ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
g_i_l_i_p_t_e_r

#276 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by g_i_l_i_p_t_e_r »

jedinu svjetlu tačku koju sam ja uspio pronaći u svom crnilu bhtelekoma,
iako je i to relativno /jer je povoljno samo za one koji malo troše kredita/
je duži period isteka dopune kod ultre, pa tako 10 KM treba puniti svakih 50 dana /70 KM za godinu/
eronet i haloo traže 10 KM svakih mjesec / 120 KM godišnje/
ali s obzirom da je minuta bhtelekoma skuplja 50% slaba vajda od ove prividne prednosti
avaks

#278 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by avaks »

mirza_15 wrote:
avaks wrote::lol: na šta ode tema. Ali je fakat zanimljivo gledati ove BHT branioce dok su u glibu :lol:
I naravski, stara provjerena, kada nemamo argumente (a u 90% slučajeva nemaju) onda udri po šovinizmu i patriotizmu. A većinski vlasnik i Eroneta i BHT je Vlada Federacije koliko ja znam (ispravite me ako griješim) tako da propade ovo "naši" i "njihovi".
Jedina činjenica koju ja ovdje vidim je da je Telekom najskuplji a ljudi se slomiše da nas ubijede u suprotno :thumbup:
Samo još fali onaj drug ledeni s kim sam polemisao oko interneta i tih fazona pa ga javno obrukao na BHT temi, ubio ga argumentima pa ga kasnije i banovaše što je ispoljavao neke hejtove :lol:
Jes' vam ledeni svima nabio komplekse :mrgreen:
Ode u banoviće koliko se iskompleksirao :evil:
A ni ti nisi daleko, evo gledam gdje god neko spomene Telekom u negativnom smislu, tu si ti i još 5-6 padobranaca koji navale odmah i naravno bez argumenata kao i uvijek samo spamaju temu. Idi brate liječi se, što kolega reče, citiram:"argumentovan vid rasprave za tebe logicka i mentalna vratolomija." :lol: :thumbup:
g_i_l_i_p_t_e_r

#279 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

džaba nekom ograničenom objašnjavat, čak mu se navode i prosti primjeri
to isto kad bi taxista koji vozi novog Audija tražio da mu se plaća veća tarifa po cjenovniku po kilometru vožnje
u odnosu na taxistu koji voza golfa 4

a što naravno nije tačno, jer iako je više ovaj uložio u Audi, a o čemu ovaj jadnik stalno trubi kako bhtelekom više ulaže
on će da voza po istom cjenovniku kao i onaj sa starom i 20 puta manje vrijednom Golf četvorkom

i sad tu dolazi do slobodnog izbora, kada hoće da se neko vozi novijim autom ali po istoj cijeni
odnosno hoće neko da bude bolja pokrivenost mreže i kvalitetniji signal i protok interneta
ALI PO ISTOJ cijeni !!!!
mirza_15

#280 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

avaks wrote:
mirza_15 wrote:
avaks wrote::lol: na šta ode tema. Ali je fakat zanimljivo gledati ove BHT branioce dok su u glibu :lol:
I naravski, stara provjerena, kada nemamo argumente (a u 90% slučajeva nemaju) onda udri po šovinizmu i patriotizmu. A većinski vlasnik i Eroneta i BHT je Vlada Federacije koliko ja znam (ispravite me ako griješim) tako da propade ovo "naši" i "njihovi".
Jedina činjenica koju ja ovdje vidim je da je Telekom najskuplji a ljudi se slomiše da nas ubijede u suprotno :thumbup:
Samo još fali onaj drug ledeni s kim sam polemisao oko interneta i tih fazona pa ga javno obrukao na BHT temi, ubio ga argumentima pa ga kasnije i banovaše što je ispoljavao neke hejtove :lol:
Jes' vam ledeni svima nabio komplekse :mrgreen:
Ode u banoviće koliko se iskompleksirao :evil:
A ni ti nisi daleko, evo gledam gdje god neko spomene Telekom u negativnom smislu, tu si ti i još 5-6 padobranaca koji navale odmah i naravno bez argumenata kao i uvijek samo spamaju temu. Idi brate liječi se, što kolega reče, citiram:"argumentovan vid rasprave za tebe logicka i mentalna vratolomija." :lol: :thumbup:
Tacnije ima vas 5-6 koji kada se spomene Telecom eto vas odmah da pljujete, hracete i sl. Tolika opsjednutost jednim telekom operaterom je prosto fascinantna, pogotovo sto se radi o dubokoj mrznji koju treba lijeciti.
mirza_15

