Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
- MrMaliJoe
#51 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Najveći neprijatelji ove zemlje su Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
- mO k3
#52 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
e nek si nam ti reko .... sta onda hocemo bih naseliti kinezima,eskimima ili ????MrMaliJoe wrote:Najveći neprijatelji ove zemlje su Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
- MrMaliJoe
#53 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Bosancima i Hercegovcima za početak.Ženski Dr.Med wrote:e nek si nam ti reko .... sta onda hocemo bih naseliti kinezima,eskimima ili ????MrMaliJoe wrote:Najveći neprijatelji ove zemlje su Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
- mO k3
#54 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
MrMaliJoe wrote:Bosancima i Hercegovcima za početak.Ženski Dr.Med wrote:e nek si nam ti reko .... sta onda hocemo bih naseliti kinezima,eskimima ili ????MrMaliJoe wrote:Najveći neprijatelji ove zemlje su Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
- Jedinstvo_Manchester
#55 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Sta je radila, isto sto radi Spanija u Baskiji sto je svojevremeno radila vlada SAD u Texasu, sto bi radila svaka normalna vlast da joj se na njenoj teritoriji pojavi paravojna teroristička formacija koja se bori protiv sistema i tezi ka secesiji teritorije suverene zemlje, isto sto bi radile i vlasti u BiH kada bi neka Srpska ili Hrvatska paravojska na teritoriji BiH pokušala vojno da otcjepi dio teritorije BiH. To su sve bile legalne vojne i policijske akcije u skladu sa ustavom zemlje u kojoj su se provodile. Hipotetičko pitanje da si ti vlast i da Dodik pokuša vojno da otcjepi RS od BiH bi li ti to pokušala vojno da spriječiš bez obzira na posljedice i stradanje koje bi se sigurno desilo?
- MrMaliJoe
#56 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Ebo zemlju u kojoj se ne možeš izjasniti kao Bosanac, već se moraš svrstati u jedan od tri kodirana legitimno konstitutivna naroda. Ebo zemlju u kojoj možeš biti konstitutivno legitiman ako si prije 15 godina imao pušku i barem negdje napravio sranje.
- mO k3
#57 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
ha!!!!???????Jedinstvo_Manchester wrote:Sta je radila, isto sto radi Spanija u Baskiji sto je svojevremeno radila vlada SAD u Texasu, sto bi radila svaka normalna vlast da joj se na njenoj teritoriji pojavi paravojna teroristička formacija koja se bori protiv sistema i tezi ka secesiji teritorije suverene zemlje, isto sto bi radile i vlasti u BiH kada bi neka Srpska ili Hrvatska paravojska na teritoriji BiH pokušala vojno da otcjepi dio teritorije BiH. To su sve bile legalne vojne i policijske akcije u skladu sa ustavom zemlje u kojoj su se provodile. Hipotetičko pitanje da si ti vlast i da Dodik pokuša vojno da otcjepi RS od BiH bi li ti to pokušala vojno da spriječiš bez obzira na posljedice i stradanje koje bi se sigurno desilo?
koja paravojna formacija???
- mO k3
#58 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
ma mozes se ti izjasniti kako hoces.....ne pricas istinuMrMaliJoe wrote:Ebo zemlju u kojoj se ne možeš izjasniti kao Bosanac, već se moraš svrstati u jedan od tri kodirana legitimno konstitutivna naroda. Ebo zemlju u kojoj možeš biti konstitutivno legitiman ako si prije 15 godina imao pušku i barem negdje napravio sranje.
- Jedinstvo_Manchester
#59 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Ja koliko znam OVK je bila u pravnom smislu paravojna teroristička formacija. Evo da li je VRS u međunarodnopravnom smislu od 1992 do 1995 bila legalna vojska u BiH ili je bila paravojska koja se borila protiv ARBIH i ustava RBIHŽenski Dr.Med wrote:ha!!!!???????Jedinstvo_Manchester wrote:Sta je radila, isto sto radi Spanija u Baskiji sto je svojevremeno radila vlada SAD u Texasu, sto bi radila svaka normalna vlast da joj se na njenoj teritoriji pojavi paravojna teroristička formacija koja se bori protiv sistema i tezi ka secesiji teritorije suverene zemlje, isto sto bi radile i vlasti u BiH kada bi neka Srpska ili Hrvatska paravojska na teritoriji BiH pokušala vojno da otcjepi dio teritorije BiH. To su sve bile legalne vojne i policijske akcije u skladu sa ustavom zemlje u kojoj su se provodile. Hipotetičko pitanje da si ti vlast i da Dodik pokuša vojno da otcjepi RS od BiH bi li ti to pokušala vojno da spriječiš bez obzira na posljedice i stradanje koje bi se sigurno desilo?
koja paravojna formacija???
