Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
-
missko
#76 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Najveci neprijatelj BiH po meni su dvojna drzavljanstva i mogucnost jednog covjeka da glasa u dvije drzave , tako da cijelo vrijeme ima osjecaj jedne rezervne domovine sto nasoj drzavi nikako ne ide u prilog. Ili se bori za dobrobit ove ili one drzave i tacka. Ko jos u evropi ima taj luksuz? npr. Njemac koji ima drzavljanstvo Svedske mora da se izjasni u kojoj ce drzavi glasati i vozdra nema i tamo i vamo.
- mO k3
#77 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
To je neznanje....zaboravljanje... u stilu sta je sa onda desilo ne zanima me......
- muha_sa
#78 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
zagazaga wrote:muha_sa wrote:nema veze sto idemo van temeReD aka Socijalista wrote:Idete opet van teme...
Predlazem i da se ovo zakljuca. Idite na temu razno.![]()
ako vama sjecanje blijedi il ako ne znate sta je to prije samo 15.ak.godina bilo tu smo mi da vam pojasnimo--posebno ovim koji zele da pod tepih gurnu sav jad i cemer koji nam priredise na pragu dvadeset prvog vijeka.
zaborav=zlocin.
![]()
dodala bih još neznanje i glupost
najgore je ono--znas,sta ba imamo pricat o tome-bilo proslo-svi su krivi
nemojte talasat da se ko ne uvrijede--da se ne uvrijede oni koji su zlo cinili il oni koji su ih bodrili i navijali za njih dok su razvaljivali Yugu pa krenuli u pljackaske pohode i najgore moguce zlocine poslije drugog svjetskog.
-protjerali milon ljudi--pobili stotinu hiljada civila--konc logore oformili-konc.logore za civile i to sve na pragu dvadeset prvog vijeka i sad jebes to--sta talasate
--sjebali mi djeci djetinjstvo--granatirali me 1500.dana---sve sto se porusit mogo porusili--popljackali i sad ne treba o tome pricat da se ne talasa.
ma ja---malo morgen.
-svaki dan o tome pisat i pricat---na da bi se neko nekom svetio ( nedo mi bog -nije to u nasem bicu ) vec samo da buduce generacije ne dozive sto je moja generacija dozivjela.
-kako je krenulo i sta se sve radi bojim se da ce im opet na um past da krenu u pohode---samo sto nema vise naivnih "bekana" a nema ni zlocinacke JNA.
- mO k3
#79 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
JNA nije postojala od 90-e vishe....
Muha-sa yebeno je sta je se dozivjelo u bosni pogotovo srebrenica i sarajevo.... sama pomisao da smo terorizirani bili od nasih prvih komsija ....strahota
Muha-sa yebeno je sta je se dozivjelo u bosni pogotovo srebrenica i sarajevo.... sama pomisao da smo terorizirani bili od nasih prvih komsija ....strahota
- muha_sa
#80 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
radio sam u toj JNA i svjedok sam transformacije te vojske u ono sto ce postat--zlocinacka vojska u srcu Evrope.Ženski Dr.Med wrote:JNA nije postojala od 90-e vishe....
priznam i nije me stid priznat da sam bio naivan--nisam mogo vjerovat da neko moze i eri kompjuterizacije-napredne tehnologije i na pragu dvadeset prvog vijeka da ratuje--da sistematski rusi,kolje i ubija---sve u cilju stvranja genocidne tvorevine kojom se danas ponose.--ponose se tvorevinom u cijim je temeljima preko 400.masovnih grobnica--sistematska silovanja--zatvaranja-pljacke progoni i ubijenja
eto-i ovo je mali doprinos temi.