#281 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

g_i_l_i_p_t_e_r wrote:džaba nekom ograničenom objašnjavat, čak mu se navode i prosti primjeri
to isto kad bi taxista koji vozi novog Audija tražio da mu se plaća veća tarifa po cjenovniku po kilometru vožnje
u odnosu na taxistu koji voza golfa 4

a što naravno nije tačno, jer iako je više ovaj uložio u Audi, a o čemu ovaj jadnik stalno trubi kako bhtelekom više ulaže
on će da voza po istom cjenovniku kao i onaj sa starom i 20 puta manje vrijednom Golf četvorkom

i sad tu dolazi do slobodnog izbora, kada hoće da se neko vozi novijim autom ali po istoj cijeni
odnosno hoće neko da bude bolja pokrivenost mreže i kvalitetniji signal i protok interneta
ALI PO ISTOJ cijeni !!!!
A ti ne mozes da skontas da jedan taxi ima dozvolu za ograniceno podrucje i da uopste nije pitanje koliko kosta. Taj taksi me ne moze dovesti tamo gdje ja hocu. Taj taksi moze da kosta koliko hoce ako ga nema između Mostara i Sarajeva, izmedju Sarajeva i Tuzle, imedju Bihaca i D.Vakufa. Taj tvoj ne samo da je golf 4, nego vozi na veoma ogranicenom podrucju. Taj taksi je ogranicen poput nekih forumasa koji vide, ali ne zele da priznaju ociglednu stvar, a koju cak i taj taksi operater priznaje. Ravno ludilu! Da stvar bude gore, na podrucju federacije postoje dva takva taksi operatera. Jedan je cak i skuplji, ali jedan ogranicen vremenski period ce pokazati dobru volju pa ce voziti jeftinije od kozije cuprije do ilidze (dalje ne vozi). Da podsjetim: Stalna ponuda tog taksija koji vozi na ogranicenom podrucju je losija od stalne ponude taksija koji vozi na podrucju cijele federacije.
g_i_l_i_p_t_e_r

#282 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

nije tebi bolan dobro nikako
uhvatio si se te jebene dionice SA-MO ko pijan plota, "naravno" da eronetu ta isključivo bošnjačka zona nije toliko zanimljiva
kao što zasigurno nije ni bhtelecom pokrio područje zapadne Hercegovine od npr. Čitluka do Livna ili slično jer nema tamo zainteresovanih korisnika i naravno da su svi "svoj tor" gledali da prvo maximalno pokriju signalom, pa tek "tuđe područje"
ali ne kontaš ti to
isto kao i gornju poentu vezano za taxiste
da, prednost i jeste onog sa Audijem što će imat mušterije na dalje staze i više mušterija, ali samo zahvalujući kvalitetu i na osnovu toga će imat veći promet i zaradu i treba da ima, a NE zahvaljujući VEĆIM CIJENAMA,
dakle VOZI PO ISTOJ CIJENI, jadan ti ne bio
to ne kontaš
a tvoj usrani bhtelekom "vozi" po 50% višim cijenama
friskyoreo

