KO JE ZA VAS NAJBOLJI GITARISTA

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Dog_Father

Post by Dog_Father »

Al di Meola
Norbert Kraft
Paco de Lucia
John McLaughlin

Sve sami virtuozi :-D :-D
NerminSahmanovic

#77 Nas najbolji gitarista

Post by NerminSahmanovic »

Za mene je nas najbolji gitrista (former Yugolavia) Sead Zele Lipovaca. Svestan je pri sviranju gitare. Predobar na akustari a jos bolji na elektricnoj. Nacin na koji on svira gitaru je krajnje profesionalan. Ja sam bio na jednom veoma slabo posjecenom koncertu (slabo posjecen jer je management zakazao a ne zbog kvaliteta grupe) Sejo je izasao kao profesionalac i uprkos tome sto nije bilo puno raje nastupio je fenomenalno, pokazujuci time da voli da svira i da uprkos maloj posjeti nece se predstaviti u slabijem ili manjem nastupu.

Zele Rules.

N.S.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Goran Bregovic Brega... :-) :lol:

Jedan od najboljih, iako sam laik za ovaj instrument je sigurno Hamet iz Metallice, ali ima navodno i onaj nas Emir Hot, kazu da je dobar "mali"...
incognito071

#80 Re: Nas najbolji gitarista

Post by incognito071 »

NerminSahmanovic wrote:Za mene je nas najbolji gitrista (former Yugolavia) Sead Zele Lipovaca. Svestan je pri sviranju gitare. Predobar na akustari a jos bolji na elektricnoj. Nacin na koji on svira gitaru je krajnje profesionalan. Ja sam bio na jednom veoma slabo posjecenom koncertu (slabo posjecen jer je management zakazao a ne zbog kvaliteta grupe) Sejo je izasao kao profesionalac i uprkos tome sto nije bilo puno raje nastupio je fenomenalno, pokazujuci time da voli da svira i da uprkos maloj posjeti nece se predstaviti u slabijem ili manjem nastupu.

Zele Rules.

N.S.

Nero, jes to ti? :D
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

jesil ovo ti... :D

dobar si... :-)
sivi_junior

Post by sivi_junior »

Od domacih za mene je najbolji R.M. Tocak, a sto se tice stranih ima ih vise:
Hendrix, Page, Frusciante, Morello.Al jebiga sve zavisi od ukusa.
Brunello

Post by Brunello »

DaysleepeR wrote:
Macuser wrote:Jimmy Page's 'Stairway to Heaven' voted the greatest guitar solo of all time

Washington: Rocker Jimmy Page's guitar solo in Led Zeppelin classic Stairway to Heaven has been voted the greatest guitar solo of all time in a new online poll.

Page's playing on the 1971 track topped the survey by music website AboutGuitars.com, beating others like Ozzy Osbourne and The Eagles who figured much lower in the list.

In third place iwas the dual guitar solo by Allen Collins and Gary Rossington on Lynrd Skynyrd's 1973 epic Freebird, reports Contactmusic.

Zbog toga, a i zbog svega ostalog izmedju 1968 i 1980.
Ovo je solo do jaja, cak i jaci od Stairway.

100% Potpis
bonsai

Post by bonsai »

Naravno SLOBODAN KOVACEVIC_BODO,a od stranih Gary More.
the the

Post by the the »

evo dokazano najbolji ove godine
http://www.airguitarworldchampionships.com/home :-D
milano

Post by milano »

eh evo citam ovo sto se skupljalo godinama. Sve je stvar (ne)ukusa, ali Mike Oldfield je najbolji. Svira sve vrste muzike. Klasična, rok, pop, keltski folk, spanski folk... ,a uz to je i multiinstrumentalista. To sto ga raja ne spominju stvar je neukusa i njegova muzika nije za svakoga...
stardust_rnr

Post by stardust_rnr »

Slash!
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Tocak i Vlatko Stefanovski, de facto kod nas.

Zele Lipovaca je onako, mislim ok je gitara njegova, al' preseravanje o tome kakav je on gitarista je toliko golemo, da ga ne treba ni spominjati na ovoj temi, narucito radi zadnjih 20 godina u kojim sta je sto on to napravio? Inace Divlje Jagode su nas Black Sabbat, al' kako se proda Ozzy, tako i ovi okrenuse u narodnjake i zivjeti od stare slave...

