ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
friskyoreo

#226 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
friskyoreo wrote: O cemu ti?

Evo za sire narodne mase link, kome je tesko kliknuti 2 puta i vidjeti pokrivenost. http://www.hteronet.ba/podrska-korisnicima/pokrivenost
I pogledaj rupu od Mostara do Sarajeva. Mozda, ako se dobro namjestis, uhvatis 3g u konjicu. Ima neka mrlja tamo.
Samo Bog i estradni umjetnici u BHT-u znaju kolika je rupa na njihovoj mrezi. Mi mozemo samo naslutiti. :D
A gdje nema 3g, ima 2g 100%, gdje je protok vjerovatno bolji nego negdje na 3g BHT-a, upravo zato sto mreza nije preopterecena. :D
rovac13

#227 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Ja ne mogu da vjerujem........da niko ne moze pronaci skuplji internet od bht-ovog.......... :odustajem: :odustajem: :odustajem:
mirza_15

#228 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

g_i_l_i_p_t_e_r wrote:
znaš li ti o čemu pričaš
kao kad bi taxista što je uložio u mercedes trebao da traži skuplju tarifu za vožnju od nekog drugog koji vozi npr. golfa 4
ali, pazi iznenađenja...oni svi voze po istom cjenovniku !!!
Nije bolan. Taj tvoj taksista ne vozi golfa 4 nego golfa1 i ne moze uzbrdo, pa kada mu kazem vratnik on kaze, ja pokrivam samo do carsije, ali ima tamo minibus da te odveze do vratnika.
rovac13

#229 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Ovom ce mladost proci........opravdavajuci skupocu bht-a :lol:
mirza_15

#230 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

rovac13 wrote:Ovom ce mladost proci........opravdavajuci skupocu bht-a :lol:
eronet super povoljan. Toliko je povoljan da ima drugi najlosiji trzisni udio u posljednjih nekoliko godina. Pravo dobar, ali pobjeze raja sa njega. Hebo taksi koji vozi samo po ravnom i to za obracunsku jedinicu od 60 sec. M:tel ima skuplji internet od bht-a 1 GB=23,40 KM. Akcije od par mjeseci ne racunam.
rovac13

#231 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Tema je........KO JE TRENUTNO NAJPOVOLJNIJI SA MOBILNIM INTERNETOM ?

Znaci razgovor na tu temu bi glasio :

Trenutno je mtel medju najpovoljnijim.......odma je tu halo,eronet..........a standardno bht najskuplji.

A ti i dalje baljezgaj o drugim stvarima,samo ne o temi........hoces li da te prijavim ha ...... :lol: :lol: :lol: :lol:
friskyoreo

#232 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
rovac13 wrote:Ovom ce mladost proci........opravdavajuci skupocu bht-a :lol:
eronet super povoljan. Toliko je povoljan da ima drugi najlosiji trzisni udio u posljednjih nekoliko godina. Pravo dobar, ali pobjeze raja sa njega. Hebo taksi koji vozi samo po ravnom i to za obracunsku jedinicu od 60 sec. M:tel ima skuplji internet od bht-a 1 GB=23,40 KM. Akcije od par mjeseci ne racunam.
Trziste u BiH je specificno i vlada nacionalisticki monopol to ptice na grani znaju i udio u trzistu se ne moze uzimati kao referenca za kvalitet ponude. Ovo treci put pisem kao odgovor na tvoje pisanje, ne zbog tebe, jer znam da si ti svjestan toga, ali kapacitet ti ne dozvoljava da se maknes dalje od toga, nego zbog sire javnosti. :D
Drugo, obracunska jedinica na eronet postpaid-u je 60+10, a ne 60 kako si namjerno maliciozno naveo.
To za taksi pretpostavljam da ima neke veze sa pokrivenscu, ako grijesim, nek me isprave. A sto se tice utvrdili smo da da eronet ima odlicnu pokrivenost.
I to da ima neko skuplji od bht-a sto tvrdis, upitno je, ali kada bi se doooobro zarovilo po stranici bht-a prilicno sam siguran da bi se moglo naci nesto sto kosta i vise od tih mtelovih 23.4 km. :D
mirza_15