#283 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote: Tacnije ima vas 5-6 koji kada se spomene Telecom eto vas odmah da pljujete, hracete i sl. Tolika opsjednutost jednim telekom operaterom je prosto fascinantna, pogotovo sto se radi o dubokoj mrznji koju treba lijeciti.
Ne vidim razlog zasto bi neko na temi najpovoljniji mobilni internet uopste pomenuo BHT, osim naravno u negativnom kontekstu. Tako da oni koji "pljuju i hracu" po savrsenom BHT-u ne bi imali potrebu za istim.
Zato prije bi se moglo reci, cim se pomene mobilna telefonija, ISP eto vas iz BHT da ubijedite narod da je dobro da placaju skuplje usluge i dobiju manje. Obicno to radite sa onim prizemnim "zasto njima davati pare", obracunska jedinica, i sl. Ali ti si definitivno otisao korak dalje, pa jos vece nebuloze valjas. Izgleda da vam bas gori pod nogama, cim ste izgubili i najmanji dodir sa realnoscu. :D
mirza_15

#284 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

g_i_l_i_p_t_e_r wrote: a tvoj usrani bhtelekom "vozi" po 50% višim cijenama
Od m:tel-a? :lol: :lol: :lol: M:tel napravio akciju od dva mjeseca za mobilni internet i to se uzima kao dokaz da je m:tel duplo jeftiniji od BH Telecom-a. Dokazi mi da je m:tel duplo jeftiniji od BH Telecom-a (akcije od mjesec-dva ne racunam) i ja vise slova necu napisati na ovoj temi.
Qler

#285 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Qler »

Vala sto se tice poziva, telecom ne zaostaje tu nimalo. Ja na pretplati od 30KM imam sasvim povoljne razgovore. Sto se tice interneta ona moja tv je pljacka, 5Mb/s nema vise niko ni u ponudi... osim njih (mozda je sad malo vise ali je opet drasticno manje od konkurencije).... a sto se tice mobilnog neta, imam za 6KM 250MB na telecomu, i na drugom broju za 8KM 500KM u eronet mrezi.... eto razlike u ponudi mobilnog interneta. Meni je to primjetno jeftinije na eronetu...
mirza_15

#286 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

friskyoreo wrote:
mirza_15 wrote: Tacnije ima vas 5-6 koji kada se spomene Telecom eto vas odmah da pljujete, hracete i sl. Tolika opsjednutost jednim telekom operaterom je prosto fascinantna, pogotovo sto se radi o dubokoj mrznji koju treba lijeciti.
Ne vidim razlog zasto bi neko na temi najpovoljniji mobilni internet uopste pomenuo BHT, osim naravno u negativnom kontekstu. Tako da oni koji "pljuju i hracu" po savrsenom BHT-u ne bi imali potrebu za istim.
Zato prije bi se moglo reci, cim se pomene mobilna telefonija, ISP eto vas iz BHT da ubijedite narod da je dobro da placaju skuplje usluge i dobiju manje. Obicno to radite sa onim prizemnim "zasto njima davati pare", obracunska jedinica, i sl. Ali ti si definitivno otisao korak dalje, pa jos vece nebuloze valjas. Izgleda da vam bas gori pod nogama, cim ste izgubili i najmanji dodir sa realnoscu. :D
Meni fakat nije jasno sta ste to pokazali za m:tel? To da ima akciju od mjesec-dva u kojoj je cijena mobilnog interneta povoljna? A stalna ponuda skuplja od Telecom-ove, usluga losija...... Ali biseri jedva docekali, barem akciju, da malo pljuju po mrskom BH Telecom-u.
g_i_l_i_p_t_e_r