- MrMaliJoe
#81 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Preblag si bosnolog.Bosnolog wrote:
Svakao da je grijesila,grijesi danas a zasigurno ce grijesiti i u buduce,.Ja zamjeram bosnjackoj politici sto je dvije decenije bila razjedinjena,sitnosicarska,licnostranacka,beskicmenjacka,dupeuvlakacka,dezorjentisana,naivna,merhaametlijska prema dokazanim din dusmanima u zemlji i van nje, osim mozda u vrijeme kada je Bosnjacima i BiH prijetio bioloski i nestanak kao i drzave kada je bilo biti ili ne biti,ali moze biti ponosna na iste jer je tada pokazala i najvece elemente ljudskosti i plemenitosti prema onima koji su nad njima cinili planska i sistemaska bioloska istrebljenja,jer nisu radili drugima ono sto su im komsije radile uz nevideni cinizam i izdaju MZ zbog cega su platili ogormnu cijenu naivnosti,nespremnosti kao posljedicu svog merhametluka,.....
Ne odnosi se generalno na sve ali uglavnom na one koji su lutali i lutaju sve ove godine,tu mislim priej svega na SDA ublehase i ZagraBiH krimose koa i najnovije Scepase koji podrzavaju zdruzenu anti BH Dodik-Covic osovinu zla,...
Da ti iskreno kazem mene stranke najmanje interesuju kao i pojedinci,one su prolazne i samo su servis gradana a ustavna im je obaveza da stite i bore se za interese gradana i drzave koja ih placa i ne mogu prihvatiti nikakave kompromise kada je u pitanju vladavina,prava,slobode gradana te odbrana i zastita drzavnih interesa,.......
Grijeh prema Divjaku je za svaku osudu,.Nije samo Divjak bio zrtva nepovjerenja i cistke kadrova,ja znam mnoge Bosnjake koji su takode sklonjeni jer nisu bili podobni i poslusni SDA klimoglavci.Pocevsi od Generala Halilovica i jos mnogih meni bliskih prijetelja koji su organizovali odbranu RBiH a neki cak i pod nerazjasnjenim okolnostima poginuli,.....
Koja je razlika između zločinca koji je ubijao žene i djecu u Srebrenici i onoga koji je pokrao donacije za Srebrenicu.
Bošnjaci su stvoreni kako bi bili pandam za Hrvate i Srbe. Bošnjak =musliman = pravo na Bosnu, tako isto i Hrvat=Hrvatska=entitet= pravo na dio bosne koja će pripasti Hrvatskoj i Srbin=Srbija=entitet= pravo na dio bosne koja će pripasti Srbiji. Ovaj kod je neoboriv za sve tri strane. Pomeni im Bosanac i svi će rigati na takvo nešto. Svima realno odgovara taj kod jer bez njega sve gubi smisao. Zbog svega navedenog tri naroda dejtonske Bosne su neprijatelji onoj Bosni za koju smo se borili i za koju živimo.
- kiky
#82 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
potpisujem mali joe ...

- mO k3
#83 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Izmedju ove dvije stvari nikada ne mozemo da uporedimo ,povucemo paralele.....MrMaliJoe wrote:Preblag si bosnolog.Bosnolog wrote:
Svakao da je grijesila,grijesi danas a zasigurno ce grijesiti i u buduce,.Ja zamjeram bosnjackoj politici sto je dvije decenije bila razjedinjena,sitnosicarska,licnostranacka,beskicmenjacka,dupeuvlakacka,dezorjentisana,naivna,merhaametlijska prema dokazanim din dusmanima u zemlji i van nje, osim mozda u vrijeme kada je Bosnjacima i BiH prijetio bioloski i nestanak kao i drzave kada je bilo biti ili ne biti,ali moze biti ponosna na iste jer je tada pokazala i najvece elemente ljudskosti i plemenitosti prema onima koji su nad njima cinili planska i sistemaska bioloska istrebljenja,jer nisu radili drugima ono sto su im komsije radile uz nevideni cinizam i izdaju MZ zbog cega su platili ogormnu cijenu naivnosti,nespremnosti kao posljedicu svog merhametluka,.....
Ne odnosi se generalno na sve ali uglavnom na one koji su lutali i lutaju sve ove godine,tu mislim priej svega na SDA ublehase i ZagraBiH krimose koa i najnovije Scepase koji podrzavaju zdruzenu anti BH Dodik-Covic osovinu zla,...
