Ko je započeo rat u SFRJ ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
eLephaNt_1
#1 Ko je započeo rat u SFRJ ?
Zanima me ko ili što je započelo rat u Jugoslaviji
- cyprus
#2 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Jugoslaveni.
- sinuhe
#3 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Srednja klasa iz gajbi od po 50m2. 
- poznanik
#4 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Bio je rat u Sloveniji, rat u Hrvatskoj, rat u BiH...u Jugoslaviji nije bilo rataeLephaNt_1 wrote:Zanima me ko ili što je započelo rat u Jugoslaviji
- Catala Cule
#5 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Dobrodošao na forum 
-
eLephaNt_1
#6 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
nema niko pojma, svi krive one druge... smiješno
- Hajlac
#7 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Ljudska glupost.
Eto ko ili sta.
Eto ko ili sta.
-
In love with Bosnia
#8 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
je li to ideš od jednog do drugog ex-yu foruma sa istim pitanjem?eLephaNt_1 wrote:nema niko pojma, svi krive one druge... smiješno
- Catala Cule
#9 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
HahahhahahahIn love with Bosnia wrote: je li to ideš od jednog do drugog ex-yu foruma sa istim pitanjem?
-
palamuda
#10 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Započela ga je četnička želja za tlačenjem nečega što se zvala Jugoslavija i njeni narodi. Ta ista četnička bagra je angažovala cijelu JNA da sprovede u djelo svoje idiotske ciljeve i još bolesnije ambicije, ali klinac prvo su polomili zube na Slovencima, pa na Hrvatima, a bogami i na Bošnjacima, na kraju i Albancima, treba napomenuti da je Crnogorcima bilo mrsko ratovat pa su se mirno razišli.eLephaNt_1 wrote:Zanima me ko ili što je započelo rat u Jugoslaviji
- Catala Cule
#11 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Al' u svemu tome niko nikada ne spominje Makedoniju. U svim filmovima i knjigama priča počinje otcjepljenjem Slovenije, desetodnevni rat, ovo ono, pa onda agresija na Dubrovnik, pa potom i na nas. Kako je Makedonija istupila iz SFRJ?
I kako to da njih Srbi nisu dirali?
-
blue033
#12 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Ovo ti je dobro pitanje. Zanimljivo je da se samo ratovalo protiv druge religijske grupe ( osim kod nas, ali kod nas nema logike).Catala Cule wrote:Al' u svemu tome niko nikada ne spominje Makedoniju. U svim filmovima i knjigama priča počinje otcjepljenjem Slovenije, desetodnevni rat, ovo ono, pa onda agresija na Dubrovnik, pa potom i na nas. Kako je Makedonija istupila iz SFRJ?
- Catala Cule
#13 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Pa njihova velikosrpska pročetnička ideja je bila da pripoje sve teritorije bivše SFRJ (a to je i Makedonija svakako), u Veliku Srbiju, ili se varam. Nigdje apsoultno nigdje ne postoji ikakav dokaz o oružanom sukobu u Makedoniji s početka devedestih 
- raoul duke
#14 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Meni ova ucestala registracija previse umno potentnih karaktera sa nabrijanim pricama i pitanjima jako smrdi.
Tek se registruje i odma izvlaci pitanja iz rukava o izborima , ratu, religiji, politici :S
Ovdje neko prima novac za nekakvu propagandu , samo da mi je jos prokuzit o cemu se tu konkretno radi...
Tek se registruje i odma izvlaci pitanja iz rukava o izborima , ratu, religiji, politici :S
Ovdje neko prima novac za nekakvu propagandu , samo da mi je jos prokuzit o cemu se tu konkretno radi...
-
eLephaNt_1
#15 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
a zašto ne bi bilo moguće da nekoga iskreno zanima ko je kriv za rat? Jer meni stvarno nije jasno. Svaka država krivi onu drugu stranu tako da je nemoguće iz medija saznati istinu. Moraš kopati dublje...Infidel666 wrote:Meni ova ucestala registracija previse umno potentnih karaktera sa nabrijanim pricama i pitanjima jako smrdi.
- Catala Cule
#16 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Pa jebiga jarane, idi čitaj knjige, gledaj dokumentarce, pričaj sa starijim ljudima i borcima. Jesi našo ovdje pitat ko je kriv za rat. Ako si musliman, krivi su srbi i hrvati. Ako si hrvat, krivi su muslimani i srbi. Ako si srbin, krivi su hrvati i muslimani. I nema tu puno priče. Ja sam musliman i po meni su krivi srbi i hrvati (dijelom hrvati, ovi iz hercegovine). Nema se tu šta više puno pričat, prošlo je dosta godina od tog, vidi se ko svira klavir u haagu, samim tim vidiš ko je kriv za rat.eLephaNt_1 wrote: a zašto ne bi bilo moguće da nekoga iskreno zanima ko je kriv za rat? Jer meni stvarno nije jasno. Svaka država krivi onu drugu stranu tako da je nemoguće iz medija saznati istinu. Moraš kopati dublje...
Svi su se složili u činjenici (osim srba naravno) da su za sukobe na ovim prostorima krivi milošević i njegova velikosrpska ideologija. Srbi međutim kažu da je klanje i protjerivanje desetina hiljada, stotina hiljada civila sasvim opravdano, jer su kao oni naseljavali te prostore prije 1000 godina, i sad bi kao da se osvete za neko klanje srba od prije petnest miliona hiljada godina. Mislim koja životinja moraš bit da tako nešto izjaviš. Srbi su krivi za sve probleme koji su počeli krajem osamdesetih.