#287 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

mirza_15 wrote:
Od m:tel-a? :lol: :lol: :lol: M:tel napravio akciju od dva mjeseca za mobilni internet i to se uzima kao dokaz da je m:tel duplo jeftiniji od BH Telecom-a. Dokazi mi da je m:tel duplo jeftiniji od BH Telecom-a (akcije od mjesec-dva ne racunam) i ja vise slova necu napisati na ovoj temi.
s tobom se čovjek mora vrtiti ukrug i ponvaljat, a znaš kome se ponavlja
dakel budi siguran da će ta mtelova akcija biti produžena, ako ne po istim cijenama i količini MB a ono sigurno povoljnije od usranaca iz bhtelekoma, teško je od njih ne biti bolji

govorim i cijeni razgovora po minuti jadan ne bio
bhtelekom usrani 28 feninga
haloo ili isi 18 feninga
mirza_15 wrote: A stalna ponuda skuplja od Telecom-ove, usluga losija...... Ali biseri jedva docekali, barem akciju, da malo pljuju po mrskom BH Telecom-u.
stalna ponuda skuplja ?
moželi pojasniti biseru
da ne govorim opet o onom internetu na pretplatu sa isključivo karticom za internet gdje daju 2 GB za 10 KM spram bhtelekomvoih smiješnih 750 MB, oba na ugovor od godinu
Last edited by g_i_l_i_p_t_e_r on 19/06/2015 18:43, edited 1 time in total.
friskyoreo

#288 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
friskyoreo wrote:
Meni fakat nije jasno sta ste to pokazali za m:tel? To da ima akciju od mjesec-dva u kojoj je cijena mobilnog interneta povoljna? A stalna ponuda skuplja od Telecom-ove, usluga losija...... Ali biseri jedva docekali, barem akciju, da malo pljuju po mrskom BH Telecom-u.
Ja sam rekao da Haloo ima najpovoljniji prepaid internet u BiH. Za 10 km dobijes 2GB neta. Nema ga jeftinijeg u BiH u stalnoj ponudi. To je cinjenica!

I da te preduhitrim, dok opet nisi poceo mantrat to svoje, pokrivenost haloo je odlicna u okvirima BiH, i broj korisnika koji haloo ima ne mijenja cinjenicu da ima najpovoljniji prepaid internet u BiH. :D
mirza_15

#289 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

g_i_l_i_p_t_e_r wrote:
mirza_15 wrote:
s tobom se čovjek mora vrtiti ukrug i ponvaljat, a znaš kome se ponavlja
dakel budi siguran da će ta mtelova akcija biti produžena, ako ne po istim cijenama i količini MB a ono sigurno povoljnije od usranaca iz bhtelekoma, teško je od njih ne biti bolji

govorim i cijeni razgovora po minuti jadan ne bio
bhtelekom usrani 28 feninga
haloo ili isi 18 feninga
mirza_15 wrote: A stalna ponuda skuplja od Telecom-ove, usluga losija...... Ali biseri jedva docekali, barem akciju, da malo pljuju po mrskom BH Telecom-u.
stalna ponuda skuplja ?
moželi pojasniti biseru
da ne govorim opet o onom internetu na pretplatu sa isključivo karticom za internet gdje daju 2 GB za 10 KM spram bhtelekomvoih smiješnih 750 MB, oba na ugovor od godinu
Prvo pricas o prepaidu, pa umjesas pakete koji su namjenjeni iskljucivo za mobilni internet, udrobis i haloo i izi i m:tel......

Po redu: Tacno je da je minuta 0,18 sa obracunskom jedinicom od 60 sec. Isto tako je tacno da BH Telecom ima vise razlicitih opcija za ultru gdje su cijene razlicite, kao i obracunske jedinice. Recimo, da telecom ima tarifu sa tih 0,28, ali sa obracunskom jedinicom od 10 sec. Znaci svi razgovori do pola minute su povoljniji na ovoj tarafi, a cijena se izjednaci na oko 40 sec. Pored toga postoje i dva najbroja prema kojima je cijena poziva duplo jeftinija. A BH Telecom ima vise tarifa sto se moze pogledati na sljedecem linku:

https://www.bhtelecom.ba/4431.html

Dakle postoji tarifa na kojoj je minuta 0,21 i 2 najbroja.