#233 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

Pa to spada u temu. Termin NAJPOVOLJNIJI, nije jednak pojmu NAJJEFTINIJI. Dacia je jedno od najjeftinijih auta npr. Ako je polovna jos bolje. Gdje ce neko ozbiljan uzeti haloo u razmatranje. Na kraju, ako je samo internet u pitanju postoje paketi za to. Eno, covjek i ne znajuci sta kaci zakacio bas to. Potpises na 2 godine i imas 7GB za 22 KM.
friskyoreo

#234 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:Pa to spada u temu. Termin NAJPOVOLJNIJI, nije jednak pojmu NAJJEFTINIJI. Dacia je jedno od najjeftinijih auta npr. Ako je polovna jos bolje. Gdje ce neko ozbiljan uzeti haloo u razmatranje. Na kraju, ako je samo internet u pitanju postoje paketi za to. Eno, covjek i ne znajuci sta kaci zakacio bas to. Potpises na 2 godine i imas 7GB za 22 KM.
A zasto haloo ne bi neko ozbiljan, po tvom misljenju, trebao uzeti u razmatranje? :D
Zato sto nudi za 3 km manje, duplo vise interneta nego BHT?
mirza_15

#235 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

Odlicna pokrivenost, a rupa od Mostara do Sarajeva :shock: Reci da se salis?
mirza_15

#236 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

friskyoreo wrote: A zasto haloo ne bi neko ozbiljan, po tvom misljenju, trebao uzeti u razmatranje? :D
Pa cak ni oni koji koriste eronet, a haloo je eronetovo cedo, ne prelaze masovno na haloo. Nagradno pitanje: ZASTO? Da nije do nacionalne podjele medju operaterima? Ups, nije. Sta li je onda? Hebi ga najpovoljniji su! Ili ipak ne mogu uz brdo, ali ovi, za razliku od eroneta, cak i po ravnom izgleda slabo pice.
friskyoreo

#237 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:Odlicna pokrivenost, a rupa od Mostara do Sarajeva :shock: Reci da se salis?
Odlicna, nego sta! Pogledaj mapu pokrivenosti cijele teritorije BiH.
Ko zna kakve rupe BHT ima. Mozda nema konkretno na tom dijelu od Mostara do Sarajeva, ali na nekom drugom vjerovatno ima, mozda cak i vece.
Ljakan

#238 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Ljakan »

Danas sam uzeo haloo, internet sam imao od ilidze do carsije bez problema.
mirza_15

#239 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

friskyoreo wrote:
mirza_15 wrote:Odlicna pokrivenost, a rupa od Mostara do Sarajeva :shock: Reci da se salis?
Ko zna kakve rupe BHT ima. Mozda nema konkretno na tom dijelu od Mostara do Sarajeva, ali na nekom drugom vjerovatno ima, mozda cak i vece.
Sigurno :lol:

Pogledaj m:tel-ovu pokrivenost sa 3g na podrucju rs-a. E sada kontaj da je bht-ova daleko bolja kada je federacija u pitanju. Znas ti to. Samo se malo pravis naivan.
friskyoreo

#240 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
friskyoreo wrote: A zasto haloo ne bi neko ozbiljan, po tvom misljenju, trebao uzeti u razmatranje? :D
Pa cak ni oni koji koriste eronet, a haloo je eronetovo cedo, ne prelaze masovno na haloo. Nagradno pitanje: ZASTO? Da nije do nacionalne podjele medju operaterima? Ups, nije. Sta li je onda? Hebi ga najpovoljniji su! Ili ipak ne mogu uz brdo, ali ovi, za razliku od eroneta, cak i po ravnom izgleda slabo pice.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Mene je sramota zbog tebe i gluposti kakve pises. :D
Haloo je prepaid brend od eroneta. Tehnicki je neizvodivo preci iz iste mreze u istu mrezu. Ali znam da vi vrli strucnjaci u BHT-u niste bas strucni kad su telekomunikacije u pitanju. :D
Ono sto je sigurno, to je da prelaze masovno sa BHT-a na druge mreze, izmedju 60.000 i 70.000 u prva 3 mjeseca 2015, i s tendencijom rasta. :D
Ne razumijem se u tu agroterminologiju, uz brdo - niz brdo, pa ako imas sta da kazes pokusaj normalnim jezikom. Samo nemoj pokrivenost i trzisni udio, to je vec jasno pticama na grani da to sto tvrdis ne mozes da argumentujes i izneses relevantne pokazatelje.
friskyoreo

#241 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
friskyoreo wrote:
Sigurno :lol:

Pogledaj m:tel-ovu pokrivenost sa 3g na podrucju rs-a. E sada kontaj da je bht-ova daleko bolja kada je federacija u pitanju. Znas ti to. Samo se malo pravis naivan.
Zbog cega ja da mislim da BHT ima bolju pokrivenst na teritoriji federacije nego sto je mtel pokrio RS?

