Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
- terra_incognita
#26 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
da spadas u prosvjetne radnike i a ti treba fond sati, kuknjava bi isla u drugom smjeru
misli malo i na druge, ti jedan a nastavnika i profesora bruka
- kukuruz_kokicar
#27 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
Ma shvatio sam ja šta je Jenki htio reći, ali stvarno postaje blesavo ubacivanje engleskih riječi za pojmove za koje imamo i svoju riječ. Počesto to završi i katastrofom - kao ova polucija. Eto, prije neko veče dr. F. Gavrankapetanović , menadžer KCUS, reče u TV programu - rješavanje emergentnih slučajeva i još puno sličnih engleskih riječi za pojmove za koje postoje uobičajene riječi iz našeg jezika.azurna_obala wrote:kukuruz_kokicar wrote:Polucija: nehotični noćni izljivi sperme, obično praćeni erotičkim snovima.
Šta li to onda znači gradska polucija? Cijeli grad ima izljeve sperme?
![]()
![]()
![]()
![]()
mislio čovjek pollution valjda
zagađenje
zagađenost
-
Racunica
#28 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
ovako nekako ide: "gdje prestaje logika tu nastaje Bosna"BihYankee wrote:Ko ima djecu a mora raditi, uz to nema baku/nanu/ tetku/ kucnu pomocnicu za cuvanje djece u radno vrijeme -razumijece pitanja sa inicijalnog posta. Kako da odvedem djecu da pomole nos van grada?..kad A. Moram na posao; B ulice( moja do priije dva dana ) zatrpane ( uključujuči i auto) C djeca poludila u kući (jer padaju ledenice vani) , D itD..Taman mislio pobjeci jer ni zena ni ja ne moramo na posao ,,kad ono djeca moraju...Prijedlog je produziti na kraju godine nastavu ili povecati za jedan cas svaki dan a skratiti cacove sa 45 na 30 dok se ne nadoknadi...Imal Logike? Jok bolje u subotu djecu slati ili lažirati opravdanja...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#29 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
a petak?BihYankee wrote:Ko ima djecu a mora raditi, uz to nema baku/nanu/ tetku/ kucnu pomocnicu za cuvanje djece u radno vrijeme -razumijece pitanja sa inicijalnog posta. Kako da odvedem djecu da pomole nos van grada?..kad A. Moram na posao; B ulice( moja do priije dva dana ) zatrpane ( uključujuči i auto) C djeca poludila u kući (jer padaju ledenice vani) , D itD..Taman mislio pobjeci jer ni zena ni ja ne moramo na posao ,,kad ono djeca moraju...Prijedlog je produziti na kraju godine nastavu ili povecati za jedan cas svaki dan a skratiti cacove sa 45 na 30 dok se ne nadoknadi...Imal Logike? Jok bolje u subotu djecu slati ili lažirati opravdanja...
nije praznik 2 dana
- vozač
#30 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
pusti ba školu, hoće li se ko sjetiti da pospe malo soli na budakoviće, ne možeš pješke proći, a o autima da i ne pričamo
btw ... kukuruz kokičar je tito
btw ... kukuruz kokičar je tito
- BihYankee
#31 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
terra_incognita wrote:da spadas u prosvjetne radnike i a ti treba fond sati, kuknjava bi isla u drugom smjeru
Nastavnici nece biti dodatno placeni ali im se nece "odbijati" nista u februaru..u nasoj skoli su vecina nastavnika i ostalih dolazili na posao..kolko tolko..a sad ce jos koji put i to u dane kad se moglo pobjeci iz zagadjenog grada ...
- alcho
#32 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
Pa ni petak se ne treba raditi...zbog gradskih polucija i tako togaplain vanilla wrote:a petak?BihYankee wrote:Ko ima djecu a mora raditi, uz to nema baku/nanu/ tetku/ kucnu pomocnicu za cuvanje djece u radno vrijeme -razumijece pitanja sa inicijalnog posta. Kako da odvedem djecu da pomole nos van grada?..kad A. Moram na posao; B ulice( moja do priije dva dana ) zatrpane ( uključujuči i auto) C djeca poludila u kući (jer padaju ledenice vani) , D itD..Taman mislio pobjeci jer ni zena ni ja ne moramo na posao ,,kad ono djeca moraju...Prijedlog je produziti na kraju godine nastavu ili povecati za jedan cas svaki dan a skratiti cacove sa 45 na 30 dok se ne nadoknadi...Imal Logike? Jok bolje u subotu djecu slati ili lažirati opravdanja...