- MrMaliJoe
#60 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Ebo zemlju u kojoj se do jučerašnje komšije pobiju oko međe. Kako je onda očekivat da će se dogovoriti oko većih komada teritorije. Neprijatelji ove zemlje su Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
- MrMaliJoe
#61 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Možeš ali te uvjek bace u ostale i nemaš nikakva prava jer se traži nacionalni ključ. Nemoj se praviti budala ba.Ženski Dr.Med wrote:ma mozes se ti izjasniti kako hoces.....ne pricas istinuMrMaliJoe wrote:Ebo zemlju u kojoj se ne možeš izjasniti kao Bosanac, već se moraš svrstati u jedan od tri kodirana legitimno konstitutivna naroda. Ebo zemlju u kojoj možeš biti konstitutivno legitiman ako si prije 15 godina imao pušku i barem negdje napravio sranje.
- mO k3
#62 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Pa bobiju se i braca pa sta....MrMaliJoe wrote:Ebo zemlju u kojoj se do jučerašnje komšije pobiju oko međe. Kako je onda očekivat da će se dogovoriti oko većih komada teritorije. Neprijatelji ove zemlje su Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
@mancester tebi cu polije odgovoriti
- MrMaliJoe
#63 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Tebi je to normalno!!! interesantno.Ženski Dr.Med wrote:Pa bobiju se i braca pa sta....MrMaliJoe wrote:Ebo zemlju u kojoj se do jučerašnje komšije pobiju oko međe. Kako je onda očekivat da će se dogovoriti oko većih komada teritorije. Neprijatelji ove zemlje su Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
- mO k3
#64 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Izgleda da si mlad i da ne poznajes nas mentalitet dole...MrMaliJoe wrote:Tebi je to normalno!!! interesantno.Ženski Dr.Med wrote:Pa bobiju se i braca pa sta....MrMaliJoe wrote:Ebo zemlju u kojoj se do jučerašnje komšije pobiju oko međe. Kako je onda očekivat da će se dogovoriti oko većih komada teritorije. Neprijatelji ove zemlje su Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
- MrMaliJoe
#65 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Definitivno nisam mlad ali hvala u svakom slučaju. To nije nikakav argument. Srbi, Hrvati i Bošnjaci su neprijatelji ove zemlje, posebno Bošnjaci koji su tobože čuvari Bosne. Ima li iko da se izjašnjava Bošnjakom a da nije musliman i zašto? Nakon što odgovoriš na to pitanje, odgovori mi: gdje je nestao "ideal" o multivitaminskoj BIH, i ko je za to kriv. Nakon ovoga mi odgovori ko je neprijatelj Bosne i H.Ženski Dr.Med wrote: Izgleda da si mlad i da ne poznajes nas mentalitet dole...
- Bosnolog
#66 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Jedinstvo_Manchester wrote: I pitanje za Bosnologa.
Da li iko stvarno zna sta se dogovaralo u tom nesretnom Karađorđevu, sve te priče oko mapa na salveti i podjeli Bosne je koliko sam ja mogao da zaključim ono poznato rekla-kazala, niko nije nikad objavio neki stenogram, tonski zapis sa tog sastanka, više mi liči na mit koji je postao istina bez da je iko ikad nasao nesto relevantno sto ce potvrditi tu pricu o salveti?
Znači ko je dao konkretan dokaz o tom mitskom dogovoru?
Ti to kao ozbiljan forumas ili onako usput,mada mi djelujes kao da si se juce rodio ili da si zivio na Marsu sve ove godine???
Karaodordevo http://en.wikipedia.org/wiki/Kara%C4%91 ... _agreement je bila samo jedna od epizoda http://en.wikipedia.org/wiki/Graz_agreement visegeneracisjkih planova podjele i nestanka BiH jos od Nacertanija http://www.rastko.rs/istorija/garasanin ... aradordevo je fluidan plan koji mijenja oblik,formu i metod,.Vidim da si najaktivniji na temi Fudbal,pa da ti usput pojasnim da je i rusenje fudbalskog saveza BiH dio tog plana
Salveta na kojoj je Tudman crtao podjelu BiH po hotelima je ocito iskoristio za brisanje njegovog dupeta jer je navodno dobio enterokolitis od masne supe koju je jeo nekontorlisano dok je objasnjavao tu njegovu mapu stranim diplomatama u prisustvu novinara o ozgledu Banovine i Srboslavije na najvecem dijelu BiH......