Da ti iskreno kazem mene stranke najmanje interesuju kao i pojedinci,one su prolazne i samo su servis gradana a ustavna im je obaveza da stite i bore se za interese gradana i drzave koja ih placa i ne mogu prihvatiti nikakave kompromise kada je u pitanju vladavina,prava,slobode gradana te odbrana i zastita drzavnih interesa,.......
Grijeh prema Divjaku je za svaku osudu,.Nije samo Divjak bio zrtva nepovjerenja i cistke kadrova,ja znam mnoge Bosnjake koji su takode sklonjeni jer nisu bili podobni i poslusni SDA klimoglavci.Pocevsi od Generala Halilovica i jos mnogih meni bliskih prijetelja koji su organizovali odbranu RBiH a neki cak i pod nerazjasnjenim okolnostima poginuli,.....
Koja je razlika između zločinca koji je ubijao žene i djecu u Srebrenici i onoga koji je pokrao donacije za Srebrenicu.
Bošnjaci su stvoreni kako bi bili pandam za Hrvate i Srbe. Bošnjak =musliman = pravo na Bosnu, tako isto i Hrvat=Hrvatska=entitet= pravo na dio bosne koja će pripasti Hrvatskoj i Srbin=Srbija=entitet= pravo na dio bosne koja će pripasti Srbiji. Ovaj kod je neoboriv za sve tri strane. Pomeni im Bosanac i svi će rigati na takvo nešto. Svima realno odgovara taj kod jer bez njega sve gubi smisao. Zbog svega navedenog tri naroda dejtonske Bosne su neprijatelji onoj Bosni za koju smo se borili i za koju živimo.
- MrMaliJoe
#84 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Naravno da ne možeš. Mislim koja je razlika između granatiranja i ubijanja sa jedne strane ili sistemskog razaranja ekonomije jedne zemlje zbog radi rođačko partiskih privatizacija. To sistematizovano razaranje ekonomije, voljene nam države, je rezulitiralo nezapošljavanju mladih što dalje vodi da ti isti mladi ljudi ne mogu osnivati porodice što vodi "bijelom" ubijanju. Ostaje ti većinsko zapošljavanje preko veze i štele pa onda dobivaš šutljive i kupljene intelektualce, kupljene onim što im zapravo pripada jer svi mi imamo pravo na posao, barem je tako u nekim drugim državama. Potpuno se slažem s tobom.Ženski Dr.Med wrote:
Izmedju ove dvije stvari nikada ne mozemo da uporedimo ,povucemo paralele.....ma nikad uporediti
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#85 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
nesvjesno umanjujes zlocineMrMaliJoe wrote:Naravno da ne možeš. Mislim koja je razlika između granatiranja i ubijanja sa jedne strane ili sistemskog razaranja ekonomije jedne zemlje zbog radi rođačko partiskih privatizacija. To sistematizovano razaranje ekonomije, voljene nam države, je rezulitiralo nezapošljavanju mladih što dalje vodi da ti isti mladi ljudi ne mogu osnivati porodice što vodi "bijelom" ubijanju. Ostaje ti većinsko zapošljavanje preko veze i štele pa onda dobivaš šutljive i kupljene intelektualce, kupljene onim što im zapravo pripada jer svi mi imamo pravo na posao, barem je tako u nekim drugim državama. Potpuno se slažem s tobom.Ženski Dr.Med wrote:
Izmedju ove dvije stvari nikada ne mozemo da uporedimo ,povucemo paralele.....ma nikad uporediti
- mO k3
#86 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
iskreno... neam blage sta mi zelis rechi..MrMaliJoe wrote:Naravno da ne možeš. Mislim koja je razlika između granatiranja i ubijanja sa jedne strane ili sistemskog razaranja ekonomije jedne zemlje zbog radi rođačko partiskih privatizacija. To sistematizovano razaranje ekonomije, voljene nam države, je rezulitiralo nezapošljavanju mladih što dalje vodi da ti isti mladi ljudi ne mogu osnivati porodice što vodi "bijelom" ubijanju. Ostaje ti većinsko zapošljavanje preko veze i štele pa onda dobivaš šutljive i kupljene intelektualce, kupljene onim što im zapravo pripada jer svi mi imamo pravo na posao, barem je tako u nekim drugim državama. Potpuno se slažem s tobom.Ženski Dr.Med wrote:
- zambaklija
- MrMaliJoe
#88 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Ma daj Plain, zločin je i jedno i drugo. Ubio me granatom ili me pustio na milost i nemilost fukarešti. Davno je bosanska politika prerasla u bošnjačku politiku. Samo je pitanje za koji filđan viška se zapravo borimo. Ili je bolje pitanje ko će u kojem filđanu biti seoski gazda.plain vanilla wrote:nesvjesno umanjujes zlocineMrMaliJoe wrote:Naravno da ne možeš. Mislim koja je razlika između granatiranja i ubijanja sa jedne strane ili sistemskog razaranja ekonomije jedne zemlje zbog radi rođačko partiskih privatizacija. To sistematizovano razaranje ekonomije, voljene nam države, je rezulitiralo nezapošljavanju mladih što dalje vodi da ti isti mladi ljudi ne mogu osnivati porodice što vodi "bijelom" ubijanju. Ostaje ti većinsko zapošljavanje preko veze i štele pa onda dobivaš šutljive i kupljene intelektualce, kupljene onim što im zapravo pripada jer svi mi imamo pravo na posao, barem je tako u nekim drugim državama. Potpuno se slažem s tobom.Ženski Dr.Med wrote:
- plain vanilla
#89 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Tebi je vjerujem tesko, ali si ziv i dalje se mozes boriti.
Mrtvim Srebrenicanima vise niko ne moze pomoci..tako da nemoj umanjivati tragediju Srebrenice.
Mrtvim Srebrenicanima vise niko ne moze pomoci..tako da nemoj umanjivati tragediju Srebrenice.
- MrMaliJoe
#90 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Ko je dao sebi zapravo da nakon tolike tragedije u Srebrenici samo 1/200 donacija stigne na pravo mjesto. Za mene nema razlike, puna su usta Bošnjaka na tragediju u Srebrenici. Takvo što ne bi trebalo da pogađa samo mene nego sve normalne ljude. Zar je grijeh i sramota priznati da je vrh Bošnjačke politike jednako zločinac prema svom narodu kao i agresor.plain vanilla wrote:Tebi je vjerujem tesko, ali si ziv i dalje se mozes boriti.
Znate svi dobro kakve smo ekonomske gigante imali. Da smo zaista bili prijatelji sebi, pa obnovili iste, danas bi kupili RS, tako da mi niko ne može pametovati o dušebržništvu BOŠNJAČKIH lidera i politike.
Šta je sa multivitaminskom Bosnom, da li su nam Srbi krivi što su Divjaku u Konjicu provjeravali srpstvo, da danas se mnogi prse kako Jovana vole više od rođene majke. Primjera ima bezbroj kao što i sami znate. ne možemo se vjećno kriti iza agresije, moramo biti svjesno činjenice da je nakon agresije izvršena agresija, samo o njoj se ne smije pričati jer previše boli.
- Skijash
#91 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Sidran je još prije četiri godine rekao kako je BiH mrtvac. U međuvremenu, HDZ prelazi u opoziciju a Dodik počinje da prosi i od Teherana. Žilava je ovo zemlja Avdo ali ti si mi u zadnje vrijeme nekako blijed, preporučujem ti manje brižnih žalopojki nad Bosnom a više seksa.zambaklija wrote:sve rečenohttp://bhmagazin.com/index/topnews/6285 ... video.html[youtube]http://bhmagazin.com/index/topnews/6285 ... video.html[/youtube]
- plain vanilla
#92 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Ko kaze da se ne smije pricati? Ko kaze da je dobro sve sta se desavalo nakon rata? Nije niti grijeh ni sramota priznati ni da je medju Bosnjacima bilo i zlocinaca i kriminalaca i ..MrMaliJoe wrote:Ko je dao sebi zapravo da nakon tolike tragedije u Srebrenici samo 1/200 donacija stigne na pravo mjesto. Za mene nema razlike, puna su usta Bošnjaka na tragediju u Srebrenici. Takvo što ne bi trebalo da pogađa samo mene nego sve normalne ljude. Zar je grijeh i sramota priznati da je vrh Bošnjačke politike jednako zločinac prema svom narodu kao i agresor.plain vanilla wrote:Tebi je vjerujem tesko, ali si ziv i dalje se mozes boriti.