Dalje, Nemoj porediti kruske i jabuke. Na BH Telecom-u 1GB u prepaid-u (na mjesec dana) kosta 13 KM. Na m:tel-u 1 GB u stalnoj ponudi na pandam paketu kosta 23,40 KM (2x500 MB koji kostaju po 11,70 KM).

http://www.mtel.ba/kupiinternet

Ako mislis na mnetmflat (to je vjerovatno ono sto si uzeo da poredis) tamo mozes dobiti do 7 MB za 22 KM. Koliko kosta na m:telu tih 7 MB po tom tvom racunu?

https://www.bhtelecom.ba/5545.html

Ja iz odredjenih razloga u jednom mjestu u BiH, koje se nalazi na putu izmedju dva veca mjesta provedem vise od mjesec dana u godini. U tom mjestu samo BH Telecom ima 3G signal. Bas tamo, gdje nemam pristup internetu, a gdje moram biti vise puta u godini po nekoliko dana internet mi je prijeko potreban. Sta ja tamo imam od m:tel-a, haloo, eroneta..... Tamo niko od njih nema 3G mrezu!

Za one koji trose vise noLimit paketi su ubjedljivo najbolji u BiH.

I rekao sam ti: Dokazi svoju tvrdnju da je m:tel duplo jeftiniji (uzmi i razgovore poruke, internet saobracaj) ja cu prestati pisati na ovom forumu. M:tel je skuplji od BH Telecom-a po svim parametrima. eronet ima dobre pakete, ali tvrditi da je m:tel povoljniji je smijesno!
rovac13

#290 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Qler wrote:Vala sto se tice poziva, telecom ne zaostaje tu nimalo. Ja na pretplati od 30KM imam sasvim povoljne razgovore.
Ja sam isto kao ti bio na midi 30 (pretpostavljam)......koja kosta sa pdv 35,10 KM............u toj pretplati sam mogao ostvarit 166 minuta unutar mreze ili 125 minuta prema drugim mrezama i nista vise.........presao sam na eronet.......placam 25KM odnosno 29,25KM sa pdv..........ostvarim 150 minuta prema bilo kome........plus 150 sms.........plus 2Gb po full brzini.......plus flat ako potrosim i te GB.

Meni midi 30 nije bilo povoljno .
Qler

#291 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Qler »

Meni je vecina razgovora na telecom mrezu nesto malo ima mjesecno i Hr.... Ne znam, sms mi nije bitan tako da mi dodje povoljno i ovo...
g_i_l_i_p_t_e_r

#292 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

mirza_15 wrote:

Po redu: Tacno je da je minuta 0,18 sa obracunskom jedinicom od 60 sec. Isto tako je tacno da BH Telecom ima vise razlicitih opcija za ultru gdje su cijene razlicite, kao i obracunske jedinice. Recimo, da telecom ima tarifu sa tih 0,28, ali sa obracunskom jedinicom od 10 sec. Znaci svi razgovori do pola minute su povoljniji na ovoj tarafi, a cijena se izjednaci na oko 40 sec. Pored toga postoje i dva najbroja prema kojima je cijena poziva duplo jeftinija.

dokaži da haloo i izi imaju takvu obračunsku jedinicu koju navodiš
lupaš napamet a nemaš pojma o stvarnom stanju

ne budali, govorimo o osnovnom paketu, i drugi imaju neke dodatne tarife koje još snižavaju cijenu i to nemoj dakle ni spominjat, jer je opet bhtelekom pušiona i u usporedbi posebnih tarifa
čuj dva naj broja, kako te nije sramota to spominjat, pa haloo daje SA SVIMA u okviru svoje mreže besplatne sate razgovora, a izi i bez naplate poziva....tako da usrana ponuda bhtelekoma spram toga izgleda kao neslana šala