Imas ovdje masu dokaza i svjedocenja o Karadordevu pa cak i simbolicnu reprizu mostarskog mini Karadordeva koji se obiljezi dvije decenije nakon onog sto ga Zlobo i Njofra dogovorise,25.3.2011 koja slucajna simbolikaCroatia's President Franjo Tudjman — another architect of the conflict — likes to scribble maps on paper napkins that omit a Muslim entity, even a small one.None of this is likely to happen peacefully. http://www.nytimes.com/1995/09/26/opini ... .t_49.html
Samo sto ovi sada Dodici i Covici mogu da urlicu kao gladni vukovi jer nema vise naivnih i golorukih komsija da se ubijaju i zatvaraju u konc logore a nema vise ni JNA da opkoli gradove pod izgovorom vojnih odbrambenih vjezbi,..
- Jedinstvo_Manchester
#67 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Nemas ti meni sta odgovarati, ova me tema posebno i ne interesuje, samo hoću da kazem da nije uredu da koristimo dvostruke arsine kao da su nas amerikanci pravili kad nam nesto odgovara onda je uredu da to podrzavamo makar to bilo i nelegalno, a ako nam ne odgovara da to odbacujemo i da se borimo za pravo. Nije uredu da se čovjek zbog iskazanog mišljenja naziva fašistom i neprijateljem, a mi kad se ponasamo kao i ti koje zovemo fasistima smo patriote i njegovatelji Zapadnih antifašističkih tekovina.Ženski Dr.Med wrote:Pa bobiju se i braca pa sta....MrMaliJoe wrote:Ebo zemlju u kojoj se do jučerašnje komšije pobiju oko međe. Kako je onda očekivat da će se dogovoriti oko većih komada teritorije. Neprijatelji ove zemlje su Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
- MrMaliJoe
#68 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Bosnolog jarane ti ko pjan plota. Prvo traži grešku u sebi pa onda u drugima. Molim te, možeš li mi reći koje su greške Bošnjačke politike ili je ona tobože BEZGREŠNA.
ZAŠTO JE DIVJAK UKLONJEN I ZAŠTO SU IZ NJEGA ISTJERIVALI VJEŠTICE U KONJICU.
ZAŠTO JE DIVJAK UKLONJEN I ZAŠTO SU IZ NJEGA ISTJERIVALI VJEŠTICE U KONJICU.
- Jedinstvo_Manchester
#69 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Znam ja sta je pisao Garasanin u XIX vijeku, tad su se u cijeloj Evropi pravile moderne nacionalne drzave, na balkanu nisu mogle jer je bio pod okupacijom Osmanlija, tako da ta težnja u kontekstu tog doba nije bila nimalo čudna, a Wikipediu može da uređuje svako ko zna da kuca na tastaturi. Ima li stenograma i tonskog zapisa da potvrde tu podjelu Bosne. Konkretan dokaz je nešto što je u pravnom smislu neoborivo i apsolutno tačno. Svi ovi izkazi su u kontekst političkog šićara i opravdanja razvaljivanja Jugoslavije od strane EU i SAD-a uz pomoć domicijelnog stanovništva. Jugoslavija je bar po meni bila ono vrhunsko sto su Srbi imali i želili, znači svi Srbi u jednoj državi i njima nije trebala Velika Srbija kad su već živjeli u istoj. Samo su se budale htjele djeliti a sada zele da se objedinjuju i zive sretno jednaki u pravima sa ostalima, samo su se preracunali jer ostali više neće skupa u isti tor.Bosnolog wrote:
Ti to kao ozbiljan forumas ili onako usput,mada mi djelujes kao da si se juce rodio ili da si zivio na Marsu sve ove godine???....
Karaodordevo http://en.wikipedia.org/wiki/Kara%C4%91 ... _agreement je bila samo jedna od epizoda http://en.wikipedia.org/wiki/Graz_agreement visegeneracisjkih planova podjele i nestanka BiH jos od Nacertanija http://www.rastko.rs/istorija/garasanin ... aradordevo je fluidan plan koji mijenja oblik,formu i metod,.Vidim da si najaktivniji na temi Fudbal,pa da ti usput pojasnim da je i rusenje fudbalskog saveza BiH dio tog plana...