- Catala Cule
#17 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Catala Cule wrote:Pa jebiga jarane, idi čitaj knjige, gledaj dokumentarce, pričaj sa starijim ljudima i borcima. Jesi našo ovdje pitat ko je kriv za rat. Ako si musliman, krivi su srbi i hrvati. Ako si hrvat, krivi su muslimani i srbi. Ako si srbin, krivi su hrvati i muslimani. I nema tu puno priče. Ja sam musliman i po meni su krivi srbi i hrvati (dijelom hrvati, ovi iz hercegovine). Nema se tu šta više puno pričat, prošlo je dosta godina od tog, vidi se ko svira klavir u haagu, samim tim vidiš ko je kriv za rat.eLephaNt_1 wrote: a zašto ne bi bilo moguće da nekoga iskreno zanima ko je kriv za rat? Jer meni stvarno nije jasno. Svaka država krivi onu drugu stranu tako da je nemoguće iz medija saznati istinu. Moraš kopati dublje...
Svi su se složili u činjenici (osim srba naravno) da su za sukobe na ovim prostorima krivi milošević i njegova velikosrpska ideologija. Srbi međutim kažu da je klanje i protjerivanje desetina hiljada, stotina hiljada civila sasvim opravdano, jer su kao oni naseljavali te prostore prije 1000 godina, i sad su oni htjeli da osvete za neko klanje srba od prije petnest miliona hiljada godina, pa je klanje nesrpskog stanovnistva sasvim opravdano. Mislim koja životinja moraš bit da tako nešto izjaviš. Srbi su krivi za sve probleme koji su počeli krajem osamdesetih.
Srbi i dan danas imaju kompleks koji je imala Njemačka u WWII. Nijemci su mislili da su oni najsuperiornija rasa, da je germanska rasa bozanska rasa, a ovi ostali su izrodi i ne treba da postoje. Takvi su i srbi. Oni misle da je citav balkan njihov, da je bog srbin, da je svemir srpski, da su sume srpske, da su sve rijeke na svijetu srpske. Muka mi je od ove price. Nisu svi srbi cetnici sto se kaze, ali oni koji ovako misle su bolesni stvarno, ne znam dokle to moze da ide.
- Catala Cule
#18 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
Sory, sam sam sebe citir'o koliko sam vise popizdio od ove price. Jebiga, huja me spopala 
-
In love with Bosnia
#19 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
makedonija je srbiji bila potrebna kao vrata za izbegavanje sankcija UN. preko makedonije se trgovalo, uvozilo, funkcionisalo. cena mirnog razlaza sa makedonijom bilo je bukvalno skidanje svega što se moglo skinuti iz vojnih objekata pri povlačenju JNA iz nje.Catala Cule wrote:Al' u svemu tome niko nikada ne spominje Makedoniju. U svim filmovima i knjigama priča počinje otcjepljenjem Slovenije, desetodnevni rat, ovo ono, pa onda agresija na Dubrovnik, pa potom i na nas. Kako je Makedonija istupila iz SFRJ?
-
In love with Bosnia
#20 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
neće baš tako biti, bojim se.markos wrote:Ko je kriv za rat? Pa naravno onaj ko je uvozio kalasnjikove naoruzavao svoje partijsko clanstvo i stvorio prvu partijsku vojsku na tlu Evrope posle drugog svetskog rata,i onaj ciji su ministri kovali planove o klanju citavog Knina,oficira i njihovih porodica i rat protiv JNA.
-
cindrlimindrli
#21 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
A je li?markos wrote:Ko je kriv za rat? Pa naravno onaj ko je uvozio kalasnjikove naoruzavao svoje partijsko clanstvo i stvorio prvu partijsku vojsku na tlu Evrope posle drugog svetskog rata.
Ovdje je manijak jasno najavio bitke i ratove.
-
In love with Bosnia
#22 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
još aprila 1987, tokom posete kosovu polju, rečenicom "niko ne sme da bije narod" koju je uputio okupljenim srbima, milošević je nagovestio da mu je namera da populizmom dobije podršku za svoju politiku.cindrlimindrli wrote: A je li?
Ovdje je manijak jasno najavio bitke i ratove.
na osmoj sednici CK SKS napravio je prvi korak ka realizaciji. onda je došao XIV kongres SKJ, aplauzi u trenutku kada su salu napuštale prvo slovenačka a zatim i hrvatska delegacija. u tom trenutku spirala zla već je bila pokrenuta i ništa sem NATO bombardovanja 1999. nije moglo da je zaustavi.
medjutim, za nedovoljno informisane ili one koji ne žele da budu informisani jer veruju samo "sudu svoje partije" istorija počinje "secesijom" slovenije.
- Tvrtko II Kotromanić
#23 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
upravu si ti, kojekakve SAO su bile ekonomske regije namjenjene poboljsanju privrednog rasta
- nosara
#24 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
To su dva oka u glavi... Ne znam kako ih neko uopste moze razlikovat...?markos wrote: Ono sto je Milosevic pricao 1989.je luk i voda u odnosu na ono sto je krivousti zlocinac radio 1990 i sto je dovelo do rata.
-
Harry Tuttle
#25 Re: Ko je započeo rat u SFRJ ?
e oni nisu sigurno.cyprus wrote:Jugoslaveni.
Srbija sa Milosevicem na celu a Tudjman jedva docekao.