavrzlama

#16 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by zavrzlama »

Sancho Panza wrote:Moze li mi neko sazeti kakve bi bile posljedice da prodje ova rezolucija? Sta bi to znacilo za BiH, a sta za Srbiju - odnosno RS?
Za BIH znaci puno,jer je genocid rezolucijom najveceg i najlegitimnijeg svjetskog tijela( UN) potvrdjen,tako da se negatori genocida ne mogu poizivati na tezu"samo bosnjaci tvrde da je bio genocid" sad to potvrduju UN svojom rezolucijom....

Za srbiju znaci da im ova rezolucija ubija i posljednju nadu da sutra bude legalizovan dodikov referendum o secesiji rs-a,jer je ovom rezolucijom indikativno navedeno kako je stvorena nova realnost rs...

Za rs znaci da moraju pod hitno da prijedju u defanzivu i odustanu od secesije ili ce na kraju izgubiti i ovo sto nepravedno imaju...

Rezolucija jednostavno podsjeca one koji su izvrsili genocid,da im nece proci legalizacija rezultata genocida u vidu podjele BIH kojoj su tezili tokom izvrsenja geniocida i danas 20 godina poslije genocida...
Sancho Panza

#17 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Sancho Panza »

karanana wrote:po meni nikakve. zato i ne znam otkud ovolika euforija.
znamo mi mnoge rezolucije koje su ovdje usvojene, koje su bile mnogo ostrije....i sta je bilo od svega toga?
a znamo i ove koji ovu rezoluciju predlazu.
U tom slucaju ne cudi samo euforija, vec i protivljenje Srbije. Zato mi nije jasno...
Henry Chinaski

#18 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Henry Chinaski »

Ovo samo pokazuje važnost obrazovanja i promoviranja pravih vrijednosti za opstanak i nas i države.
Trenutno nam je važnije da postajemo Zvezde Granda i ZMBT, a u toj misiji su svi mediji i svi političari.
chupacabra

#19 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by chupacabra »

"Prava bosanska porodica izgleda ovako. Ako uzmete ono što ponesete iz vaše kuće , rad, red i disciplinu u životu i samo da se uzdate u svoj rad onda to vam na kraju rezultira. Arminka je primjer da se može bez bilo kakvih potpora napraviti ovo, ako to što nosiš je u tvojoj glavi i tvojoj duši“.

Rijeci Dr. Nizame Salihefendic, profesorice na Medicinskom fakultetu u Tuzli, i jedne od 4 uspjesne sestre familije Helic.

Ljudi ne mogu nikako sa shvate da su za uspjesnu drzavu potrebni prijatelji, lobiranja, jaka dijaspora i obrazovana populacija, a ne samo zakopani kalas i kamion municije. "Sta to meni znaci u zivotu" je ignorantan i kratkovidan stav ljudi koji ne vide dalje od svog nosa. Da ove stvari nista ne znace, ne bi postojao Savjet Bezbjednosti, UN, lobi u americkom kongresu i ne bi se Srbija i RS ovoliko suprostavljale i dizale buku na sve strane.

Mi takodje imamo solidan lobi u US kongresu koji predvodi Chris Smith, Republikanac, iz St. Louisa, i koji je slicnu (jos goru za Srbiju i RS) rezoluciju uvrstio u proceduru u US House of Representatives. Vidite, nisu u St. Louisu samo kamiondzije i slasticari. Djeca izbjeglica se skoluju, interesuju za politiku, pisu pisma kongresmenima, lobiraju, prave seminare i manifestacije sjecanja na genocid, skupljaju potpise kongresmena za sto veci bosanski caucus. I sve to rade jer osjecaju odgovornost i vezanost za zemlju u kojoj neki nisu ni rodjeni. U Chicagu ce 19. jula biti seminar, izlozba, i sjecanje na Srebrenicki genocid u Muzeju Holocausta Savezne Drzave Illinois, i to samo zato sto nasi mladi ljudi nisu sjedili na guzici, gledali Zvezde Granda, i placali glasove sa mobilnih telefona srbijanskim tajkunima, nego radili nesto korisno za svoju drzavu. "Kakve ja koristi imam od toga"? Pa sta ja znam. Bice zauvijek zapisano i istoriji zemaljske kugle i biti neka smjernica za clanice UN-a. Da se ovakvim potezima utice na bitne zemlje da ako ne daj boze prekodrinski i domaci barbari opet izazovu belaj, da se isti na vrijeme posalju u pecine iz kojih su izasli. Da nam opet manijaci ne upadaju i kolju djecu na kucnom pragu. Eto zasto.

Arminka je izbjeglica iz Zepe. Da su samo Srbi znali kako ce im se barbarstvo iz 90-ih vratiti kao bumerang. A mislili su da su boga uhvatili za jaja.
Kikibombona

#20 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Kikibombona »

Ma dajte ljudi, budite ozbiljni...