Salveta na kojoj je Tudman crtao podjelu BiH po hotelima je ocito iskoristio za brisanje njegovog dupeta jer je navodno dobio enterokolitis od masne supe koju je jeo nekontorlisano dok je objasnjavao tu njegovu mapu stranim diplomatama u prisustvu novinara o ozgledu Banovine i Srboslavije na najvecem dijelu BiH......![]()
Imas ovdje masu dokaza i svjedocenja o Karadordevu pa cak i simbolicnu reprizu mostarskog mini Karadordeva koji se obiljezi dvije decenije nakon onog sto ga Zlobo i Njofra dogovorise,25.3.2011 koja slucajna simbolikaCroatia's President Franjo Tudjman — another architect of the conflict — likes to scribble maps on paper napkins that omit a Muslim entity, even a small one.None of this is likely to happen peacefully. http://www.nytimes.com/1995/09/26/opini ... .t_49.html....
Samo sto ovi sada Dodici i Covici mogu da urlicu kao gladni vukovi jer nema vise naivnih i golorukih komsija da se ubijaju i zatvaraju u konc logore a nema vise ni JNA da opkoli gradove pod izgovorom vojnih odbrambenih vjezbi,..
A sada palim jer je ovo moj zadnji post na ovu temu. Ipak mi je Manchester United najbitniji kao i zezanje građanskih rivala
- Bosnolog
#70 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Svakao da je grijesila,grijesi danas a zasigurno ce grijesiti i u buduce,.Ja zamjeram bosnjackoj politici sto je dvije decenije bila razjedinjena,sitnosicarska,licnostranacka,beskicmenjacka,dupeuvlakacka,dezorjentisana,naivna,merhaametlijska prema dokazanim din dusmanima u zemlji i van nje, osim mozda u vrijeme kada je Bosnjacima i BiH prijetio bioloski i nestanak kao i drzave kada je bilo biti ili ne biti,ali moze biti ponosna na iste jer je tada pokazala i najvece elemente ljudskosti i plemenitosti prema onima koji su nad njima cinili planska i sistemaska bioloska istrebljenja,jer nisu radili drugima ono sto su im komsije radile uz nevideni cinizam i izdaju MZ zbog cega su platili ogormnu cijenu naivnosti,nespremnosti kao posljedicu svog merhametluka,.....MrMaliJoe wrote:Bosnolog jarane ti ko pjan plota. Prvo traži grešku u sebi pa onda u drugima. Molim te, možeš li mi reći koje su greške Bošnjačke politike ili je ona tobože BEZGREŠNA.
Ne odnosi se generalno na sve ali uglavnom na one koji su lutali i lutaju sve ove godine,tu mislim priej svega na SDA ublehase i ZagraBiH krimose koa i najnovije Scepase koji podrzavaju zdruzenu anti BH Dodik-Covic osovinu zla,...
Da ti iskreno kazem mene stranke najmanje interesuju kao i pojedinci,one su prolazne i samo su servis gradana a ustavna im je obaveza da stite i bore se za interese gradana i drzave koja ih placa i ne mogu prihvatiti nikakave kompromise kada je u pitanju vladavina,prava,slobode gradana te odbrana i zastita drzavnih interesa,.......
Grijeh prema Divjaku je za svaku osudu,.Nije samo Divjak bio zrtva nepovjerenja i cistke kadrova,ja znam mnoge Bosnjake koji su takode sklonjeni jer nisu bili podobni i poslusni SDA klimoglavci.Pocevsi od Generala Halilovica i jos mnogih meni bliskih prijetelja koji su organizovali odbranu RBiH a neki cak i pod nerazjasnjenim okolnostima poginuli,.....
- Bosnolog
#71 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Pametna odluka,znas ti mnogo toga sto si pitao,samo sto glumis naivnog Engleza,.....Jedinstvo_Manchester wrote:Znam ja sta je pisao Garasanin u XIX vijeku, tad su se u cijeloj Evropi pravile moderne nacionalne drzave, na balkanu nisu mogle jer je bio pod okupacijom Osmanlija, tako da ta težnja u kontekstu tog doba nije bila nimalo čudna, a Wikipediu može da uređuje svako ko zna da kuca na tastaturi. Ima li stenograma i tonskog zapisa da potvrde tu podjelu Bosne. Konkretan dokaz je nešto što je u pravnom smislu neoborivo i apsolutno tačno. Svi ovi izkazi su u kontekst političkog šićara i opravdanja razvaljivanja Jugoslavije od strane EU i SAD-a uz pomoć domicijelnog stanovništva. Jugoslavija je bar po meni bila ono vrhunsko sto su Srbi imali i želili, znači svi Srbi u jednoj državi i njima nije trebala Velika Srbija kad su već živjeli u istoj. Samo su se budale htjele djeliti a sada zele da se objedinjuju i zive sretno jednaki u pravima sa ostalima, samo su se preracunali jer ostali više neće skupa u isti tor.Bosnolog wrote:
Ti to kao ozbiljan forumas ili onako usput,mada mi djelujes kao da si se juce rodio ili da si zivio na Marsu sve ove godine???....