Dalje, Nemoj porediti kruske i jabuke. Na BH Telecom-u 1GB u prepaid-u (na mjesec dana) kosta 13 KM. Na m:tel-u 1 GB u stalnoj ponudi na pandam paketu kosta 23,40 KM (2x500 MB koji kostaju po 11,70 KM).

aha, samo zanemaruješ jednu jebenu "sitnicu"
da poslije isteka kupljene količine interneta po maximalnoj brzini i dalje ima internet samo po 64 Kbps i to do kraja mjeseca
opcija o kojoj usranci u bhtelekomu mogu smao sanjat
Ako mislis na mnetmflat (to je vjerovatno ono sto si uzeo da poredis) tamo mozes dobiti do 7 MB za 22 KM. Koliko kosta na m:telu tih 7 MB po tom tvom racunu?

jebote pa ne razlikuješ ni gige od megabajta, i drži se iste usporedbe, a ne šaraj
dakle na ugovor od godinu dana
za 10 KM
usrani bhtelekom daje 750 MB
eronet i mtel daju 2 GB
i šta ti nije jasno
Ja iz odredjenih razloga u jednom mjestu u BiH, koje se nalazi na putu izmedju dva veca mjesta provedem vise od mjesec dana u godini. U tom mjestu samo BH Telecom ima 3G signal. Bas tamo, gdje nemam pristup internetu, a gdje moram biti vise puta u godini po nekoliko dana internet mi je prijeko potreban. Sta ja tamo imam od m:tel-a, haloo, eroneta..... Tamo niko od njih nema 3G mrezu!
koga boli kurac što neka selendra nema 3G

I rekao sam ti: Dokazi svoju tvrdnju da je m:tel duplo jeftiniji (uzmi i razgovore poruke, internet saobracaj) ja cu prestati pisati na ovom forumu. M:tel je skuplji od BH Telecom-a po svim parametrima. eronet ima dobre pakete, ali tvrditi da je m:tel povoljniji je smijesno!
takvih koji puno troše i koji su na tim paketima nema možda ni 10% dakle apsolutno nebitni i kao tarifa i kao korisnici
govorimo o većini nas prosječnih korisnika

ja ne navodim isključivo mtel, više sam spominjao haloo i izi, pa i eronet
poenta je da je usrani bhtelekom NAJGORI, što tebi ne ide u glavu
i to po apsolutno svim osnovama
cijeni minute prepaida
cijeni i i količini interneta prepaid
za postpaid sam siguran za internet,
za govorne tarife nisam gledao niti me interesuju a vjerujem da je isto stanje, drugi su ti to navodili
mirza_15

#293 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

rovac13 wrote:
Qler wrote:Vala sto se tice poziva, telecom ne zaostaje tu nimalo. Ja na pretplati od 30KM imam sasvim povoljne razgovore.
Ja sam isto kao ti bio na midi 30 (pretpostavljam)......koja kosta sa pdv 35,10 KM............u toj pretplati sam mogao ostvarit 166 minuta unutar mreze ili 125 minuta prema drugim mrezama i nista vise.........presao sam na eronet.......placam 25KM odnosno 29,25KM sa pdv..........ostvarim 150 minuta prema bilo kome........plus 150 sms.........plus 2Gb po full brzini.......plus flat ako potrosim i te GB.

Meni midi 30 nije bilo povoljno .
Pa kada se vec gadjamo tim ciframa onda neka uzme no limit.
Da ne zaboravimo i to da je obracunska jedinica kod tebe 60+10 dok je kod njega 10+10 (Treba biti umjetnik pa izvuci 150 minuta, odnosno imati sve razgovore duze od minute).
Da ne zaboravimo i to da on ima dva najbroja koja su duplo jeftinija.
Da ne zaboravimo i to da moze prenijeti u naredni mjesec neutroseni saobracaj.