Znate svi dobro kakve smo ekonomske gigante imali. Da smo zaista bili prijatelji sebi, pa obnovili iste, danas bi kupili RS, tako da mi niko ne može pametovati o dušebržništvu BOŠNJAČKIH lidera i politike.
Šta je sa multivitaminskom Bosnom, da li su nam Srbi krivi što su Divjaku u Konjicu provjeravali srpstvo, da danas se mnogi prse kako Jovana vole više od rođene majke. Primjera ima bezbroj kao što i sami znate. ne možemo se vjećno kriti iza agresije, moramo biti svjesno činjenice da je nakon agresije izvršena agresija, samo o njoj se ne smije pričati jer previše boli.
Ali nemoj da umanjujes tragediju zlocina koji se desio, stvarno nisi u pravu.
Zao je meni zbog svega sto je Divjak i prezivio i prezivljava, ali zar to mozemo izjednaciti sa silovanjem djevojcima pred ocima oceva? Ti mozda mozes, ja ne mogu.
I nema te donacije koja ce ozivjeti mrtvoga, niti koja ce silovanoj zeni pomoci da zaboravi..Jednostavno izjednacavas zlocine koji se ne mogu izjednaciti.
- MrMaliJoe
#93 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Stipu Sidrana, šta ti misliš.Skijash wrote:Sidran je još prije četiri godine rekao kako je BiH mrtvac. U međuvremenu, HDZ prelazi u opoziciju a Dodik počinje da prosi i od Teherana. Žilava je ovo zemlja Avdo ali ti si mi u zadnje vrijeme nekako blijed, preporučujem ti manje brižnih žalopojki nad Bosnom a više seksa.zambaklija wrote:sve rečenohttp://bhmagazin.com/index/topnews/6285 ... video.html[youtube]http://bhmagazin.com/index/topnews/6285 ... video.html[/youtube]
- MrMaliJoe
#94 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Plain toj silovanoj djevojčici je namjenjena donacija a ne za vikendicu u Opatiji.plain vanilla wrote:Ko kaze da se ne smije pricati? Ko kaze da je dobro sve sta se desavalo nakon rata? Nije niti grijeh ni sramota priznati ni da je medju Bosnjacima bilo i zlocinaca i kriminalaca i ..MrMaliJoe wrote:Ko je dao sebi zapravo da nakon tolike tragedije u Srebrenici samo 1/200 donacija stigne na pravo mjesto. Za mene nema razlike, puna su usta Bošnjaka na tragediju u Srebrenici. Takvo što ne bi trebalo da pogađa samo mene nego sve normalne ljude. Zar je grijeh i sramota priznati da je vrh Bošnjačke politike jednako zločinac prema svom narodu kao i agresor.plain vanilla wrote:Tebi je vjerujem tesko, ali si ziv i dalje se mozes boriti.
Ali nemoj da umanjujes tragediju zlocina koji se desio, stvarno nisi u pravu.
Zao je meni zbog svega sto je Divjak i prezivio i prezivljava, ali zar to mozemo izjednaciti sa silovanjem djevojcima pred ocima oceva? Ti mozda mozes, ja ne mogu.
I nema te donacije koja ce ozivjeti mrtvoga, niti koja ce silovanoj zeni pomoci da zaboravi..Jednostavno izjednacavas zlocine koji se ne mogu izjednaciti.