Karaodordevo http://en.wikipedia.org/wiki/Kara%C4%91 ... _agreement je bila samo jedna od epizoda http://en.wikipedia.org/wiki/Graz_agreement visegeneracisjkih planova podjele i nestanka BiH jos od Nacertanija http://www.rastko.rs/istorija/garasanin ... aradordevo je fluidan plan koji mijenja oblik,formu i metod,.Vidim da si najaktivniji na temi Fudbal,pa da ti usput pojasnim da je i rusenje fudbalskog saveza BiH dio tog plana...
Salveta na kojoj je Tudman crtao podjelu BiH po hotelima je ocito iskoristio za brisanje njegovog dupeta jer je navodno dobio enterokolitis od masne supe koju je jeo nekontorlisano dok je objasnjavao tu njegovu mapu stranim diplomatama u prisustvu novinara o ozgledu Banovine i Srboslavije na najvecem dijelu BiH......![]()
Imas ovdje masu dokaza i svjedocenja o Karadordevu pa cak i simbolicnu reprizu mostarskog mini Karadordeva koji se obiljezi dvije decenije nakon onog sto ga Zlobo i Njofra dogovorise,25.3.2011 koja slucajna simbolikaCroatia's President Franjo Tudjman — another architect of the conflict — likes to scribble maps on paper napkins that omit a Muslim entity, even a small one.None of this is likely to happen peacefully. http://www.nytimes.com/1995/09/26/opini ... .t_49.html....
A sada palim jer je ovo moj zadnji post na ovu temu. Ipak mi je Manchester United najbitniji kao i zezanje građanskih rivala
- muha_sa
#72 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
ocito si prespavo "desavanje naroda"--mitingasenje i "jogurt revoluciju"Jedinstvo_Manchester wrote: Znam ja sta je pisao Garasanin u XIX vijeku, tad su se u cijeloj Evropi pravile moderne nacionalne drzave, na balkanu nisu mogle jer je bio pod okupacijom Osmanlija, tako da ta težnja u kontekstu tog doba nije bila nimalo čudna, a Wikipediu može da uređuje svako ko zna da kuca na tastaturi. Ima li stenograma i tonskog zapisa da potvrde tu podjelu Bosne. Konkretan dokaz je nešto što je u pravnom smislu neoborivo i apsolutno tačno. Svi ovi izkazi su u kontekst političkog šićara i opravdanja razvaljivanja Jugoslavije od strane EU i SAD-a uz pomoć domicijelnog stanovništva. Jugoslavija je bar po meni bila ono vrhunsko sto su Srbi imali i želili, znači svi Srbi u jednoj državi i njima nije trebala Velika Srbija kad su već živjeli u istoj. Samo su se budale htjele djeliti a sada zele da se objedinjuju i zive sretno jednaki u pravima sa ostalima, samo su se preracunali jer ostali više neće skupa u isti tor.
-ko nam razvali Yugu
- ReD aka Socijalista
#73 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
Idete opet van teme... 
Predlazem i da se ovo zakljuca. Idite na temu razno.
- muha_sa
#74 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
nema veze sto idemo van temeReD aka Socijalista wrote:Idete opet van teme...
ako vama sjecanje blijedi il ako ne znate sta je to prije samo 15.ak.godina bilo tu smo mi da vam pojasnimo--posebno ovim koji zele da pod tepih gurnu sav jad i cemer koji nam priredise na pragu dvadeset prvog vijeka.
zaborav=zlocin.
- mO k3
#75 Re: Ko je veci neprijatelj drzave BiH?
muha_sa wrote:nema veze sto idemo van temeReD aka Socijalista wrote:Idete opet van teme...
Predlazem i da se ovo zakljuca. Idite na temu razno.![]()
ako vama sjecanje blijedi il ako ne znate sta je to prije samo 15.ak.godina bilo tu smo mi da vam pojasnimo--posebno ovim koji zele da pod tepih gurnu sav jad i cemer koji nam priredise na pragu dvadeset prvog vijeka.
zaborav=zlocin.