Ali kada se vec razbacujemo:

https://www.bhtelecom.ba/6028.html
rovac13

#294 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Kazem ......imao sam midi 30.......znam sta je najbroj.......znam sta je obracunska........znam sta sam placao.......znam sta sad placam..........smanjio racune kako sam presao na eronet........i vec sam trecu godinu tu.........nadam se da ce bht malo doci do pameti pa ponudit nesto bolje
mirza_15

#295 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

g_i_l_i_p_t_e_r wrote:
mirza_15 wrote:

Po redu: Tacno je da je minuta 0,18 sa obracunskom jedinicom od 60 sec. Isto tako je tacno da BH Telecom ima vise razlicitih opcija za ultru gdje su cijene razlicite, kao i obracunske jedinice. Recimo, da telecom ima tarifu sa tih 0,28, ali sa obracunskom jedinicom od 10 sec. Znaci svi razgovori do pola minute su povoljniji na ovoj tarafi, a cijena se izjednaci na oko 40 sec. Pored toga postoje i dva najbroja prema kojima je cijena poziva duplo jeftinija.

dokaži da haloo i izi imaju takvu obračunsku jedinicu koju navodiš
lupaš napamet a nemaš pojma o stvarnom stanju

ne budali, govorimo o osnovnom paketu, i drugi imaju neke dodatne tarife koje još snižavaju cijenu i to nemoj dakle ni spominjat, jer je opet bhtelekom pušiona i u usporedbi posebnih tarifa
čuj dva naj broja, kako te nije sramota to spominjat, pa haloo daje SA SVIMA u okviru svoje mreže besplatne sate razgovora, a izi i bez naplate poziva....tako da usrana ponuda bhtelekoma spram toga izgleda kao neslana šala

aha, samo zanemaruješ jednu jebenu "sitnicu"
da poslije isteka kupljene količine interneta po maximalnoj brzini i dalje ima internet samo po 64 Kbps i to do kraja mjeseca
opcija o kojoj usranci u bhtelekomu mogu smao sanjat

jebote pa ne razlikuješ ni gige od megabajta, i drži se iste usporedbe, a ne šaraj
dakle na ugovor od godinu dana
za 10 KM
usrani bhtelekom daje 750 MB
eronet i mtel daju 2 GB
i šta ti nije jasno
koga boli kurac što neka selendra nema 3G

takvih koji puno troše i koji su na tim paketima nema možda ni 10% dakle apsolutno nebitni i kao tarifa i kao korisnici
govorimo o većini nas prosječnih korisnika

ja ne navodim isključivo mtel, više sam spominjao haloo i izi, pa i eronet
poenta je da je usrani bhtelekom NAJGORI, što tebi ne ide u glavu
i to po apsolutno svim osnovama
cijeni minute prepaida
cijeni i i količini interneta prepaid
za postpaid sam siguran za internet,
za govorne tarife nisam gledao niti me interesuju a vjerujem da je isto stanje, drugi su ti to navodili
http://haloo.ba/d1/unutar-mre%C5%BEe
Hahaha. Eto ko prica napamet.

edit: I to je izgleda na haloo 60+60 sec. Vau! Super cijena razgovora, ali za onoga koji ne zna da racuna.

Sto si se uhvatio bas 10 KM? Evo sto ne bi govorili o 22 KM kada je taj vid pruzanja mobilnog interneta u pitanju?

Cuj koga boli sto neko mjesto (a nije malo nema 3G). Znaci tebi treba mobilni internet za po kuci? Dobra logika.

Nije bolan BH telecom najgori. Najgori je M:tel, samo ti to neces da priznas.
Last edited by mirza_15 on 19/06/2015 20:08, edited 1 time in total.
mirza_15

#296 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

A izi posebna prica. Za godinu dana izgubili 2/3 svojih korisnika. Sa 0,53% spali na 0,18% trzisnog udjela. Kada to vidim nemam volje ni da otvorim njihovu stranicu.
rovac13

#297 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

mirza_15 wrote: Nije bolan BH telecom najgori. Najgori je M:tel
Momak de procitaj naziv teme........pa onda vidi sta ti pises.