Uvjeren sam da je Britanija spremila rezoluciju u saradnji sa Amerikom, Francuskom, Njemackom...

Tajming je savrsen.

Srbija igra dvostruku igru i pokusava levatiti puno pametnije od sebe. Kao, hocemo Evropu i Rusiju. Ne moze to tako. Evropa ih na ovaj nacin disciplinuje i nastoji pokazati gdje im je mjesto. Niti su pametni niti snazni da bi sa Evropom igrali igru.

Rezolucija je isto tako pljuska za Rusiju i Kinu. Kako ce opravdati i objasniti eventualni veto? Stavili su ih u nezgodnu poziciju. Ili da uloze sramni veto ili da odjebu dijete koje im se zavlaci pod suknju. Nije sad da ce se previse zabrinuti sta god odluce, ali sigurno da nije ugodno...

Srbija je vec u gadnoj poziciji. Previse je mala i ranjiva, okruzena clanicama EU. Ne mogu prodati pricu Evropa i Rusija, a ne mogu odjebati Rusiju. Ne zna se sta je gore po njih, kome se okrenuti...
colt

#21 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by colt »

chupacabra wrote:"Prava bosanska porodica izgleda ovako. Ako uzmete ono što ponesete iz vaše kuće , rad, red i disciplinu u životu i samo da se uzdate u svoj rad onda to vam na kraju rezultira. Arminka je primjer da se može bez bilo kakvih potpora napraviti ovo, ako to što nosiš je u tvojoj glavi i tvojoj duši“.

Rijeci Dr. Nizame Salihefendic, profesorice na Medicinskom fakultetu u Tuzli, i jedne od 4 uspjesne sestre familije Helic.

Ljudi ne mogu nikako sa shvate da su za uspjesnu drzavu potrebni prijatelji, lobiranja, jaka dijaspora i obrazovana populacija, a ne samo zakopani kalas i kamion municije. "Sta to meni znaci u zivotu" je ignorantan i kratkovidan stav ljudi koji ne vide dalje od svog nosa. Da ove stvari nista ne znace, ne bi postojao Savjet Bezbjednosti, UN, lobi u americkom kongresu i ne bi se Srbija i RS ovoliko suprostavljale i dizale buku na sve strane.

Mi takodje imamo solidan lobi u US kongresu koji predvodi Chris Smith, Republikanac, iz St. Louisa, i koji je slicnu (jos goru za Srbiju i RS) rezoluciju uvrstio u proceduru u US House of Representatives. Vidite, nisu u St. Louisu samo kamiondzije i slasticari. Djeca izbjeglica se skoluju, interesuju za politiku, pisu pisma kongresmenima, lobiraju, prave seminare i manifestacije sjecanja na genocid, skupljaju potpise kongresmena za sto veci bosanski caucus. I sve to rade jer osjecaju odgovornost i vezanost za zemlju u kojoj neki nisu ni rodjeni. U Chicagu ce 19. jula biti seminar, izlozba, i sjecanje na Srebrenicki genocid u Muzeju Holocausta Savezne Drzave Illinois, i to samo zato sto nasi mladi ljudi nisu sjedili na guzici, gledali Zvezde Granda, i placali glasove sa mobilnih telefona srbijanskim tajkunima, nego radili nesto korisno za svoju drzavu. "Kakve ja koristi imam od toga"? Pa sta ja znam. Bice zauvijek zapisano i istoriji zemaljske kugle i biti neka smjernica za clanice UN-a. Da se ovakvim potezima utice na bitne zemlje da ako ne daj boze prekodrinski i domaci barbari opet izazovu belaj, da se isti na vrijeme posalju u pecine iz kojih su izasli. Da nam opet manijaci ne upadaju i kolju djecu na kucnom pragu. Eto zasto.

Arminka je izbjeglica iz Zepe. Da su samo Srbi znali kako ce im se barbarstvo iz 90-ih vratiti kao bumerang. A mislili su da su boga uhvatili za jaja.
Arminka je iz Gračanice
Arteta

#22 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Arteta »

Sta joj dodje nacelnik Nusret Helic? :D
Crvena Tifoza

#23 Re: Ko je zaslužan za rezoluciju o Srebrenici?

Post by Crvena Tifoza »

colt wrote:
chupacabra wrote:"Prava bosanska porodica izgleda ovako. Ako uzmete ono što ponesete iz vaše kuće , rad, red i disciplinu u životu i samo da se uzdate u svoj rad onda to vam na kraju rezultira. Arminka je primjer da se može bez bilo kakvih potpora napraviti ovo, ako to što nosiš je u tvojoj glavi i tvojoj duši“.

Arminka je iz Gračanice
I zajednica iz STL nema apsolutno nikakve veze sa tim što je Chris Smith predložio novu rezoluciju. Politika se kroji u Washingtonu a ne u STL - valjda ćeš skontat o kome je riječ ko je zaslužan da se i ta rezolucija pogura.
Post Reply