nije praznik 2 dana
- plain vanilla
#33 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
1.maj pada u petak
dakle neradni dani su petak i subota, nema sanse da bude nadoknada u subotu jer je i subota drzavni praznik
dakle neradni dani su petak i subota, nema sanse da bude nadoknada u subotu jer je i subota drzavni praznik
-
Dendrlix
#34 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
Ne valja ti kalendarplain vanilla wrote:1.maj pada u petak
- plain vanilla
#35 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
e dobro si, sta li sam ja gledalaDendrlix wrote:Ne valja ti kalendarplain vanilla wrote:1.maj pada u petak
dakle neradni dani su petak i subota, nema sanse da bude nadoknada u subotu jer je i subota drzavni praznik01.05.2012. je u utorak.
ali kakve veze opet ima subota?
- vozač
#36 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
onda je najbolje odmah reći da se neće raditi ni ponedjeljak 30. april, dobijemo 4 dana odmora,Dendrlix wrote:Ne valja ti kalendarplain vanilla wrote:1.maj pada u petak
dakle neradni dani su petak i subota, nema sanse da bude nadoknada u subotu jer je i subota drzavni praznik01.05.2012. je u utorak.
a u srijedu redovne aktivnosti,
evo prijedloga za mnistarstvo (prebacite praznični dan od srijede i iskoristite ga u ponedjeljak), ništa se ne gubi, + svi zadovoljni
- plain vanilla
#37 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
pa najbolje da se cijeli maj ne radi
i taj ponedjeljak
i taj ponedjeljak
- Dupli_skalp
#38 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
gentoo wrote:Pa sta hos covjece 20 dana su imali mukte raspusta.. koliko to izadje.. oko 2mj ukupnoMogao si pjesice i nazad do val diser-a
sary wrote:Ko je narodu ugodio....
Najbolje je da nikako ne idu u skolu da ih vodamo po cistom zraku,
pa neka se pridruze moru neobrazovanih, polupismenih....
cccc......
-
zelenashica
#39 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
Nastava se mora u cjelosti realizovati do 15.06. Stoga su nadoknade subotama obavezne. Završni razredi osnovne i srednjih škola moraju imati uredno popunjena svedočanstva da bi stigli na planirane upisne rokove.
Nema dileme.
Ne znam o kojem Kantonu je riječ, ali TK ima manjka časova bruku,...7 radnih dana radi elementarne nepogode i 5 radnih dana radi usklađivanja Zakona o zimskom đačkom raspustu.
Eto možeš misliti kako je meni drago subotom raditi, ali mi je puno draže jer znam da će nastava biti u cjelosti realizovana.
Nema dileme.
Ne znam o kojem Kantonu je riječ, ali TK ima manjka časova bruku,...7 radnih dana radi elementarne nepogode i 5 radnih dana radi usklađivanja Zakona o zimskom đačkom raspustu.
Eto možeš misliti kako je meni drago subotom raditi, ali mi je puno draže jer znam da će nastava biti u cjelosti realizovana.
- Troll_Happens
#40 Re: Ko je upropastio praznike djeci i roditeljima?
kakvi ljudi zive u ovoj zemlji to je cudo jedno, poslije 3 hefte frajer se uhvatio za praznik i dan odmora....
pa skolstvo je u takvom stanju da se svedno nista ne moze nauciti nit je tesko zajebancija prava... i to im teshko...
onda se pitaju ljudi sto su poslije u zivotu i na poslu nesposobni.
evo sad strajk prosvetara pa ce bit i raspusta....
svugdje u normalnom svijetu drzavni praznici se praznuju jedan dan samo kod nas hefta...
pa skolstvo je u takvom stanju da se svedno nista ne moze nauciti nit je tesko zajebancija prava... i to im teshko...
onda se pitaju ljudi sto su poslije u zivotu i na poslu nesposobni.
evo sad strajk prosvetara pa ce bit i raspusta....
svugdje u normalnom svijetu drzavni praznici se praznuju jedan dan samo kod nas hefta...