BHT 1 GB =13-14 KM........to ga svrstava na dno.....znaci najskuplji je trenutno.......popusti vise
g_i_l_i_p_t_e_r

#298 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

mirza_15 wrote:

http://haloo.ba/d1/unutar-mre%C5%BEe
Hahaha. Eto ko prica napamet.

edit: I to je izgleda na haloo 60+60 sec. Vau! Super cijena razgovora, ali za onoga koji ne zna da racuna.
naravno, sa satima džabne priče uz samo 10 feninga za uspostavu poziva svjetolsnu godinu ispred usranih (znaš već kojih)
Sto si se uhvatio bas 10 KM? Evo sto ne bi govorili o 22 KM kada je taj vid pruzanja mobilnog interneta u pitanju?
:lol: :lol:
nije svjestan svoje nessvjesti hoće da bude još gore sjeban
evo, usrani daju za 22 KM 3 GB

mtel za iste pare 8 GB !!!
http://www.mtel.ba/mnet-tarife

ponovo: šta ti nije jasno ?

Nije bolan BH telecom najgori. Najgori je M:tel, samo ti to neces da priznas.
sve se samo kazalo
g_i_l_i_p_t_e_r

#299 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

koje će to osipanje nastat od usranih kada ljudima isteknu ugovori sa kojima su vezani za usrane po toj nekoj akciji što je bila 200% kako li se već zvala

onda će tek biti kuku i lele, šta bi s nas
hipija

#300 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by hipija »

Prekjuce placam racun za internet i za nekih 10-12 minuta koliko sam stajao u redu, vidio sam 3 odjave usluga BHT. Sta se desi na dnevnom, odnosno sedmicnom nivou mozete zamisliti, osim ako se bas nije desilo da su svi nezadovoljni korisnici usluga dosli bas u vrijeme kada sam ja placao racun za internet :-D .
Citam ove debate i kao korisnik mobilne telefonije i interneta BHT, volio bih da mogu reci nesto pozitivno o BHT, ali slabo brate. Skoro svaki mjesec ovi iz Telemacha me zvrknu jer znaju da ne koristim njihov internet vec samo kablovsku, ali ja uporno samog sebe ubjedjujem da ce i ovi nesretnici iz BHT malo poraditi i unaprijediti ponudu, ali vec vise od 2 godine niti povecavaju brzine niti snizavaju cijene za konkretno moj NetFlat5. U zgradi gdje zivim(Zenica), samo ja i jedan momak koji zivi sa majkom koristimo BHT ADSL dok je ostalih 28 na Telemachu. Slicna je situacija i u susjednim zgradama. Kao sto je neko prije napisao, pa zar nije sramota da je Telemach bukvalno iz jedne kucice potukao BHT u Zenici i preuzeo mu ogroman broj korisnika. Gledam i moja rodbina, poznanici masovno koriste hallo, tako da kada posmatram imenik na mobitelu, sve je manje brojeva sa BHT numeracijom.
Sebi samom sam stavio u obavezu da s vremena na vrijeme malo bacim pogled na BHT portal ne bih li vidio ima li kakavih "pogodnosti", ali sta reci kada je glavna pogodnost prijava usluga u Gorazdu ili Buzimu za 1 KM.
I jos jedna stvar koja mi se nije svidjela kod BHT. Naime oni su nedavno poceli djeliti racunare skolama u natjecaju "Zasto je moja skola cool". I hajde sto se kasnilo nekoliko mjeseci sa isporukom nagrade, vec sto su isporucivali racunare bez CD ROM-a.
Neko drugi ko je korisnik kao i ja ce ponudu BHT gledati u drukcijem svjetlu, ali ja onako iskreno, da sam zadovoljan- nisam. Mozda sam malo otisao u OT, ali eto morao sam da ovo napisem.
Post Reply