Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
terra_incognita

#26 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by terra_incognita »

da spadas u prosvjetne radnike i a ti treba fond sati, kuknjava bi isla u drugom smjeru

misli malo i na druge, ti jedan a nastavnika i profesora bruka
kukuruz_kokicar

#27 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by kukuruz_kokicar »

azurna_obala wrote:
kukuruz_kokicar wrote:Polucija: nehotični noćni izljivi sperme, obično praćeni erotičkim snovima.
Šta li to onda znači gradska polucija? Cijeli grad ima izljeve sperme?
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
mislio čovjek pollution valjda
zagađenje
zagađenost
Ma shvatio sam ja šta je Jenki htio reći, ali stvarno postaje blesavo ubacivanje engleskih riječi za pojmove za koje imamo i svoju riječ. Počesto to završi i katastrofom - kao ova polucija. Eto, prije neko veče dr. F. Gavrankapetanović , menadžer KCUS, reče u TV programu - rješavanje emergentnih slučajeva i još puno sličnih engleskih riječi za pojmove za koje postoje uobičajene riječi iz našeg jezika.
Racunica

#28 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by Racunica »

BihYankee wrote:Ko ima djecu a mora raditi, uz to nema baku/nanu/ tetku/ kucnu pomocnicu za cuvanje djece u radno vrijeme -razumijece pitanja sa inicijalnog posta. Kako da odvedem djecu da pomole nos van grada?..kad A. Moram na posao; B ulice( moja do priije dva dana ) zatrpane ( uključujuči i auto) C djeca poludila u kući (jer padaju ledenice vani) , D itD..Taman mislio pobjeci jer ni zena ni ja ne moramo na posao ,,kad ono djeca moraju...Prijedlog je produziti na kraju godine nastavu ili povecati za jedan cas svaki dan a skratiti cacove sa 45 na 30 dok se ne nadoknadi...Imal Logike? Jok bolje u subotu djecu slati ili lažirati opravdanja...
ovako nekako ide: "gdje prestaje logika tu nastaje Bosna" :) a od ovih "stari" forumasa ne mozes doci do rijeci...suti trpi sta ce nama porodicno druzenje, svakako nije IN imati porodicu. Kada dijete krene krivim putem (jer mu se ne posvecuje dovoljno vremena) opet roditelj kriv i tako u krug. :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#29 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by plain vanilla »

BihYankee wrote:Ko ima djecu a mora raditi, uz to nema baku/nanu/ tetku/ kucnu pomocnicu za cuvanje djece u radno vrijeme -razumijece pitanja sa inicijalnog posta. Kako da odvedem djecu da pomole nos van grada?..kad A. Moram na posao; B ulice( moja do priije dva dana ) zatrpane ( uključujuči i auto) C djeca poludila u kući (jer padaju ledenice vani) , D itD..Taman mislio pobjeci jer ni zena ni ja ne moramo na posao ,,kad ono djeca moraju...Prijedlog je produziti na kraju godine nastavu ili povecati za jedan cas svaki dan a skratiti cacove sa 45 na 30 dok se ne nadoknadi...Imal Logike? Jok bolje u subotu djecu slati ili lažirati opravdanja...
a petak?
nije praznik 2 dana
vozač

#30 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by vozač »

pusti ba školu, hoće li se ko sjetiti da pospe malo soli na budakoviće, ne možeš pješke proći, a o autima da i ne pričamo

btw ... kukuruz kokičar je tito :lol:
BihYankee

#31 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by BihYankee »

terra_incognita wrote:da spadas u prosvjetne radnike i a ti treba fond sati, kuknjava bi isla u drugom smjeru

misli malo i na druge, ti jedan a nastavnika i profesora bruka

Nastavnici nece biti dodatno placeni ali im se nece "odbijati" nista u februaru..u nasoj skoli su vecina nastavnika i ostalih dolazili na posao..kolko tolko..a sad ce jos koji put i to u dane kad se moglo pobjeci iz zagadjenog grada ...
alcho

#32 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by alcho »

plain vanilla wrote:
a petak?
nije praznik 2 dana
Pa ni petak se ne treba raditi...zbog gradskih polucija i tako toga
plain vanilla

#33 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by plain vanilla »

1.maj pada u petak
dakle neradni dani su petak i subota, nema sanse da bude nadoknada u subotu jer je i subota drzavni praznik
Dendrlix

#34 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by Dendrlix »

plain vanilla wrote:1.maj pada u petak
dakle neradni dani su petak i subota, nema sanse da bude nadoknada u subotu jer je i subota drzavni praznik
Ne valja ti kalendar :D 01.05.2012. je u utorak.
plain vanilla

#35 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by plain vanilla »

Dendrlix wrote:
e dobro si, sta li sam ja gledala

ali kakve veze opet ima subota? :?
vozač

#36 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by vozač »

Dendrlix wrote:
onda je najbolje odmah reći da se neće raditi ni ponedjeljak 30. april, dobijemo 4 dana odmora,
a u srijedu redovne aktivnosti,
evo prijedloga za mnistarstvo (prebacite praznični dan od srijede i iskoristite ga u ponedjeljak), ništa se ne gubi, + svi zadovoljni
plain vanilla

#37 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by plain vanilla »

pa najbolje da se cijeli maj ne radi
i taj ponedjeljak :lol:
Dupli_skalp

#38 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by Dupli_skalp »

gentoo wrote:Pa sta hos covjece 20 dana su imali mukte raspusta.. koliko to izadje.. oko 2mj ukupno :lol: Mogao si pjesice i nazad do val diser-a
sary wrote:Ko je narodu ugodio....
Najbolje je da nikako ne idu u skolu da ih vodamo po cistom zraku,
pa neka se pridruze moru neobrazovanih, polupismenih....
cccc......
:thumbup:
zelenashica

#39 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by zelenashica »

Nastava se mora u cjelosti realizovati do 15.06. Stoga su nadoknade subotama obavezne. Završni razredi osnovne i srednjih škola moraju imati uredno popunjena svedočanstva da bi stigli na planirane upisne rokove.
Nema dileme.

Ne znam o kojem Kantonu je riječ, ali TK ima manjka časova bruku,...7 radnih dana radi elementarne nepogode i 5 radnih dana radi usklađivanja Zakona o zimskom đačkom raspustu.
Eto možeš misliti kako je meni drago subotom raditi, ali mi je puno draže jer znam da će nastava biti u cjelosti realizovana.
Troll_Happens

#40 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?

Post by Troll_Happens »

kakvi ljudi zive u ovoj zemlji to je cudo jedno, poslije 3 hefte frajer se uhvatio za praznik i dan odmora....
pa skolstvo je u takvom stanju da se svedno nista ne moze nauciti nit je tesko zajebancija prava... i to im teshko...
onda se pitaju ljudi sto su poslije u zivotu i na poslu nesposobni.
evo sad strajk prosvetara pa ce bit i raspusta.... :run:

svugdje u normalnom svijetu drzavni praznici se praznuju jedan dan samo kod nas hefta... :-)
Post Reply