Zato sto je bht spiskao milione na nekim tenderima za koje po defaultu se moze zakljuciti da su muljaza?! BHT je inace poznat kao firma koja svrsishodno trosi novac od prihoda, ima jako stroge kriterije pri zaposljavanju ljudskih resursa NOT. :lol:
rovac13

#242 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Ovaj bht je stvarno izgubio kompas :lol: :lol: :lol: :lol:

Evo akcije u junu mjesecu.........idemo prvi dajemo vise.........redizajnirana ponuda

Image

Od sada samo u bh telekomu mozete za 10 KM da ostvarite cak 35 minuta prema svim mobilnim mrezama u bih.......da dobro ste culi cijelih 35 minuta........ali to nije sve ako dopunite 20 KM onda mozete da ostvarite 35 minuta i 100 sms prema svim mrezama.........mobilni internet vam vec ne mozemo dati u toj cijeni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A to sto savrsena fercera vec odavno........za 20 KM........ 200 min......300sms......500mb.........i to bez akcije..........to nista ne valja........jer je bht gotiva.......number 1.........ima najbolju opremu........najljepse osoblje......itd itd ........
mirza_15

#243 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

Ljakan wrote:Danas sam uzeo haloo, internet sam imao od ilidze do carsije bez problema.
e cuj bas danas? Ne sumnjam da su pokrili taj pojas. Hebi ga, sta ces pokriti ako neces to! Taj dio nije ni sporan mada sam siguran da i tu ima rupica. Ne ide izmedju zgrada da sve pokrijes sa par baznih stanica koje odvrnes do daske.
friskyoreo

#244 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
Ljakan wrote:Danas sam uzeo haloo, internet sam imao od ilidze do carsije bez problema.
e cuj bas danas? Ne sumnjam da su pokrili taj pojas. Hebi ga, sta ces pokriti ako neces to! Taj dio nije ni sporan mada sam siguran da i tu ima rupica. Ne ide izmedju zgrada da sve pokrijes sa par baznih stanica koje odvrnes do daske.
To ti koristio haloo pa znas? Ili radis u eronetu pa znas koliko imaju baznih stanica i na koliko su ih "odvrnuli"? :D
Ljakan

#245 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Ljakan »

mirza_15 wrote:
danas,sto?ranije mi nije trebao ne treba mi ni sad nego sam uzeo da malo probam kako ide i zbog povoljne cijene.
rovac13

#246 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Ljakan wrote: uzeo da malo probam kako ide i zbog povoljne cijene.
Sto ce ti to kad imas 1 GB na bht-u za 13 KM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rovac13

#247 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Ali jarane ......znas kako radi taj 1GB na bht-u.........znaci........topi .........oni ti imaju bazne stanice u svakoj kanti za smece.........znaci bjeze sajtovi pred tobom kako otvaras po mobitelu :lol: :lol: :lol:
mirza_15

#248 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

friskyoreo wrote:.
Inace se na prepaidu prenose brojevi masovno. Nema veze ni sto je ukupni broj prenesenih brojeva manji od cifre koju ti lupas. Pobrkao si loncice. Bht u jednom kvartalu skoci 2%, u drugom padne 2%, ali se drzi oko 45%. Eronet je, zajedno sa svojim magicnim haloo na najnizoj tacki u posljednje 3 godine. Lupas gluposti.
friskyoreo

#249 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

rovac13 wrote:jer je bht gotiva.......number 1.........ima najbolju opremu........najljepse osoblje......itd itd ........
Naravno da ima najljepse osoblje kad uposljava estradne umjetnice, provjerena roba. :lol: :lol: :lol:
Ljakan

#250 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Ljakan »

rovac13 wrote:
Ljakan wrote: uzeo da malo probam kako ide i zbog povoljne cijene.
Sto ce ti to kad imas 1 GB na bht-u za 13 KM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
to je previse.umjesto da budu povoljniji od ostalih jer posluju odlicno(barem su poslovali)oni gube korisnike visokim cijenama sto fixne telefonije sto mobilne pa i mobilnog interneta.
Post Reply