- Skijash
#95 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Treba guziti.MrMaliJoe wrote:Stipu Sidrana, šta ti misliš.Skijash wrote:Sidran je još prije četiri godine rekao kako je BiH mrtvac. U međuvremenu, HDZ prelazi u opoziciju a Dodik počinje da prosi i od Teherana. Žilava je ovo zemlja Avdo ali ti si mi u zadnje vrijeme nekako blijed, preporučujem ti manje brižnih žalopojki nad Bosnom a više seksa.zambaklija wrote:sve rečenohttp://bhmagazin.com/index/topnews/6285 ... video.html[youtube]http://bhmagazin.com/index/topnews/6285 ... video.html[/youtube]
- MrMaliJoe
#96 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Bravo jarane, živi se jednostavno. Use, nase, podase. Uskoro će i akcija šljemova protiv razmišljanja ali tebi to neće trebati.Skijash wrote:
Treba guziti.
- plain vanilla
#97 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Da bi rijesio neki problem, bilo koji, moras ga pravilno postaviti.
Ne volim uopste u raspravama spominjati ove ljudske tragedije, previse se zloupotrebljavaju, ali evo jos jednom.
Ne bi bilo donacije da nema silovane djevojke,..a ko je silovao djevojku?
Znaci, nije sporno da je taj koji ukrade donaciju (a ima ih...vjerovatno na hiljade, nemoj misliti da zatvaram oci pred tim) kriminalac, ali ne mozes ga izjednaciti s ratnim zlocincem i sliovateljem. Jednostavno, nije isto i ne znam kako to tebi nije jasno.
Ako imas zenskog clana obitelji popricaj malo sta znaci silovanje, nije to samo ruzna rijec... (ovo ti ne govorim da bih te provocirala ili omalovazila tvoje razmisljanje)
Ne volim uopste u raspravama spominjati ove ljudske tragedije, previse se zloupotrebljavaju, ali evo jos jednom.
Znaci, nije sporno da je taj koji ukrade donaciju (a ima ih...vjerovatno na hiljade, nemoj misliti da zatvaram oci pred tim) kriminalac, ali ne mozes ga izjednaciti s ratnim zlocincem i sliovateljem. Jednostavno, nije isto i ne znam kako to tebi nije jasno.
Ako imas zenskog clana obitelji popricaj malo sta znaci silovanje, nije to samo ruzna rijec... (ovo ti ne govorim da bih te provocirala ili omalovazila tvoje razmisljanje)
- MrMaliJoe
#98 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
BRAVO, još kada je ta žrvtva nezaposlena, postaje interesantnije. Ali da netrollamo više, ne vjerujem da ćemo se složiti.plain vanilla wrote:Da bi rijesio neki problem, bilo koji, moras ga pravilno postaviti.
- plain vanilla
#99 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
toj zrtvi mozes dati pozlacenu kucu, uvijek ce ostati silovana zena koja je prezivjela i svaki dan iznova prezivljava torturu..MrMaliJoe wrote:BRAVO, još kada je ta žrvtva nezaposlena, postaje interesantnije. Ali da netrollamo više, ne vjerujem da ćemo se složiti.plain vanilla wrote:Da bi rijesio neki problem, bilo koji, moras ga pravilno postaviti.
ali slazem se ja s tobom da sve ovo sto im je trebalo olaksati zivot, i namijenjeno njima, a pokradeno je , to je zlocin svoje vrste, zlocin prema vlastitom narodu. Samo hocu reci da nije isto.
- MrMaliJoe
#100 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Upravu si, nije isto, već je gore i odvratnije.plain vanilla wrote:toj zrtvi mozes dati pozlacenu kucu, uvijek ce ostati silovana zena koja je prezivjela i svaki dan iznova prezivljava torturu..MrMaliJoe wrote:BRAVO, još kada je ta žrvtva nezaposlena, postaje interesantnije. Ali da netrollamo više, ne vjerujem da ćemo se složiti.plain vanilla wrote:Da bi rijesio neki problem, bilo koji, moras ga pravilno postaviti.
ali slazem se ja s tobom da sve ovo sto im je trebalo olaksati zivot, i namijenjeno njima, a pokradeno je , to je zlocin svoje vrste, zlocin prema vlastitom narodu. Samo hocu reci da nije isto.