Inace, Jimmy Hendrixon je najjaci gitarista svih vremena po meni. Postoji tu hiljade razloga. Ljevak. Ne skolovani gitarista tj. samouki. Svirao gitaru s obrnutim zicama. Imao tehniku i stil, mogao svirati u bilo kojoj pozicij, Montaray i Woodstock headliner, etc. Re intventirao rock muziku, i gitaru s pojacalom, dao dusu elekctricnoj gitari i slicno.

O akusticnim gitarama, ne znam koliko sam autoritet ali ima tu par imena koja nisu spomenuta.

Tommy Emanuel je covjek koji ima slifa.

Ima tu i par flamenco gitarista, ali to je zanr, sam za sebe i tesko je to poredi s elektricnom gitarom, npr. Jessie Cook je jedno vrijeme imao stvarno, ljepe kompozicije....

Mislim ako govorimo o gitaristi, govorimo o nekom ko sam komponuje i svira svoje komponzicije, i jos je uz to virtuoz. To je kompletan gitarista, po meni.
enes.sadinlija

Post by enes.sadinlija »

Steve Vai
Joe Satriani
Steve Morse
limun_

Post by limun_ »

DaysleepeR wrote:Za mene je ipak br. 1

Image

Dimebag Darell
R.I.P. 1966 - 2004
apsulutno !

R.I.P. Dime
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

evo nešto iz filma Crossroads,normala sve izvodi gitarske solaže fenomenalni Steve Vai

http://www.youtube.com/watch?v=idb2dUtTpuU

a i za sladokusce Joe Satriani, Steve Vai, Eric Johnson - Red House (G3 1996)

http://www.youtube.com/watch?v=08oVRtpj ... re=related

ljudi bukvalno jedu gitare :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

pici wrote:evo nešto iz filma Crossroads,normala sve izvodi gitarske solaže fenomenalni Steve Vai

http://www.youtube.com/watch?v=idb2dUtTpuU

a i za sladokusce Joe Satriani, Steve Vai, Eric Johnson - Red House (G3 1996)

http://www.youtube.com/watch?v=08oVRtpj ... re=related

ljudi bukvalno jedu gitare :D
U filmu Crossroads ne izvodi sve solaže Steve Vai, nego samo one koje njegov lik i svira u filmu.

Sve blues gitare koje u filmu svira Ralph Maccio a kojih ima 90% ustvari svira Ry Cooder
Neon_Knight

Post by Neon_Knight »

da ne bih ulazio u moguce rasprave,samo cu se izjasniti o mom izboru...
dakle najbolji po meni je Anthony-Tony Iommi!
od drazih su mi jos timo tolkki,mark knopfler,mile petrozza,adrian smith,kai hansen...(kazem,od drazih).
symbolstar

Post by symbolstar »

http://www.arlenroth.com/crossroads.html

Ovaj frajer je isto dobrim dijelom ucestvovao. Od njega sam naucio tonu blues fazona iz Guitar Player magazina u 80-tim godinama...
Sto se tice toga ko je najbolji, meni je to malo smijesno pa necu imenovati nikoga :)
Evo recimo ukucajte "Carlos Vamos" u search engine na Youtube, pogledajte njegov Lilttle Wing i poslusajte i bice vam jasno da ima potpunih anonimus koji nikad nece napraviti karijeru a ubijaju ...
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Za moj ukus David Gilmoure, Marcus Siepen & Andre Olbrich i Kai Hansen.
terapija

Post by terapija »

1 Satriani
2 Satriani
3 Satriani
4 Petrucci
5 Malmsteen
...

Ali poslusajte ovog momka. Ako nista ima izuzetnu cistocu, i neobicnu tehniku... improvizacija, brzina... ma divota
http://www.youtube.com/watch?v=ATub40Npxik
furija Strašna

Post by furija Strašna »

terapija wrote: Ali poslusajte ovog momka. Ako nista ima izuzetnu cistocu, i neobicnu tehniku... improvizacija, brzina... ma divota
http://www.youtube.com/watch?v=ATub40Npxik
Ja ne mogu da vjerujem. :shock:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Da da, koliko je samo anonimnih genijalaca...
Klodovik

Post by Klodovik »

Andy Summers
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Vlatko Stefanovski :D
Post Reply